MOȘUL DE PE VF OCOLIT ⚜️⛰️♦️✴️

Bun găsit tuturor !

După lucruri mai puțin plăcute din cotidianul zilnic din ultima vreme de care am avut parte , sa trecem la lucruri mult mai plăcute și din alte dimensiuni de existenta, și iată că după avancronică, a venit momentul sa va prezint și filmul discuției cu " Moșul de pe vf Ocolit" pe care unii o știți și cred v-ar face plăcere să o recitiți , iar pt ceilalți, veți afla o poveste incredibilă de pe meleagurile noastre sacre cu accente SF ,dar f reală de pe Vf Ocolit-Bucegi, desprinsa din cărțile de povesti cu străjeri ai munților dacici , ce parcă ne introduce într-o lume a poveștilor lui Petre Ispirescu.
Totodată, vor fi mici note adăugate în text la un moment dat, ce vor reactualiza unele lucruri in poveste fata de anul trecut ,in speță anumite contre pe care le-am avut cu Cristina Panculescu ,autoarea cărții ' Taina Kogaionului- Muntele Sacru al Dacilor ", care a avut tendința necunoscandu-ma , să mă catalogheze la un loc cu alte persoane care și-au însușit studiile ei, dar in decursul timpului lucrurile au fost lămurite ,căci a înțeles că eu nu făceam altceva decât să înalț niste steaguri pe munții sacri ai țării și nimic altceva ,fara sa am vreo intenție de a-mi însuși ceva ce nu-mi aparținea.
Acestea fiind zise va las sa parcurgeți povestea așa cum a fost publicata anul trecut,cu micile revizuiri de rigoare de care v-am amintit .

"INTRODUCERE .

Iată că a sosit și momentul atât de așteptat de f multi dintre voi in care după avancronica pe care v-am prezentat-o recent , voi prezenta discuția pe care am avut-o cu acel Moș/Străjer/Spirit al Bucegiului pe vf Ocolit/ Axis Mundi / Kogaion/ Arborele Lumii,etc , în data de 4.09.2021 înainte să înalt steagul de pe vf ce definește cel mai puternic centru info energetic al Terrei, ,ce făcea parte din actul 2 din Triunghiul de Aur Dacic ( Ceahlău-Bucegi-Retezat),ce mi-l propusesem să-l fac și în acest an.
Acolo sus.,..pe înălțimile cutezătoare ale Bucegiului,unde strălucirea Soarelui printre norii zglobii de pe cerul azuriu ce învăluiesc cu blândețe vârfurile semețe , îți dau impresia unei lumi paradisiace așternute pe pământ, pare că timpul capătă noi dimensiuni de manifestare ce sfidează convenționalul pe care îl știm ,sau pe care avem impresia că îl știm în orgoliul și ignoranța noastră despre lumea care ne înconjoară .
Acolo sus,in acele locuri pline de sacralitate, lucrurile se întâmplă într-o altă dimensiune ,departe de forfota cotidiană , într-o dimensiune ce tine de basmele și poveștile pe care le-am citit cu toții cu atâta drag in copilărie ,sau de legendele din popor ce s-au perpetuat sute,mii de ani prin viu grai și scris de către bătrânii mediului rural , prin care criptat s-au transmis informații ancestrale despre întâmplări fantastice de demult sau entități,spirite,moși ,strajeri și oameni nemuritori ce-și au sălașul pe vârfurile munților dacici ,unele care se manifestă și în prezent ,dar privite cu scepticism datorita vâltorii civilizației și a raționalului excesiv cu ,care suntem obișnuiți, negând alte lumi ce sunt chiar langa noi Poate că apa vieții și nemuririi , tinerețe fara bătrânețe și viață fără de moarte și alte asemenea povesti ce vorbesc despre o viață nesfârșită nu sunt doar basme și legende. Poate că în aceste basme și legende s-au strecurat niste informații criptate pt a nu se pierde niste adevăruri existente dintr-un alt plan existențial ,cu,care cei mai mulți nu suntem obișnuiți.
Poate că personajul Elinor din cărțile lui Radu Cinamar care avea mia de ani nu e doar o găselniță a autorului pt a face lucrurile și mai interesante ,ci poate chiar sunt niște realități incontestabile.
Poate... poate...poate...că multe lucruri inca sunt peste puterea noastră de înțelegere.
Așadar.. ca sa nu mai va prelungesc suspansul care deja cred că l-ați avut din plin ,mă opresc aici cu acesta introducerea a acestei povesti și va prezint filmul discuției cu acest Moș al Bucegiului care avea sute de ani ,urmând să aflați vârsta mai exactă din firul discuției .
Totodată voi folosi pronumele EU și apelativul MOȘUL că sa va fie mai ușor să păstrați firul discuției dintre mine și Moșul Bucegiului,in rest ...când nu voi folosi pronumele și apelativul, vor fi doar cugetările ,gândurile,impresiile mele în funcție de momentul discuției sau de la momentul actual. Acestea fiind zise, sa intrăm într-o lume a spiritelor munților. !!! ⛰️⚜️✴️♾️🇷🇴✝️🐺❤️

Filmul discutiei cu Moșul.

4.09.2021.Vf Omu -vf Ocolit (Bucegi).
O zi ca oricare alta din acele zile frumoase pe care le poți prinde pe munte la primele ore ale dimineții,cu un Soare strălucitor ce abia se ridica peste crestele Bucegilor și nori jucăuși pe cerul albastru,nebanuind însa ce Surpriza avea să mă aștepte in mai puțin de două ore. După ce eu și cea care m-a însoțit pe munte am luat micul dejun la cabana Omu unde campasem peste noapte, și după ultimele pregătiri cu logistica necesarii înălțării steagului,ne îndreptăm catre vf Ocolit, acolo unde avea să se întâmple un moment Unic in existența mea de când colind cărările acestui magnific și enigmatic munte.
După vreun sfert de ceas, atât cât e distanta de la vf Omu la vf Ocolit, ajungem și pe vârful care avea să consfințească in mai puțin de 10 minute și magicul moment al întâlnirii cu acest Moș/Străjer al Bucegiului.
Ma apuc sa scot catargul cu tot cu țepușă din pământ căci așa după cum ați aflat , s-a umblat la catarg ( la șuruburi și butonii ce fac catargul telescopic) căci nu aveam alta soluție sa pun steagul ,și îl pun la pământ ,pregătit să-i montez noul steag.
In timp ce făceam ultimele verificări înainte de punerea steagului ...,apare pe vf Ocolit un "El " ...un domn(Moș) ,as zice undeva la 60-65 ani ,plus minus câțiva ani. Mă observa ce fac și felul cum eram îmbrăcat și îmi zice..
MOSUL " Foarte frumos ce faci ".
EU " Da, doar că din păcate unii oameni mai răuvoitori ,n au ce face și vor să distrugă ce alții fac, probabil că i deranjează anumite lucruri".
Ii zic eu supărat fiind ,căci se vedea că ,catargul avea semne clare de umblat la el, căci îi lipseau șuruburi ,era îndoit, de către oameni ce au dorit să compromită punerea unui nou steag pe viitor ,fiind nevoit să scot catargul cu tot din pământ și să l pun înapoi. deoarece telescopic catargul nu mai era funcțional așa cum trebuia să fie. Îmi zice...
MOSUL. " Pe unii atât îi duce capul sau atât pot înțelege" și înaintând în discuție îmi zice
MOSUL " am fost până la stația meteo și știi ca acolo e cruce a unuia care a lucrat la statia meteo,,dacă te uiți o vezi " .
EU.." știu crucea"..și îmi îndrept privirea către crucea răposatului ce lucrase la statia meteo ..și continuă
MOȘUL .".. îi întreb pe cei de la statia meteo care erau afara la o bere câți ani a avut cel care a murit , și îmi zic că a avut 75 ani , și le zic ...doar atât?...pai a murit tânăr zic ...Eu...am 512 ani !!!!!! ". 😲😳😲 .....Zice MOSUL. ....512 ani.!!!😲😲😲..( Cinci sute doisprezece ani !!! ..) ..😳😳😱
Mă gândeam eu ..si zic in sinea mea .." buna gluma...merge pe ideea întrupări spiritului " 🙂...deși, o clipă eram buimacit nu știam ce crede căci vb f serios și cu o naturalețe ieșită din comun. Am presupus că e cineva pus pe șotii căci așa ceva nu mai auzisem, și voia să se distreze nițel pe seama mea.
Dar...tocmai pe vf Ocolit/Axis Mundi/ Osia lumii ?..prea ciudat ..
Pe moment eram năucit 😲😳 și nu știam cu sa percep situația. Îl întreb...
EU " și ei ,cei de la statia meteo ce au zis cand le-ați spus vârsta ?"..
MOSUL.." Au ridicat paharele in aer că beau bere și mi au urat sănătate". 🤣🙂🙂😄😄...
Era evident că cei de la statia meteo o luase că o gluma și i-au urat cele de bine . Insa...ceva îmi dădea cu virgula. Il mai întreb odată ca un profan ancorat în existența cotidiană și buimăcit de cele auzite ..
EU."Chiar aveți 512 ani???
MOSUL " Da...am 512 ani, ..sunt născut în 1509"...
Vă dați seama.!!! MOSUL asta ,avusese o viață până la momentul întâlnirii mele cu El, cat o carte de istorie . Prinsese prima Unire a țărilor române sub sceptrul lui Mihai Viteazul de după Dacia lui Decebal și Burebista, Unirea Principatelor Române și Marea Unire de la 1918, războiul de independență și câte și mai câte .
Deja simțeam cum pământul îmi fuge de sub picioare și aveam impresia că am intrat într-o altă dimensiune chiar pe vf Ocolit, într-o lume fantastica ,de basme așa cum va spuneam ,acolo unde se spune că e o poarta de trecere între cer și pământ. Eram bulversat 😳😲...
Deși sunt o persoana care tinde către adevărate manifestări spirituale ,energetice,etc și nu empirice , care are o viziune deschisa asupra unor lucruri de natura supranaturală ce ne depășesc puterea de înțelegere față de convenționalul cu,care suntem obișnuiți,chiar eu personal fiind implicat în astfel de situații în misteriosul Bucegi, pastrandu-mi însă doza de rațiune și latura critică pt a face diferența între ceea ce este real și făcătură, totuși ...când ești pus în fața unui fapt nou,pe care nu l ai mai trait până atunci ,mintea intra într-un instinct de conservare,de apărare spre a se proteja când se află în fața unei situații pe care nu o poate înțelege pe moment,deși mă incerca in egală măsură o stare de uimire plăcută ,căci eram martorul unui lucru incredibil.
Era evident că informația trebuia procesata,asimilată și înțeleasă dincolo de aspectul rațiunii clasice.
In timp ce incercam sa mă dezmeticesc din "beția" ce mă cuprinsese datorita situației inedite ii priveam figura.
Avea ochii de un albastru azuriu f intens cu tenta spre violet,ireali, asa cum auzi prin basmele și poveștile cu Zalmoxe,Moși ,Străjeri, spirite, preoți ,și tot felul de entități care sunt descrise într-un mod deja clasic cu acesta culoare a ochilor. O privire f ferma și pătrunzătoare dar în egală măsură senină și relaxata cu un aer ce nu avea nimic din cel pământean. E ca și cum acest MOS avea un aer cosmic .dintr o altă lume.
Dandu -mi seama că sunt într-o situație extraordinara😯😯🙃🙃🙂🙃🙃🙂🥳🤩🤩 ,in care am întâlnit un MOS ,un Spirit ,un Străjer al Bucegiului ce avea sute de ani ( o Doamne, credeam că doar in povesti sau cărțile lui Cinamar e posibil așa ceva cu acel Elinor care avea sute de ani 😄&#128521 ,am incercat pe cât posibil sa profit de situație și să aflu unele lucruri..... Îl mai întreb odată în năucirea mea spre a mi fi spulberate orice îndoială,zic poate e o gluma .
EU.." Chiar aveți 512 ani ,sau mergeți pe ideea de întrupare a spiritului și prin asta considerați că aveți atâția ani ?"...îmi răspunde ferm
MOSUL " Da...chiar atât am ,și nici nu cred in reîntrupare,in prostia asta, sunt născut în 1509 !!!!😳😳😲 " ..😳😳😯 .
..Ce puteam sa mai zic. Eram uluit de-a binelea.
Moșul nu lasă nicio clipă ideea că ar glumi .
Între timp începe să-mi povestească de un chinez care și ăla la rândul său avea vreo 200 și ceva de ani și care fusese inițiat tot de un Moș care știa tainele plantelor pt viață lung,care avea și ăla vreo 500 de ani..
Îmi zic..." O iau razna,nu se poate , mă duc la spitalul noua direct,ce-mi aud urechile"😌😏😳...După care îl întreb..
EU. " credeți că fac un lucru rău cu punerea steagurilor,căci am fost făcut și "Impostor ?"

( La momentul respectiv,înainte cu puțin timp de publicarea poveștii , avusesem un schimb de replici cu scriitoarea Cristina Panculescu in care fusesem facut " Impostor" ,necunoscandu-ma deloc și intențiile mele , disputa pe care unii o știți ,cea care demonstrase că vf Ocolit este cel mai puternic centru info energetic al Terrei și Kogaion ,fiind trimisă cu intenție la persoana mea de către persoane răuvoitoare sau invidioase. Cristina Panculescu neintelegand că eu nu-mi însusisem meritele ei ,ci doar promovam mai departe acest loc sacru. Între timp, in ultimele luni , lucrurile au evoluat , având discuții, schimb de păreri și idei pe diverse teme ,chiar activând în grupul "Spiritul Sacru Din Carpați" o perioada , de unde Cristina Panculescu s-a retras din diferite motive )

MOSUL "tu fa ceea ce faci, că faci bine, nu te mai uita ce spune lumea" ...
Aceste vb aveau să-mi aducă o bucurie în suflet căci veneau ca o confirmare că fac un lucru deosebit de la un MOS/Străjer al Bucegilor. Și îi zic.
EU.." Pun acest steag și în semn de apreciere și recunoștință față de acest loc sacru despre care se spune că e Kogaion și un centru energetic important "... Zâmbește ușor și zice..
MOSUL " Centru energetic este , uite aici se descarcă telefoanele ( acest lucru venea ca o confirmare ,căci și mie in nenumărate rânduri mi s a descărcat telefon chiar cu 40-50%baterie, era clar ca e ceva intens energetic cu acest vf) ,dar nu aici e Kogaionul . "...zice EL -Mosul ,punădu-ma câteva clipe pe gânduri,știind că aici fusese localizat muntele sfânt al dacilor așa cum demonstrase scriitoarea de care v-am pomenit mai sus ,sau cum localizase tot prin zona marele Densușianu. . Îl întreb ...
EU" Dar unde e Kogaion atunci ?"
Dornic sa aflu mai multe despre taina acestui munte sfânt , dandu-mi seama că Moșul știa multe taine ale Bucegilor. Șovăie ....nu vrea să-mi spună dar zice
MOSUL. " E prin apropiere" ..
Înțelegeam ...Poate nu era timpul să aflu și n -am insistat .
Deși, după bănuielile mele spunând "prin apropiere" doua ar fi variantele , vf Omu sau...chiar poate vf Obârșia,având în vedere nenumăratele descoperiri incredibile pe care le am făcut pe acest munte pe care se afla și un Templu al Fertilității . De altfel ,ar fi chiar f întemeiat ca muntele Obârșia și prin prisma numelui ce ne duce cu gândul la Geneza ,să poată avea acest statut de Kogaion,dar sa fie tăinuit acest lucru pt a fi protejat. Tot ce-i posibil.
E o ipoteză ,..pe care o iau f in serios , și îmi arog aceasta ipoteza pe care o eman chiar în acesta poveste în funcție de datele pe care le am ,asta daca nu cumva au emis-o și alții înainte .
Întotdeauna pot apărea surprize și cu atât mai mult în istoria spirituală a unui popor ,care nu este o știință exactă precum matematica.
La un moment dat zice :
MOSUL " Cand te-am văzut așa îmbrăcat ( aveam pileusul pe cap și ia cu simbolul solar dacic in piept) am zis ...uite unul mai bătrân ca mine" 😄😄.
Zâmbesc..mă amuz și îi zic ..
EU. " Ce bine ar fi fost ,dar sunt doar un om trăitor pe aceste meleaguri sacre ,ce mă indentific cu spiritul străbunilor noștri" ..
MOSUL " F frumos că-ți iubești străbunii"

Dandu-mi seama ,că,cu cat avansam în discuție lucrurile erau cat se poate de serioase îmi fac curaj și-l întreb in profanul meu limitat ,dar curios din cale afara,însă fara a întrece măsura ,sa vad cine e Mosul ..
EU" Sunteți un spirit al Bucegiului?"...Zâmbește 🙂🙂😄 ....și zice..
MOSUL." Nu pot să-ți răspund,dar pot să-ți spun că ...mai sunt vreo doi Moși prin Bucegi"..
Deja aflând că mai erau doi Moși și cu El trei ,gândul mi s-a îndreptat către acel binecunoscut incident cu elicopterul israelian din Colții Țapului din Iulie 2010, in care din anumite surse se afirmă că apăruseră 3 strajeri ai Bucegilor apăruți din neant ,ce dărâmaseră elicopterul. Oare nu cumva El-Mosul, era unul dintre Ei ???😳😳🤔🤔😯😯 . Lucrurile erau deja ff interesante.
.La auzul acestora ...deja lucrurile pt mine deveneau din ce in ce mai clare. Primeam confirmari că toți strajerii pe care i-am văzut în Bucegi in piatra,megaliți și pe care o sa vi-i prezint la un moment dat , nu sunt doar niște simple pietre .
Aici anumite spirite,Moși/Strajeri stau de veghe iar eu aveam să mă întâlnesc cu unul din Ei .
Avea 512 ani ..dar nu arata mai mult de 60-65 ani....Oare cum era posibil???? 😯😯😮😧.
Într-un final da sa plece ..și îmi zice
MOȘUL " O sa ne mai întâlnim,mai vb"..
Ușor ,ușor se lasă la vale pe panta vârfului ,vazandu-si de drumul lui în lumea zeilor ,in timp ce eu ...ma oprisem din treaba cu înălțarea steagului .
Eram in stare de șoc ,nu mi reveneam 😳😲😯. M am oprit câteva clipe sa-mi dau seama ce mi s-a intamplat...era incredibil. Avusesem o întâlnire cu un Moș al Bucegiului ...!!!!
Din acel moment lucrurile pt mine au luat o cu totul alta întorsătură in a privi și a înțelege lumea în care traim.
Încheiere :
Acum va las și pe voi să trageți concluziile, și să mi spuneți părerea voastră.
Pt mine faptul că Moșul a apărut pe vf Ocolit chiar în acel moment, era evident că venise expre pt a ne intalni,mai ales că prin lucrurile pe care le făcusem de ceva timp cu înălțarea steagurilor , dovedisem un spirit pur ce-și iubește neamul și străbunii.. Căci cu ceva timp in urma, cineva , mi a spus că mă voi întâlni cu "Cineva" ,și la un moment dat chiar m-a întrebat " te-ai întâlnit cu EI ?"
Nu știam la cine se referă și nu a vrut să mi spună ,mi a spus doar că o să mă întâlnesc cu ei ...Acum insa am aflat răspunsul. Și mie teama că e doar începutul. Acesta întâmplare vine ca o confirmare că acele povesti cu zeități cu vârste matusalemice care trăiesc sute de ani nu-s doar povesti.
Apa vieții și nemuririi din basmele noastre populare,din Bucegi, nu-s doar simple legende și mituri. Totul e real și s-au păstrat în legende pt a putea fi perpetuate de a lungul miilor de ani ca o mărturie a unor lucruri reale.. Iată ...Tărâmul zeilor din Bucegi m-a pus Față in Fața cu un Zeu -Mos de 512 ani !!!!.🤗🤗🙏🙏🙃🤩
Nu i așa că-i Fantastic,Senzațional, Incredibil sau cum vreți să i spuneți ??!!!
Acum îmi dau seama că toate revelațiile pe care le-am trăit până în acel moment în Bucegi, in acest tărâm tainic și sacru, nu erau degeaba și toate descoperirile cu toți strajerii din piatra ,erau niște etape pt a înțelege și pt a mă pregăti pt acest moment. Îmi dau seama și că tot timpul asta cat am pus steaguri in Bucegi și cât am avut incursiuni in care mi s au arătat lucruri, am fost vegheat și sub paza lor.
Iată... a venit și momentul sa iau contact cu ei. Ciudat este că în perioada premergătoare întâlnirii și a drumului în Bucegi ,am avut tot felul de viziuni/presimțiri că mă voi întâlni cu niste spirite prin Bucegi.
Si iată..că s a intamplat. Iar după acest caz, întâmplarea cu elicopterul cu evrei din Colții Țapului devine f plauzibilă.
Acesta a fost mult așteptata poveste de către voi toți, pe care am dorit să o împărtășeasc cu voi pt a lua la cunoștință despre lucrurile uimitoare care se întâmplă în acești munți de legenda,ai mult iubitei noastre tari.
. Poate pt unii poate părea SF ,poate unii vor avea dubii.,alții poate vor rade ironic ,fiecare după nivelul său de înțelegere..
Insă sunt convins că pt f multi dintre voi, cei care aveți o minte deschisa și înțelegeți că dincolo de lumea în care ne ducem existența ,exista o alta lume Intr-o alta dimensiune de manifestare pe aceste locuri sacre și binecuvântate...aceste lucruri sunt cat se poate de reale.
Și ..nu sunt singurul care s-a întâlnit cu un Străjer al munților, mai sunt și alții pe care îi stiu ,iar lucrurile sunt cat se poate de incredibile și reale . Dar mă opresc aici.

Acestea fiind zise nu-mi doresc decât ca neamul daco-român sa renască din propria cenușă ca pasarea PHOENIX și să fie port drapelul spiritului plin de lumină și iubire al lumii."

Povestea continua! Trăiască geto-daco-romanii liberi !🇷🇴🐺❤️✝️♾️⚜️✴️♦️💠🔺⛰️