Prima pagină › D:News
vezi toate articolele din D:News ›D:News
bebionic3: cea mai spectaculoasă proteză bionică din lume (VIDEO)
Trimite pe email
12.03.2013 |
1 Comentarii
+ zoom Galerie foto (2)
Nigel Ackland şi-a pierdut braţul într-un accident industrial acum şase ani. Iniţial, Nigel a beneficiat de o proteză pasivă, însă de curând acesta a obţinut o proteză bionică marca bebionic3.
Viena de la 103€ › Rezervă bilete de avion prin
Deşi Nigel a fost dotat cu această proteză abia în luna noiembrie a anului trecut, el deja o poate folosi pentru a se lega la şireturi, pentru a folosi cu dexteritate cărţile de joc şi pentru a-şi pregăti o ceaşcă de cafea atunci când îşi petrece timpul în bucătărie. Dincolo de abilităţile uluitoare ale acestei proteze, uimeşte totodată şi faptul că Nigel a reuşit să înveţe într-un timp foarte scurt să o folosească pentru a desfăşura activităţile de zi cu zi pe care nu le mai putea efectua în urma accidentului industrial.
„De când am această mână bebionic mă simt din [COLOR=#0494E1! important]nou om. Psihologic nu aş fi la fel fără ea. Pot ţine telefonul, strânge mâna unui prieten şi-mi pot spăla braţul stâng în mod normal, ceea ce nu am putut face în ultimii cinci ani. Per total, proteza bebionic a avut un impact masiv asupra vieţii mele, pentru că nu doar arată ca o mână de om, ci şi funcţionează în acest fel”, a declarat Ackland. [/COLOR]
Iată cum funcţionează proteza bionică:
Iată caracteristicile mâinii bionice:
Surse: Gizmodo, bebionic3
Marcaje