Aici trebuie sa ajungem....la Omul si : Masina, Utilajul, Sera.....sa devenim competitivi pe piata.
Am fost azi la cel mai mare magazin din Craiova sa cumpar Nuci, Alune de pamant si Kaki pentru seminte. Am vazut niste nuci de 2 cm diametru, cu extrem de putin miez....Suntem atat de departe de ce trebuie, incat multi Romani ar trebui sa mai renunte la somn....si sa se apuce de treaba.
Vreau sa va spun ca Domnul Alexandru, este persoana cu totul si cu totul aparte.
Discutam aproape zilnic ore intregi pe skype despre Nuci, cat si despre alte afaceri....si credeti-ma ca in domeniul Nucilor este un impatimit cu Adevarat. Pur si si9mplu a ramas indragostit de acest pom Miraculos si cred ca incep sa-i calc si eu pe urme....
Basarabenii au 15.000 de ha de Nuci datorita muncii acestui OM extrem de Sufletist.
Imi spunea azi noapte mult dupa ora 24 ca daca ar avea Basarabenii 100.000 de ha, jumatate din PIB-ul lor ar fi realizat.
Imi doresc sa extrapolam impreuna munca acestui OM de exceptie, la noi peste Prut, astfel incat sa creem in mai toate localitatile Romanesti livezi de nuci, atat de necesare sanatatii Neamului nostru. Sunt in jur de 30.000 de localitati de-o parte si de alta a Prutului.... asa ca veniturile de pe 10-20 de hectare cultivate in fiecare localitate Romaneasca cu Nuci MOLDOVENESTI, poate sa reprezinte o parte insemnata din PIB-ul Tarii...
http://www.sfatulbatranilor.ro/threads/6540-REZOLUŢIA-Congresului-I-al-Nucicultorilor-din-Republica-Moldova
Cu cateva minti lucide se poate realiza asta in urmatorii 10-15 ani.....asa ca va cer sprijin, din nou.....
Zilele acestea postam pe forum tot ce-mi trimide Domnul Alexandru.
http://www.sfatulbatranilor.ro/threads/6506-dr-Alexandru-Jolondcovschi-Oferta-de-nuci-nu-acoperă-cererea
NUCUL, ca si-n Basarabia, poate sa devina la noi o cultura strategica.
La Domnul dr Paul Purea acasa era cureta plina de nuci, care aveau zeci de ani.....si care m-au incantat.
Domnul Nica Ioan mi-a dat telefon acum sa-mi spuna ca-mi va trimite niste carti ale Domniei sale, privind informatii noi despre Istoria Neamului nostru. Mi-a spus ca are nuci la dansul la tara, de nu reuseste sa stranga nucile de pe jos......
O sa va trimit o carte a dansului.
n 12/16/2012 2:09 PM, Geo Stroe wrote:
Marcaje