Papornița Moșului
Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12
Rezultate 11 la 13 din 13

Subiect: Asociatia Unu pentru Romania

  1. #11
    Administrator
    Data înscrierii
    10.10.2011
    Locație
    CRAIOVA
    Posturi
    78.780
    [15:16, 07.07.2021] Florian Cabana Ranca: Nu are FORȚĂ!! Trebuie sa fi angrenați si oameni care nu au cunoștințe!! Trebuie FORȚĂ de impact!! Sa se creeze încrederea necesara!! Acesta este pct meu de vedere!! Poate fii si 1 milion pt ROMÂNIA!
    [15:18, 07.07.2021] Adrian Pop: Sfantul nostru Parinte Arsenie Boca ne spune in clar: ca numai cu un Om ferm si patriot va putea fi salvata Romania
    [15:21, 07.07.2021] Adrian Pop: Protocol - Asociatia Concordia CARPATII




    In conjunctura si mediul actual Romania reintregita are nevoie de o alta configurare a resurselor umane si materiale existente de-o parte si de alta a Prutului.


    Obiectivul general - sprijinirea dezvoltarii sustenabile a Tarii promovand mediul natural, economic si social, respectand valorile religioase, culturale si traditionale pur Romanesti.


    Acest lucru se poate realiza mult mai rapid si mai usor prin efectul sinergetic pacifist generat de unirea unor organizatii neguvernamentale existente, a persoanelor fizice si juridice la care Omenia si Bunul Simt reprezinta o componenta importanta a activitatilor desfasurate de fiecare grupare sau persoana in parte.


    Organizatiile nonguvernamentale, persoanele fizice si jurid…
    [15:21, 07.07.2021] Adrian Pop: trec in clar asta....
    [15:23, 07.07.2021] Adrian Pop: Clubului Seniorilor Pacifisti
    Statutul Clubului Seniorilor Pacifisti - Ajutam cu tot ce putem, neconditionat, public si intr-un mod total altruist Neamul Românesc, România reintregita si semenii ! Ca prim pas vom infiinta pana in toamna acest Club si ulterior vom coordona Cluburile tinerilor Exploratori Zalmoxieni.






    Ideea de infiintare a Cluburilor Seniorilor peste tot in Romania este a Dlui Iulian Hornet. Ascultand de pe net ce spunea Dul Ovidiu Grosu si avand in vedere ca in toamna ne dorim sa deschidem Cluburile Exploratorilor Zalmoxieni la Craiova cu cele 10 sectii distincte, mi-a venit ideea de a infiinta Clubul Seniorilor Pacifisti atat de necesar coordonarii acestor Cluburi ale tinerilor.
    www.popservice.ro
    www.papornitamosului.ro
    [U][COLOR=#800080][
    e-mail - adipop@popservice.ro
    ID Messenger: zalmoxa_adipop
    skype - adrianpop58
    http://www.sfatulbatranilor.ro/forum.php
    https://www.facebook.com/groups/611112328972709/ - REGIA DE RECONSTRUCTIE A ROMANIEI
    https:/https://www.facebook.com/grou...IZEGETUSA2050/ - Piciumanii doresc PACE
    https://www.facebook.com/groups/1086016084901078/ - Avangarda de Sacrificiu

  2. #12
    Junior Member
    Data înscrierii
    29.12.2020
    Posturi
    24
    Susțin si eu viziunea d-lui Andrei Stoican

  3. #13
    Administrator
    Data înscrierii
    10.10.2011
    Locație
    CRAIOVA
    Posturi
    1.415
    propunere statut

    STATUTUL
    ASOCIAȚIEI CAVALERII ADEVARULUI


    Temei legal: O.G. nr. 26/2000, privind asociațiile și fundațiile, republicată


    fiecare dintre aceștia fiind denumit în mod individual, Fondatorul și în mod colectiv, Fondatorii au convenit să se asocieze în cadrul asociației, respectiv ASOCIAȚIA CAVALERII ADEVARULUI-, denumită în continuare Asociația.

    Prin semnarea prezentului Statut, fiecare Fondator, cunoscând sancțiunile legii penale, prevăzute de art. 326 din Codul Penal, cu privire la falsul în declarații, pe proprie răspundere declară nu este incapabil ori care nu a fost condamnat pentru infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, infracţiuni de corupţie, delapidare, infracţiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală, infracţiuni prevăzute de Legea nr. 656/2002, pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării actelor de terorism, republicată, sau pentru infracţiunile prevăzute de Lege.
    Orice persoană fizică sau juridică, care contribuie la patrimoniul social al Asociației, în conformitate cu prevederile prezentului Act constitutiv și prevederile legale române, are obligația să adere în totalitate la prevederile Actului Constitutiv.

    Art.1 Denumirea:
    1.1 Denumirea Asociației este ASOCIAȚIA CAVALERII ADEVARULUI, conform dovezii de disponibilitate a denumirii nr. 186319 din data de 19.11.2020, emisă de Ministerul Justiției, denumită în contiunare ASOCIAȚIA .
    1.2 Toate documentele, facturile, comenzile, tarifele, prospectele, anunțurile, publicațiile și orice alte înscrisuri, emise de Asociație vor specifica denumirea acesteia, precedată de termenul ,,asociație” și urmată de precizarea patrimoniului social, a adresei, a numărului de înregistrare în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor, a codului de înregistrare fiscală și a contului bancar;
    1.3 Informaţiile prevăzute vor putea fi publicate şi pe pagina de internet a Asociației;
    1.4 Modificarea denumirii Asociației se realizează în urma hotărârii fondatorilor şi numai după ce, în prealabil, s-a efectuat operaţiunea de verificare a disponibilităţii denumirii.

    Art. 2 Forma juridică:
    2.1 Asociația este o este persoană juridică română de drept privat cu scop nepatrimonial, înființată conform Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 privind asociațiile și fundațiile, cu modificările și completările ulterioare;
    2.2 Adunarea generală poate hotărâ transformarea formei juridice a Asociației; Modificarea formei juridice a Asociației devine opozabilă terților numai după îndeplinirea formalităților cerute de Lege;
    2.3 Asociația își desfășoară activitatea potrivit scopului și obiectivelor sale și în conformitate cu prevederile legii române și ale prezentului Act Constitutiv;
    2.4 Ca persoană juridică, Asociația este titulară de drepturi și de obligații și apare în proces în nume propriu;
    2.5 Asociația are un patrimoniu distinct, atribuindu-i-se un sediu și stabilindu-i-se organele de conducere.

    Art. 3 Sediul Asociației:
    Sediul ASOCIAȚIEI CAVALERII ADEVARULUI este în Sat Cornetu, Comuna Cornetu, Sos. Alexandriei, Nr.13, Judetul Ilfov;
    3.1 Sediul social poate fi schimbat ulterior, la o altă adresă din România, prin hotărârea Adunării Generale;
    3.2
    a) Asociaţia îşi poate constitui filiale, ca structuri teritoriale, cu un număr minim de 3 membri, organe de conducere proprii şi un patrimoniu distinct de cel al asociaţiei.
    b) Filialele sunt entităţi cu personalitate juridică, putând încheia, în nume propriu, acte juridice în condiţiile stabilite de asociaţie prin actul constitutiv al filialei. Ele pot încheia acte juridice de dispoziţie, în numele şi pe seama asociaţiei, numai pe baza hotărârii prealabile a consiliului director al asociaţiei.
    c) Filiala se constituie prin hotărârea adunării generale a asociaţiei. Personalitatea juridică se dobândeşte de la data înscrierii filialei în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor.
    d) În vederea înscrierii filialei, reprezentantul asociaţiei va depune cererea de înscriere, împreună cu hotărârea de constituire a filialei, statutul, actul constitutiv, actele doveditoare ale sediului şi patrimoniului iniţial ale acesteia, la judecătoria în a cărei circumscripţie urmează să-şi aibă sediul filiala.
    a) Asociaţia îşi poate constitui sucursale, ca structuri teritoriale fără personalitate juridică.
    b) Sucursalele se constituie prin hotărâre a Adunării Generale.
    c) Sucursalele desfăşoară activităţile date în competenţa lor de către Asociaţie.

    Art. 4. Durata Asociației:
    4.1 Durata de funcționare a Asociației este nelimitată, începând cu data înregistrării sale în Registrul asociațiilor și fundațiilor.

    Art. 5 Patrimoniul Asociației:
    5.1 Patrimoniul inițial este de 2000 (douamii) de lei, depus în numerar de fondatori;
    5.2 Întregul patrimoniu va fi evidentiat și păstrat în conformitate cu legislația română în vigoare, pe numele și la dispoziția Asociației și va fi folosit pentru realizarea scopului său;
    5.3 Patrimoniul Asociației nu poate fi grevat de datorii; poate fi majorat sau redus în baza hotărârii adoptate de Adunarea Generală, prin metodele și în conformitate cu cerințele prevăzute de Lege;
    5.4 Bunurile care vor fi eventual constituite ca aport social în natură la patrimoniul social, pe parcursul desfășurării activității Asociației, vor deveni proprietatea acesteia și nu vor putea fi înstrăinate decât cu acordul, în unanimitate, al Adunării Generale;

    Art. 6 Exercițiul economico-financiar al Asociației:
    6.1 Veniturile Asociației provin din:
    a. Cotizațiile membrilor;
    b. Dobânzile si dividendele rezultate din plasarea sumelor disponibile, in conditii legale;
    c. Dividendele societatilor comerciale infiintate;
    d. Veniturile realizate din activitati economice ocazionale si/sau directe;
    e. Donații, sponsorizări sau legate;
    f. Resurse obținute de la bugetul de stat și/sau de la bugetele locale;
    g. Orice alte venituri, prevăzute de legislația română în vigoare.
    6.2 Principalele cheltuieli ale Asociației sunt:
    a. Cheltuieli pentru realizarea programelor și obiectivelor Asociației;
    b. Salarii și adaosuri la salarii;
    c. Indemnizații, prime și premii;
    d. Procurări de rechizite, imprimate de birou, aparatură medicală și alte bunuri și servicii necesare realizării scopului Asociației;
    e. Chirii, dobânzi, taxe, comisioane bancare;
    f. Burse, cazare, masă, transport;
    g. Utilități: energie electrică, termică, gaze naturale, apă etc.;
    h. Alte cheltuieli necesare activității Asociației.
    6.3 Asociația poate înființa societăți ale caror dividende, dacă nu se reinvestesc în aceste societăți, se vor folosi pentru realizarea scopului Asociației;
    6.4 Asociația poate desfășura orice alte activități economice directe, dacă acestea au caracter accesoriu și au legătura strânsă cu realizarea scopului său.
    6.5 Asociația poate deschide conturi la orice bancă din România, cu respectarea legislației în vigoare. Operațiunile financiare se vor putea face cu semnătura Președintelui sau a persoanei desemnate, în mod expres, prin împuternicire scrisă;
    6.6 Conturile Asociației, atât in lei, cât și cele în valută, se vor deschide la băncile autorizate din România; Alimentarea conturilor se face din aportul la capitalul social subscris, din veniturile Asociației, precum și din alte surse, potrivit Legii;
    6.7 Cheltuielile se efectuează potrivit prevederilor bugetului de venituri și cheltuieli și se aprobă de persoane însărcinate de Adunarea Generală;
    6.8 Salariile, indemnizațiile și alte drepturi bănesti ale personalului se stabilesc în limitele statutului de funcțiuni și ale bugetului de venituri și cheltuieli;
    6.9 Adunarea Generală poate dispune plata de premii, gratificații și altele asemenea, din disponibilitățile existente;
    6.10 Exercițiul economico-financiar al Asociației începe la data de 1 ianuarie și se încheie la data de 31 decembrie a fiecărui an. Primul exercițiu financiar al Asociației debutează la data înființării Asociației la data înscrierii în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor și se încheie la data de 31 decembrie;
    6.11 Administrarea Asociației va fi controlată de membri fondatori, care pot numi un auditor – expert contabil pentru a îndeplini aceste atribuții;
    6.12 Dacă numărul asociaţilor trece de 15, numirea cenzorilor este obligatorie;
    6.13 Asociația va întocmi bilanțul contabil anual, contul de profit și de pierderi și va păstra registrele și evidențele privind activitatea Asociației, în conformitate cu prevederile legale;
    6.14 Valuta convertibilă se va evidenția distinct la înregistrare și evidența acesteia în lei se va efectua la cursul de referință a BNR, la data efectuării operațiunii;
    6.15 Orice operațiune patrimonială se consemnează în momentul efectuării ei, în înscrisuri care vor sta la baza înregistrărilor în contabilitate, dobândind astfel calitatea de documente justificative.

    Art. 7 Scopul Asociației:
    7.1 Asociația are drept scop:
    a) Scopul Asociaţiei este sustinerea si promovarea unor activitati culturale si artistice din diferite domenii,dezvoltarea şi practicarea ecoturismului în formele sale cele mai variate, promovarea ecologiei si turismului românesc în randul publicului larg,
    b) Asociaţia are în vedere sprijinirea tinerilor, elevilor, din mediul urban, rural sau cu posibilitati materiale insuficiente, in vederea continuarii studiilor .
    c) Asociatia promoveaza in randul populatiei a respectului pentru natură, dezvoltarea şi practicarea turismului, ocrotirea mediului, ecologia sub diferite forme, cultivarea ataşamentului faţă de valorile reprezentate de viată, sănătate, sportul, a responsabilităţii şi a conştientizării rolului, pe care fiecare membru al societăţii îl are în apărarea dreptului la o viaţă sănătoasă şi un mediu adecvat.
    d) Asociaţia urmăreşte de asemenea sprijinirea copiilor şi adolescenţilor si din medii sociale defavorizate, în practicarea turismului, şi a sporturilor, în aer liber precum şi promovarea ecologiei în rândul elevilor, copiilor ,tinerilor, şi deprinderea unui stil de viaţă sănătos, în spiritul dragostei şi respectului faţă de natură.
    e) Asociaţia urmăreşte sprijinirea varstnicilor si crearea unui mediu favorabil pentru acestia
    f) Asociaţia urmăreşte activitati de imbunatatire a mediului prin plantarea de copaci si pomi fructiferi
    g) Asociaţia urmăreşte conservarea avuției naționale căt si a obiceiurilor si traditiilor românesti , din diverse zone de pe teritoriul României.
    h) Asociația urmărește sprijinirea persoanelor ce au dezvoltat diverse adictii(alcool, jocuri de noroc, consum de substante interzize (droguri, etc) si/sau consum de medicamentatii interzise, in vederea recuperarii acestora pentru a putea intra in programe de reabilitare si reintegrare sociala.
    i) Asociatia urmareste sprijinirea copiilor defavorizati, abandonati, si/sau aflati in centre de copii.
    j) Asociatia urmareste ajutarea sportivilor , prin consiliere in cazuri de dopaj, abuzuri, in conformitate cu legislatia in vigoare
    k) Asociatia apara drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor.

    Art. 8 Obiectivele Asociației:
    8.1
     Organizarea şi participarea tinerilor, la acţiuni de ocrotire a mediului, constând în protejarea florei şi faunei prin acţiuni de ecologizare / curăţire a pădurilor, traseelor montane, obiectivelor turistice şi a locurilor de campare;
     Promovarea turismului ecologic modern,
     Promovarea potenţialului turistic al României;
     Organizarea de activitati sportive, recreative si distractive , activitati si proiecte de educatie ce urmaresc pregatirea, formarea si dezvoltarea continua a tinerilor si adultilor la nivel personal si profesional in vederea atingerii obiectivelor personale si profesionale propuse de catre acestia;
     Organizarea de cursuri de pregatire, seminarii, conferinte, workshop-uri, concursuri, simpozioane, festivaluri, dezbateri publice, sesiuni you tube ;
     Organizarea de drumeţii, excursii, trasee, programe turistice, evenimente care să stimuleze interesul populatiei pentru turism şi ecologie;
     Cursuri de prim-ajutor;
     Desfăşurarea unor campanii de informare a opiniei publice menite să crească gradul de sensibilizare al publicului larg privind problemele legate de poluarea mediului înconjurator;
     Organizarea de întruniri, conferinţe, simpozioane, expoziţii cu temă turistică şi e cologică;
     Organizarea şi derularea de programe de tabere şi teambuilding pentru toate categoriile de vârstă
     Asigurarea organizării şi promovării sportului
     Promovarea voluntariatului;
     Organizarea de servicii de consiliere pentru cariera şi dezvoltare profesională;
     Iniţierea, coordonarea şi implementarea de proiecte naţionale şi internaţionale;
     Promovarea schimburilor naţionale şi internaţionale de idei, informaţii şi cunoştinţe;
     Organizarea de ateliere de practică / centre pilot;
     Dezvoltarea de centre de evaluare a competenţelor;
     Organizarea de stagii de pregătire, mobilităţi în ţară şi / sau în străinatate;
     Organizarea de acţiuni în scop umanitar;
     Participarea la parteneriate cu autorităţi locale / regionale / naţionale publice sau private;
     Editarea şi difuzarea de materiale informative în format fizic sau electronic;
     Editarea şi difuzarea unor programe, broşuri, insigne, autocolante, afişe, reviste, pixuri, fanioane, agende, tricori, calendare, precum şi a altor materiale tematice realizate în cadrul Asociatiei, menite să popularizeze imaginea şi activitatea acestuia;
     Achizitionarea de imobile aflate in grad mare de degradare si refacerea acestora
     Achizitionarea de terenuri și imobile in vederea construirii unor Spitale,Centre de batrani(Azile), si a unor Scoli și Campusuri Univeristare in jurul marilor orase , sau orice considera necesar Asociatia
     Achizitionarea de terenuri agricole, paduri si replantarea de puieti in functie de copacii aflati pe terenul din zonele unde padurile sunt amplasate
     Formarea de centre pentru sprijinirea persoanelor ce au dezvoltat diverse adictii (alcool, jocuri de noroc, consum de substante interzize (droguri, etc) si /sau consum de medicamentatii interzise, in vederea recuperarii acestora pentru a putea intra in programe de reabilitare si reintegrare sociala, prin personal medical/ psihologic/ in acest sens.
     Formarea de centre pentru sprijinirea copiilor defavorizati, abandonati, si/sau aflati in centre de copii , prin crearea unor centre ale Asociatiei, cu personal specializat, astfel incat Asociatia sa poata ajuta si la crearea unor noi locuri de ocupare a fortei de munca.
     Organizarea de campanii publicitare , atat in mediul online cu privire la Obiectivele si Scopurile Asociatiei
     Colaborarea cu si/sau medici si personal specializat in vederea sprijinirii sportivilor in cazuri de dopaj si /sau abuzuri suferite de acestia in urma incalcarii drepturilor acestora, in diverse situatii , conform regulamentelor fiecaror ramuri de sport in parte.

    8.2 Obiectul de activitate al Asociției poate fi modificat, prin extinderea sau restrângerea sa, numai în urma hotarării Adunării generale, cu respectarea dispozițiilor legale în vigoare;
    8.3 Pentru realizarea scopurilor propuse, Asociaţia are dreptul:
    a. Să încheie contracte în numele său, să procure și să realizeze bunuri, în conformitate cu scopurile statutare;
    b. Să încheie cu persoanele fizice și juridice acorduri bilaterale și multilaterale de colaborare, în vederea realizării scopurilor statutare;
    c. Să creeze întreprinderi și alte organizații;
    d. Să procure bunuri mobile și imobile necesare pentru desfășurarea activității și asigurarea bunei funcționări a Asociației;
    8.4 În conformitate cu art. 188 din Codul Civil, Asociația are dreptul să desfășoare activități economice, ce rezultă nemijlocit din scopurile prevăzute în Statut și în exclusivitate pentru realizarea scopurilor statutare.
    Art. 9 Principiile de funcționare ale Asociației:
    9.1 Principiile de funcționare ale Asociației sunt următoarele:
    a. Voluntariat;
    b. Respectarea personalitatii si a libertatii de opinie;
    c. Relații orizontale;
    d. Transparență și dialog, toleranță, amiciție;
    e. Stabilirea de relații permanente cu organizații similare din țară și străinătate.

    Art. 10 Membrii Asociației:
    10.1 Asociația are în componența sa, următoarele categorii de membri:
    a. Membri activi,
    b. Membri de onoare.
    10.2 Pentru dobândirea statutului de Membru activ al Asociației vor trebui parcurse următoarele etape:
    a. Susținerea unui interviu;
    b. Prezentarea unei motivări scrise;
    c. Implicarea activă în majoritatea activităților desfășurate de Asociație;
    d. Numirea ca Membru activ este propusa Adunării Generale, în urma aprecierii motivării și a susținerii interviului;
    e. Membri fondatori sunt membri activi în baza Statutului.
    10.3 Membri activi, alții decât membri fondatori, se numesc la propunerea Președintelui, prin hotărârea Adunării Generale, pe baza unui raport adoptat de Consiliul Director.
    10.4 La propunerea Președintelui, Adunarea Generală poate acorda titlul de Membru de Onoare, acelor persoane care au adus o contribuție importantă la dezvoltarea Asociației.

    Art. 11 Drepturile și obligațiile membrilor Asociației:
    11.1 Toți membrii Asociației au următoarele drepturi:
    a. Să aleagă și să fie aleși în organele de conducere ale Asociației, în conformitate cu prevederile prezentului Statut, cu excepția membrilor observatori;
    b. Să participe la manifestările organizate de Asociație, în condițiile stabilite de Consiliul Director;
    c. Să propună măsuri de îmbunătățire a activităților și de realizare a obiectivelor Asociației;
    d. Să se adreseze nemijlocit tuturor organelor Asociației și să primească în același timp, informațiile solicitate;
    e. Să primească, pentru merite deosebite, diplome de onoare, bonificații sau alte recompense nepecuniare, la propunerea Președintelui și după aprobarea de către Consiliul Director;
    f. Să participe la elaborarea și implementarea activităților Asociației, conform statutului de membru partener;
    g. Să utilizeze baza materială și informatională a Asociației;
    h. Să beneficieze de toate serviciile prestate de Asociație și destinate membrilor;
    i. Să beneficieze de reduceri de preț, la toate serviciile prestate de Asociație și destinate diferitelor persoane fizice și juridice, care nu sunt membre, în conformitate cu hotărârile Consiliului Director;
    j. Să utilizeze alături de nume, calitatea de „Membru al Asociației”.
    11.2 Toți membrii Asociației au următoarele obligații:
    a. Să respecte prevederile Statutului și hotărârile organelor de conducere ale Asociației;
    b. Să plătească cotizația stabilită de Consiliul Director;
    c. Să acționeze pentru îndeplinirea scopului și obiectivelor Asociației;
    d. Să promoveze standardele, principiile și imaginea Asociației;
    e. Să contribuie la realizarea acțiunilor propuse de Asociație;
    f. Să respecte normele eticii și principiile deontologiei profesionale;
    g. Să respecte standardele și recomandările Asociației ;
    h. Să nu desfășoare activități politice în cadrul sau cu ocazia manifestărilor organizate de Asociație;
    i. Să contribuie la formarea și dezvoltarea bazei de date și informaţii ale Asociației ;
    j. Să acorde o atenție deosebită formării profesionale continue, proprii;
    k. Să participe, la solicitarea Consiliului Director, la adunările și manifestările inițiate de organele de conducere ale Asociației, la activitățile profesionale, precum și la sedințele organelor de conducere, din care fac parte;
    l. Să păstreze confidențialitatea informațiilor.
    11.3 Pierderea calității de membru, indiferent de categoria în care se încadrează, se realizează dacă este îndeplinită cel puțin una din următoarele condiții:
    a. Neplata cotizației lunare pentru 3 (trei)luni; pierderea calității se realizează la propunerea Consiliului Director, prin hotărârea Adunării Generale, fiind precedată de o suspendare a drepturilor pentru o perioadă de 2 luni;
    b. La cererea membrului, pierderea calității de membru realizându-se automat, la momentul înregistrarii cererii, în lipsa unor dispoziții contrare;
    c. Prin săvârșirea de fapte care aduc atingere intereselor și prestigiului Asociației, pierderea calității realizandu-se la propunerea Consiliului Director, prin hotărârea Adunării Generale, pe baza unor probe constatatoare;
    d. Prin nerespectarea oricărei obligații prevăzute în prezentul Statut timp de 2 luni; pierderea calității se realizează la propunerea Consiliului Director, prin hotărârea Adunării Generale, fiind precedată de o suspendare a drepturilor pentru o perioadă de 2 luni.

    Art. 12 Conducerea, administrarea și controlul Asociației:
    12.1 Organele de conducere, administrare și control ale Asociației sunt:
    a. Adunarea Generală,
    b. Consiliul Director și
    c. Cenzorul sau Comisia de Cenzori, dacă este cazul.

    12.2 Adunarea Generală:
    1. Adunarea Generală este organul suprem de conducere al Asociației, formată din totalitatea membrilor activi, având fiecare căte un singur vot;
    2. Adunarea Generală se va întruni o dată pe an, în sedință ordinară, urmând ca de fiecare dată când este necesar să se convoace sedința extraordinară;
    3. Convocarea Adunării Generale se va face de către Președinte, membrii Consiliului Director sau cel puţin a întrunirii Ľ din membrii activi, stabilindu-se data exactă și ordinea de zi a sedinței;
    4. Adunarea Generală este legal constituită în prezența a jumătate plus unu din totalul membrilor săi și adoptă hotărâri cu votul a jumătate plus unu din membri prezenți;
    5. În cazul în care, la prima convocare, Adunarea Generală nu este statutară, a doua convocare va fi organizată în decurs de 15 (cincisprezece) zile, cu respectarea prevederilor prezentului Statut, iar hotărârile vor fi adoptate cu jumătate plus unu din totalul membrilor prezenți, oricare ar fi numărul acestora;
    6. Hotărârile de modificare a Statutului, de dizolvare și de lichidare se vor lua cu votul a două treimi din totalul membrilor Adunării Generale a Asociației;
    7. Adunarea Generală are următoarele atribuții:
    a. Modifică actele de constitutire ale Asociației;
    b. Aprobă strategia și politica propuse de Consiliul Director;
    c. Aprobă Regulamentul de funcționare al Asociației și orice alte acte interne, de organizare;
    d. Alege și revoca Consiliul Director, Președintele și Comisia de Cenzori;
    e. Admite și exclude membrii Asociației;
    f. Stabilește criteriile de aderare și excludere din Asociație;
    g. Aprobă bugetul anual și execuția bugetară din anul anterior, pe baza fundamentării Consiliului de Administrație și avizului Cenzorului sau a Comisiei de Cenzori, după caz;
    h. Stabilește cuantumul și periodicitatea plății cotizației;
    i. Aproba raportul Consiliului Director și, respectiv, al Cenzorului sau Comisiei de Cenzori, după caz, de descarcare de gestiune pentru perioada analizată;
    j. Aprobă organigrama Asociației;
    k. Hotărăște înființarea de filiale sau sucursale, precum și afilierea la federații și confederații;
    l. Aprobă dizolvarea, numește lichidatorii și stabilește destinația bunurilor la dizolvare;
    m. Hotărăște acordarea sau retragerea titlului de Membru de onoare, la propunerea Președintelui;
    n. Îndeplinește, în vederea atingerii scopului Asociației, orice alte activități permise de prezentul Statut sau de Lege;
    o. Adunarea Generală își poate delega o parte din atribuții către Consiliul Director.
    8. Hotărârile luate de Adunarea generală în limitele legii, ale actului constitutiv şi ale statutului sunt obligatorii chiar şi pentru membrii asociaţi care nu au luat parte la adunarea generală sau au votat împotrivă.

    12.3 Consiliul Director:
    1. Consiliul Director este organul de conducere curentă al Asociației;
    2. Consiliul Director este alcătuit din următoarele persoane, având următoarele funcții, respectiv:

    Presedinte Domnul Dragos-George CHIRITA,

    Vicepresedinte Domnul Dumitru DOBRIN ,
    Vicepreședinte: Domnul Constantin-Gabriel IORDAN,
    Secretar: Domnul Dan STOIAN,


    3. Numărul membrilor Consiliului Director poate fi mărit prin hotărârea Adunării Generale;
    4. Mandatul membrilor Consiliului Director este de 3 ani, cu posibilitatea realegerii;
    5. Calitatea de membru în Consiliul Director se exercită personal, nefiind admisă împuternicirea altor persoane, cu exercitarea drepturilor sau cu îndeplinirea atribuțiilor aferente acestei calități;
    6. Nu poate fi membru al Consiliului Director, iar dacă era, pierde această calitate orice persoană care ocupă o funcţie de conducere în cadrul unei instituţii publice, dacă asociaţia respectivă are ca scop sprijinirea activităţii acelei instituţii publice.
    7. Consiliul Director se întrunește în ședințe ordinare lunare, ședințele extraordinare convocându-se de fiecare dată când este necesar;
    8. Modul de convocare și procedurile se vor detalia în Regulamentul de Organizare și Functionare al Asociației;
    9. Sedinţele Consiliului Director se consideră legal constituite dacă sunt prezenți cel puțin 1/2 din numărul acestora;
    10. Consiliul Director are următoarele atribuții:
    a. Stabilește strategiile și politica Asociației, care aduc la îndeplinire scopurile acesteia, astfel cum sunt prevăzute în prezentul Statut;
    b. Organizează convocarea Adunării Generale și pregătește agenda acesteia;
    c. Supune aprobării Adunării Generale rapoarte de activitate, proiectul de buget și execuția bugetară;
    d. Hotărăște angajarea patrimoniului Asociației și dă socoteala de actele sale în fața Adunării Generale;
    e. Aprobă acceptarea donațiilor și legatelor condiționate;
    f. Stabilește grila de salarizare a personalului încadrat cu contract de munca și nivelul remunerației colaboratorilor;
    g. Îndeplinește atribuțiile stabilite de către Adunarea Generală;
    h. În îndeplinirea atribuțiilor sale, Consiliul Director va putea folosi și personal remunerat, în condițiile stabilite de Adunarea Generală;
    11. Este condus de Președinte, care este ales pe o perioada de 5 (cinci) ani, având următoarele atribuții:
    a. Acționează în conformitate cu strategia și politica propusa de Consiliul Director și în cunoștință de cauză a acestora;
    b. Reprezintă Asociația în relațiile cu terții și în acțiunile promovate în justiție;
    c. Prezidează sedințele Adunării Generale și ale Consiliului Director;
    d. Îndeplinește orice alte atribuții stabilite de Adunarea Generală, în sarcina sa;
    e. Exercită întreaga sa autoritate și competență, pentru a determina înfăptuirea scopurilor Asociației.

    12.4 Cenzorul / Comisia de Cenzori:
    1. În cazul în care Asociaţia nu are obligaţia numirii unui cenzor, fiecare dintre asociaţi care nu este membru al Consiliului Director poate exercita dreptul de control;
    2. În cazul în care Asociația are obligația numirii unui cenzor sau a unei comisii de cenzori, se vor respecta următoarele prevederi:
    a. Numirea unui cenzor este obligatorie doar în situația în care Asociația va avea mai mult de 15 membri activi;
    b. În situația în care Asociațiava avea mai mult 100 de membri activi înscriși, până la data întrunirii ultimei Adunări generale, controlul financiar intern se exercită de către o Comisie de cenzori;
    c. Cenzorul sau Comisia de Cenzori, după caz, este organul de control financiar intern al Asociației, fiind numit în funcție de către Adunarea Generalăpentru o perioadă de 3 ani. După numire, Cenzorul se bucura de independență, în exercitarea atributiilor ce îi revin;
    d. Pentru activitatea depusă, Cenzorul poate primi o indemnizație.;
    e. Cenzorul poate renunța la funcția sa, cu un preaviz de 30 de zile, el fiind răspunzator pentru retragerea sa intempestivă și pentru eventualele neglijențe în indeplinirea atribuțiilor;
    f. În caz de indisponibilitate, atribuțiile acestuia vor fi exercitate temporar, de împuternicitul Adunării Generale, urmând ca aceasta să decidă în maxim 3 luni înlocuirea Cenzorului;
    g. În realizarea competenței sale, Cenzorul sau, după caz, Comisia de cenzori:
    i. Verifică modul în care este administrat patrimoniul Asociației;
    ii. Întocmește rapoarte, pe care le prezintă Adunării Generale;
    iii. Poate participa la sedințele Consiliului Director, fără drept de vot;
    iv. Îndeplinește orice alte atribuții, prevăzute în Statut sau stabilite de Adunarea Generală.
    h. Comisia de cenzori este alcatuită dintr-un număr impar de membri, din care majoritatea este formată din membri asociati. Membrii Consiliului Director nu pot fi cenzori;
    i. Regulile generale de organizare și functionare ale Comisiei de cenzori se aprobă de Adunarea Generală;
    j. Comisia de cenzori își poate elabora un regulament intern de funcționare.

    Art. 13 Modificarea Actului Constitutiv și Statutului Asociației:
    13.1 Modificarea Actului constitutiv și a Statutului Asociaţiei se face prin înscrierea modificării în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor aflat la grefa judecătoriei în a cărei circumscripţie teritorială îşi are sediul asociaţia și cu respectarea dispozițiilor legale aplicabile;
    13.2 Fuziunea se face prin absorbţia unei asociaţii de către o altă asociaţie sau prin contopirea a două ori mai multe asociaţii pentru a alcătui o asociaţie nouă;
    13.3 Divizarea se face prin împărţirea întregului patrimoniu al unei asociaţii care îşi încetează existenţa între două sau mai multe asociaţii existente ori care iau astfel fiinţă.

    Art. 14 Dizolvarea și lichidarea Asociației:
    14.1 Asociația se va dizolva de drept, în urmatoarele situații:
    a. De drept prin:
    i. Realizarea sau, dupa caz, imposibilitatea realizării scopului pentru care a fost constituită, dacă în termen de 3 luni de la constatarea unui astfel de fapt nu se produce schimbarea acestui scop;
    ii. Împlinirea duratei pentru care a fost constituită, dacă a fost limitată la o anumită perioadă de timp;
    iii. Reducerea numărului de asociaţi sub limita fixată de lege, dacă acesta nu a fost complinit timp de 3 luni.
    b. Prin hotărâre judecătorească, la cererea oricărei persoane interesate atunci când:
    i. Scopul sau activitatea Asociației a devenit ilicită sau contrară ordinii publice;
    ii. Realizarea scopului este urmarită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice;
    iii. Asociația urmăreste alt scop decăt cel pentru care a fost constituită;
    iv. A devenit insolvabilă;
    v. Nu mai obține autorizațiile prealabile necesare realizării scopului, potrivit legii;
    c. Prin hotărârea Adunării Generale;
    d. În alte situații prevăzute de lege.
    14.2 În cazul dizolvării Asociaţiei, bunurile rămase în urma lichidăriivor trece în patrimoniulunei alte persoane juridice nonprofit, având un scop identic/similar cu cel al Asociației; Vor avea prioritate persoanele juridice cu scop identic/similar la a căror înființare a participat Asociația până la momentul dizolvării;
    14.3 Data transmiterii bunurilor este cea a întocmirii procesului-verbal de predare-preluare, dacă prin acesta nu s-a stabilit o dată ulterioară.

    Art. 15 Dispoziții finale:
    15.1 Schimbarea formei Asociației, prelungirea duratei ei sau alte modificări ale Actului constitutiv al Asociației nu atrag crearea unei persoane juridice noi;
    15.2 Modificarea prezentului Act constitutiv va putea fi realizată numai de către toți fondatorii, cu respectarea dispozițiilor Actului consitutiv, Statutului Asociației și ale Legii;
    15.3 Părțile recunosc prezentul Act constitutiv, împreună cu anexele sale, dacă este cazul, ca fiind singurul document scris care prevede funcționarea Asociației. Orice alte convenții, în scris sau verbale, anterioare sau ulterioare datei prezentului sunt nule dacă nu sunt incluse în prezentul Act constitutiv și Statutul Asociației;
    15.4 Toate cheltuielile legate de stabilirea și înregistrarea Asociației vor fi suportate de către fondatori și vor fi decontate de Asociație, în cadrul exercițiului financiar;
    15.5 Prevederile Actului constitutiv se completează cu normele Codului Civil, Codului de Procedură Civilă, O.G. nr. 26/2000, privind asociațiile și fundațiile, republicată și Constituției României și orice alte acte normative utile;
    15.6. Se imputerniceste:

    Doamna Deniss Ana-Maria;ca, împreună și/sau separat să îndeplinească toate formalitățile legale necesare înființării ASOCIAȚIEI CAVALERII ADEVARULUI ; să obțină rezervarea denumirii ASOCIAȚIEI CAVALERII ADEVARULUI, să subscrie și să verse integral, la bancă, contravaloarea patrimoniului social al ASOCIAȚIEI CAVALERII ADEVARULUI, să depună și să ridice la Judecătoria Cornetu toate înscrisurile necesare acordării personalității juridice a ASOCIAȚIEI CAVALERII ADEVARULUI, să achite taxele legale corespunzătoare cererii de înființare a Asociației, precum și cele de legalizare a documentelor astfel obținute, să susțină cererea privind acordarea personalității juridice a ASOCIAȚIEI CAVALERII ADEVARULUI, precum și să ia acte de dispozițiile instanței, inclusiv cu privire la acordarea termenelor de judecată necesare soluționării cererii, să solicite instanței eliberarea tuturor și oricăror documente legalizate (Încheierea instanței privind acordarea personalității juridice, Certificatul de înregistrare în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor), care atestă acordarea personalității juridice a ASOCIAȚIEI CAVALERII ADEVARULUI să primească documentele astfel solicitate personal, prin poștă și/sau prin e-mail, putând semna în numele nostrum și pentru noi orice document necesar aducerii la îndeplinire a procedurii legale de acordare a personalității juridice a ASOCIAȚIEI CAVALERII ADEVARULUI, semnătura acestora olografă și/sau electronica fiindu-ne pe deplin opozabilă.

    Aceștia sunt totodată împuterniciți să efectueze toate demersurile necesare conform Legii nr.129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, în sensul de a da declarațiile necesare, din care să reiasă că:

    • beneficiarii reali ai ASOCIAȚIEI CAVALERII ADEVARULUI, în sensul prevăzut de Art. 4, alin.(1) din actul normativ menționat sunt:



    controlul se exercită în mod direct asupra ASOCIAȚIEI CAVALERII ADEVARULUI prin președintele ei, domnul Dragos-George CHIRITA,


    Noi, fondatorii am luat cunoștință că:
    • anual, până la data de 15 ianuarie, ASOCIAȚIEI CAVALERII ADEVARULUI îi revine obligația de a comunica datele de identificare ale beneficiarului real către Ministerul Justiției;
    dacă înainte de 15 ianuarie al anului următor vor interveni modificări în privința beneficiarului real, ASOCIAȚIEI CAVALERII ADEVARULUI îi revine obligația, ca în temeiul art. 344 din OG nr. 26/2000 privind asociațiile și fundațiile, modificată prin Legea nr. 129/2019, să solicite autentificarea unei noi declarații care să consemneze orice modificare intervenită cu privire la datele de identificare ale beneficiarului real, pe care o va comunica în termen de 30 zile Ministerului Justiției.

    Prezentul Statut a fost tehnoredactat și semnat în 6 (sase) exemplare originale, astăzi, 28.11.2020, la Bucureşti, toate cu egală forță probantă.


    Asociații:

Pagina 2 din 2 PrimulPrimul 12

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan sunt 1 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membri și 1 vizitatori)

Marcaje

Marcaje

Permisiuni postare

  • Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita posturile proprii
  •