remus.c_raclau: Buna seara.
zalmoxa_adipop: buna
remus.c_raclau: Am intrat pe site si am corectat traducerea articolelor de la nr 6 la nr 12 inclusiv. Urmeaza si celelalte.
zalmoxa_adipop: ok. f bine
remus.c_raclau: De la Statutul consortiilor agrare
zalmoxa_adipop: am inteles. cum iti merge ?
remus.c_raclau: Astept sa-mi vina prelungirea valabilitatii la permisul de conducere,care mi-a expirat in perioada suspendarii. Mai dureaza vreo saptamana. In rest scriu la cartea de povestiri pentru copii. Cand o termin o sa va rog sa-mi recomandati o editura care sa o distribuie cat mai eficient (asta daca o sa le placa, bineinteles). Sa stiti ca intru zilnic de trei patru ori pe site, deci sunt la curent. Cand nu am inspiratie la scris mai citesc din Deoumanismul.
zalmoxa_adipop: ok, vedem. Nu te-am mai vazut pe forum. M-a intrebat MIrela de tine
remus.c_raclau: Am vazut si am retinut ca nu ati stiut ce sa-i raspundeti. Imi e jena intr-un anumit sens dar efectiv nu stiu unde si cu ce sa intervin in discutii.
zalmoxa_adipop: e
remus.c_raclau: Inca nu-mi gasesc locul.
zalmoxa_adipop: inteleg
remus.c_raclau: Incerc sa mai public cate ceva ce consider util. Propuneri.
zalmoxa_adipop: am vazut, poate ca in timp ne vom armoniza cu totii din SB. Trebuie plecat din zero....
remus.c_raclau: Apoi stiu ca ziua sunteti extrem de ocupat si atunci profit de lipsa dvs de pofta de somn si de diferenta de fus orar si va contactez noaptea.
zalmoxa_adipop: si MIrela a postat despre afaceri de medie si lunga durata, dar astept sa se ocupe de cele de scurta durata, altfel nu va face nimic. Trebuie folosita energia punctiform, in functie de marimile de intrare. Lui Dragos nu-i mai raspund nopatea de 2 zile, pt ca nu are nici o legatura cu forumul. Cand ai o firma , te confunzi cu ea. El intra tot timpul noaptea...
remus.c_raclau: M-am confundat si eu zece ani plus inca vreo doi in Italia
zalmoxa_adipop: da stiu...de-aia-ti zic ori faci ceva, ori nu faci
remus.c_raclau: va multumesc pentru promovarea ca senior member
zalmoxa_adipop: concentreaza-ti gandurile pentrtu afaceri mici, ca Oana....care aduc bani , pe firma....pe care o aveti, lunar.si se creste pe principiul gogoasei.
remus.c_raclau: La mine e mai complicat.Traiesc in italia si platesc 600 euro numai chiria
zalmoxa_adipop: ai un servici.... este bine... te ajuta sa-ti intretii familia. ma refeream la Timpul liber...
remus.c_raclau: Deci nu ma pot rupe de camion pana cand nu ajung la minim acelasi venit din firma ca si salariul, asta vrea sa zica circa 27-28.000 euro pe an
zalmoxa_adipop: nu te ajuta cu nimic sa citesti fara sa te vada lumea...crede-ma, este un sistem de valori.... uita-te ce-a facut Stefan cu cele 2 roiuri de albine pierdute...
remus.c_raclau: Ok
zalmoxa_adipop: si eu ma ingrozesc cand vad anumite lucruri...pe care incerc sa le inteleg...dar sunt reale... am inteles asta cu banii...este logic.
remus.c_raclau: promit sa ma loghez ori de cate ori intru pe forum
zalmoxa_adipop: spun de Timpul liber...si unde trebuie sa-l folosesti. afaceri de scurta durata
remus.c_raclau: Problema e ca de multe ori intru pe fuga intre doua alte activitati
zalmoxa_adipop: si cand urci o scara...urci prima treapta, pentru siguranta. nu conteaza cate minute...si.... ce stie Sistemul... el este inteligent....crede-ma,sunt scari diferite.... multe...
remus.c_raclau: Corect, dar eu am cam urcat treptele astea incepand cu 1992. Ati citit cu siguranta articolul CV si ati vazut evolutia: de la taraba in piata, la retea de distributie en gros si la activitati de import-export.
zalmoxa_adipop: urmaresc cum functioneaza sistemele de multi , multi ani.... si cam prind cum functioneaza...cum se leaga lucrurile.... intr-o Clipa poti afla orice, despre oricine, oricand....
remus.c_raclau: Cu marfurile italiene eram pregatit dpdv logistic sa duc si un pachet de chibrituri in orice colt din romania
zalmoxa_adipop: mai mult de-atat...poti sa alegi si sa determini.... dar pentru asta trebuie responsabilitate. Este bine, este vorba de bani.
remus.c_raclau: Cred foarte mult in capacitatea dvs de discernamant si in experientele de succes pe care le aveti si de aceea nu fortez nota in nici un fel cu propunerile mele.
zalmoxa_adipop: dezvolta afacerea pe care ai scris-o pe etape... plecand de la 100 de euro; du-ti ideile punctiform....ele devin modele pentru toti ceilalti. uita-te cum functionam cei din SB. Doar Oana face ce trebuie. dupa care Stefan....dar el este tanar, nu are experinta si este inca usor de influentat. pe Ionut il primesc in Scoala peste 6 luni, ca nu suntem fermoar... inchidem si deschidem colaborarea, in functie de ifosele lui...
remus.c_raclau: Corect
zalmoxa_adipop: doresc sa formez sistemul de vanzari exeterne a lui Ruris si sa tin treaza cercetarea, scoatem cate va produse pe piata, UNICE. Nici lui CZ nu i-am dat validare...peste 6 luni... ruptura sufleteasca se repara cel mai greu...
remus.c_raclau: Eu am incercat sa-l ajut cu propunerea de afaceri in franchising si asta se poate si trebuie luata la pas.
zalmoxa_adipop: ?
remus.c_raclau: pe etape plecand de la teste de vanzare si pana la crearea unui model de succes vandabil
zalmoxa_adipop: ok
remus.c_raclau: http://www.sfatulbatranilor.ro/threa...ere-de-afaceri. In mare stiti despre ce-i vorba dar am venit cu unele modificari, si cu cat se discuta mai mult cu atat or sa fie mai multe corectii de parcurs, si in functie de cine participa
zalmoxa_adipop: inteleg. ti-am spus, pune si banii de inceput. CZ a plecat cu sume infime, dar cum am spus... si acum are un capital bunisor
remus.c_raclau: Eu am un sac de idei dar dumneavoastra aveti experienta practica, la fel ca si catalin dealtfel.
zalmoxa_adipop: de-aia zic, punctiform de cat mai de jos si CC din Franta a plecat tot asa... si Madalina.... ei stiu oricand s-o faca , oriunde.... daca reusim amandoi sa facem asta...mai vad si alti tineri... si se angreneaza sistemul singur... urcatul pe trepte superioare, cum discutam cu Ministru de finante Dl Gigea, nu duce la nimic bun.... a inteles ca toata cartea scrisa " Un pic mai bine pt ROMANIA ", ERA MACULATURA...
remus.c_raclau: Experienta mea practica nu o pun la socoteala intrucat am inchis, nu conteaza motivele, daca am inchis inseamna ca nu am fost la inaltime din anumite puncte de vedere. Si faptul de a fi supus la presiuni si la santaj face parte din viata unei firme din Romania. Din pacate
zalmoxa_adipop: NU asta este important ce-a fost Remus... trebuie inteles ca de jos se pleaca ca asta-i realitatea..., si scris totul... incet, incet sistemul iti arata pasii... eu incerc sa polarizez tot sistemul economic...si chiar daca sunt crezut sau nu, asta fac...se contureaza sisteme energetice de forma, care determina...
remus.c_raclau: Cum vi se pare propunerea la nivel conceptual?
zalmoxa_adipop: propunerea trebuie completata plecand de la cativa euro... daca incepi de la 100...poate ca si astav este gresit, ca tinerii nu-i au....
remus.c_raclau: Se poate! Dar daca o sa va faceti timp sa o cititi o sa vedeti ca are mai multe trepte de actiune, din start. Propunerea se refera si la cei care au deja niste spatii si niste rezerve si trebuiesc doar activati.
zalmoxa_adipop: incearca sa faci cum spusai...plecand de la cea mai mica suma...de-abia atunci forta ta va creste....
remus.c_raclau: Ok.
zalmoxa_adipop: si intra macar pt o singura secunda, pe fata cand citesti...si-atunci TOT SISTEMUL te ajuta
remus.c_raclau: O sa merg pe pasi mici, dar am nevoie de sprijin de acolo
zalmoxa_adipop: ti-am spus cum am scris cursurile de la SC Zalmoxa, de la Scoala Zalmoxiana ?
remus.c_raclau: Nu
zalmoxa_adipop: DACA VAD CE SCRII, METAFIZIC ITI CORECTEZ SISTEMUL
remus.c_raclau: ok
zalmoxa_adipop: am scrist cateva cursuri... poate 10-12..nu mai stiu... si-am incarcat in cativa ani sa implementez ideile.... n-a mers....discutam si cu cate 10 - 20 de tineri pe zi... nu mergea...am luat primul curs si l-am impartit in 10 subetape. Alti ani de munca de SISIF...inutil...am imartit prima subetapa in 10 subetape de lucru....cotu si piscotu...ani de zile...nimeni nu prindea, inafara de MIrela si de Madalina....si-au mai ramas cativa...cei care sunt acum langa mine...dar....mii de tineri, nimic nu intelegeau... si asa am fost nevoit sa impart prima subetapa de lucru in 10 sub-subetape de lucru...si-atunci se intelegea mult mai bine... imparte tu pe etape de lucru, coreland banii de inceput...
remus.c_raclau: Important e sa aveti timp si rabdare sa cititi propunerea cap-coada si apoi sa veniti cu corectii sau cu cereri de corectii din partea mea.
Daca nu primiti raspunsurile pe care le asteptati poate trebuie sa schimbati intrebarea!
Am scris un articol pe Universul Romanesc in care explicam ca societatea actuala sufera de un exces de informare
zalmoxa_adipop: experienta de-a sta cu zeci de mii de tineri de vorba si cu mii de seniori, nu o are nimeni din pacate.... iti spusai ce-am facut cu sub-subetapele de lucru...altfel nu sunt implementate ideile novatoare
remus.c_raclau: Tinerii sunt confuzionati de cantitatea imensa de date asa zis importante pe care "cineva" se straduie sa-i faca sa le citeasca in asa fel incat ii zapaceste complet. Si aici nu ma refer la dumneavoastra ci la "sistemul" romanesc de invatamant si la cel social, la mass media, etc. Se practica chestia asta la scara extinsa, tocmai pentru a produce confuzie si zapaceala
zalmoxa_adipop: , pai, logica este alta...sa nu le spui....intr-o clasa, sau la scoala, sau...pe net...ci in excursii de explorare.... principii trebuie implementate... nu carti, daca te uiti ce-am discutat cu MIrela acum cateva seri, poate o saptamana..nu mai stiu cand...dar, a fost prima data cand a spus ceva extrem de important... ca intelege ca nu are logica prea buna...dupa care, la sfarist a spus ca este primul curs pe care-l ia in Viata. Oana a spus acum o luna ca cei din SB trebuie sa faca scoala, asa cum o face ea acum.... pas cu pas, plecand de la primul A.
zalmoxa_adipop: nu al ei este problema Remus.... niciodata la ceilalti... eu, inca nu am apucat sa va spun cum gandesc.... pentru ca este nevoie de Timp sa stiti ca ce spun, are in spate experienta unica. MIrela, este mai aproape de sistem...si ei i-am spus putin mai multe...
remus.c_raclau: oricum in occident societatea civila treaza merge pe mesaje din ce in ce mai simple si face presiuni si asupra sistemului de invatamant pentru simplificarea materiilor
zalmoxa_adipop: Dommnul Alecu nu stie inca sa posteze. Pot eu sa-i finantez orice idee de cercetare...ca nu-i mare treaba... sistemul nu-l va ajuta sa intre in subconstient, pe usa care trebuie... inca nu respecta forumul... i-am scis azi noapte lui Dragos cate ceva.... Problema este la noi la SB si la
cursanti ... extrapolata la nivel de societate, este haos peste tot, in toate sectoarele de activitate. Sa discuti cu Oana...ea este cea mai avanzata dintre toti. CZ s-a pierdut in neant...inca nu mai stie care-i treaba...si Madalina, s-a deparatat prea mult..si are greseli in logica. Doar cand discutam si le vede...dar...nu stiu cat mai sunt eu disponibil sa-i arat.
remus.c_raclau: Tinerii ar trebui invatati mai intai sa-si ierarhizeze prioritatile
zalmoxa_adipop: incepe cu tine Remus. uita-te la tot ce-ai scris tu si ce-am scris eu.Consulta-te cu Oana. Te ajuta de nu crezi, pentru ca intelege. Madalina poate sa spuna doar un singur lucru, ca nu a mai intalnit nimic logic de cand s-a departat de firma Zalmoxa. Au trecut 5 ani si coordoneaza un sistem de media pe o treime din tara
zalmoxa_adipop: "Tinerii ar trebui invatati mai intai sa-si ierarhizeze prioritatile"... uite numai aici... lasa-i pe tineri si incepe cu tine.... rar va spun aceste lucruri...pentru ca nu vreau sa va jgnesc
remus.c_raclau: Ma refeream la faptul ca lumea de azi e agresata informational si bombardata cu informatii absolut inutile in scopul de apierde din vedere lucrurile care conteaza. Si asa pot fi manipulati si prostiti mai usor. Eu cu mine am inceput: am iesit de pe facebook si de oriunde am simtit ca este o pierdere de timp
zalmoxa_adipop: uite, domnul Coja, un patriot bun...dar cu o logica de doi bani... cui sa-i spui asta, ca este prea tarziu ? Dl. Geo mi-a sugerat sa analizez organizatiile negre chineze si asiatice...si uite ce mi-a trimis azi, referitor la o posibila lovitura de stat in China. Tin legatura pe fb sa stie lumea ca exista si altceva... azi ne-au cautat cei de la Ambasada Americana..sa ne " ajute " sa iesim la export...dar, eu stiu.....despre ce este vorba; haosul se rezolva plecand de la noi insine... si CZ intelege ce ti-am scris acum...ca-si aduce aminte... Oana chiar este cuplata..... se ocupa de fiecare criteriu zilnic. Atat... si lucreaza. As putea sa-i cumpar toata marfa....ai vazut ce lucreaza ?... dar daca fac asta n-o ajut cu adevarat.
zalmoxa_adipop: am finantat acum o organizatie de batrani. Le-am spus ca unul nu se tine de cuvant.... Eroii Patriei.... la inceput a fost cuvantul... este prea tarziu pt ei...nu inteleg de unde li se intampla.... alte vieti irosite... cam atat...
remus.c_raclau: Nu stiu ce sa zic
zalmoxa_adipop: doar, sa te gandesti....la ce-am scris
remus.c_raclau: e plina lumea de sarlatani si de papagali, ca sa ma exprim elegant
zalmoxa_adipop: normal
remus.c_raclau: ok. va multumesc mult de sfaturi
zalmoxa_adipop: grav ar fi sa stii, si sa nu faci ce trebuie....
zalmoxa_adipop: e... m-ai prins cand am dorit sa te ajut si mai mult....
remus.c_raclau: o sa va rog sa-mi dati o parere despre ideea de afaceri si daca merita sa ma implic sa o transform intr-un proiect
zalmoxa_adipop: cand vei prinde Remus ce spun...si vei trai cu AEVARAT TOATE ACESTEA....O SA-MI DAI DREPTATE
remus.c_raclau: dar trebuie citit totul cap-coada, cum am zis, inclusiv corespondenta cu catalin
zalmoxa_adipop: dar nu asta este important...ca nu eu sunt cel important. Discutand cu un tanar toate atsdea, sa vezi ca logica se ascute, se adanceste... cu 10 tineri..si mai mult... cu 1000...traiesti....o mica parte din informatie... Oana si CZ au postat discutiile.... de 3 ani...
remus.c_raclau: a ramas stabilit ca postez eu intotdeauna discutiile noastre
zalmoxa_adipop: dupa operatiile alea...dupa alti 2 ani, de pe tot netul...am intrat direct la Oana... fara sa fie trecut numele, am discutat numai cu ea...si dupa ceva Timp mi-a spus ca este ea. Era o legatura intrinseca..... intre noi toti a ramas o legatura de acest gen...cum este normal.
zalmoxa_adipop: da
zalmoxa_adipop: cand o sa te ocupi de zeci, de sute de persoane, o sa vezi ca nu faci fata sa le faci si munca lor...
zalmoxa_adipop: ok. pa nb....
zalmoxa_adipop: este ora 12 noaptea la tine.
zalmoxa_adipop: pa nb
remus.c_raclau: Oricum ganditi-va la posibilitatea de a-i pune pe cursanti sa citeasca doar lucrurile esentiale deocamdata ca sa nu-i speriati cu volumul
zalmoxa_adipop: Eu am inceput cu DA-ul, cel mai simplu lucru...dar si cel mai greu....de-aia azi noapte am scris sistemul de autoevaluare
remus.c_raclau: Ma uit la ai mei.Scriu povestiri destul de hazlii si cu un limbaj haios. Se uita intai la cate pagini are si trebuie sa trag de ei sa se apuce sa mi le citeasca. E drept ca dupa ce se apuca, greu lasa din mana pana nu termina, dar am vrut sa va subliniez care este mentalitatea tinerilor de azi... secolul vitezei si superficialitatea, cititul in diagonala
zalmoxa_adipop: corect... altfel trebuie implemenatate ideile...in excursii. toata copilaria sa fie excursie dupa excursie, macar ca o faci pana in parc...sau cum fac eu cu Sebi, pe strazile din jurul casei lui...
zalmoxa_adipop: asa este
remus.c_raclau: Ok, va las ca sunteti obosit, la dvs e trecut de 1. Noapte buna si odihna linistita
zalmoxa_adipop: merci. pa nb. Trec la citit din Vietile Sfintilor.Viata lor Curata ma ajuta enorm.
zalmoxa_adipop: pa nb
remus.c_raclau: Multumesc, la fel.
Marcaje