Comunicarea,
Comunicam. Toti comunicam. Poate ca e de la sine inteles, insa o buna ascultare este mai mult decat sa stai tacut, sa zambesti si sa auzi cuvintele cuiva. Este un proces care necesita participare activa, deschidere, si receptivitate.
M-am gandit sa comunic catva pasi importanti in dialogul noastru cu oamenii, uneori deficitar datorita stresului si informatiilor percepute gresit.
1. Pune-ti intrebari de clarificare! Atunci cand pui intrebari demostrezi interes si preocupare. Intrebi sincer ceea ce vrei sa stii!
2. Repeta ceea ce ai auzit! Empatizezi cu interlocutorul.
3. Afla semnificatiile.Nu totdeauna repetarea cuvintelor interlocutorului inseamna ca am fost atenti la semnificatia comunicarii lui. Asa ca un pas mai departe il putem face intreband "Pentru ca mi-ai spus de asta si de asta... ce inseamna aceste lucruri pentru tine?" Afland raspunsul la aceasta intrebare intelocutorul poate fi sigur ca ne interesam de el
4. Intereseaza-te de sentimente celuilalt.
Din orice motiv pentru care comunicarea poate pare dificila pentru noi, asta e un indiciu ca acolo e o abilitate care poate fi invatata.
Am intampinat diferente de limbaj si exprimare intre oameni fiind astfel necesar sa cauti mereu o cale simpla si eficienta de comunica cu ceilalti.
Oare te-ai gandit vreodata cat de usor este sa te exprimi corect si simplu pentru a fi mesajul tau inteles?
Multumesc.
O zi minunata.
Marcaje