Papornița Moșului
Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Propunere de proiect pentru "Bucur-ia imbraca Romania !"

  1. #1
    Senior Member
    Data înscrierii
    24.10.2011
    Locație
    Craiova
    Posturi
    919

    Propunere de proiect pentru "Bucur-ia imbraca Romania !"

    Batranii ne spun ca iia este magica, de aici m-am gandit sa ii pun numele BUCUR-IA ca sursa de inspiratie pentru fiecare gand. BUCUR-IA IMBRACA ROMANIA !


    24 iunie 2013 este sarbatorita Ziua Universală a Iei Tradiţionale Româneşti, zi, care a reusit la prima ei aniversare, sa adune oameni îndrăgostiţi de tradiţiile populare din ţara noastră, cat şi din comunităţile române din străinătate fiind organizate 143 de evenimente pe șase continente, în 48 de țări.
    Anul 2014, sărbatoarea iei româneşti a început în data de 20 iunie, în ajunul solstițiului de vară și s-a terminat pe 24 iunie, în aceeași zi cu Sânzienele.
    Vedetele TVR Internaţional au invitat românii de pretutindeni să marcheze Ziua Universală a Iei, pe 24 iunie. Cristina Timuş, Sorin Burtea, Mihai Rădulescu, Angela Avram şi Gabriela Dumbravă au purtat bluze tradiţionale sub egida: “Promovează Român(IA) oriunde te-ai afla!”
    Sărbătoarea iei româneşti în străinătate
    Paris
    Românii de pe ambele maluri ale Prutului, stabiliţi la Paris, au susţinut iniţiativa comunităţii internauţilor de a celebra la 24 iunie Ziua Universală a Iei Româneşti „La Blouse Roumaine”.
    Canada
    Muzeul de Textile al Canadei au celebrat Ziua Universala a Iei. Este pentru prima oara cand o institutie de cultura internationala a sarbatorit IA romaneasca.
    Olanda
    Pe 22 iunie romanii din Olanda s-au intilnit in Piata Dam, imbracati in ii traditonale romanesti.
    Un eveniment similar a fost organizat si in capitala Greciei, Atena.
    (studiu realizat de bromania.ro)
    Iia a atras atentia artistilor, fiind imortalizata de pictorul francez Henri Matisse in mai multe tablouri, unul dintre ele – “La blouse roumaine” (1940) – fiind expus la Muzeul National de Arta Moderna din Paris. Un alt pictor roman, de origine evreiasca, Constantin Daniel Rosenthal a imortalizat-o pe Maria Rosetti in “Romania revolutionara” purtand atat ie, cat si naframa. Ia romaneasca apare si in tablourile semnate de Camil Ressu, Ion Theodorescu-Sion, Francisc Sirato, Nicolae Tonitza, Dumitru Ghiata s.a.
    Ia romaneasca a fost, deopotriva, sursa de inspiratie pentru creatia vestimentara a unor celebri designeri precum Yves Saint Laurent, care a creat, in 1981, o intreaga colectie intitulata ‘La blouse roumaine’, urmat Jean Paul Gaultier, Kenzo sau Tom Ford, care a reinterpretat ia din zona Sibiu, cu broderii negre specifice zonei, si care a aparut in numarul american al revistei Vogue, in martie 2012, purtata de cantareata Adele. Apoi au fost Oscar de la Renta, Agatha Ruiz de la Prada, Anna Sui sau Philippe Guilet. Printre designerii romani care s-au inspirat din portul romanesc se numara Adrian Oianu, Dorin Negrau, Corina Vladescu, Ingrid Vlasov s.a.
    (Studiu realizat de ZiarMM.ro)

    2.2 Obiectivele afacerii pe următorii 3 ani

    Pentru inceput, in primul an, sau doi, un atelier de ii isi propune sa creeze iia pentru fiecare dintre noi, la un pret cat mai mic, cat mai accesibil, oferind astfel posibilitatea sa se cumpere, sa se primeasca si sa se daruiasca iia si speranta de a fi mai bun spre “Bucur-ia” de a ne uni intr-un suflet nobil.
    In urmatorii ani, pas cu pas se va urmarii cresterea numarului de colaborator in vederea cresterii numarului de vanzari, cresterea numarului de angajati, in functie de cerinta pietii si de rezultatele obtinute deja prin cresterea si diversificarea numarului de clienti din dezvoltarea si diversificarea unei game mai largi de produse si accesori pentru a satisface propusa viitoarea cerere a cresterii numarului si diversificarii clientilor urmarind indeaproape implinirea scopului si visului principal al afacerii Bucur-ia imbraca Romania.
    Astfel cresterea cifrei de afaceri, a profitului, productivitatii, productiei, angajatilor, clentilor va fi cu 10 %, in primul an, cu 20 % in al 2-lea an, 30 % in al 3-lea an.

    In primul rand ma adresez tuturor ... copiilor incepand cu cei nou-nascuti, prescolarilor, adolescentilor, tinerilor, adultilor si varstnicilor melancolici si nu numai..., deci pas cu pas, aceasta bucur-ie de la primul exemplar pana la zeci, sute si mii de exemplare intr-un model de la cat mai simplu, semnificativ prin traditie, dar si calitativ . Imbinata cu modernul in orice varietate de la clasic, office, camasa scolara pentru toate gradinitele, scolile si liceele , pana la o plimbare prin parc, intr-o excursie, sau pur si simplu purtata lejer de zi cu zi, pana la a fi atractia magica in orice intalnire, sau evenimet odata cu trairile si sentimentele noastre.

    2.3 Analiza SWOT a afacerii

    Ia este cunoscuta si promovata atat pe plan national cat si international, binestiut este faptul ca cererea este mai mare decat oferta produselor noastre traditionale romanesti, ca atare avem de a face cu mai multe puncte tari, decat slabe, dar totusi punctule slabe sunt lipsa experientei mele in domeniul productiei de tesaturi, cat si lipsa de experienta pe piata. Experienta se acumuleaza pas cu pas, prin asimilarea de cunostinte noi si punerea lor in practica, prin cautarea de indrumatori (consilieri), colaboratori printre cei mai buni in productia, distributia, vanzarea produsului, cat si colaboratorii, cei mai buni specialisti in croitorie, cu experienta si renumele necesare, acumularii de informatii noi , prin asumarea responsabilitatilor si rezolvarea tuturor situatiilor de orice natura viitoare in favoarea clientului, prin respectarea calitatii, pretului produsului, dar mai ales a dorintelor clientului final printr-o colaborare permanenta cu clientul atat in atelierul nostru, cat si online prin chatul (sau forum) special ce va fi creat pentru acestia in rubrica dedicata clientilor pe pagina web viitoare.

    Citez de pe wikipedia un paragraf, care reprezinta o motivatie in plus pentru mine si pentru viitorul frumos al acestui plan de afaceri:
    „Costumul românesc este un monument în sensul propriu al cuvântului. El nu stă în căsuța sociologică sau etnografică a îmbrăcămintei, ci în linie cu piramidele egiptene, cu catedralele franceze și cu digurile Olandei. El are acest drept pentru că este o probă adusă la maturitatea existenței unei civilizații închegate. El este una din mărturiile vizibile și tangibile ale civilizației satului de pe pământul nostru. Costumul românesc ne scoate din domeniul artei și ne duce în acela al istoriei. Pentru mine el nu se asociază cu hora satului, cu cimiliturile și cu poveștile populare ; el rimează cu perfecta și armonioasa așezare a comunității libere, care a știut să străbată toate intemperiile istoriei prin neintrecutul său sistem de autoghidare și adaptare.”

    Sursa :
    http://ro.wikipedia.org


    2.4 Riscuri principale identificate

    Riscuri posibile ar putea fi :
    • productia in masa a produselor similare, gen produsele fabricate in china... dar acestea de cele mai multe ori nu prezinta calitatea, originalitatea si motivele traditionale necesare produsului.
    • perceptia femeilor din mediul rural cu privire la produs, perceptie care se poate „educa”, forma, printr-o campanie publicitara realizata in colaborare cu specialistii din domeniul publicitatii si mass-media, amplasarea de spoturi publicitare in incinta locatiei de prezentare cu vanzare a produsului, crearea unui brand pentru constientizarea importantei si indragirii marcii in randul femeilor din mediul rural, prezenta noastra in diverse targuri specializate, organizate in diferite locatii in tara pentru produsele traditionale, cu posibilitatea de a ne face cunoscuta marca, avand posibilitati de a gasi colaboratori, dar si vanzatori si puncte de desfacere in diverse zone ale tarii.
    • lipsa angajatilor specializati, care sa se incadreza in grupa de varsta 18 – 25 ani, dar am putea gasi colaboratori bunicii si batranii satului, de la care sa invatam baza tehnici de fabricare a iiei, simboluri si motive populare traditionale din diferite zone ale tarii, motiv pentru care vom cauta sa colaboram cu mai multe ateliere artizanale locale, cum ar fi atelierele deja renumite din Tismana.
    3. PREZENTAREA AFACERII

    3.1 Descrierea afacerii

    Afacerea se doreste a fi un atelier de productie al iiei populare romanesti, atat indragita de noi cat si in strainatate...

    Furnizorii pentru utilajele ce vor fi achizitionate in atelier cat si cei ce ne vor furniza materia prima si accesoriile necesare realizarii produsului finit pot fi alesi in functie de raportul calitate - pret, urmarindu-se calitatea la un pret cat mai accesibil, dar si costul transportului, astfel cautand furnizori cat mai apropiati din punct de vedere geografic.

    Achizitionarea treptata a utilajele necesare atelierului sunt :

    Masina de brodat
    Masina de brodat cu brat cilindric si masa plana detasabila, cu 1 cap de brodare, cu functionare independenta si panou de programare propriu cu arie de bodare plana 520 x 400 mm.
    Masina de brodat are 1 cap pentru brodat pe confectii si produse finite, pe sepci sau pe panouri de material, 15 ace/cap de brodat, viteza 1200 imp/min, suprafata broderie plana 520 mm x 400 mm, pas de brodare 0,1-12,7 mm, port USB standard pentru incarcare fisiere executabile de broderie, conexiune LAN pt lucru in retea, cu taietor automat de fire, executare traseu de coasere pentru verificare, lampa pt iluminat inclusa, display LCD cu vizualizarea executarii brodarii in timp real (butoane numerice pentru selectarea acelor, disponibila schimbarea manuala a culorilor, butoane pentru deplasarea gherghefurilor, parcugere test model, disponibila taierea manuala a firului, modul broderie, status broderie, diverse functii pentru editare, depistare punct de origine).
    Masina de croit fixa -banzic
    Detalii produs

    Masina de croit fixa -banzic este dotata cu perna de aer si sistem de securitate pentru lama banzicului .
    Controlul de viteza variabila al lamei faciliteaza taierea a diverse tesaturi. Perna de aer din varful mesei creeaza spatiul de aer de sub tesatura de taiere ceea ce faciliteaza manevrarea acesteia.
    Banzicul este echipat cu un detector special (responsabil pentru lucrul lamei banzicului) si cu sistemul de securitate al cutitului cu banda (protejeaza lama cutitului de banda de a iesi din curs). Multumita acestei solutii lucrul cu masina de croit fixa devine mai sigur.
    Tensiunea 230V.

    Masina de cusut

    Cu masina de cusut si quilting dotata cu o zonă de lucru mai mare (210 mm), veti indragi finetea si acuratetea transportorului datorita noului sau sistem de lucru. Puteti aborda o gamă largă de proiecte creative, si puteti chiar salva proprille cusaturi decorative in memoria masinii datorita tastarii butonului de salvare directa a cusaturii.

    Garantie tehnica 36 luni
    Garantie de conformitate 24 luni

    Masina de surfilat si acoperire cu brat liber
    Descriere
    Noul model de masina de cusut, de surfilat si acoperire cu brat liber este prevazut cu 3 ace si 5 fire: cu 1 ac realizeaza cusatura in lant, cu 1/2 ace si 2/3/4/5 fire realizeaza cusatura de sufilat (triplock), iar cu 2/3 ace realizeaza cusatura de tiv (uberdeck), avand si posibilitatea executarii cusaturii de surfilat ingust (surje). Este prevazut cu multiple functiuni de reglare automata a tensionarii firelor, de activare sau anulare a functiei de taiere, de reglare a pasului si latimii cusaturii, sistem de infirare automata a greiferelor.

    Garantie tehnica 36 luni
    Garantie de conformitate 24 luni

    Masina de acoperire
    Descriere
    Masina de cusut complexa pentru realizarea cusaturilor de acoperire. Aceasta se diferentiaza de masina de surfilat si prin faptul ca nu este prevazuta cu dispozitivul sau de taiere. Cu aceasta masina se pot realiza cusaturile de acoperire cu diferite latimi, cusatura tripla de acoperire, cusatura lantisor.
    Este construita in asa fel incat sa tina piept celor mai moderne tipuri de materiale elastice si sa poata fi folosita alternativ cu 2, 3, 4 ace.
    Garantie tehnica 36 luni
    Garantie de conformitate 24 luni
    Masa de calcat profesionala
    Descriere
    Masa de calcat profesionala cu incalzire si absorbtie aburi, cu manecar si picioare rabatabile . Suprafata de calcare este metalica si perforata special pentru absorbtia aburilor. Inaltimea mesei este reglabila, minim 860 mm , maxim 940 mm.

    Generator de abur portabil de 2 litri cu fier de calcat
    Descriere
    Generator portabil cu carcasa si boiler din inox prevazut cu element de incalzire extern (nu este in contact cu apa), indicator luminos pentru lipsa apei, boiler si fier de calcat controlate independent.
    Prevazut cu fier de calcat profesional si suport cauciuc.


    3.2 Locaţia afacerii (căi de comunicație, utilităţi, spații etc.)

    Se va face o analiza pentru a se infiinta o societate comerciala de tip SRL la Registrul Comertului, platitoare, sau nu de TVA, cu autorizatie de functionare de la Primaria orasului si autorizatie de la Mediu, sau se fa face un studiu daca va putea function pe ONG ARTA ZALMOXA.

    Sediul cat si locatia afacerii la punctul de lucru comercial unde va functiona activitatea, vor fi realizate prin contract de comodat, respectiv contract de inchiriere cu administratorul viitorului spatiu de inchiriat pentru aproximativ 250 mp, pentru o perioada de minim 1 an, in cuantumul unei chirii stabilit la momentul respectiv, incluzand si/sau utilitatile in plata chiriei, sau separat urmand a se face toate demersurile necesare in aceasta privinta pentru obtinerea tuturor acordurilor si autorizatiilor viitor necesare.

    Amenajarea spatiului se va face cu bun gust intr-un mod traditional romanesc, pe o suprafata ce va fi impartita intr-o incapere destinata clientilor, in partea din fata, ce va avea expuse produsele noastre, amenajata cu o cabina de proba, partea a 2-a in spate va fi atelierul propriu zis, unde se va lucra produsul, departajat fiind printr-un sistem cat mai simplu, astfel incat activitatea sa se poata observa intr-o atmosfera placuta, apoi in spatele atelierului va fi amenjat un spatiu pentru depozitarea stocurilor.


    3.3 Descrierea exactă a produselor/serviciilor

    Iia este un produs dincolo de obiect vestimentar, este Bucur-ia inspirata din adancurile traditiilor noastre populare.
    Camasa este croita in forma de cruce, dintr-o singura bucata de panza si cu o deschizatura in partea de sus. Initial, camasile erau confectionate din panza de in, sau canepa, iar mai tarziu din matase si bumbac.
    Fata si spatele camasii se numesc “stan”, iar partea inferioara poale. Stanul se confectiona din doua foi de panza, iar maneca din una. Sub brat, camasa era prevazuta cu asa numita “pava”, care oferea comoditate in timpul miscarii, (arata intr-un studiu Agerpres).
    Ia este, in fapt, o camasa traditionala romaneasca de sarbatoare, confectionata din panza alba, bumbac, in sau borangic si impodobita cu margele si broderii la maneci si la gat. Croiala este relativ simpla: un dreptunghi de panza, taiat rotund in jurul gatului si intarit cu snur rasucit.
    Manecile sunt, de cele mai multe ori, incretite atat la umeri, cat si la incheieturile mainilor. Este un tip de camasa scurta pana la talie, spre deosebire de camasa anterioara, mai veche, ce imbraca intregul corp si se purta dedesubtul hainelor pentru a apara corpul de “vraji si pericole”.
    IIa este foarte cautata si raspandita, cererea acestui produs traditional fiind in crestere, insa pretul face diferenta.

    E foarte important aspectul acesta, concurenta nefiind fiind o reala problema reala, daca se ajunge la respectarea pretului final minim, atat cat sa acopere cheltuielile productiei si angajatilor, dar de asemenea sa satisfaca si pretul propus pentru clientul final, depinzand in aceeasi masura segmentului de piata caruia ne adresam pentru inceput.

    Pentru inceput este de dorit ajutorul minimis pentru implementarea proiectului prin accesarea fondurilor europene, pentru respectarea pretul propus, caliatatii si valoarii produsului popular la un pret minim, dupa care vom merge mai departe spre atingea scopul nostru final “ Bucur-ia imbraca Romania. “

    Se va urmari motivarea si stimularea angajatilor pentru formarea unei echipe de lucru cat mai eficienta, prin rasplatirea celor mai bune realizari, pe parcursul cresterii impreuna in acesta afacere.

    4. RESURSE UMANE

    4.1 Structura de personal

    Ca urmare a realizarii investitiei si a achizitionarii masinilor de cusut si brodat, societatea va angaja pentru inceput
    1 persoana calificata in croitorie pentru masinile de lucru, cu salariul de 1.500 lei.
    1 persoana necalificata, cu varsta cuprinsa intre 18-25 ani (cu respectarea Instrucțiunii AMPOSDRU nr. 108/11.05.2015), dar dornica de a invata modelarea iilor din tesaturile stabilite cu un salariu de 1500 lei
    1 persoana specializata in domeniul IT cu varsta cuprinsa intre 18 - 25 ani, printr-un contract de munca negociabil intre 1.500, care sa includa pretul lucrarii magazinului online, distribuirea si crearea de reclame specifice, service-ul si nevoile tehnice specifice domeniului IT asigurand promovarea, stocuri si modele actualizate permanent, dialog permanent cu clientii prin crearea unui chat deschis intr-un anumit interval orar, stabilit ulterior.
    Parte ce tine de contabilitate primara o va realiza pentru inceput, cel putin in primele luni chiar administartorul firmei.
    Se va achizitiona si un soft si un calculator pentru gestionarea cat mai eficienta si in timp real a stocurilor materiilor prime, a produlelor finite, cat si gestionarea tuturor documentelor primare, restul operatiunilor ce sunt necesare unei bune si corecte evidenta contabila fiind realizata de un expert in domeniu acesta prin incheierea unui contract de colaborare, sau contract de munca, dupa caz, in primele 6 luni in cuantum de 500 lei lunar, sau dupa caz...
    Contributia la stat pentru cele 4 persoane va fi aproape de 3000 lei lunar.
    Administratorul se va ocupa de resurse umane recrutand croitori si cusatori cu/si fara experienta, analist programator calculator, achizitia marfurilor si negocierea contractelor.
    Se va asigura protectia securitatii in munca si in situatiile de urgenta pentru salariati printr-o firma autorizata in a oferii aceste servicii printr-un contract stabilit la momentul respectiv cu un cost de aproximativ 100-300 lei lunar in functie de numarul de persoane angajate.


    4.2 Descrieți lucrătorul(lucrătorii) „cheie” al(ai) afacerii dumneavoastră


    5. ANALIZA PIEȚEI DE DESFACERE

    5.1 Vadul comercial

    Amplasarea punctului de lucru este foarte foarte importanta, de preferat spre centrul orasului,
    cu posibilitatea crearii unui vad comercial foarte bun, in vedera accesului usor de realizat atat pentru clienti, cat si pentru furnizori.


    5.2 Principalii clienţi

    Sunt multe persoane care nu isi pot permite iia pe care si-o doresc la pret de cateva miloane lei vechi, (sau sute de lei noi) si ... ca sa explic altfel : pretul unei ii printr-o simpla cautare pe internet este de minim aproximativ 50 euro, iar minim salariu pe economie este aprox 250 euro, multi castiga si sub..., deci doresc sa ma adresez celui mai simplu om cu minimul de venit,cu posibilitatea de " a se oferii iia " tuturor chiar cadou. Spre ex. Cel care acum nu si-o poate permite cumpara, atunci... va putea chiar sa isi permita sa iti faca si tie una cadou ) ... pornind de la productie, se va merge cu un ados minim necesar, accentul punandu-se pe rulajul produsului.

    5.3 Principalii concurenţi

    Desi sunt mai multe ateliere de croitorie in Craiova, acestea sunt axate mai mult pe realizarea de costume si rochii de ocazie, nefiind concurenti nostrii in privinta producerii iilor traditionale populare romanesti.

    6. STRATEGIA DE MARKETING
    6.1 Strategia de promovare

    Modalitatea de promovare se va face
    1) 2017 - online prin creaerea si mentinerea website a unui magazin virtual, reclame si promavare virtuala, ceea ce necesita un angajat in domeniul IT cu contract de munca, (cu posibilitati nedeterminate, inclusiv procent obtinut din incasarea online a produsului vandut - spre o buna motivare)
    2) 2017 - prin mass-media, firme de publicitate, pliante, afise, flyere intr-un buget alocat de aproximativ 2000 - 3000 lei lunar pe o perioada de 6 luni
    3) 2017 - si mai ales cea mai buna promovare o va face clientul nostru multumit de produsele noastre, recomandandu-ne mai departe prietenilor si cunoscutilor.
    4) 2017 – prin colaboratori agenti de vanzari, cu procent din incasare

    6.2 Desfacerea produselor

    Ia este o bluză, componentă a costumului tradițional românesc, purtată de femei. Este confecționată din pânză albă de bumbac, in sau borangic, împodobită cu broderii în motive populare românești mai ales la mâneci, pe piept și la gât brodata în șiruri colorate, cusută cu flori de mătase și acoperită cu fluturași pe la umeri, piepți și spate: Unele ii sunt împodobite și cu mărgele sau paiete.
    Elementele de bază în compoziția iei sunt umărul (cusătura ce unește mâneca de părțile din față și spate ale iei), încrețul, altița (bandă lată, bogat decorată pe mânecă care este elementul definitoriu al modelului și care nu se repetă în nici o altă parte a iei), râurile (benzi drepte sau oblice pe piept și mâneci) și bibilurile sau cheițele (cusături de îmbinare a bucăților de material).

    6.3 Politica de preţuri

    ...trebuie gandit bine..

    6.4 Planul de vânzări

    "Bucur-ia imbraca romania" se va face cunoscuta si va rezista pe piata prin rulajul si volumul produsului bazandu-ne pe realizarea unui pret al produsului cu un minim cost de productie, cu un minim adaos pentru pretul de vanzare ajungand la un calcul real de pret minim de 50-100 lei, necesar pentru pretul final al iiei, respectandu-i calitatea si valoarea traditionala.

    7. SUSTENABILITATEA FINANCIARĂ

    Se intentioneaza a se realiza de asemenea, contracte pe baza de comision cu agenti de vanzari si firme de distributie, care au ca arie de acoperire si desfacere in principal zonele rurale apoi orasul. Viitorii colaboratori au posibilitatea sa faca achizitii direct de la puntul de lucru, la atelierul unde se produce iia romanesca, ulterior se va realiza unui target de vanzari stabilit de comun acord cu acestia urmarindu-se atat cresterea vanzarilor cat si satisfacerea motivationala prin potentialul de castig financiar, devenind un stimulent al viitorilor nostri colaboratori.

    8. BUGETUL ȘI PROIECȚII FINANCIARE

    8.1 Bugetul detaliat pe cheltuieli ,
    8.2 Proiecţia financiară (2017, 2018, 2018, 2020) vor trebui analizate de un profesionist cu experienta in domeniul financiar.


    am realizat in prima faza acest proiect si este o propunere ce trebuie vazut si revazut in puncte tari, puncte slabe, eventuale greseli, verigi slabe, rectificat, pentru a fii adus intr-o stare sufiecienta de lansare, functionare...
    undeva in interiorul lui trebuie precizat inclusiv importanta incarcaturii iilor cu simboluri benefice pentru sanatate, cu aplicabilitate in celalat proiect al sanatatii Orasul Sanatatii Vega http://www.sfatulbatranilor.ro/threa...ht=orasul+vega
    De asemenea se poate intercorela cu celelate proiecte precum gradinite si minisere , Piciumanii , poate chiar turism si poate chiar nelimitat...

    Doamna ajuta !

  2. #2
    Administrator
    Data înscrierii
    10.10.2011
    Locație
    CRAIOVA
    Posturi
    1.422
    Te pot ajuta eu la partea de calcule... previzionari de costuri si vanzari, plus promovare.
    Trebuie insa vazut.... cu ce incepem.... incepem cu o investitie? De unde luam banii?

  3. #3
    Senior Member
    Data înscrierii
    24.10.2011
    Locație
    Craiova
    Posturi
    919
    Indifrent de caz iti trebuie consilier, consultant, specialist.
    Eu ma gândesc de 2 ani la el. Iar stadiul meu este zero.In domeniul croitoriei nu stiu sa fac mai mult de un tiv la îmbrăcăminte, in caz de nevoie... Deci... Sa mai spun ca n-am pus mana pe vreo masina de cusut ? Oricum toate se invata...chiar daca sunt nepregătită...nu doar in croitorie.

  4. #4
    Senior Member
    Data înscrierii
    24.10.2011
    Locație
    Craiova
    Posturi
    919
    ''Bucuria este liniştea, tăcerea din voi, pacea fiinţei voastre, pacea spiritului vostru care se face cunoscut în vibraţiile pe care le simţiţi. Când trăiţi acea pace, simţiţi ca şi cum lumina soarelui, toate razele acelei frumuseţi s-ar revărsa în voi. Sunteţi una cu Divinul.''

    Shri Mataji Nirmala Devi

    Mesaj Postat de Elena odata cu proiectul...la ce e nou pe forum...

  5. #5
    Senior Member
    Data înscrierii
    24.10.2011
    Locație
    Craiova
    Posturi
    919
    [14-Feb-2017 14:00:39] Zamfir Catalin: Felicitari pentru pasii parcursi pana acum in propunerea ta de proiect.
    [14-Feb-2017 14:00:43] Zamfir Catalin: Te pot ajuta eu la partea de calcule... previzionari de costuri si vanzari, plus promovare.
    Trebuie insa vazut.... cu ce incepem.... incepem cu o investitie? De unde luam banii?
    [14-Feb-2017 14:02:14] Ingrid: Ar fii bine accesate fonduri nerambursabile...
    [14-Feb-2017 14:02:25] Ingrid: Fi
    [14-Feb-2017 14:03:17] Zamfir Catalin: exista ceva dar pe mediu rural, trebuie un sediu langa Craiova
    [14-Feb-2017 14:03:51] Zamfir Catalin: si putem lua 50.000-70.000 eur, se pare ca se lanseaza in prima parte a anului aceasta masura de finantare
    [14-Feb-2017 14:05:08] Ingrid: Esti la zi cu ele... Vezi când si ce conditii trebuiesc indeplinite. Eu nu ma prea pricep bine.
    [14-Feb-2017 14:05:29] Zamfir Catalin: pasul 1... sediu in rural
    [14-Feb-2017 14:05:35] Zamfir Catalin: restul se pot rezolva
    [14-Feb-2017 14:06:02] Zamfir Catalin: inca nu stiu daca se poate pe ONG.. cred ca e nevoie de infiintarea unei firme
    [14-Feb-2017 14:06:10] Ingrid: Căutam... Vedem... Găsim.
    [14-Feb-2017 14:06:17] Zamfir Catalin: ok
    [14-Feb-2017 14:06:43] Ingrid: Mulțumesc
    [14-Feb-2017 14:06:52] Zamfir Catalin: cu placere
    [14-Feb-2017 14:08:09] Dragoi Andrei Leonard: si daca se ajunge la partea in care aveti nevoie de un siteweb, pot rezolva eu asta
    [14-Feb-2017 14:08:38] Ingrid: Perfect
    [14-Feb-2017 14:09:02] Ingrid: Mulțumesc
    [14-Feb-2017 14:09:15] Dragoi Andrei Leonard: cu foarte multa placere
    [14-Feb-2017 14:36:30] Dragoi Andrei Leonard: domnul Adrian pot sa fac rost de o baza de date de email-uri. intre 1000-10000, foloseste la ceva?Precize ca sunt personae cuprinse intre 8-40 ani personae care au jucat jocuri online MMORPG. nu garantez ca toate emailurile mai sunt folosite dar daca 10% din ele sunt bune si macar 1% sunt curiosi este ok, daca este de folos imi trebuiesc cateva zile. eram la criteriul 6 si inca nu pot posta pe un forum pana nu am ceva timp acolo .
    [14-Feb-2017 18:33:45] Pavel Loredana: Ok
    [14-Feb-2017 18:33:59] Pavel Loredana: este o treaba buna.....
    [14-Feb-2017 18:35:21] Pavel Loredana: cand vrei sa faci ceva, orice, fara consilier, nu faci mare lucru...dupa ce l-ai ales si-ai avut sansa sa-l alegi pe cel bun, urmatorul pas....indifferent de proiectele propuse....ai nevoie sa pregatesti personae tinere.
    [14-Feb-2017 18:35:33] Pavel Loredana: asa ca bancva de date este bine venita.
    [14-Feb-2017 18:36:47] Pavel Loredana: daca nu costa nimic....pentru ca deocamdata, noi doi nu am facut bani impreuna. cand o sa facem...cheltuim, mai ales ca absolut toti banii sunt ai tai. \niciodata nu am cerut cuiva bani, ca m-am ocupat de pregatirea lui sau am ajutat la demararea afacerilor lor.
    [14-Feb-2017 18:37:37] Pavel Loredana: eui sunt multumit doar pentru faptul ca stiu bine ca inca in Roman devine capabil sa lucreze cinstit si care constientizeaza ceea ce gandeste si face....
    [14-Feb-2017 18:37:51] Pavel Loredana: scriu de la madalina de la magazxin....
    [14-Feb-2017 18:38:01] Pavel Loredana: pa
    [14-Feb-2017 19:58:49] Pop Adrian : doar 5 pozed se pot pune...si de 2 ori, dupa care dai refrash la fisier, si poti sa pui de 2 ori cate 5 poze..samd...
    [14-Feb-2017 19:59:54] Pop Adrian : Căutam... Vedem... Găsim.
    [14-Feb-2017 20:00:00] Pop Adrian : asa trebuie
    [14-Feb-2017 20:02:16] Pop Adrian : http://www.sfatulbatranilor.ro/threa...5538#post95538
    [14-Feb-2017 20:02:41] Pop Adrian : pozele trebuie sa aiba comentarii...nu stiu ce reprezinta ele...
    [14-Feb-2017 20:02:45] Pop Adrian : trebuie facut asa
    [14-Feb-2017 20:03:02] Pop Adrian : Aminoacid CO2 ---si cateva poze, A
    [14-Feb-2017 20:03:12] Pop Adrian : aminoadid Cu ) ...si cateva poze.
    [14-Feb-2017 20:03:33] Pop Adrian : Gans Ch3, sau aminoacid CH3, etc
    [14-Feb-2017 20:03:44] Pop Adrian : altfel nu se intelege mare lucru
    [14-Feb-2017 20:04:02] Pop Adrian : oricum, ma bucur ca ati inceput sa postati poze
    [14-Feb-2017 20:08:42] Pop Adrian : acelasi lucru trebuie facute cu placutele de sticla pe care le-am dat. scris pe ele o mica eticheta si pozate si ele, alarturi de pozele facute cu microscopul la gans-urile respective
    [14-Feb-2017 20:08:57] Pop Adrian : trebuie inteles ceea ce facem, ca sa putem posta pe fb
    [14-Feb-2017 20:09:52] Ingrid: Este un borcan neetichetat...
    [14-Feb-2017 20:10:05] Ingrid: In principiu e corect
    [14-Feb-2017 20:10:18] Ingrid: Sa se precizeze ce e foecare
    [14-Feb-2017 20:10:21] Ingrid: Fiecare
    [14-Feb-2017 20:10:31] Pop Adrian : i-ale pe alea etichetate...la inceput...pana invata,m sa postam corect
    [14-Feb-2017 20:10:32] Pop Adrian : [8:09:09 PM] ** Call from iulian stinga **
    [8:09:25 PM] ** Call ended, duration 00:17 **
    [8:09:39 PM] Pop Adrian : Iulian, sunt cu ai mei la masa.....
    [8:09:50 PM] Pop Adrian : esti pe conferinta.....
    [8:09:56 PM] Pop Adrian : discutam putin mai tarziu
    [14-Feb-2017 20:16:18] Dragoi Andrei Leonard: domnul Adrian nu am venit aici sa fac negot. Nu costa absolut nimic era primul lucru care il spuneam daca costa, fiind ca sunt fixsist cu banii. o sa dureze cateva zile sa fac rost de ea. cand o am , am sa o postez aici intr-un doc O seara buna va doresc tuturor.
    [14-Feb-2017 20:18:54] Pop Adrian : Ok
    [14-Feb-2017 20:19:10] Pop Adrian : am vrut totusi sa sugerez ceva, cu raspunsul meu. merci oricum.
    [14-Feb-2017 20:19:23] Dragoi Andrei Leonard: pentru toata lumea?
    [14-Feb-2017 20:19:37] Pop Adrian : mesajul pe care o sa-l trimitem acelor beneficiari o sa-l analizam impreuna
    [14-Feb-2017 20:44:30] Pop Adrian : http://www.sfatulbatranilor.ro/threa...Vega-Valeriu-@[100001513857158:2048:Popa]

  6. #6
    Senior Member
    Data înscrierii
    26.06.2014
    Posturi
    7.916
    Alina Bratu

    E-mail: alinabratu2004@yahoo.com
    Skype: alina.bratu.tier1
    Messenger: alinabratu2004
    https://www.facebook.com/alina.bratu.100

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan sunt 1 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membri și 1 vizitatori)

Marcaje

Marcaje

Permisiuni postare

  • Nu poți posta subiecte noi
  • Nu poți răspunde la subiecte
  • Nu poți adăuga atașamente
  • Nu poți edita posturile proprii
  •