La Școala ”Mihail Sadoveanu” din municipiul Brăila, sărbătorind Ziua Internațională a Păcii


Elevi și cadre didactice de la Școala cu clasele I – VIII ”Mihail Sadoveanu” din municipiul Brăila au desfășurat, pe 21 septembrie 2011, de Ziua mondială a păcii – o activitate emoționantă pentru a sublinia și în plan local această dată deosebită din calendarul Organizației Națiunilor Unite (ONU).
Astfel, în curtea școlii s-au adunat elevii clasei a IV-a B și au prezentat un program artistic dedicat acestui eveniment. Au mai participat elevi de la clasele I C cu învățătoarea Ionașcu Liliana, a II-a A cu învățătoarea Placutaris Rodica, II B cu învățătoarele Poenaru Cornelia si Gheorghe Fănica, III B cu învățătoarea Voicu Nora.
S-au înălțat și baloane, s-au fluturat eșarfe și s-au înălțat porumbei confectionați de elevi, prof. Mihaela Constantin – directorul adjunct – având alături în organizare și pe prof. Cornelia Negoiță – președintele Asociației ”Anima Caste”. Au fost amenajate și mini-expoziții cu desene tematice, s-au recitat poeme și au fost transmise mesaje de pace.
Una din activitățile tradițonale ale Zilei păcii este Momentul de liniște care se derulează de obicei la fix ora 12.00, când sună Clopotul păcii. Așa s-a întâmplat și la Școala ”Sadoveanu”: de la ora 12.00 copiii au tinut “minutul de liniște”.
Un alt moment/ acțiune tradițională de Ziua păcii este ”Veghea pentru pace”, organizatorii putând angrena în această secvență de la câteva zeci la câteva sute ori mii de participanți.
Ziua internaţională a păcii (21 septembrie)
În 1981, Adunarea Generală a decis că ziua deschiderii sesiunii sale ordinare din septembrie “va fi în mod oficial celebrată ca Zi internaţională a păcii şi va fi dedicată comemorării şi întăririi idealului de pace atât în interiorul frontierelor, cât şi între toate ţările şi popoarele” (rezoluţia 36/67). În 1998, Adunarea a reafirmat ideea că această zi trebuie să fie în continuare sărbătorită în ziua deschiderii sesiunii anuale ordinare (rezoluţia 52/232 din 4 iunie).
La 7 septembrie 2001, Adunarea Generală decidea că, începând cu 2002, Ziua internaţională a păcii va fi sărbătorită în fiecare an la 21 septembrie, iar acest lucru urma să fie adus la cunoştinţa tuturor militanţilor pentru pace (rezoluţia 55/282). S-a declarat că această Zi va fi una a non-violenţei, fără focuri de armă. Tuturor naţiunilor şi popoarelor le-a fost adresată invitaţia de a înceta orice ostilitate pe parcursul acestei Zile (conform http://www.onuinfo.ro/onu_romania/calendar/unde sunt și alte evenimente similare).

https://brailachirei.wordpress.com/2...onala-a-pacii/