[08:39, 28.06.2020] Adrian Pop: As vrea sa intelegeti de ce-am ales ca tinerii " modelati " de mine in ultimii 28 de ani la Scoala Zalmoxiana, cea a Omeniei, a Bunului Simt si-a Pacii, sa sprijinim neconditionat, public, continuu si responsabil Ferma Baronescu si sa dezvoltam stiintific intregul sistem legumicol ROMANESC de zeci, sute si de ce nu de mii de ori de-o parte si de alta a Prutului, ca model cinstit de lucru pentru toate celelalte popoare de pe Terra, inceput de Doamna si Domnul Baronescu la Perisor, unde Zalmoxienii au mai pregatit un " Urias in gandire", pe Henri Coanda.
[17:52, 28.06.2020] Adrian Pop: [15:04, 28.06.2020] Petrica Savescu: Foarte interesante materialele despre dl Marian Baronescu, un OM, un profesionist dedicat, pe care-l iubesc și respect mult. Sunt etape pe care le-a parcurs, intr-un regim obturator, nu permisiv... așa cum vedem în Occident. Respect pentru acest OM, pentru Crezul și Munca Lui!
[15:05, 28.06.2020] Petrica Savescu: Totuși, pentru a respecta Adevărul, trebuie să fac aici anumite precizări. Sunt convins că au fost doar erori involuntare... Mă refer doar la ceea ce este mai important... Agricultura Organică este ACEEAȘI cu Agricultura Ecologică, sau Biologică. Sunt termeni sinonimi. In România este Ecologică (ca și in Germania), in sistemul britanic este "Organică", in sistemul francez "Biologică"... Este scris aceasta in Regulamentul European specific... Aceeași Marie cu altă pălărie... Cei care practică Agricultura ecologică se pot aștepta la o producție cu 30-60% mai mică, dar cu preț final pe produs mult mai mare... Numărul celor care practică Agricultua Ecologică este iar in creștere, la nivel național, după o anumită stagnare, chiar i descreștere, după 2010. Niciun producător serios din Agricultura Ecologica nu este in faliment. Sunt, însă alte strategii, tehnologii si tehnici de producție și vânzare... Există o problemă in asigurarea unor imput-uri, sarcină asumată acum de Institute de Cercetare serioase din intreaga lume... Repet, cunoscându-l bine, pe dl Baronescu (pe care-l consider un model), cred că anumite inadvertențe in postările anterioare, au apărut doar din eroare involuntară. Trebuie să respectăm Adevărul...
[17:59, 28.06.2020] Adrian Pop: Da, eu il respect mult pentru că realizez cu câte greutăți se confruntă, Omul, Profesionistul Marian Baronescu. Trebuie înțeles și ajutat pentru că este un important pionier in domeniu... Dacă aș fi Decan cu siguranță că l-aș invita să predea la Universitate...
[18:08, 28.06.2020] Adrian Pop: [15:19, 28.06.2020] Zamfir Catalin: ok, perfect
[15:23, 28.06.2020] Zamfir Catalin: www.bursadisponibilitatilor.ro
[15:23, 28.06.2020] Zamfir Catalin: sa arunci un ochi aici.. e facuta de mine impreuna cu Marian de la Timisoara, dorim sa dezvoltam economia partajata si econimia circulara in Romania
[15:23, 28.06.2020] Zamfir Catalin: poti trimite spre cei interesati de domeniu
[15:24, 28.06.2020] Zamfir Catalin: este corect.. facuta de Marian de la timisoara.. cu ajutor din partea mea..
[15:29, 28.06.2020] Petrica Savescu: Ar fi bine să facem ceva mare împreună.. Eu am mai propus chinezilor, in 2013, un proiect de sere automatizate, cu partea de depozitare si productie conserve de 143 milioane de USD. In judetul Olt, inițial (acolo am găsit înțelegere pentru 100 ha). SF Proiectului a fost prezentat in Sala de Ședințe a CJ Gorj și, apoi,.. in Palatul Parlamentului, in noiembrie 2013, cand a venit premierul Chinei împreună cu 16 avioane de investitori, la București. Chinezii finanțau acest proiect multiplicat cu 5 (pentru început, in toate județele Olteniei). Proiectul acela a fost 100%scris de mine într-o lună. De la acesta, de atunci, am primit mai mult amenințări și blocaje... Inclusiv din "mediul universitar"...
[15:30, 28.06.2020] Petrica Savescu: Fără o protecție clară, oficială, mă voi implica doar in proiecte mici, care nu deranjează...
[15:31, 28.06.2020] Petrica Savescu: E normal să gândești așa... In România actuală. Și cer scuze celor pe care i-am deranjat cu acestea...
[15:32, 28.06.2020] Zamfir Catalin: despre astea vorbim momentan.. v
[15:32, 28.06.2020] Zamfir Catalin: daca suntem seriosi, impreuna, vom ajunge si la proiectele mari
[15:36, 28.06.2020] Petrica Savescu: Vorbim... Suntem serioși, n-am fost niciodată altfel...
[15:36, 28.06.2020] Zamfir Catalin: categoric
Marcaje