Ultima modificare făcută de latan.elena; 14.08.2023 la 22:54.
Ultima modificare făcută de latan.elena; 15.08.2023 la 21:32.
Ultima modificare făcută de latan.elena; 19.08.2023 la 14:30.
„Dacă o persoană are gânduri urâte, acestea începe să se arate pe față.
Și când acea persoană are gânduri urâte în fiecare zi, în fiecare săptămână,
în fiecare an, fața devine din ce în ce mai urâtă până când cu greu poți suporta să te uiți la el.
O persoană care are gânduri bune nu poate fi niciodată urâtă.
Poți avea un nas zguduit și o gură strâmbă și o bărbie dublă și dinți scobitori,
dar dacă ai gânduri bune, îți va străluci pe față ca razele de soare și vei arăta mereu minunat.”
Roald Dahl, Twits
Photo contest Male black and white portrait
Ultima modificare făcută de latan.elena; 26.08.2023 la 20:01.
"Nu te luminezi imaginându-ți scenarii luminoase, ci scoțându-ți la iveală întunecimile interioare." "
Carl Gustav Jung
Henri Cartier-Bresson
Chanteloup-en-Brie, 22 august 1908 – L'Isle-sur-la-Sorgue, 3 august 2004
Pentru a arăta bine, ar trebui să înveți să devii surd și mut.
Curiozitatea este esențială pentru fotografie, dar omologul său înfricoșător este indiscreția, care este o lipsă de modestie.
Fotografiile pot ajunge la eternitate prin clipă. Întotdeauna vorbim prea mult. Prea multe cuvinte sunt folosite pentru a nu spune nimic. Creionul și Leica tac. Aparatul de fotografiat este pentru mine un bloc de schițe, instrumentul intuiției și al spontaneității.... Fotografia înseamnă să-ți ții respirația atunci când facultățile noastre converg pentru a surprinde realitatea trecătoare; în acest moment imaginea surprinsă devine o mare bucurie fizică şi intelectuală. A fotografia înseamnă a recunoaște un eveniment și aranjarea riguroasă a formelor percepute cu privirea care exprimă și semnifică acest eveniment în același moment și într-o fracțiune de secundă. Așează mintea, ochii și inima pe aceeași linie de vedere. E un stil de viață.
Henri Cartier-Bresson
Portretul lui Henri Cartier-Bresson este de George Hoyningen-Huene - 1935
„Pentru a fi deschis către creativitate,
trebuie să ai capacitatea de a folosi
în mod constructiv singurătatea.
Trebuie să învingi teama de a fi singur.”
Rollo May
Hugo Johnson Art Page
Ultima modificare făcută de latan.elena; 25.08.2023 la 17:30.
„Omul încă aparține oamenilor de rând, atâta timp cât se pune mereu vina pe alții; se află pe calea înțelepciunii, când ești mereu responsabil doar pentru sine; dar înțeleptul nu găsește pe nimeni vinovat, nici pe sine, nici pe alții. ". — Cine spune asta? – Epictet, acum opt sute de ani. – Am auzit, dar am uitat. - Nu, nu s-a auzit și nu s-a uitat: nu se uită totul. Dar noi nu aveam urechea dreaptă, urechea lui Epictet. – Deci a spus-o la urechea lui? Așa este: înțelepciunea este șoapta solitarului pentru sine în mijlocul pieței.
Friedrich Nietzsche, „Opinii și propoziții diferite”
Rodney Smith photographs
Ultima modificare făcută de latan.elena; 24.08.2023 la 17:27.
Când eram tânăr, le-am cerut oamenilor mai mult decât puteau oferi:
o prietenie continuă,o emoție permanentă. Știu să le cer acum mai puțin decât pot da:
o companie fără fraze.Iar emoțiile lor, prietenia lor, gesturile lor nobile își păstrează
în ochii mei întreaga lor valoare miraculoasă: un efect deplin de har.
Albert Camus, Primul om.
Henri Prestes, 2021
„… creat în regiunile retrase din zona rurală a Europei de Sud, explorând momente de singurătate și melancolie în cele mai îndepărtate locuri ale acestei regiuni, străbătând câmpurile unice cețoase, munții și satele sale mici. Lucrarea mea își propune să îmbine estetica picturilor și Fotografia, folosind cele mai interesante caracteristici vizuale ale ambelor medii pentru a crea lumi captivante în care spectatorii își lasă imaginația să decidă poveștile care au loc în aceste imagini.”
Henri Prestes photography
Ultima modificare făcută de latan.elena; 04.09.2023 la 12:15.
Momentan sunt 2 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membri și 2 vizitatori)
Marcaje