PASIUNEA MEA ACVARISTICA
Nu stiu cum am capatat aceasta pasiune sau cine mi-a insuflat-o dar imi aduce liniste si terapie pentru suflet si trup.
Din ce imi aduc aminte, in copilarie pana la varsta de 14 ani nu am avut acvariu, dar am avut ocazia sa vad un acvariu la vecini, prieteni de familie, chiar si un var de al meu, imi aduc aminte cu drag ca avea un bol de sticla de 3-4 litri cu 4-5 pestisori, cu scoici pe fundul bolului si o planta .
Cand eram in clasa a-8-a am intrat intr-o competitie daca pot sa-i spun asa cu colegii de clasa, cine are acvariu mai mare, cine are mai multe acvarii si mai multi pesti, specii de pesti, si plante, toata alocatia si banii pe care-i strangeam se duceau responsabil in aceasta pasiune, chiar imi aduc aminte ca ma duceam in gradina botanica si luam o planta acvatica care se dezvolta in apa de acolo, pe care o denumeam bradulet si o puneam in acvariile noastre pentru a detalia cat mai mult acvariul, efectul fiind de cele mai multe ori fatal pt. pesti, dar asta am aflat-o tarziu.
Imi aduc aminte cu drag ca nu aveam posibilitatea sa imi cumpar un "vibrator" in traducere pompa de aer asa ca am confectionat dintr-o jucarie o sursa de a crea bule de aer in acvariu, probabil ca multi dintre dumneavoastra isi aduc aminte ca era un paianjen cu pompa si furtun care sarea cand actionai pompa asa ca mare inginerie nu a fost, am decuplat paianjenul de la furtun si am conectat o piatra de aer care se infunda si pana la urma s-a spart, asa ca am confectionat o "piatra" inventie personala dintr-un filtru de tigare in care am infipt un furtun rigid dintr-un sprei pe care l-am matisat cu ata de papiota si minune, scotea bule micute de aer cum astazi intalnesti la pietre difuzor de marci consacrate, am reusit sa inmultesc si pestisori din specia gupi.
Dar toata distractia a durat pana a aflat mama ca eu eram corigent la 4 materii si acvariul meu a zburat fix pe geam odata cu pasiunea mea, sa ma ierte Dumnezeu pentru pacatele mele dar chiar nu ma pot supara pe dansa pentru ca avea dreptate.
La 16 ani m-am impiedicat de un acvariu in bucataria de vara a bunicului, un acvariu de 10 litri model vechi cu rama de cornier si muchiile geamului lipite cu chit, bunicul il folosea pe post de recipient pentru sare, asa ca l-am convins pe bunicul meu sa imi dea indispensabilul obiect si am inceput reconditionarea lui vopsindu-i rama de cornier si chituindu-i zonele unde nu mai era chit si am revenit la pasiunea mea.
Dar asta nu a durat prea mult pentru ca continuam sa ignor reguli de baza ale acvaristici si nu faceam altceva decat sa chinui si sa omor sarmanele vietati, asa ca am renuntat.
25 martie 2008 ziua in care am decis sa ma las de fumat si am facut o intelegere cu mine ca sa cheltui bani pe orice ma face fericit dar pe tigari nu.
Asa ca in octombrie 2010 am gasit in Practiker un acvariu la pret redus, mai exact un acvariu de 10 litri din plastic, forma hexagonala cu capac si lumina cu bec economic, pompa de recirculare a apei cu 3 medii de filtrare, o chinezarie de toata frumusetea, probabil ca multi dintre dumneavoastra nu inteleg dar pt. mine este ceva de genul, diferenta de a fi cazat la cort si o pensiune de 2 margarete si am continuat pasiunea pana astazi, invatand cu fiecare ocazie ceva nou in acvaristica, greseli pe care nu trebuie sa le fac pentru a crea habitat bun vietuitoarelor din acvariu .
Pun si cateva poze cu acvariu in cauza:
IMAG0405.jpg
http://vid1225.photobucket.com/album.../VIDEO0035.mp4
Marcaje