Sat DACIC - Marga - lângă Peştera Topolniţei.
Cu ceva ani în urmă, am conceput un proiect la care Directorul de la Muzeul Satului Astra de la Sibiu a dorit să ne sprijine să-l punem în planul fizic. Prietenul meu Lucian Pricină chiar a dorit să-l finanţeze cu un milion de euro, pentru început, din banii lui.
Mi-a cerut în schimb să-l trec coautor al ideilor noastre, a celor de la Zalmoxa.
Peste câteva luni mi-a spus că a primit ordin să finanţeze absolut toate proiectele la care
am lucrat, lucram sau voi lucra.
N-am făcut compromisuri în Viaţă....şi eram prea bătrân s-o mai fac. Acum sunt Taiu...
Sat DACIC - Marga - langă Peştera Topolniţei.
Totul se va face pas cu pas in caţiva ani, cu bani obtinuţi cinstit si corect la SC Zalmoxa -
Craiova. Sistemul acesta nu permite sa primeasca ajutoare, sponsorizari sau sprijin financiar de la nimeni, pentru a nu se dezvolta echipe noi de lucru în care colaboratorii mei vor fi oameni cu caractere urâte si şubrede.
1. Cumpăram cateva hectare de teren în zonă, de la cei care vând suprafeţe mari de teren
şi care-l vând pe parcele.
2. Începem să lucrăm la prima casă dacică, unde o să locuiască 2 oameni care lucrează în lemn.
3. Lucrăm la a doua casă dacică şi formăm o a doua echipă de 2 fierari. Ei vor realiza unelte
dacice, monede sau tot felul de obiecte din metal. Inclusiv artizanat. Vom învăţa să lucrăm
şi-n sticlă.
Nu se vor face niciodata arme sau ceva care sa sugereze ideea de aparare, agresiune sau
expansiune. Doresc să iniţiiem ideea de PACE, astfel încât extrapolată în Timp, Capitala
Spirituală a Romanilor - Sarmizegetusa, să devină Capitala Pacii Mondiale, aşa cum am sugerat de mai mulţi ani.
4. Cele doua echipe construiesc a treia casă, unde se va forma în Timp o altă echipă de
ţesători. Vor realiza acolo costume dacice si tot ce trebuie unei gospodarii ţărăneşti.
5. Facem a patra casă dacică şi formăm o altă echipă de ceramişti.
6. În a cincea casă vor locui doi tineri care se ocupa de animale comunităţii ( oi, cai, măgari,
câini şi păsări... ). Vom amenaja ţarcuri şi spaţii necesare în acest sens.
7. În a şasea casă vor locui doi oameni care se vor ocupa de agricultură şi de produsele naturale oferite de zonă.
8. În a şaptea casă vor locui doi apicultori.
9. În a opta casă vor locui doua persoane care iniţiază sectorul de artizanat, folosind absolut toate resursele naturale din zonă.
10. În a noua clădire vor locui doi tineri care se vor ocupa de clienţii care ne vizitează.
11. A zecea casă dacică are destinaţie de sală de mese şi care va fi deservită de-o echipă
de doi tineri. Ei vor face mâncare pentru meseriaşii din sat, precum şi a celor care ne vizitează.
12. În a unsprezecea casă dacica va fi o bolniţă, unde se vor trata probleme de sănătate prin
metode naturiste. Ajutorul acesta este gratuit si este acordat tuturor celor care au nevoie
de ajutor în acest sens.
13. Ulterior, într-o altă zonă a satului dacic se vor construi case unde se vor studia : omenia,
bunul simţ si moralitatea ştiinţelor lumii ( filosofii naturale ), pe baza cursurilor Şcolii
Zalmoxiene (re)înfiinţate cu 9-10 ani înainte, la Craiova. Mai târziu, sub îndrumarea absolvenţilor acestei Şcoli, studiile vor fi aprofundate la Universitatea Zalmoxiană.
Acesta va fi nucleul iniţial de case.
Îmi doresc ca fiecare sector să se dezvolte separat, având un buget de venituri şi cheltuieli
propriu. În acest fel rezultă sectoarele de activitate care funcţionează în economia de piaţă.
Fiecare echipă se va ocupa de vizitatorii care-şi doresc să vadă ce lucrează ei efectiv.
Toţi oamenii care locuiesc în acest sat vor folosi numai ce se produce de către
această mică comunitate : haine, mâncare, unelte si produse de tot felul. Toate acestea
vor avea echivalent în monede turnate de noi. Kosonii pot fi folosiţi local, ca monedă
de schimb şi au echivalent în diverse alte monede. Aceşti bani sunt neoficiali, bineinţeles.
Unii folosesc jetoane la cazinouri....noi, Kosoni în satul nostru.
În acest sat o să iniţiem tabere pentru acei tineri care vor să înveţe o meserie, pentru că
dorind să dezoltam aparitia unor specializari în meştesugurile torsului şi ţesutului,
olăritului, făurarilor şi constructorilor, sau alte meserii vechi. Dorim să facem
tabere de creeaţie în care se scoate în evidenţă bunul simt si explicăm Tinerilor importanţa
distrugerii limitelor umane, indiferent de domeniu de activitate abordat de aceştia.
O sa studiem profund domeniul sănătăţii şi al hranei.
Casele vor fi diferite ca model una de alta. Se vor face alte case pentru tinerii care vin
în sat să înveţe o meserie, ca acelea din cele enuntate mai sus.
Cazarea şi masa sunt gratuite pentru tinerii dotaţi, care demonstraează că sunt serioşi.
În Timp o să mai facem şi alte case, pentru procucătorii de obiecte artizanale de alt gen,
folosind numai uneltele făcute în sat sau alte unelte pe care o să le producem la
sugestia lor. Nici aceştia nu vor plăti absolut nimic, cât timp lucrează alaturi de noi.
Dimpotrivâ, putem să-i plătim noi, pe măsura vânzării produselor făcute de ei, în lanţul de
magazine proprii de profil, pe care-l dezvoltam în ţară şi în străinătate.
O să ne ocupăm de turism în sat, în sensul că o să construim câteva case dacice folosite
în exclusivitate pentru cazarea gratuită a vizitatorilor.
Langă primul nostru sat dacic, cel de la Marga, o să facem hoteluri de toate categoriile, pentru
clienţii români sau străini. Ei ne pot vizita când doresc şi pot să beneficieze de absolut toate
serviciile oferite de noi. În cazul cand doresc sa ramană în sat, obligatoriu se imbracă în
straie dacice şi sunt cazaţi gratis. Mâncarea şi-o plătesc în cuantumul muncii efectuate în
diverse activităţi ale comunităţii noastre. Vizitatorii sunt retribuiţi de cei care
lucrează efectiv în sectoarele respective de activitate, atunci cand obictele faurite de acestia se vand pe piata.
Lângă satul dacic Marga, vom pune bazele oraşului Sănătăţii VEGA, care se va întinde din zona
Topolniţei, Izverna, Baia de Arama, Herculane si Mehadia.
Aceste sisteme descrise în acest Proiect Major sunt perfectibile şi vor fi cizelate în Timp.
Nu se vor face nici un fel de Temple sau obiecte de cult, pentru a nu se induce ideea
dezvoltării idolatriei, pentru simplu motiv că DUMNEZEU este unic şi este manifestat în TOT.
În ceea ce mă priveşte, de mulţi ani studiez profund problemele moralităţii si ale bunului
simţ Românesc, precum si consecinţele acestor concepte în viaţa de zi cu zi. Încercăm sa punem în practică aceasta noua paradigma ce are la BAZA filosofia si psihologia Zalmoxiana, în cât mai multe domenii de activitate folosite în acest moment pe Terra ( sunt cam 1.500 de meserii la nivel mondial ).
Doresc să abordez problemele moralităţii din două puncte de vedere. A primelor meserii
aparute în evoluţia omului, înafară de cele coercitive, piramidale şi obediente,
studiate intr-un lanţ de localităţi noi pe care le vom construi în zonele extrem de Frumoase
ale României, îmbinate cu ultimele noutăţi ale ştiinţelor actuale. În acest fel se pot
dezvălui noile tehnologii ale omenirii ce tin de moralitate, din care rezultă proiectele aferente acestora, precum şi filosofia şi psihologia aplicată necesară conjuncturii si mdiului actual.
Toate aceste proiecte ( printre altele si proiectul Piciumani ) vor fi puse în practică ulterior de copiii care merg cu noi în tabere şi în excursii de explorare la nivel planetar. Agenţia de Turism şi explorări Sarmizegetusa îşi asumă responsabilitatea că aceşti copii isi vor forma în Timp de maxim 10 ani, o Cultură MORALA de excepţie.
Adrian Pop
18.04.2006
Marcaje