Fotografii minunate in care femeile sunt
Paulo Coelho
Unicul om cu care trebuie să te compari ești tu cel din trecut, singurul pe care trebuie să ți-l faci model ești tu cel din prezent.
Oricine are nevoie de amintirile sale.Omul este la fel de bun ca ceea ce iubeşte.Sufletul este cel care ne modelează corpul.Într-o epocă nebună, a te crede neatins de nebunie este o formă de nebunie.O bună parte din inteligenţă poate fi investită în ignoranţă, atunci când nevoia de iluzie este profundă.Când cerem un sfat, de obicei căutăm un complice.Suferinţa este poate singurul mijloc potrivit pentru a ieşi din lenea sufletească.
Toate se întâmplă la vremea lor, precum fluxul și refluxul, nimic nu poate fi schimbat atunci când așteptarea e singura soluție, nimic...
– Ce înseamnă a iubi?
– Admiraţie, apreciere a prezenţei, dorinţă de a-i aduce bucurie, mulţumire, linişte, aventură …
– Avem nevoie de cuvinte în iubire?
– Foarte puţin, foarte rar … sentimentele adevărate deşi invizibile, se văd totuşi …
– Avem nevoie de a atinge în iubire?
– Nu intenţionat, dar e frumos când se întâmplă aşa … accidental, parcă …
– E important să ascultăm în iubire?
– Da, dar nu cuvintele în sinea lor. Ascultăm muzica… să aflăm de unde vin cuvintele.
– E nevoie de sacrificiu în iubire?
– Când cu bucurie oferi tot ce ai şi tot ce eşti, se poate numi sacrificiu? Se numeşte dar. Daruirea este implicită în iubire. Cât un bob dacă reţii pentru tine, la ce-ţi poate folosi?
– Ştii să iubeşti frumos, Micule Prinţ!
– Se poate şi altfel? Cum iubesc oamenii?
– Oamenii văd, le place şi apoi vor proprietatea, să le aparţină numai lor ceea ce le place, să o ţină închisă în casa lor unde numai ei o pot privi şi atinge oricând doresc. Sunt capabili să ucidă pentru asta.
Oamenii vorbesc mult şi cer iubirii lor să se schimbe după ideile lor. Apoi se plictisesc de ea şi vor alta.
– Ciudat că numesc asta iubire!
– Cum ar trebui numită?
– Nu ştiu, … nu am cuvinte prea multe …"
Micul Prinţ, de Antoine de Saint-Exupéry
PARADOXUL IUBIRII
Iubirea este dulceața cea mai amară şi amărăciunea cea mai dulce. Iubirea nu poate constrânge pe nimeni dar poate convinge pe toți.
Totul în jurul meu se evaporă. Toată viața, amintirile mele, imaginația și conținutul ei, personalitatea mea - totul se evaporă.
Simt continuu că eram altcineva, că am simțit altceva, că am crezut altceva.
Ce am trăit aici este un spectacol pentru altcineva. Iar spectacolul la care particip sunt chiar eu însumi.
��
Fernando Pessoa
Prietenia este cel mai nobil sentiment de care este în stare inima omului.
________
Carl Hilty
Cand-Virgil Carianopol
Când vrei să vezi prin timpul ce desparte
Şi nu mai poţi străbate de desiş,
Închide ochii şi-ai să vezi departe
Ce nu mai poţi vedea cu ei deschişi.
Când vrei să fii de depărtări aproape
Şi nu mai poţi, oricât ţi-ar fi de greu,
Te depărtează şi mai mult de toate,
Că depărtarea-apropie mereu.
Iubesc ploaia!- versuri: Nichita Stanescu