Painter: Ken Hong Leung
Painter: Ken Hong Leung
Ultima modificare făcută de latan.elena; 29.11.2023 la 23:46.
Trupul meu e tronul somnului tău
regină
Cuvântul meu e pâinea neagră a dorului tău
regină
Ochiul meu este coroana ta
regină
Sâmbăta mea este duminica ta
regină
Timpul pe care mi-l alungi este regatul tău
regină
Melancolia ta e calul meu cel alb
regină
Iar plânsul tău e sarea morţii mele
regină.
Nichita Stanescu
Igor Zenin - Official Website
Ultima modificare făcută de latan.elena; 24.11.2023 la 18:38.
Ultima modificare făcută de latan.elena; 23.11.2023 la 18:37.
„Totul înflorește cel mai nesăbuit; dacă ar fi voci în loc de culori,
ar fi un țipăt incredibil în inima nopții.”
Rainer Maria Rilke
Vincent van Gogh
La începutul anului 1888, Van Gogh a călătorit în satul de pescari Les Saintes-Maries-de-la-Mer. Locuia în Arles și nu văzuse niciodată Marea Mediterană. A trebuit să călătorească ore întregi într-un autocar pentru a ajunge acolo. Dar după călătorie, a fost întâmpinat de Mediterana. Van Gogh a stat o vreme în Les Saintes-Maries-de-la-Mer. În abia o săptămână, a realizat nouă desene și trei picturi în și în jurul satului.
Această animație a „Peisajului marin lângă Les Saintes-Maries-de-la-Mer”, (1888) este realizată de Andrey Zakirzyanov. Vă mulțumim că ați folosit munca lui Vincent pentru a vă inspira creativitatea
de Andrey Surotdinov
„După părerea mea, tabloul trebuie să fie vesel și frumos! În viață există prea multă monstruozitate ca să mai fabricăm și noi lucruri urâte."
Pierre Auguste Renoir (25 februarie 1841- 3 decembrie 1919) este unul din cei mai celebri pictori francezi, creator - împreună cu Claude Monet, Alfred Sisley, Paul Cézanne - al curentului impresionist.
Link colorat:
https://bel-esprit.ro/dinastia-renoir/
Momentan sunt 1 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membri și 1 vizitatori)
Marcaje