E important acum, când alegerile prezidențiale ne bat la ușă, să înțelegem care ne sunt opțiunile pe 10 noiembrie, iar asta nu înseamnă doar să cunoaștem după nume candidații. Nu, înseamnă să ne documentăm în privința fiecăruia, să înțelegem nu doar ce-și propun dar și ce fel de oameni sunt, iar pentru asta, e nevoie să privim la oamenii din jurul lor.
Un om politic cu renume, astăzi prim vice-președintele Partidului Neamul Românesc, Generalul de Armată Mircea Chelaru iese mereu în evidență prin discursurile sale patriotice. Fiind un om extrem de citit și de inteligent, un discurs al domnului Chelaru e ca o lecție de istorie, iar discursul său de la Adunarea Anuală Generală a Despărțământului ASTRA Năsăud nu face excepție.E ușor să spui că sunt român și punctum dar, din păcate, de mai bine de o mie de ani nu am știut să punem punct ci am pus puncte, puncte, puncte și am lăsat să se interpreteze în fel și chip toată săvârșirea superbă a neamului românesc.
Remarca e o trimitere la deviza Partidului Neamul Românesc, „Sunt român și punctum.”, care-l parafrazează chiar pe marele nostru poet național, Mihai Eminescu.
Atât pentru domnul Chelaru cât și pentru candidatul PNR, domnul Ninel Peia, astea nu-s doar niște cuvinte drăguțe sau vreun motto lipsit de însemnătate. Din contră, membrii fondatori ai Partidului Neamul Românesc sunt niște adevărați patrioți care au vorbit de foarte multe ori despre reîntregirea țării și restituirea gloriei de odinioară.
De-atâtea ori acest popor a fost nevoit sau a acceptat de bună voie, mai ales în ultima mie de ani, să fie sub diferite supuneri și să-și plătească în viu și în numerar existența. I s-a fabricat din păcate și a acceptat, iarăși din păcate, un lung anonimat istoric, chipurile, până când a apărut ca din senin, organizat în niște stătulețe minuscule, care la rându-l lor au fost repede acaparate sau au supraviețuit anemic sub vasalități înconjurătoare, însă, comprimând timpul și extrăgând regula, suntem siderați de un paradox istoric: acest popor miracol, după cum definea Brătianu, când s-a emancipat de unii a căzut, repede, supus la alții.
Este un discurs de excepție, pe care-l puteți citi în întregime aici și din care am mai selectat câteva puncte cheie, pentru a vă putea face o idee care sunt valorile din inima Partidului Neamul Românesc, ce-l împinge pe Ninel Peia să candideze și de ce o țară condusă de dânsul ar putea fi diferită.Noi am demonstrat unei lumi indiferente și ipocrite că, oricât de vitregă ne-a fost soarta, am avut genă puternică și ne-am găsit mereu resursă de a regenera, de a ne păstra identitatea de sine. Astăzi, avem certitudinea că acest lucru miraculos nu mai place și nu convine unora dintre nevrednici, pentru că este mai la îndemână să proliferezi ideile râncede ale unei istorii deghizate decât să te expui unui risc aproape mortal apărându-ți identitatea și neamul.
Astăzi, cuvântul „naționalist” e folosit pe post de insultă sau sinonim al comunismului, însă nu e nici una, nici alta. Să fii naționalist, să-ți iubești patria e o onoare și o datorie a fiecărui român.De ce suntem în genunchi?Am fost în măreție și pentru noi, cei ce suntem sub jurământ, măreția este paloșul lui Ștefan cel Mare și barda lui Mihai Viteazul. Ridicate către cer ! Și să nu uitați că în toate reprezentările, ei sunt pe cal. Nu poți urca pe cal din poziția în genunchi. De aia trebuie să te ridici. Când se moaie vâna voivodului, se îndoaie genunchii norodului. Unde ne sunt voievozii ?!
Cuvintele Generalului Chelaru au umplut parcă încăperea adunării și ar trebui să servească drept inspirație oricărui român care se vrea patriot. De noi depinde dacă pe 10 noiembrie ne ridicăm din nou sau rămânem în genunchi pentru încă un mandat.
Marcaje