Arsenie BOCA - Arhanghelul de la Prislop
Îmi place pagina · 19 iulie
Rugaciune catre Sfantul Parinte Arsenie Boca
Părinte preaputernice, Sfântul nostru, Arsenie Boca, tu ne-ai spus din vremea vieţii, cînd aveai atâtea daruri şi ai făcut atâtea minuni, că mai mare va fi puterea ta după moarte.
Ajută-ne cu puterea dată ţie de Dumnezeu. Fii alături de noi în tot locul şi în tot ceasul.
Cum ai uscat mîna celui care te-a lovit în Puşcăria Braşov, aşa usucă gândurile rele pe care le trimit cei ticăloşiţi asupra noastră. Usucă-le gândurile şi, dacă prind rădăcină de voie în rău, usucă-le minţile.
Nu-i lăsa pe necredincioşi să-şi râdă de noi, ci arată-le puterea ta întreagă şi trage-i la lumină.
Nu lăsa securiştii, poliţiştii şi oamenii statului să ne distrugă viaţa şi liniştea ei.
Nu lăsa să ni se rupă căsniciile. Alungă orice gând desfrânat din minţile, inimile şi trupurile noastre şi orice ispită din preajma noastră. Usucă mâinile celor care se ating de soţiile şi de soţii noştri şi disturg căsnicii cu copii, batjocorindu-ne vieţile. Roagă-te pentru copiii noştri, ca să trăiască în familii întregi.
Şi nu lăsa gurile rele să ne strice casele, Părinte. Celor care umblă cu vorbe să ne dezbine căsniciile, dă-le să se gândească la ce au făcut, şi arde-le drăciile minţii cu Duh Sfînt, să se căiască pentru stricăciunea lor.
Alungă orice stricător de minte din preajma copiilor noştri şi alungă orice necurăţie şi orice urmă de boală din minţile, sufletele şi trupurile lor.
Opreşte-ne de la avort pe noi şi rudeniile noastre şi pe tot poporul ortodox.
Fii cu noi, cei care ţi-am citit această rugăciune, şi cu copiii noştri în fiecare clipită şi apără-ne de orice urmă de rău. Ai milă de toţi cei care au zis măcar o dată această rugăciune, nu îi lăsa să facă vreun rău aproapelui lor, nici să cadă în vreun păcat de moarte, curăţeşte-le minţile, inimile şi vieţile şi ajută-ne pe noi toţi, şi pe robul lui Dumnezeu care a scris aceasta, în toate zilele noastre, până la moarte. Şi atunci vino după noi şi scoate-ne de oriunde am cădea. Amin.
Marcaje