Marcel Tudor - Un ROMAN care gandeste profund
-------- Original Message --------
Subject: Citeva sugestii pentru proiectul IIA SALVEAZA ROMANIA
Date: Sun, 30 Jun 2013 18:48:33 +0300
From: MARCEL TUDOR <marcel.tudor65@gmail.com>
To: adipop@popservice.ro, zalmoxa_adipop@yahoo.com
CC: marzatraian@ymail.com, uap.bucuresti@gmail.com
http://www.sfatulbatranilor.ro/threa...ROMANIA-!-quot
Buna ziua,
Parerea mea este urmatoarea:
- nu este suficienta promovarea si vinzarea numai a iei;
R adi : Corect !
- promovarea costumelor intregi care sa fie bune de folosit pentru toate anotimpurile ar fi mai potrivite;
- se poate merge pe costumatia traditionala insa pt o afacere prospera ar trebui imbinat traditionalul cu modernul prin folosira cusaturilor populare romanesti pe tipuri de croiala moderna astfel incit costumatia sa poata deveni uzuala in toate zonele de activitate curenta;
- folosirea iiei in combinatie cu costumatie moderna nu satiface din punct de vedere stilistic pe nimeni.
R adi : " pt o afacere prospera ar trebui imbinat traditionalul cu modernul prin folosira cusaturilor populare romanesti pe tipuri de croiala moderna astfel incit costumatia sa poata deveni uzuala in toate zonele de activitate curenta. "
- sunt foarte multi mesteri populari prin tara care participa la tot felul de tirguri interne si internationale care mai sunt inca specializati doar pe anumite piese din costumatie si care pastreaza traditionalul.Acestia sunt inscrisi la secretariatele Muzeelor de Arta Populara din tara ca sa poata fi anuntati despre participarea la evenimentele culturale.
Radi : DA. O sa-i cautam pe toti.....sa vedem cum urnim o afacere generalizata in domeniul artizanatului...plecand de la aceste II.
O sa incercam sa imbinam complexe care sa salveze satul Romanesc cat si satenii.
- se poate face o legatura intre acesti artisti populari astfel incit sa poata produce piesele necesare pentru un set complet de costume populare;
Radi : DA. Este corect !
- un catalog al costumelor populare poate fi reactualizat cu creatiile mesterilor populari care inca mai lucreaza in tara;
Radi : DA. Aseara scria un domn:
*
Mircea Vintilescu Adrian Pop. Pot spune cu satisfacție BRAVO pentru acest proiect. Îmi vine în minte Legea cu Agricultura Casnică dată de Regele Carol I pe la anul 1900 pentru încurajarea activităților casnice din gospodăriile sătești. La aceste activități se înscria cojocăria, opincăria, croitoria, creșterea viermilor de mătase, țesutul borangicului etc. Pentru amenajarea de ateliere și pentru derularea acestor activități (cât și a altora din mediul rural) a dat ordin să se înființeze Banca Agricolă Românească care acorda credite fără dobândă!!!! Cred că putem încerca și NOI să cerem sprijin guvernamental și chiar fonduri europene. Mişcarea Euro-Civică Română se poate implica în acest sens, dar trebuie să facem și să prezentăm un proiect credibil. Aștept vești în acest sens.
acum 4 minute · Îmi place
*
Adrian Pop Este interesant ce spuneti. Trebuie formata o ehipa de oameni seriosi, capabili sa duca planurile pe etape de lucru bine conturate, la bun sfarsit.
acum câteva secunde · Îmi place
*
Adrian Pop Totul incepe cu bunavointa in a comunica eficient, punctiform si public.
- un catalog cu tipurile de cusaturi traditionale poate fi pus cap la cap cu ce exista prin muzee si pe piata;
Radi : DA. Este corect !!!
- cursuri de cusaturi populare pot fi reluate in scoli pt a creste noi generatii de mesteri populari si de a mentine si asigura transmiterea de informatii vii de la mesterii existenti. Asta presupune ca meseria de mester popular sa fie recunoscuta si inscrisa in nomenclatorul de functii si meserii la nivel national pt ca mesterul sa beeficieze de toate drepturile ca orice angajat;
- cursurile pot fi extinse si prin Scolile Populare de Arta si Meserii pt ca si alte persoane sa poata beneficia de aceste cursuri si sa obtina o recunoastere oficiala a studiilor de specialitate;
Radi : DA
- asigurarea unor spatii corespunzaoare de desfasurarea a unor astfel de activitati poate aduce beneficii proiectului ( sistemul sezatorilor este cel de preferat );
Radi : DA.
- specializare unor mesteri populari ca profesori pt a preda mestesugurile populare;
R adi : DA.
- recuperarea obiectelor si a mijloacelor traditionale de productie vor fi un modele pentru exemplificare si crearea de noi modele vestimentare;
R adi : DAaaa
- implicarea ministerului invatamintului si a institutului cultural roman pot creste acest proiect;
Ra di : DA. Dar asta pas cu pas.....formandu-se prima data o echipa de oameni seriosi capabili sa nu uite de ce se-apuca sa faca.
- multi dintre rapsozii populari sunt si creatorii propriilor costume de scena si pot fi implicati in proiect;
R adi : CORECT.
- expozitii intinerante de promovare a costumelor populare pot fi facute in colaborare sau integrat cu UNIUNEA ARTISTILOR PLASTICI;
- implicarea artistilor plastici in crearea de modele de costumatie precum si de promovarea costumatiei populare romanesti cu si prin arta va aduce o reala plusvaloare atit proiectului cit si a acestora;
R adi : DAaa
- participarea la tirgurile interne si internationale cu costumatie populara romaneasa care sa aiba in spate o retea bine definita de productie la nivel national va da consistenta si credibilitate proiectului. Participarea actuala a mesterilor individuali este buna dar dovedeste o activitate neunitara si implicit nesigura in timp si spatiu;
Ra di : Echipa de care spun ca o vom forma in Timp, sunt sigur ca va avea in componenta si ganditori. Odata ce acestia se unesc, lasand mandria si orgoliul de-oparte.....vor constitui primul nucleu de Romani capabili sa ajute la reconstructia Romaniei Mari din toate punctele de vedere. Va propun Domnule Marcel sa-i cautam impreuna, pentru ca asa cum vad din acest mesaj pe care mi l-ati trimis ca sunteti o persoana aparte, sensibila si....plin de judecata.
- participarea la saloanele de moda si prezentarile de moda cu colectii de costumatie populara si cu ansambluri artistice care sa promoveze costumul popular romanesc va fi motorul de promovare in lume a proiectului;
R adi : Vom participa la saloane de moda interne si internationale....Am discutat cu fiu-meu in dupa-amiaza aceasta sa sprijine proiectul:
http://www.sfatulbatranilor.ro/threa...hai-Sergiu-Pop
- producti de fire si fibre naturale ( in , cinepa, matase naturala, lina ), a colorantilor naturali, a decoratiunilor poate fi mentinuta si revigorata acolo unde exista si extinsa pentru marirea productiei;
Radi : DA....
Va trimit ce-am discutat in ultimele 24 de ore cu tinerii din Scoala de afaceri online Zalmoxa, care ne vor sprijini cu siguranta pentru a transpune acest proiect in planul fizic.
==========================
[6/29/2013 10:31:12 PM] Pop Adrian : Sarut mana Doamna Oana,
De cateva zile mi-a venit ideea de-a lucra impreuna cu tinerii pe care-i " modelez " in ale afacerilor cinstite, in domeniul IILOR. Incercam sa ducem mai departe traditia Neamului nostru si sa dam de lucru la mii de romani din Romania Mare si de ce nu, sa extrapolam afacerea la nivel planetar.
http://www.sfatulbatranilor.ro/threa...OMANIA-!-quot-!!!
Acum cateva zeci de minute unul din tinerii cu care colaborez, cautand materie prima pentru II, mi-a dat site-ul Dumneavoastra.
Va scriu pentru ca sunt incantat de ce faceti.
http://www.sfatulbatranilor.ro/threa...5%A2A%E2%80%9D
Bunicii mei din partea mamei erau de la Siroca, de langa Balta. Cunosc bine zona pentru ca am batut-o cu piciorul si astfel am facut excursii aproape saptamanale, in toata tineretea mea, prin zeci de pesteri : de la Ponoare si Izverna pana la Topolnita si de la Herculane pana la Mehadia.
Este o zona de vis.
De cativa ani buni lucrez alaturi de tinerii mei pentru a dezvolta proiecte importante in zona:
http://www.sfatulbatranilor.ro/forum...SANATATII-VEGA
http://www.sfatulbatranilor.ro/forum...UL-DACIC-MARGA
http://www.sfatulbatranilor.ro/forum...MONTANA-DARIUS
M-as simti onorat sa colaboram si sa dezvoltam ceea ce ati inceput Dumneavoastra.
O seara Minunata,
--
ADRIAN POP
Presedinte - POP SERVICE ELECTRONIC HQ S.R.L.
Calea Severinului, BL. 317 A,B
200233
Craiova
ROMANIA
Tel: +40 251 483627
Tel/Fax: +40 251 418773
www.popservice.ro
www.ruris.ro
www.softwarepse.com
www.sfatulbatranilor.ro/forum.php
e-mail - adipop@popservice.ro
ID Messenger: zalmoxa_adipop
Skype - adrianpop58
[6/29/2013 10:31:25 PM] Pop Adrian : este perfect Oana
[6/29/2013 10:31:57 PM] Pop Adrian : sper sa fim intelesi la nivelul mesajelor si intentiilor noastre.
[6/29/2013 10:32:01 PM] Marius Ocoleanu: un pas mare inainte
[6/29/2013 10:32:01 PM] Pop Adrian : ok.pa nb
[6/29/2013 10:32:05 PM] Marius Ocoleanu: noapte bună
[6/29/2013 10:32:06 PM] ana maria vega art: da
[6/29/2013 10:32:07 PM] Pop Adrian : da
[6/29/2013 10:32:10 PM] ana maria vega art: noapte buna
[6/29/2013 10:41:10 PM] Pop Adrian : Mariuse, cum ti se para ca lucram aici pe forum ?
[6/29/2013 10:41:44 PM] Pop Adrian : tu, in momentul cand iti vei alege un domeniu care sa-ti placa, te vei comporta ca noi.....
[6/29/2013 10:41:59 PM] Pop Adrian : deocamdata sunteti in faza de cautari....
[6/29/2013 10:42:42 PM] Marius Ocoleanu: azi mi s-au intamplat multe lucruri
[6/29/2013 10:42:47 PM] Marius Ocoleanu: venite direct de sus
[6/29/2013 10:42:52 PM] Marius Ocoleanu: am gasit un leu pe strada
[6/29/2013 10:42:54 PM] Pop Adrian : daaa
[6/29/2013 10:43:00 PM] Marius Ocoleanu: dar , nu orice leu
[6/29/2013 10:43:15 PM] Marius Ocoleanu: practic leul acela era ciudat colorat desenat
[6/29/2013 10:43:16 PM] Pop Adrian : ok..
[6/29/2013 10:43:37 PM] Marius Ocoleanu: am vrut sa il dau celui de pe centru
[6/29/2013 10:43:42 PM] Marius Ocoleanu: care canta la fluier
[6/29/2013 10:43:46 PM] Marius Ocoleanu: nu era acolo
[6/29/2013 10:44:54 PM] Marius Ocoleanu: e vb de omenie in primul rand pe forum
[6/29/2013 10:45:38 PM] Marius Ocoleanu: iar proiectul cu II-le e ceva grandios
[6/29/2013 10:45:56 PM] Marius Ocoleanu: e de-o unicitate rar intalnită pe planetă
[6/29/2013 10:51:20 PM] Pop Adrian : lucreaza la el, daca vrei...
[6/29/2013 10:51:35 PM] Pop Adrian : esti inginer acum si ai logica
[6/29/2013 10:52:47 PM] Pop Adrian : dar...sa te gandesti bine...ca avem reaba...si nu este de joaca si de pierdut Timpul prin divagatii
[6/29/2013 10:53:14 PM] Marius Ocoleanu: da , stim asta
[6/29/2013 10:53:22 PM] Pop Adrian : ...ok
[6/29/2013 10:53:30 PM] Pop Adrian : vreau s ate gandesti....
[6/29/2013 10:54:36 PM] Pop Adrian : vezi ce important este acel DA de care va spun la inceputul scolii....
[6/29/2013 10:55:20 PM] Marius Ocoleanu: este
[6/29/2013 11:13:15 PM] Marius Ocoleanu: eu am iesit, noapte bună
[12:44:18 AM] Pop Adrian : ok
[12:44:20 AM] Pop Adrian : pa nb
[12:44:38 AM] Pop Adrian : http://www.sfatulbatranilor.ro/threa...8820#post28820
[12:54:40 AM] Pop Adrian : Acum 2 ore #11
mariusocoleanu
mariusocoleanu este deconectat
Member
Data înscrierii
26.05.2013
Posturi
78
Puterea lui ACUM, este cea mai mare forta pe care o posedă omul, cu ea poate schimba totul.
[12:55:13 AM] Pop Adrian : Mariuse, cum ti se para ca lucram aici pe forum ?
tu, in momentul cand iti vei alege un domeniu care sa-ti placa, te vei comporta ca noi.....
deocamdata sunteti in faza de cautari....
[1:12:09 AM] Dumitrescu Marian: Dl Adi ma retrag si eu . Ne auzim maine . O seara buna
[1:12:23 AM] Pop Adrian : ok
[1:12:26 AM] Pop Adrian : pa nb
[10:56:18 AM] Banu Ionut: buna ziua la toata lumea
[10:56:35 AM] Pop Adrian : buna
[10:57:42 AM] Banu Ionut: ce faceti ?
[10:58:15 AM] Pop Adrian : ma uit la filme cu sebi, cand avea 2 ani
[10:59:00 AM] Banu Ionut: am intels da frumos pe o vreme ca asta asa ploioasa
[10:59:29 AM] Banu Ionut: interesant proiectul cu iile acum sa vedem si impactul asupra celorlalti
[11:00:05 AM] Pop Adrian : http://www.sfatulbatranilor.ro/threa...OMANIA-!-quot-!!!
[11:00:14 AM] Pop Adrian : trebuie sa lucram la el
[11:00:24 AM] Pop Adrian : cauta cum sa facem panza topita
[11:00:39 AM] Pop Adrian : cum se facea panza de in in gospodariile taranesti
[11:01:02 AM] Pop Adrian : de unde sa cumparam panza, ce ii sa facem la inceput
[11:01:16 AM] Banu Ionut: ok
[11:01:27 AM] Pop Adrian : vezi ce discut cu Oana, daca vrei sa vii alaturi dde noi la proiectul asta
[11:02:03 AM] Banu Ionut: da am citit mai sus discutia
[11:03:35 AM] Banu Ionut: http://www.borlesti.ro/ocupatii-traditionale.html
[11:05:08 AM] Pop Adrian : http://www.sfatulbatranilor.ro/threa...louse-Roumaine
[11:05:18 AM] Pop Adrian : posteaza unde vrei informatii
[11:05:22 AM] Pop Adrian : sau ia de aici
[11:05:35 AM] Pop Adrian : dar tot ce gasesti...posteaza pe caprarii la II.
[11:05:40 AM] Pop Adrian : gaseste locatie utila
[11:05:43 AM] Pop Adrian : sau faci alta
[11:05:47 AM] Pop Adrian : daca este noutate
[11:06:03 AM] Banu Ionut: ok am gasit un pdf cu prelucrarea panzei
[11:07:19 AM] Pop Adrian : f bine
[11:07:25 AM] Pop Adrian : pune-l pe forum
[11:07:30 AM] Banu Ionut: ok
[11:13:48 AM] Pop Adrian :
Show Recent Messages (F3)
marius.computers is not in your contacts
Be careful when corresponding with people you don't know. Never share private information with them.
Options...Report as Spam
marius.computers: Friend List
Pop Adrian: ?
marius.computers: Buna ziua, confirmati va rog daca sunteti online
marius.computers: Aveti un mesaj pe mail de la mine
Last message received on 6/30 at 11:05 AM
Pop Adrian: ok
marius.computers: sunt pe telefon si merge greu internetul. Se poate sa va raspund cu intarzieri.ma scuzati pentru acest lucru
Pop Adrian: JUJA NICOLAE CRISTIAN
marius.computers: E suficient cred, sa va spun: Motorga Ion . Si cred ca va amintiti cine sunt. . .
Pop Adrian: discut cu sute de pers lunar
marius.computers: nu sunt dl. Motorga sunt cel mai mare fan al sau
Pop Adrian: f bine
marius.computers: Eu sunt Marius, de aici: http://zalmoxa.fr.yuku.com/topic/407...acest-motor-3M
Pop Adrian: > Buna seara domnule Adrian! Ma numesc Marius si am 18 ani. V-am gasit adresa
> dvs. pe un forum in care ati participat la o discutie legata de motoare
> magnetice(cu aproximativ 2 ani in urma). Sunt interesat de motorul domnului
> Motorga Ion, eu incerc de cativa ani sa fac un astfel de motor si nu reusesc
> din mai multe motive. In primul rand, am nevoie de o schema functionala cu
> adevarat, nu rah*t*ri(scuzati-ma)! Zilnic stau si ma gandesc la cate o
> schema care ar putea merge, dar in zadar. . nu stiu ce sa mai fac, l-am
> contactat pe domnul Motorga, dar datorita varstei sale nu mai poate vorbi
> incat sa il pot intelege la telefon . Imi pare tare rau ca o asa inventie
> ca a sa nu se baga in seama va multumesc, pastram legatura
marius.computers: mi-ati spus prin 2011 ca o sa mai vorbim si iata, acum suntem aici
Pop Adrian: trebuie sa te inscrii pe forum
Pop Adrian: sa postezi un CV si sa incepi scoaal de afaceri online Zalmoxa
Pop Adrian: doar cu acsti tineri plec la drum...in ce domeniu vor ei
Pop Adrian: http://www.sfatulbatranilor.ro/forums/6-CV-uri
marius.computers: Am fost inscris pe sfatul batranilor si am completat tot apoi am lasat.o balta pt ca m-ati pus sa vand in piata
Pop Adrian: cei care au facut-o...au firme prospere acum
Pop Adrian: nu am timp pentru cei care nu vor sa munceasca.....sa invete....
Pop Adrian: acum ce faci ?
Pop Adrian: ce lucrezi ?
marius.computers: pai ce ar mai trebui facut, ce sa fac eu dupa scoala asta kre am terminat-o? Nu stiu. .
marius.computers: cu ce sa incep oare?
Pop Adrian: cei care fac scoala asta a mea, stiu....
Pop Adrian: ceilalti...inca orbecaie
[11:16:48 AM] Pop Adrian : marius.computers: Am fost inscris pe sfatul batranilor si am completat tot apoi am lasat.o balta pt ca m-ati pus sa vand in piata
Pop Adrian: cei care au facut-o...au firme prospere acum
Pop Adrian: nu am timp pentru cei care nu vor sa munceasca.....sa invete....
Pop Adrian: acum ce faci ?
Pop Adrian: ce lucrezi ?
marius.computers: pai ce ar mai trebui facut, ce sa fac eu dupa scoala asta kre am terminat-o? Nu stiu. .
marius.computers: cu ce sa incep oare?
Pop Adrian: cei care fac scoala asta a mea, stiu....
Pop Adrian: ceilalti...inca orbecaie
marius.computers: nu lucrez, abia am terminat scoala
Pop Adrian: http://www.sfatulbatranilor.ro/threa...online-Zalmoxa
marius.computers: si ce invat la scoala dvs online?
Pop Adrian: indeplineste ce scrie aici...ca sa nu pierdem timpul si unul si altul....
Pop Adrian: sa stii ce sa faci....
Pop Adrian: te vad inscris in scoala...si mai stam de vorba.....
Pop Adrian: daca nu, te astept pana intelegi c spun, adica in urmatorii ani....
Pop Adrian: http://www.sfatulbatranilor.ro/threa...OMANIA-!-quot-!!!
Pop Adrian: acum, o parte dintre noi lucram la asta....
[11:21:02 AM] Pop Adrian : marius.computers: destul de complicat, si am net doar pe tel. Calculator nu am. . E foarte greu,nu merge adresa aia pe telefon. .
[11:24:13 AM] Pop Adrian : http://www.sfatulbatranilor.ro/threa...8825#post28825
[11:24:28 AM] Pop Adrian : Ionut, cum punem asta in practica...pas cu pas....
[11:25:38 AM] Pop Adrian : te vad inscris in scoala...si mai stam de vorba.....
Pop Adrian: daca nu, te astept pana intelegi c spun, adica in urmatorii ani....
Pop Adrian: acum, o parte dintre noi lucram la asta....
marius.computers: destul de complicat, si am net doar pe tel. Calculator nu am. . E foarte greu,nu merge adresa aia pe telefon. .
marius.computers: stiu ca am potential,dar am putine resurse materiale. .
Last message received on 6/30 at 11:22 AM
marius.computers: as fi facut chiar eu un site de scolarizare in afaceri cu reguli simple si idei usor de pus in practica
marius.computers: poate ca asa o vrea Dzeu
Pop Adrian: ai cv-ul pe forum...sa-l revad ?
marius.computers: nu stiu ,trebuie sa il caut
[11:27:07 AM] Banu Ionut: pai sa citesc tot pdf-ul asta sa-l schematizez sa incepem etapele acestea pas cu pas
[11:27:54 AM] Banu Ionut: asa njhu am gasit n imic despre cum se facea panza in gospodarii poate gasesc as ceva pe la biblioteca nationala
[11:28:05 AM] Banu Ionut: pe net ,mai rar
[11:28:25 AM] Pop Adrian : marius.computers: am cautat,dar nu-l gasesc. Si unul nou nu pot face pe mobil ca nu imi merge situ ala
marius.computers has signed out. (6/30/2013 11:26 AM)
Pop Adrian: cum ai vrea sa comunicam impreuna ?
marius.computers: aici,pe mess
Pop Adrian: Imi aduc aminte de tine. esti un baiat inteligent, dar cu vointa ai inca probleme.
Pop Adrian: ma cauti tu....
[11:28:42 AM] Pop Adrian : ok
[11:29:06 AM] Pop Adrian : desluseste primii pasi in a face panza...ce trebuie sa cumparam...etc....
[11:29:28 AM] Banu Ionut: ok
[11:33:01 AM] Pop Adrian : marius.computers has signed out. (6/30/2013 11:26 AM)
Pop Adrian: cum ai vrea sa comunicam impreuna ?
marius.computers: aici,pe mess
Pop Adrian: Imi aduc aminte de tine. esti un baiat inteligent, dar cu vointa ai inca probleme.
Pop Adrian: ma cauti tu....
marius.computers: bine. Eu verific zilnic mesajele asa ca va voi raspunde la fiecare chestiune
marius.computers: multumesc,o zi buna
Last message received on 6/30 at 11:30 AM
Pop Adrian: cauta sa intri pe forum...in scoala...ca altfel terminam discutiile acum
Pop Adrian: am mai multi tinri de care ma ocup...si fac afaceri doar cu ei....
Pop Adrian: ceilalti nu prea inteleg mare lucru....
Pop Adrian: si pierd timpul cu ei
Pop Adrian: asa ca retine ce ti-am spus.
Pop Adrian: ca ti-am dat un link cu ce trebuie sa faci
Pop Adrian: pa
[11:42:42 AM] Pop Adrian : marius.computers: Nu, eu vreau sa invat de la dvs. Dar nu exista alta cale decat aici pentru ca, repet, nu imi merge adresa aceea.
marius.computers: Ok,o zi buna
Pop Adrian: ce program ai azi ?
Pop Adrian: adresa de skype ai ?
Pop Adrian: ca acolo discut cu tinerii in conferinta
Pop Adrian: si tot ce discutam ramane acolo si ei, pot posta discutia pe forum
Pop Adrian: asta ca sa te ajutam
marius.computers: nu am adresa de skype,am doar de yahoo. Referitor la program,astazi nu pot lucra la nimic pentru ca e duminica. Saptamana viitoare voi termina de prasit porumbul.
Last message received on 6/30 at 11:40 AM
Pop Adrian: ne cauti
Pop Adrian: sa faci adresa pe skype
[11:44:20 AM] Pop Adrian : marius.computers: Va voi cauta si ma veti cauta, sper. Poate ma puteti ajuta cu vreo idee pt afaceri. Multumesc
marius.computers: la revedere
[11:44:32 AM] Pop Adrian : asa ati fost cu totii...
[11:46:51 AM] Pop Adrian : Bun Regasit pot spune! Sunt Marius, persoana de aici: http://zalmoxa.fr.yuku.com/topic/407...acest-motor-3M . Acum am 20 ani si inca nu mi-am pierdut interesul pentru energiile nepoluante. In prezent ma ocup cu cautarea unui loc de munca,detalii: http://infoserv.wap.sh/caut+loc+de+munca-jud.+vaslui (e in format pt tel. mobil) . Stiu ca sunteti un om cu vise mari, unele dintre ele deja indeplinite fiind: copii si nevasta harnica, o casa decenta, poate o afacere. Eu am doar o dorinta acum,sa imi pot castiga painea caci zilele de ajutor ale parintilor se desprind treptat. . . Sunt pe telefon pe net si la cate v-as putea scrie ar lua foc butoanele Sunt si curios daca ati mai facut progrese in energia verde si v-as putea da ideile mele, bune sau relativ bune. O zi placuta sa aveti!
[12:53:23 PM] Pop Adrian : http://www.sfatulbatranilor.ro/threa...8829#post28829
[1:44:40 PM] Pop Adrian :
Show Recent Messages (F3)
Dan Tomozei: Parcul Ritan, un loc unde scapi de sauna din Beijing --- http://dantomozei.ro/2013/06/30/parc...a-din-beijing/
Last message received on 6/30 at 1:40 PM
Pop Adrian: Demaram acest proiect
[5:41:36 PM] Pop Adrian : http://www.sfatulbatranilor.ro/threa...ITAM-!!!/page8
[8:14:56 PM] Banu Ionut: buna seara la toata lumea
[8:24:56 PM] Pop Adrian : buna
[8:25:01 PM] Pop Adrian : -------- Original Message --------
Buna ziua,
- promovarea costumelor intregi care sa fie bune de folosit pentru toate anotimpurile ar fi mai potrivite;
- se poate merge pe costumatia traditionala insa pt o afacere prospera ar trebui imbinat traditionalul cu modernul prin folosira cusaturilor populare romanesti pe tipuri de croiala moderna astfel incit costumatia sa poata deveni uzuala in toate zonele de activitate curenta;
- folosirea iiei in combinatie cu costumatie moderna nu satiface din punct de vedere stilistic pe nimeni.
- sunt foarte multi mesteri populari prin tara care participa la tot felul de tirguri interne si internationale care mai sunt inca specializati doar pe anumite piese din costumatie si care pastreaza traditionalul.Acestia sunt inscrisi la secretariatele Muzeelor de Arta Populara din tara ca sa poata fi anuntati despre participarea la evenimentele culturale.
- se poate face o legatura intre acesti artisti populari astfel incit sa poata produce piesele necesare pentru un set complet de costume populare;
- un catalog al costumelor populare poate fi reactualizat cu creatiile mesterilor populari care inca mai lucreaza in tara;
- un catalog cu tipurile de cusaturi traditionale poate fi pus cap la cap cu ce exista prin muzee si pe piata;
- cursuri de cusaturi populare pot fi reluate in scoli pt a creste noi generatii de mesteri populari si de a mentine si asigura transmiterea de informatii vii de la mesterii existenti. Asta presupune ca meseria de mester popular sa fie recunoscuta si inscrisa in nomenclatorul de functii si meserii la nivel national pt ca mesterul sa beeficieze de toate drepturile ca orice angajat;
- cursurile pot fi extinse si prin Scolile Populare de Arta si Meserii pt ca si alte persoane sa poata beneficia de aceste cursuri si sa obtina o recunoastere oficiala a studiilor de specialitate;
- asigurarea unor spatii corespunzaoare de desfasurarea a unor astfel de activitati poate aduce beneficii proiectului ( sistemul sezatorilor este cel de preferat );
- specializare unor mesteri populari ca profesori pt a preda mestesugurile populare;
- recuperarea obiectelor si a mijloacelor traditionale de productie vor fi un modele pentru exemplificare si crearea de noi modele vestimentare;
- implicarea ministerului invatamintului si a institutului cultural roman pot creste acest proiect;
- multi dintre rapsozii populari sunt si creatorii propriilor costume de scena si pot fi implicati in proiect;
- expozitii intinerante de promovare a costumelor populare pot fi facute in colaborare sau integrat cu UNIUNEA ARTISTILOR PLASTICI;
- implicarea artistilor plastici in crearea de modele de costumatie precum si de promovarea costumatiei populare romanesti cu si prin arta va aduce o reala plusvaloare atit proiectului cit si a acestora;
- participarea la tirgurile interne si internationale cu costumatie populara romaneasa care sa aiba in spate o retea bine definita de roductie la nivel national va da consistenta si credibilitate proiectului. Participarea actuala a mesterilor individuali este buna dar dovedeste o activitate neunitara si implicit nesigura in timp si spatiu;
- participarea la saloanele de moda si prezentarile de moda cu colectii de costumatie populara si cu ansambluri artistice care sa promoveze costumul popular romanesc va fi motorul de promovare in lume a proiectului;
- producti de fire si fibre naturale ( in , cinepa, matase naturala, lina ), a colorantilor naturali, a decoratiunilor poate fi mentinuta si revigorata acolo unde exista si extinsa pentru marirea productiei;
Cu mult respect pentru aceast initiativa demna de dezvoltat
Marcel TUDOR
https://www.facebook.com/marceltud
https://www.facebook.com/pages/UAP-C...4260303?ref=hl
https://www.facebook.com/notes/marce...00471713568368
https://www.facebook.com/notes/marce...00471739809024
[8:25:01 PM] ana maria vega art: buna seara
[8:25:05 PM] ana maria vega art: am citit din urma
[8:28:01 PM] Pop Adrian : trebuie sa citesc ce spune acest domn
[8:28:39 PM] Banu Ionut: am citit da sunt interesante si propunerile dansului
[8:28:55 PM] Pop Adrian : ZILE CARE POT FI SĂRBĂTORITE DE ROMÂNI:
de Marcel Tudor (Note) pe 29 iunie 2013 la 22:37
ZILE CARE POT FI SĂRBĂTORITE DE ROMÂNI:
Ziua războiului de ţesut românesc
Ziua ştergarului românesc
Ziua maramei româneşti
Ziua opincii româneşti
Ziua horei româneşti
Ziua cântecului popular românesc
Ziua căciulii româneşti
Ziua traistei româneşti
Ziua furcii de ţesut româneşti
Ziua măciucii si buzduganului românec
[8:29:03 PM] Pop Adrian : f interesant
[8:29:14 PM] Banu Ionut: punctele scrise acolo normal fiind analizate car edintre ele se pot aplica pot fi aplicabile
[8:29:57 PM] Banu Ionut: si in Bucuresti vin la mai toate sarbatorile cu aceste costume populare din In
[8:30:03 PM] Banu Ionut: in parcuri
[8:30:10 PM] Banu Ionut: sau diverse locuri amenajate
[8:30:33 PM] Pop Adrian : stabilisi care sunt primii trei pasi...sa face, panza
[8:30:39 PM] Pop Adrian : si cat costa ?
[8:31:21 PM] Banu Ionut: da mai intai treubie sa c itesc tot ce terbuie despre cum se face panza ca sa stabilesc niste pasi am postat cum se prelucreaza si am postat si cativa furnizori pentru ai contacta
[8:31:28 PM] Banu Ionut: poe forum
[8:31:45 PM] Banu Ionut: sa aflu nist epreturi
[8:31:58 PM] Pop Adrian : ok
[8:33:12 PM] Banu Ionut: ca nu le trimit emailuri pentru a afla oferte pentru ca nu avem destule informatii si de obicei ei vor sa lucreze profesionist
[8:33:42 PM] Banu Ionut: am mai intrebat eu la catina si am ramas cu intrebarea
[8:37:13 PM] Pop Adrian : continua
[8:38:33 PM] Banu Ionut: ok
[8:42:47 PM] Pop Adrian : pica fb-ul
[8:42:59 PM] Pop Adrian : de cate ori ma leg de evrei..pica
[8:43:47 PM] Banu Ionut: de ce oare?
[8:45:28 PM] Pop Adrian : de-aia
[8:45:41 PM] ana maria vega art: nu va mai legati, dezlegati-va
[8:45:52 PM] Banu Ionut: da
[8:46:10 PM] Pop Adrian : ...
[8:46:39 PM] Banu Ionut: probabil ca si magnetismul frecventelor are o legatura
[8:46:54 PM] Pop Adrian : putiuni au curaj sa dea cu ei de pamant...ca-s nesimtiti....conducatorii..ca populatia de rand, nu intelege
[8:48:44 PM] ana maria vega art: daca conducatorii sunt nesimtiti ( nu simt) deoarece populatia nu intelege si daca populatia nu intelege duce la conducatori care nu simt
[8:49:36 PM] ana maria vega art: daca dati cu ei de pamant ....ei nu simt...prin urmare
[8:50:28 PM] Banu Ionut: conducatorii daca nu simt atunci populatia este educata in acelasi fel cu mici exceptii
[8:50:48 PM] ana maria vega art: se merita unii pe altii
[8:50:54 PM] Pop Adrian : se aleg intre ei
[8:51:09 PM] Pop Adrian : n-are nici o legatura cu alegerile
[8:51:43 PM] ana maria vega art: normal ca nu are....de cand "energia nestiintei" are legatura cu alegerile?
[8:52:45 PM] ana maria vega art: eu zic sa-i lasam in pace ca avem si noi ,pe noi, exemple destule
[8:52:59 PM] ana maria vega art: pe noi...pe la noi...
[8:53:07 PM] ana maria vega art: tot pe-aici
[8:53:10 PM] Marius Ocoleanu: bună seara
[8:53:14 PM] ana maria vega art: buna
[8:54:26 PM] Banu Ionut: buna seara Marius
[8:54:40 PM] Marius Ocoleanu: Adi ti-am distribuit o fotografie
[8:54:44 PM] Marius Ocoleanu: sper sa iti placa
[8:54:56 PM] Marius Ocoleanu: cam asa as vrea sa vad copilul peste cativa ani
[8:55:09 PM] Pop Adrian : buna
[8:55:14 PM] Marius Ocoleanu: pe adresa de facebook
[8:55:19 PM] Marius Ocoleanu: e pusă
[8:55:22 PM] Pop Adrian : nu merge
[8:55:30 PM] Pop Adrian : am fost blocat
[8:55:49 PM] Marius Ocoleanu: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
[8:55:56 PM] Marius Ocoleanu: aici e la mine
[8:56:00 PM] Marius Ocoleanu: trebuie sa mearga
[8:56:47 PM] Pop Adrian : vad posteaza
[8:56:54 PM] Marius Ocoleanu: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
[8:56:59 PM] Marius Ocoleanu: public
[8:57:04 PM] Marius Ocoleanu: puteti vedea toti
[8:58:29 PM] ana maria vega art:
http://articole.cartiagricole.ro/art...n-Romania.html
[8:59:32 PM] Banu Ionut: da frumusel
[9:00:22 PM] Banu Ionut: copilul
[9:01:02 PM] Marius Ocoleanu: uniforma de gradinita
[9:01:10 PM] Pop Adrian : http://articole.cartiagricole.ro/art...n-Romania.html
[9:01:12 PM] Marius Ocoleanu: obligatoriu sa fie iia
[9:01:40 PM] Pop Adrian : sa cautam cu totii sa face panza topita si ce ne trebuie
[9:01:49 PM] Pop Adrian : postati direct pe forum
[9:01:56 PM] Pop Adrian : sa raspund acelui domn
[9:02:07 PM] Pop Adrian : asta daca vreti
[9:02:25 PM] Pop Adrian : ca eu cu Oana suntem chititi sa mergem pe IIA Salveaqza Romania
[9:03:06 PM] ana maria vega art: ma gandeam ca daca un cultivator are cateva hectare cultivate cu in, dupa recoltare se pot duce la un centru de prelucrare a inului si apoi sa ia produsul finit, nu stiu daca se poate dar erau mai demult astfel de centre in Romania
[9:03:56 PM] Marius Ocoleanu: in oltenia cei trecuti de 70 ani ne pot ajuta cu multa informatie in acest sens
[9:04:06 PM] Banu Ionut: da sunt si am postat catica furnizori de textile si probabil ca au si centre de prelucrare
[9:04:20 PM] Marius Ocoleanu: cand ajung la tara iau legatura cu mai multe persoane de varsta a 3, e important
[9:04:25 PM] Marius Ocoleanu: sa aflam cum il faceau atunci
[9:04:39 PM] ana maria vega art: nu stiu dar ma gandeam ca si cum te-ai duce cu graul la moara si dupa pleci cu faina
[9:04:47 PM] Banu Ionut: da e ok am s ama interesez si la bibioteca nationaal si la cenaclul unde ma mai duc din cand in cand sa intreb pe Domnul Pusca el vine mereu in Ie imbracat
[9:04:53 PM] ana maria vega art: timpul fiind mai lung desigur in cazul inului
[9:05:04 PM] Banu Ionut: tot timpul pastreaza traditia si le cumpara din zona lui
[9:05:06 PM] Marius Ocoleanu: trebuie intrebatii acei tarani simpli
[9:05:13 PM] Marius Ocoleanu: din satele uitate de lume
[9:05:18 PM] Marius Ocoleanu: unde se faceau ii , tapeturi
[9:05:22 PM] Marius Ocoleanu: broderii
[9:05:24 PM] Pop Adrian : sa cautam de unde sa cumparam
[9:05:29 PM] Pop Adrian : sa facem un plan de lucru
[9:05:48 PM] Pop Adrian : faceti-l voi si-l ajustez sa vad ce zice acest domn
[9:05:59 PM] Marius Ocoleanu: in zona corabiei acolo pana acum 10 ani fiecare familie avea mostenire ii
[9:06:00 PM] Marius Ocoleanu: lasate
[9:06:15 PM] Marius Ocoleanu: de cand au plecat in italia si spania, nu prea se mai tine
[9:07:05 PM] Pop Adrian : Mircea Vintilescu Adrian Pop. Pot spune cu satisfacție BRAVO pentru acest proiect. Îmi vine în minte Legea cu Agricultura Casnică dată de Regele Carol I pe la anul 1900 pentru încurajarea activităților casnice din gospodăriile sătești. La aceste activități se înscria cojocăria, opincăria, croitoria, creșterea viermilor de mătase, țesutul borangicului etc. Pentru amenajarea de ateliere și pentru derularea acestor activități (cât și a altora din mediul rural) a dat ordin să se înființeze Banca Agricolă Românească care acorda credite fără dobândă!!!! Cred că putem încerca și NOI să cerem sprijin guvernamental și chiar fonduri europene. Mişcarea Euro-Civică Română se poate implica în acest sens, dar trebuie să facem și să prezentăm un proiect credibil. Aștept vești în acest sens.
[9:07:10 PM] Banu Ionut: am cativa prieteni ardeleni care se imbraca numai asa sa-i intreb zilele urmatoare sa-mi dea contacte d ela acei oameni din zona care se ocupa
[9:07:20 PM] ana maria vega art: eu ma gandeam deocamdata sa incepem cu primul pas---cumparare de panza topita si apoi confectionate iile, deocamdata trebuie mai multe pt a cultiva in si a-l prelucra
[9:07:36 PM] Pop Adrian : corect
[9:07:37 PM] Pop Adrian : plan
[9:07:41 PM] Pop Adrian : pe etape....
[9:08:03 PM] Pop Adrian : concepeti-l
[9:08:13 PM] Banu Ionut: da normal ca timnpul este foarte mare pentru plantare culegere prelucrare
[9:09:14 PM] Banu Ionut: ma orientez pentru vanzare de panza topita
[9:09:18 PM] Marius Ocoleanu: TREBUIE inceput fara sa ne gandim la interferente si la greutati si la probleme
[9:09:46 PM] Banu Ionut: dar nu se gandeste nimeni la probleme si un plan nu-l faci in 5 minute clar dar normal 2-3 pasi de inceput merita
[9:10:02 PM] Marius Ocoleanu: eu pot venii cu ceva informatii despre cum se faceau acum 50 60 ani
[9:10:24 PM] Marius Ocoleanu: si cum se lucra la razboi, cum se cresteau viermii de matase, cum se prelucra borangicul
[9:10:31 PM] Marius Ocoleanu: cum le spalau, cum le vopseau
[9:10:38 PM] Marius Ocoleanu: din ce faceau vopseaua
[9:10:46 PM] Banu Ionut: sunt binevenite si aceste informatii
[9:11:02 PM] Banu Ionut: revin in 20 de minutre
[9:11:05 PM] Banu Ionut: minute
[9:11:34 PM] Marius Ocoleanu: sunt greu de aflat de pe internet, taranul insa acolo stie ce i-a transmis si bunicul sau nascut in 1880 de exemplu
[9:15:32 PM] Pop Adrian : plan de lucru...
[9:15:40 PM] Pop Adrian : ca suntem ca musca fara cap
[9:29:29 PM] ana maria vega art: Pasul 1. Gasita persoana care stie sa croiasca si sa brodeze ii. Acesteia i se va propune o collaborare.I se vor pune la dispozitie materia prima ( ceea ce are nevoie: panza, ate etc).Va fi platita pe “mana de lucru”, o parte din pretul iei.
Pasul 2.Cumpararea panzei , a atelor si tot ce mai trebuie pentru confectionarea iilor.
Pasul 3.Primim ia-produsul finit, o vindem.
Totul se multimplica in functie de cate persoane realizeaza ii, doarece o singura persoana realizeaza o ie cam in 3 saptamani.
[9:29:53 PM] Pop Adrian : A IIEI ÎMPLINIRE
de Marcel Tudor (Note) pe 30 iunie 2013 la 08:25
A IIEI ÎMPLINIRE
Ovăzul copt, Plezneşte'n spic,
Când iia-i fluturată'n vânt
Şi valuri de lumină aurită,
Pornesc pe-altiţe,
Pe poale, şorţuri, brâu,
Şi prin cosiţe strânse'n borangic,
Maramă din coconi,
Porniţi la drum din dud,
Ce seva puse la bătaie,
Între vătale de războaie,
Cu multe spete puse la ţesut,
Şi o suveică mânuită'n cânt,
De un rapsod român,
Ce nu renunţă la cultură,
Fie pe câmp la seceriş,
Fie în ochi admiratori,
De a primi o iie'n dar,
La strămoşeasca sărbătoare,
Când hore'n ţară se încing,
Pe glia românească.
25 mai 2013
Marcel TUDOR
=========================
ZILE CARE POT FI SĂRBĂTORITE DE ROMÂNI:
Ziua războiului de ţesut românesc
Ziua ştergarului românesc
Ziua maramei româneşti
Ziua opincii româneşti
Ziua horei româneşti
Ziua cântecului popular românesc
Ziua căciulii româneşti
Ziua traistei româneşti
Ziua furcii de ţesut româneşti
Ziua măciucii si buzduganului românec
ADRIAN POP
Presedinte - POP SERVICE ELECTRONIC HQ S.R.L.
Calea Severinului, BL. 317 A,B
200233
Craiova
ROMANIA
www.popservice.ro
www.ruris.ro
www.softwarepse.com
www.sfatulbatranilor.ro/forum.php
Skype - adrianpop58
-------- Original Message --------
Buna ziua,
R adi : " pt o afacere prospera ar trebui imbinat traditionalul cu modernul prin folosira cusaturilor populare romanesti pe tipuri de croiala moderna astfel incit costumatia sa poata deveni uzuala in toate zonele de activitate curenta. "
Radi : DA. O sa-i cautam pe toti.....sa vedem cum urnim o afacere generalizata in domeniul artizanatului...plecand de la aceste II.
O sa incercam sa imbinam complexe care sa salveze satul Romanesc cat si satenii.
Radi : DA. Aseara scria un domn:
*
Mircea Vintilescu Adrian Pop. Pot spune cu satisfacție BRAVO pentru acest proiect. Îmi vine în minte Legea cu Agricultura Casnică dată de Regele Carol I pe la anul 1900 pentru încurajarea activităților casnice din gospodăriile sătești. La aceste activități se înscria cojocăria, opincăria, croitoria, creșterea viermilor de mătase, țesutul borangicului etc. Pentru amenajarea de ateliere și pentru derularea acestor activități (cât și a altora din mediul rural) a dat ordin să se înființeze Banca Agricolă Românească care acorda credite fără dobândă!!!! Cred că putem încerca și NOI să cerem sprijin guvernamental și chiar fonduri europene. Mişcarea Euro-Civică Română se poate implica în acest sens, dar trebuie să facem și să prezentăm un proiect credibil. Aștept vești în acest sens.
acum 4 minute · Îmi place
*
Adrian Pop Este interesant ce spuneti. Trebuie formata o ehipa de oameni seriosi, capabili sa duca planurile pe etape de lucru bine conturate, la bun sfarsit.
acum câteva secunde · Îmi place
*
Adrian Pop Totul incepe cu bunavointa in a comunica eficient, punctiform si public.
Radi : DA. Este corect !!!
Radi : DA
Ra di : DA. Dar asta pas cu pas.....formandu-se prima data o echipa de oameni seriosi capabili sa nu uite de ce se-apuca sa faca.
[9:30:08 PM] Pop Adrian : faceti mai departe la proiect.....si o sa mna uit
[9:30:14 PM] Pop Adrian : Imi place cum gandeste acest domn
[9:30:20 PM] Pop Adrian : incerc sa-l luam langa noi.....
[9:37:20 PM] Pop Adrian : - asigurarea unor spatii corespunzaoare de desfasurarea a unor astfel de activitati poate aduce beneficii proiectului ( sistemul sezatorilor este cel de preferat );
R adi : DAaa
- participarea la tirgurile interne si internationale cu costumatie populara romaneasa care sa aiba in spate o retea bine definita de productie la nivel national va da consistenta si credibilitate proiectului. Participarea actuala a mesterilor individuali este buna dar dovedeste o activitate neunitara si implicit nesigura in timp si spatiu;
Ra di : Echipa de care spun ca o vom forma in Timp, sunt sigur ca va avea in componenta si ganditori. Odata ce acestia se unesc, lasand mandria si orgoliul de-oparte.....vor constitui primul nucleu de Romani capabili sa ajute la reconstructia Romaniei Mari din toate punctele de vedere. Va propun Domnule Marcel sa-i cautam impreuna, pentru ca asa cum vad din acest mesaj pe care mi l-ati trimis ca sunteti o persoana aparte, sensibila si....plin de judecata.
Banu Ionut
ana maria vega
Marius
----------------------------
Cu mult respect pentru aceast initiativa demna de dezvoltat
Marcel TUDOR
https://www.facebook.com/marceltud
https://www.facebook.com/pages/UAP-C...4260303?ref=hl
https://www.facebook.com/notes/marce...00471713568368
https://www.facebook.com/notes/marce...00471739809024
Eu va multumesc pentru mesaj. Este surprinzator de bine gandit si mi-a facut o placere reala sa-l citesc. Greul de-acum incepe si.....ca primul pas sa fie facut corect, o sa analizam impreuna pentru a putea comunica rapid, public si eficient.
Este primul mesaj primit de mine din ultima perioada de Timp in care se demonstreaza ca mai sunt Romani care gandesc bine. Trebui sa aprofundam acum fiecare idee in parte, din cele trimise in acest mesaj.
Datele mele de contact :
e-mail yahoo - zalmoxa_adipop@yahoo.com
skype - adrianpop58
tel - 0251 - 483627
http://www.sfatulbatranilor.ro/forum.php
http://www.facebook.com/zalmoxa.adipop
http://www.sfatulbatranilor.ro/threads/20-CV-Adrian-Pop
Cu mare respect,
Adrian Pop
Marcaje