Sfatul Bătrânilor - 29 Sabin Gutan Consilier - Loialitate
Observ că sunt cateva elemente obligatorii fără de care nu poţi face mare lucru în Viaţă. Pentru a fi siguri de reuşita fiecaruia dintre noi, este nevoie de :
0. Consilier(i) cu bun simţ.
1. Comunicare pe toate căile posibile, dându-ţi şansa de-a primi şi-a oferi informaţii.
2. Timp necesar comunicării.
3. Discernământ, adică aşa DA şi aşa NU.
4. Perseverenţă, adică mers până la capăt.
5. Demnitate.
6. Loialitate.
In sinteza, Frumusetea Vietii fiecaruia dintre noi depinde de gradul de loialitate pe care-l asimileaza, responsabil.
........
Despre persoanele in discutie deocamdata ma abtin sa fac aprecieri. Pe dumneavoastra va cunosc, stiu ce vreti si stiu ce puteti. Pentru multi proiectul "RECONSTRUCTIEI" este o utopie.
R adi : Bineinteles. De-aia-i si caut pe cei mai buni...
Asta se observa si in atitudinea unor persoane cu care comunicati, chiar daca aparent se manifesta pozitiv.
Ra di : E..si cu tine Sabine....Cine pe care, duce cu presul....numai diamantele se pot slefui...
Si eu as putea sa va felicit si sa va urez succes si sa declar tot sprijinul meu... dar nu o fac.
Ra di " E...cine sta de vorbe....Faptele se contorizeaza parca....
Eu daca cred in "ceva" ma oblig sa "misc" - acea idee: daca crezi cu adevarat, poti.
Ra di : E normal.
Proiectul este ambitios, dar realizabil.
Ra di : Da, extrem.... de ambitios si perfec realizabil. Dar, asta stiu putini....deocamdata.
Insa trebuie sa constientizam ca paharul pe care vrem sa il umplem are gauri peste tot.
Ra di : are....si fieacre trebuie sa si le astupe pe-ale lui....
Cu cat turnam mai mult, cu atit curge mai mult.
Ra di : Le facem in paralel pe toate....acoperind deci si o parte din gauri...Totul se bazeaza pe bun simt
Paharul acesta este Societatea.
Ra di : Asta si ziceam, Moralitatea individului...extrapolata la nivel de masa, plecand pas cu pas...Cu aproapele la inceput....
Tinerii pe care ii pregatiti trebuie sa identifice gaurile si sa le astupe.
Ra di : Se zice asa Sabine. Indiferent de ce face adi, eu imi asum responsabilitatea sa ma ocup de primul tanar, serios, pe care-l intalnesc in Viata de acum incolo..samd...
Sa-l numesti in scurt Timp pe acest tanar sau tanara, Sabine.
Acest fapt inseamna intrarea in competitie pe piata cu alte grupuri de interese care au o politica opusa cu a dumneavoastra: extorcarea societatii de resurse prin orice mijloace.
Radi : Stiu asta..dar parc m-ar ambitiona si mai mult...mai ales ca n-am prea vazut mari ganditori....
Daca ati obsevat, ei au un principiu: orice idee buna e un mijloc de a fura.
Ra di : Ei...
Asa NU...
De exemplu, planul de reimpadurire este o idee buna, dar nu s-a implementat pentru a se reface padurile, ci pentru a se extorca fonduri publice.
Ra di Stiu asta Sabine, dar mai stiu ca nic un tanar crescut de mine, n-ar face o astfeld e magarie...de-aia : Raul, Ramul, mi-e prieten numai mie....
Asa se intampla cu toate proiectele sociale.
Ra di : Stiu. Mare rusine
Aici trebuie pregatiti tinerii.
Ra di : se zice...Aici trebuie sa pregatesc tinerii....sau aici ar trebui amandoi sa pregatim tinerii...
Asta trebuie sa invete. daca vor sa se lanseze in afaceri, sa se faca remarcati pe piata de capital, trebuie sa aiba un sistem de protectie bine pus la punct.
Ra di : In primul rand, bun simt....aici dau de mine....
Cioburile se fac praf..si Diamantele vor stralucii pentru toti ceilalti, devenind model de lucru pentru ceilalti semeni
Altfel, ideile si afacerile lor bune vor ajunge sa se risipeasca prin gaurile societatii.
Radi; Sa incete sa nu se amestece....
Iar acum se pot da aceste sfaturi:
Pentru a fi siguri de reuşita fiecaruia dintre noi, este nevoie de :
1. Comunicare pe toate căile posibile, dându-ţi şansa de-a primi şi-a oferi informaţii.
2. Timp necesar comunicării.
3. Discernământ, adică aşa DA şi aşa NU.
4. Perseverenţă, adică mers până la capăt.
5. Demnitate.
6. Loialitate.
Consilierul este cel care te completeaza si te face mai puternic. El te poate ridica sau te poate dobora.
Ra di : Da, asa este, te doboara ( cazi singur ) daca gradul de loialitate este scazut...
Este ca la jocul ala cu " urma scapa turma "...adica de la coada....spre cap, de la loialitate, pentru ca ea depinde de tine, catre consilier. Functie de loialitate, consonezi cu nivelul de pregatite al consilierului.
Consilierul trebuie sa fie bine pregatit si cu experienta de viata, ce mai, un inger pazitor.
Fara comunicare suntem singuri in pustiu. Comunicarea inventeaza grupul. Coeziunea grupului e formata de cantitatea si calitatea comunicarii. Nici calitatea interlocutorilor nu trebuie neglijata, altfel informatia circula degeaba.
Ra di : Cel mai slab, da tonusul echipei....asa ca atentie...
Regulile doi si trei le-as contopi: comunicare permanenta.
R adi : Corect.
Daca mai multi zidari construiesc o casa fara sa comunice intre ei, va iesi orice altceva numai casa nu.
Ra di : Corect.
Discernamantul inseamna maturitate in gandire si actiune, dar si responsabilitate. Nu trebuie uitat nici spiritul de sacrificiu.
Ra di : Suflet pus....in tot ce faci.
Acestea duc la perseverenta, dezvoltare, avant. Este ca in balada mesterului Manole. Cu cat tinzi mai sus cu atat e mai greu, si cu atat mai des vei esua.
Ra di : Cu exceptii...
Perseverenta este cea care te tine in picioare in fata greutatilor si duce la izbanda.
Ra di : de ei ziceam..
Ne ocupam numai de exceptii, dintre toti Tinerii...
Demnitatea si loialitatea fata de sine si de ceilalti sunt virtutile cinstei, ale increderii, ale coeziunii de spirit.
Eu as mai adauga un punct: Ordine. Ordinea inseamna reguli clare, logice, roluri, functii si atributii, sarcini, timpi de lucru, rezultate.
Corect. Ma bucur.
===================================
Observ că sunt cateva elemente obligatorii fără de care nu poţi face mare lucru în Viaţă. Pentru a fi siguri de reuşita fiecaruia dintre noi, este nevoie de :
1. Comunicare permanenta pe toate căile posibile, dându-ţi şansa de-a primi şi-a oferi informaţii.
2. Discernământ, adică aşa DA şi aşa NU.
3. Perseverenţă, adică mers până la capăt.
4. Demnitate.
5. Ordine.
6. Loialitate.
In sinteza, Frumusetea Vietii fiecaruia dintre noi depinde de gradul de loialitate pe care-l asimileaza, responsabil.
================================
adi
Marcaje