Cu ani buni in urma, firma noastra a trecut printr-un alt mare impas financiar, care a facut sa ne ducem din nou in zero. A treia oara. Am platit furtul unora timp de peste 11-12 ani. Dar proba asta prin care am trecut mi-a aratat drumul pe care noi toti Romanii am putea sa-l urmam.
Doinita confectiona caciulite pentru o casa de copii cu handicap si in momentul in care am aflat ca formele de plata catre firma erau false, am intrebat tinerii de la Scoala Zalmoxiana daca au masini de cusut acasa, pentru ca doream sa ne reprofilam rapid pe o astfel de activitate. O mare parte dintre inginerii firmei ne-au parasit pentru ca nu doreau sa treaca de la electronica industriala la croitorie, numai ca noi aveam responsabilitatea celorlalti zeci de colaboratori carora le plateam salarii.
Din cei 10 tineri cu care am discutat despre masinile de cusut, 6 aveau asa ceva acasa pe care nu le foloseau de ani buni. Ni le-au adus si peste cateva saptamani, cumparand si alte masini performante, vindeam zilnic prin Posta Romana sute de caciulite si 4.000 de fulare. Dupa 5-6 luni firma si-a revenit din punct de vedere financiar si-am trecut cu totii din nou la ce stiam sa facem, la electronica industriala.
Sunt convins total ca aproape toti Romanii au bunuri care nu le mai folosesc de mult si daca am reusi sa ne unim fortele si sa nu mai ardem Timpul inutil, Tara si-ar reveni mai ales din punct de vedere moral, cat si economic.
Am trimis ieri Echipei Zalmoxa, una din cele 4 Entitati infiintate cu scop clar de-a contura Bazele PACII LUMII, acest mesaj :
Avem o casa neingrijita si un teren de 1800 mp intr-o zona superba plina de brazi, la Valea de Pesti. Paraul cu acelasi nume este plin de pestisori si curge la 10 m prin fata casei, iar la cca 150-200 m este un mare lac plin de pastravi. Nu a locuit nimeni in casa de cand am cumparat-o si am putea-o face construibila pentru echipa aceasta. De trei ani n-am trecut pe-acolo.
La Ghindeni, la cca 16 Km de Craiova, exista casa socrilor mei si un teren de 5.000 mp. La fel, nimeni nu locuiete acolo de o mare perioada de Timp si am putea face o sera de legume, propunere pe care o fac in seara aceasta Echipei Zalmoxa.
Cei din acesta echipa au un statut special, in sensul ca plecam din zero lei, cautand impreuna solutii de afaceri, fiind foarte atenti la modul de obtinere legala a Partii Materiale.
Marcaje