• 1886, ian.1. Apare în Albumul anual al ziarului Epoca un fragment din poemul Scrisoarea V, sub titlul Dalila. • Mart.15. În Albumul literar editat de Societatea studenţilor universitari Unirea apare poezia Nu mă înţelegi. • Dec.1. În Convorbiri literare se publică poezia La steaua. • 1887, febr.1. Se publică în Convorbiri literare poezia De ce nu-mi vii. • Iul.1. Se publică în Convorbiri literare poezia Kamadeva. • 1888. Apare a treia ediţie a Poesiilor. Maiorescu adaugă şi creaţiile publicate în Convorbiri (La steaua, De ce nu-mi vii, Kamadeva); deşi nu erau poezii noi, ci reluări ale versiunilor scrise înainte de criza din 1883, fuseseră trimise revistei de către poet. • Dec.4. Apare revista Fântâna Blanduziei, Foaie literară politică săptămânală. Invitat să colaboreze, Eminescu publică trei articole. • 1889, aug. Apar în Fântîna Blanduziei, după manuscrise poeziile eminesciene Viaţa şi Stelele-n cer. În Convorbiri literare din octombrie, Titu Maiorescu publică studiul Eminescu şi poeziile lui.• Dec. Apare a patra ediţie a Poesiilor, însoţită de nota biografică a lui Titu Maiorescu, intitulată Poetul Eminescu. • La 25 ianuarie 1902, Titu Maiorescu donează Academiei Române manuscrisele eminesciene. [început]
|
Marcaje