Vincent Willem van Gogh a fost un pictor olandez post-impresionist care se numără printre cele mai cunoscute și influente figuri din istoria artei occidentale. În puțin peste un deceniu a creat aproximativ 2,100 de lucrări de artă, inclusiv aproximativ 860 de picturi în ulei, majoritatea în ultimii doi ani din viața sa. Acestea includ peisaje, naturi moarte, portrete și autoportrete și se caracterizează prin culori îndrăznețe și perii dramatici, impulsivi și expresivi care au contribuit la fundamentele artei moderne. Van Gogh nu a avut succes în timpul vieții sale și a fost considerat un nebun și un eșec. El a devenit faimos după sinucidere și există în imaginația publică ca geniu chintesențial neînțeles, artistul „unde converg discursurile despre nebunie și creativitate”. Reputația sa a început să crească la începutul secolului al XX-lea, pe măsură ce elementele stilului său pictural au ajuns să fie încorporate de favești și expresioniștii germani. El a obținut un succes critic, comercial și popular pe parcursul deceniilor care au urmat. Lucrările lui Van Gogh se numără printre cele mai scumpe tablouri din lume care s-au vândut vreodată la licitație, iar moștenirea sa este onorată de un muzeu pe numele său, Muzeul Van Gogh din Amsterdam, care deține cea mai mare colecție de picturi și desene din lume.
Unele dintre cele mai bune citate de la Vincent van Gogh sunt enumerate mai jos.
- "Admirați mai mult. Majoritatea oamenilor nu admir suficient. " - Vincent van Gogh
- "Pe măsură ce practica este perfectă, nu pot decât să fac progrese; fiecare schiță face, fiecare studiu o vopsește, este un pas înainte. " - Vincent van Gogh
- "Muncind din greu, bătrân, sper să fac ceva bun într-o bună zi. Nu am făcut-o încă, dar o urmăresc și se luptă pentru asta ... " - Vincent van Gogh
- Prietenii apropiați sunt comorile cu adevărat ale vieții. Uneori ne cunosc mai bine decât ne cunoaștem. Cu onestitate blândă, sunt acolo pentru a ne călăuzi și susține, pentru a împărtăși râsul și lacrimile noastre. Prezența lor ne reamintește că nu suntem niciodată singuri ". - Vincent van Gogh
- "Conștiința este busola unui om". - Vincent van Gogh
- "Nu vă stingeți inspirația și imaginația; nu deveniți sclavul modelului dvs. " - Vincent van Gogh
- "Chiar și cunoașterea falnicității mele nu mă poate împiedica să fac greșeli. Doar când cad eu mă trezesc din nou. - Vincent van Gogh
- "Exagerează esențialul, lasă vagul evident." - Vincent van Gogh
- "Din partea mea nu știu nimic cu nici o certitudine, dar vederea stelelor mă face să visez". - Vincent van Gogh
- "Căci marele nu se întâmplă numai prin impuls și este o succesiune de lucruri mici care sunt aduse împreună". - Vincent van Gogh
- "Lucrurile mari se fac printr-o serie de lucruri mici reunite." - Vincent van Gogh
- "Cum pot fi util, de ce serviciu pot fi? Există ceva în mine, ce poate fi? - Vincent van Gogh
- "Cât de dificil este să fii simplu." - Vincent van Gogh
- "Sunt încă departe de a fi ceea ce vreau să fiu, dar cu ajutorul lui Dumnezeu voi reuși." - Vincent van Gogh
- "Mă pot descurca foarte bine fără Dumnezeu, atât în viața mea, cât și în pictura mea, dar nu pot, suferind așa cum sunt eu, să fac fără ceva mai mare decât mine, care este viața mea, puterea de a crea". - Vincent van Gogh
- "Visez la pictură și apoi îmi pictez visul". - Vincent van Gogh
- "Vă spun, dacă cineva vrea să fie activ, nu trebuie să vă fie frică să nu mergeți greșit, nu trebuie să vă fie frică să faceți greșeli din când în când. Mulți oameni cred că vor deveni buni doar fără a face rău - dar aceasta este o minciună, și voi ați folosit acest lucru. În acest fel se află stagnarea, mediocritatea ". - Vincent van Gogh
- "Încerc din ce în ce mai mult să fiu eu, îngrijind relativ puțin dacă oamenii aprobă sau dezaprobă". - Vincent van Gogh
- "Mai degrabă aș muri de pasiune decât de plictiseală". - Vincent van Gogh
- "Am continuat să pictez neîncetat pentru a învăța pictura." - Vincent van Gogh
- "Dacă merit ceva mai târziu, merit ceva acum. Pentru că grâul este grâu, chiar dacă oamenii cred că este o iarbă la început. " - Vincent van Gogh
- "Dacă cineva este stăpânul unui singur lucru și înțelege bine un singur lucru, în același timp, cineva are o înțelegere și înțelegere a multor lucruri". - Vincent van Gogh
- "Dacă te vei îndrăgosti de cineva, e din cauza lor. Dacă sfârșesc să urăști pe cineva, este din cauza ta. - Vincent van Gogh
- "Dacă auziți o voce înăuntrul vostru, spuneți că" nu poți să pictezi ", atunci cu toate mijloacele vopsea și vocea aceea va fi tăcută. - Vincent van Gogh
- "Dacă iubiți cu adevărat natura, veți găsi frumusețe peste tot." - Vincent van Gogh
- "În ciuda a tot ceea ce voi ridica din nou: îmi voi lua creionul, pe care l-am părăsit în marea mea descurajare, și voi continua cu desenul meu". - Vincent van Gogh
- "Este mai bine să fii înflăcărat, chiar dacă unul face mai multe greșeli decât să fie îngust și prea prudent". - Vincent van Gogh
- "Se uită la lucruri pentru o lungă perioadă de timp care te îngrozește și îți dă un înțeles mai profund." - Vincent van Gogh
- "Dragostea aduce întotdeauna dificultăți, este adevărat, dar partea bună este că dă energie". - Vincent van Gogh
- "Dragostea este veșnică - aspectul se poate schimba, dar nu esența. Există aceeași diferență într-o persoană înainte și după ce el este îndrăgostit, deoarece există o lampă neclară și una care arde. Lampa a fost acolo și a fost o lampă bună, dar acum este vărsat. - Vincent van Gogh
- "Iubește multe lucruri, căci în ea se află adevărata tărie, și oricine iubește îndeapline mult și poate face mult, iar ceea ce se face în dragoste se face bine". - Vincent van Gogh
- "Normalitatea este un drum asfaltat: este confortabil să meargă, dar nu mai cresc flori". - Vincent van Gogh
- "Ocazional, în momente de îngrijorare, am dorit să fiu elegant, dar pe al doilea gând nu spun" da-mă să fiu eu însumi "și exprim lucruri brute și totuși adevărate cu o manoperă brută". - Vincent van Gogh
- "Trebuie să stricați cât mai multe pânze cu care reușim." - Vincent van Gogh
- "Trebuie să lucrăm și să îndrăznim dacă cineva vrea cu adevărat să trăiască". - Vincent van Gogh
- "Atât de des, o vizită la un librărie mi-a salutat și mi-a amintit că există lucruri bune în lume". - Vincent van Gogh
- "Succesul este uneori rezultatul unui șir întreg de eșecuri". - Vincent van Gogh
- "Începutul este poate mai dificil decât orice altceva, dar păstrează inima, se va dovedi bine". - Vincent van Gogh
- "Cel mai bun mod de a cunoaște pe Dumnezeu este să iubiți multe lucruri". - Vincent van Gogh
- "Pescarii știu că marea este periculoasă și că furtuna este teribilă, dar ei nu au găsit niciodată aceste pericole suficient pentru a rămâne pe țărm". - Vincent van Gogh
- "Cu cât mă gândesc mai mult, cu atât mai mult îmi dau seama că nu este nimic mai artistic decât iubirea altora". - Vincent van Gogh
- "Victoria ar câștiga după ce o viață întreagă de muncă și efort este mai bună decât una câștigată mai devreme". - Vincent van Gogh
- "Calea de a cunoaște viața înseamnă a iubi multe lucruri". - Vincent van Gogh
- "Nu este nimic mai cu adevărat artistic decât iubirea oamenilor". - Vincent van Gogh
- "Care ar fi viața dacă nu am avea curaj să încercăm nimic?" - Vincent van Gogh
- "Când lucrăm la o sarcină dificilă și ne străduim după un lucru bun, luptăm împotriva unei bătălii drepte, răsplata directă a căreia suntem păstrați de mult rău. Pe măsură ce avansăm în viață, devine din ce în ce mai dificil, dar în lupta cu dificultățile se dezvoltă forța inimii inimii. " - Vincent van Gogh
- "Profesia voastră nu este ceea ce aduce acasă salariul dvs. săptămânal, profesia dvs. este ceea ce sunteți pus aici pe pământ să faceți, cu o asemenea pasiune și o intensitate atât de mare încât devine spirituală în chemarea voastră". - Vincent van Gogh
''A fost o dată ca niciodată un copac. Nu era dintr-o specie dosebită, de fapt în jurul lui creșteau mii de copaci la fel. Era pe undeva printr-un mijloc de pădure. Copacul nostru nu era nici cel mai frumos, crescuse răsucit și fragil în umbra celorlalți copaci, dar ceva îl deosebea de restul. Visa să devină nemuritor. Ceilalți copaci râdeau de el:
-Cum să trăiești tu o veșnicie? Nu te uiți la tine cât ești de subțire și plin de scorburi? Nu simți cum insectele rod neîncetat sub scoarța ta? O să pieri înainte de vreme!
-Ba voi deveni nemuritor! le spuse copacul. Și au fost ultimele cuvinte pe care le-a adresat. Prefera compania visului său decât pe cea a copacilor răutăcioși din jurul său.
Într-o zi, tăietorii de lemne l-au marcat apoi l-au tăiat. Copacul a fost încărcat în mașinile lor mari și dus la o fabrică. Nu simțea nimic, doar o bucurie fără margini. Copacul a devenit hârtie, alături de alți copaci iar hărtia a fost folosită ca suport pentru o carte. Iar cartea... este nemuritoare. Visul lui nebunesc a fost împlinit.
Ce simți când ții în mână o carte, când îi răsfoiești paginile?
Suflet! Mult suflet!
Cel al autorului care și-a așternut gândurile, trăirile, amintirile, dar și sufletul copacului. Dacă îți lipești urechea de copertă, poți auzi foșnetul vântului printre frunze, tril de păsări, ploaia...''
" Cunoașterea te ajută să aspiri către "ceea ce nu există", până când te întâlnești față în față cu vidul....
Cale cunoașterii este mai dificilă, dar reprezintă o cale a "ochilor deschiși"....
Atunci când mergi pe calea cunoașterii, tu știi încotro te îndrepți la fiecare pas."
{Sadhguru}
Marcaje