Pagina 6
In numele lui Allah, cel mai binevoitor, cel mai milostiv
In ultimele zece zile ale Ramadan-ului, un jurnalist m-a intrebat, “Daca Dumnezeu v-a binecuvantat cu o vedere a Destinului Noptii (Laylat al- Qadr), ce altceva v-ati mai putea dori ? ”
Am fost pe punctul de a raspunde: “Mi-as dori ca Dumnezeu sa promoveze statutul si prosperitatea Emiratelor si a oamenilor sai”, dar dupa o scurta ezitare pentru cateva momente si reexaminare a intrebarii, m-am intrebat daca nu cumva i-as lipsi chiar pe acei oameni pentru care imi doresc acest lucru, chiar daca oamenii mei sunt mai aproape de mine decat alti arabi.
Profetul Mohammed (PBUH) a zis odata, “Niciunul dintre voi nu va fi un credincios adevarat, pana cand nu iti doresti pentru fratele tau aceleasi lucruri ca si pentru tine”. Imi doresc aceleasi lucru pentru poporul meu cat si pentru ceilalti Arabi. Vreau ca ei sa ajunga la aceleasi niveluri avansate de care beneficiaza tarile in curs de dezvoltare, mi-as dori ca ei sa poata lua intiativa, sa exceleze si sa faca incursiuni in toate domeniile. Asta este ceea ce incercam sa facem in general in Emiratele Arabe Unite si in Dubai in mod special. De altfel suntem mandri de realizarile noastre din trecut si ne straduim sa realizam altele si mai mari. Cu toate acestea, nu ne vom simti satisfacuti pana cand toti arabii vor prospera si excela.
Ma simt din ce in ce mai trist din cauza starii deplorabile a afacerilor din lumea araba.
Doar un sentiment persistent de optimism despre un viitor luminos imi alunga tristetea.
Imi tot spun mie si celorlalti ca toata aceasta disperare, frica si pesimism este trecatoare, la fel ca un nor singuratic ce trece pe un cer senin, aceasta va disparea in curand.
Ceea ce uneste arabii intrece in mare parte diferentele dintre ei, dar de altfel si opusul este valabil pentru multe alte natiuni, si in continuare vedem aceste natiuni indreptandu-se spre unitate si integrare.
Acest dezacord constant intre arabi nu este normal, deoarece in circumstante normale noi am forma un singur bloc. Nu vom fi niciodata capabili sa ajungem aici daca trivia domina preocuparile noastre majore si atitudinea negativa continua sa o copleseasca pe cea pozitiva.
Marcaje