Am citit cu atentie cele spuse de voi. ok.
In Romania sunt cativa cercetatori de exceptie, care lucreaza in tehnologia asta 10-12 ore zilnic.
Magneticul si Gravitationalul la care face referinta, nu este cel planetar, care este un caz particular, al Magneticului si Gravitationalului Universal.
Sunt 7.000.000 de oameni care lucreaza in acest domeniu....la toate nivelurile.
Un amic bun, profesor la Universitatea din Iasi, mi-a spus telefonic ca in vara l-au vizitat unii acasa, sa-i propuna sa plece in Israel, alaturi de alti 50 de somitati din domeniul stiintelor de tot felul, pentru a crea o tehnologie anti-Keshe si ca sunt fonduri pentru asta sunt de un sfert de miliard de dolari....
A avut prea multe atentate la viata lui si-a familiei...daca ar fi considerat un neispravit.
Va pup.
Buna Adi
Am urmarit o parte din documentarul despre fundatia Keshe. Am citit si alte materiale publicate despre ei, am cautat aplicatii de patente facute de ei si am facut screening pentru a gasi bibliografia lor stiintifica.
Persoana cu pricina se afla la marginea stiintei acolo unde se invart de obicei farseorii. Asta nu inseamna ca este un farceur in mod intentionat, dar evita sa discute despre orice subiect suficient de conret pentru a fi validat. Trece rapid de la un subiect la altul in asa fel incat e greu sa judec meritele a ceea ce spune.
Pretinde ca poate sa dezvolte (fara insa a data detalii) solutii pentru urmatoarele:
Tehnologii de miscare in spatiu fara propulsiee cu combustibili. Exista deja technologii de propulsie fara ardere de combustibili dezvolate de NASA, bazate pe ion-drive, electromagnetic acceleration si laser propulsion. Dar el nu vorbeste despre asa ceva (fara a explica insa sufficient de clar despre ce vorbeste)
Energie nelimitata
Materiale de care nu a auzit nimeni (si nu au fost publicate, cum ar fi CO2 solid la temperatura camerei)
Tratamente de scleroza in placi, cancer, etc.
Solutii pentru a explica gravitatia (problema inca nerezolvata in stiinta, exista o solutie matematica in teoria stringurilor dar nu pare sa fie folosita aici)
Alimentatie (proteine din aer)
Atragerea de substante radioactive dintr-un amestec (totala aberatie dupa parerea mea).
Homepage-ul fundatiei nu m-a convins
Focusat pe atragerea de fonduri din donatii.
Nu vad o lista clara cu granturi de cercetare primite.
Numarul de cercetatori si dotarea institutului de cercetari sunt neclare.
Ultima updatare a sub-paginii cu lista de publicatii este din 29 May 2013.
O carte pe care a publicat-o este disponibila la Amazon dar nu are decat un singur review (cu nota maxima). Greu de spus ce inseamna asta pentru ca avem nevoie de multi revieweri ca sa ne dam seama de merite.
Am dat peste unele afirmatii care sunt total ne-conforme cu stiinta. De exemplu:
- “Se pot produce campuri magnetice si gravitationale in forma de plasma” (Asta nu face nici un sens. Un fizician normal nu ar amesteca conceptele in asa hal).
- “Electronul este o plasma si are exact aceleasi properietati cu protonul” (in opinia mea total nonsens). Electronul si protonul sunt forme diferite de organizare a materiei.
- “Plasma contine materie care este la capatul spectrului campului magnetic” (o amestecatura de cuvinte fara sens, campul magnetic nu are un spectru).
- “Metoda de extragere de CO2 din aer publicata in homepage (in opinia mea o aberatie nesustenanbila bazata pe cateva reactii chimice de scoala generala).
- "Se poate deschide continutul unui electron"" (inca nerealizat in stiinta, si descrierea este foarte superficiala).
- “Producere de campuri magnetice specializate pentru chimicale specifice sau pentru materiale radioactive specifice (cand am auzit-o si pe asta m-am oprit)
Impresia mea generala este ca avem de a face cu un fost om de stiinta cu rezultate mediocre care incearca sa impresioneze un public neavizat facand propaganda cu implicatiile potentiale pe care le-ar avea munca lui.
Personal il calific ca un amestec de snapan si nebun. (O pierdere de vreme pentru ascultatori).
Este posibil ca intreaga afacere sa fie o smecherie de a stoarce bani din donatii de la persoane care nu se pricep la stiinta.
Asta e parerea mea personala.
Radu
University of Southern California
Los Angeles, CA, USA
2016-11-17 17:21 GMT-08:00 Razvan Popa <
razvandan.popa@gmail.com>:
Buna Adi,
Am vizionat clip-ul domnului Keshe si nu am fost impresionat.
Pregatirea mea tehnica ma face sa fiu ceva mai prudent in astfel de abordari.
Stii cum se spune : toata lumea filosofeaza, insa putini fac filosofie.
Am senzatia ca dl. Keske merge pe "strada stiintei" cu o galeata de vopsea in mana, vede "constructiile" pe stanga si dreapta si mai arunca din mers cu bidineaua, la intamplare, cand pe una cand pe alta. In urma lui nu ramane decat ceva murdar, nu vezi ramanand altceva mai bun ....
Am senzatia ca omul este in zona constructiilor logice. Si-a fixat ipotezele in axiome si rostogoleste un mecanism al gandirii. Problema e atunci cand trebuie sa verifici ipoteza logica sau sa ai o abordare pragmatica.
Cand ataci, in felul lui, ecuatiile stiintifice fundamentale inseamna ca nu intelegi ca ele nu sunt decat aproximari matematice convenabile ale fenomenelor si proceselor fizice cunoscute, care ne permit modelarea unei pozitii viitoare cand cunoastem pozitia prezenta si directia/conditiile de deplasare.
Omul nu imi creaza senzatia unei pregatiri stiintifice riguroase ci mai degraba se simte comod in zona speculatiilor pseudostiintifice. Reactiile de care vorbeste, venite din zona mediilor stiintifice de cercetare, cred ca au la baza tocmai acest lucru.
Nu cred ca merge pe o directie care va avea produs. Adica am asteptat, dupa ce a crescut "copacul", sa vad care este fructul. Nu numai ca nu am putut aprecia calitatea acestui fruct, dar nici macar nu l-am vazut.
Eu, pe directia aceasta, ma opresc aici.
E o parere personala.
Ne auzim,
Razvan
2016-11-18 0:04 GMT+02:00 Adi Pop <
adipop@popservice.ro>:
Marcaje