Sa fac o simulare, cum i-as explica eu bunicii despre cresterea plantelor de acvariu: !!!
Mamae plantele din acvariu in care tin eu pestisorii sunt naturale cum sunt si cele din gradina dumitale pe care le ingrijesti in fiecare zi, fie ca sunt plante care produc legumele sau fructele pe care le consumam si de ce nu plante pentru ornament, flori frumos mirositoare care incanta inima si sufletul celor care le privesc si ingrijesc.
Asa sunt si plantele din acvariu dar care necesita o atentie de ingrijire si conditii de crestere altfel decat obisnuiesti dumneata sa le ingrijesti in gradina.
Si anume; In acvariu, lumina, pamantul si nutrientii sunt principalele elemente pt. cresterea si dezvoltarea, acestea sunt introduse, dozate, cantarite, masurate de mine, incercand sa le ofer un mediu asemanator cu cel din natura si locul de provenienta, in natura plantele acvatice nu au nevoie deloc de interventie pt. dezvoltare, totul fiind oferit de natura incepand de la lumina, substrat, fertilizare, Co2, temperatura, vietuitoare precum bacterii, melci, creveti, pesti, etc. care le ajuta in dezvoltare armonioasa.
Aditional pt. un rezultat mai bun si un echilibru al calitatii apei din acvariu pentru dezvoltarea plantelor se poate pune si o instalatie de Co2 care este foarte scumpa dar care poate fi inlocuita cu o instalatie artizanala folosind doua sticle de plastic, 1m de furtun, apa, o cana de zahar, o cantitate de drojdie, si un plic de gel si de care sunt foarte multumit pentru ca am facut-o si pe asta...... am si o poza cu minumea in cauza;
DSC01023.jpgDSC01024.jpg
Marcaje