age451
alexander scaramanga pittore
https://trifoicu4foiblog.wordpress.com/2017/09/21/atunci-cind-ploua-cerul-saruta-pamintul/
D'une Île ŕ une Etoile.
Să știi să vorbești a însemnat întotdeauna să știi să taci, să știi că nu trebuie să vorbești întotdeauna.
Octavio Octavio Paz
Zagara
________
ندى على
_________
Imi pierd capul pentru cine imi gaseste inima.
Jose Maria Ribes
https://www.facebook.com/Belesprit.ro/photos/a.276790173146724/806843350141401/
Mintea, în felul său propriu şi prin ea însăşi, poate face din paradis un infern şi din infern un paradis.
Avea cu dânsul un vajnic luptător: conştiinţa.
Cine domneşte asupra lui însuşi şi-şi conduce emoţiile, dorinţele şi fricile, e mai puternic decât un rege.
Nimic nu este mai de preţ decât respectul de tine însuţi, întemeiat pe dreptate şi omenie.
John Milton
In momentul în care corpul este între patru pereți, spiritul își face cele mai îndepărtate călătorii. >>
❖ Augusta Amiel-Lapeyre
Am vorbit despre nevoia de a ști cum să vezi lucrurile într-un mod total, integral și non-analitic.
Pe de altă parte, arătăm mereu fragmentat, politic, religios sau economic; dar viața, așa se întâmplă, este un lucru viu și unit care conține toate aspectele neseparabile.
Viața este ca masa de apă a unui râu care pleacă la nivel global cu puterea întregului său. >>
Jiddu Krishnamurti
'Privind la Cer văd ochii tăi. În ochii tăi văd Cerul. De ce să caut altă Lună sau alt Soare ? Ceea ce privesc va fi mereu suficient pentru Mine.''
''Vinde-ţi inteligenţa şi cumpără uimire.'' RUMI
′′ Bunico, cum faci față durerii?"
′′ Cu mâinile tale, dragă. Dacă o faci cu mintea în loc să scapi de durere, e mai greu ".
′′ Cu mâinile tale bunico?"
′′ Da Da. Mâinile noastre sunt antenele sufletului nostru. Dacă îi muți tricotând, gătind, pictând, jucându-te sau scufundându-i în pământ, trimiți semne de grijă în cea mai adâncă parte a ta. Și sufletul ți se luminează pentru că ești atent la el. Atunci semnele durerii nu vor mai fi necesare ".
′′ Mâinile sunt chiar atât de importante?"
′′ Da, fiica mea. Gândește-te la bebeluși: încep să cunoască lumea prin atingerea mâinilor lor mici. Dacă te uiți la mâinile bătrânilor, ei îți spun mai multe despre viața lor decât orice altă parte a corpului. Totul făcut manual se spune că este făcut cu inima. Pentru că e chiar așa: mâinile și inima sunt conectate. Masajele o știu bine: Când atingi corpul altcuiva cu mâinile creează o conexiune profundă. Tocmai din această legătură vine vindecarea. Gândește-te la îndrăgostiți: Când îți atingi mâinile, faci dragoste într-un mod mai sublim ".
′′ Mâinile mele bunico... de când nu le-am mai folosit așa!"
′′ Mișcă-i, iubirea mea, începe să creezi cu ei și totul în tine se va mișca. Durerea nu va trece. Și în schimb orice ai face cu ei va deveni cea mai frumoasă capodoperă. Și nu va mai durea pentru că vei fi reușit să-i transformi esența ".
De Elena Bernab č (autor).
Distribuit și tradus de Takiruna.
''Fericirea este faţă de bucurie ca o lampă electrică faţă de soare. Fericirea are intotdeauna o cauza, esti fericit pentru ceva, este un sentiment a carui existenta depinde de ceva din afara. Pe cand bucuria nu are obiect. Te stapanste fara nici un motiv aparent, in felul ei de-a fi se aseamana cu soarele, arde gratie combustiei propriei sale inimi.''
Susanna Tamaro
„Toată materia perceptibilă provine dintr-o substanță primară, sau tenuitate dincolo de concepție, umplând tot spațiul, akasha sau eterul luminifer, pe care acționează viața care dă Prana sau forța creatoare, chemând la existență, în cicluri nesfârșite toate lucrurile și fenomene. ” - Nikola Tesla
Îmi place viața așa cum este astăzi: soare. >>
′′ Schimbând apa în flori ′′ de Valerie Perrin
Poate că este mai bine așa, mai bine dacă totul intră într-un foc de ierburi uscate și oamenii o iau de la capăt.
Cesare Pavese, Luna și focurile.
1389
1277
1276
„Toată materia perceptibilă provine dintr-o substanță primară, sau tenuitate dincolo de concepție, umplând tot spațiul, akasha sau eterul luminifer, pe care acționează viața care dă Prana sau forța creatoare, chemând la existență, în cicluri nesfârșite toate lucrurile și fenomene. ” - Nikola Tesla
"Muzica reprezintă o experiență emoțională care se imprimă în suflet. Pentru mine, orice mare artă este cea care comunică emoția umană." (Greg Lake)
Philip Guston
<<Din experiența mea, o pictură nu este deloc realizata cu culori și vopsea. Nu știu ce este o pictură si nici ce declanseaza dorinta de a picta. Poate că lucrurile, gândurile, amintirile, senzațiile nu au nimic de-a face cu pictura în sine... Pictura nu este suprafața, ci planul care este imaginat acolo. Este planul care se mișcă în minte. Nu există deloc din punct de vedere fizic. Este o iluzie, o magie: ceea ce vezi nu este ceea ce vezi. >>
"Oamenii frumosi nu-si vand sufletele pentru lucruri. Oamenii frumosi iubesc oamenii, adevarul, cuvantul, natura, darnicia, rasaritul, zambetul, imbratisarile. Si nu in ultimul rand, il iubesc pe Dumnezeu. Acestia sunt in general cei la care unii le spun ca sunt -simpli".
Plopii monumentali - Eusebiu Camilar
Nu pot uita urcușul de-atuncea legendar,
Mereu mai sus, spre boldul luceafărului clar!
Se tot spunea că păsări cu ochii de opali
S-ar fi aflând în plopii înalți, monumentali,
Și eu, văzând spre zorii cu-naltele vâltori,
Cum au zbucnit la ceruri un rând de zburători,
M-am avântat, și plopii am prins a-i cuceri,
Fărâmă cu fărâmă, în fiecare zi!
Cu cât mi-era mai frică, mă aburcam mai sus,
Să văd ce lumi se află dincolo de apus?
Dac-atingeam cu fruntea al astrelor colan,
Mă prăbușeam cu capul în jos ca un hultan -
Mă năucea durerea, dar n-am gemut nicicând,
Căci sfântă-i suferința celor ce cad urcând!
[/COLOR]
Mozart - Symphony No. 40 in G Minor, K. 550, I. Molto Allegro
Am fost intrebata, odata, pe un ton dispretuitor: tu n-ai mandrie? Am raspuns, calm: nu! Dar am demnitate! Intelegi diferenta?
Nu fa niciodata greseala de-a confunda:
tacerea mea, cu necunoasterea
rabdarea mea, cu acceptarea,
bunatatea mea, cu slabiciunea!
Fernando Pessoa
Paznicul turmelor
Dar dacă Dumnezeu înseamnă flori şi arbori
Şi munţi şi soare şi clar de lună,
Atunci şi eu cred în el,
Atunci cred şi eu în fiece clipă,
Şi viaţa mea toată nu-i decât omelie şi liturghie,
Şi comuniune prin văzul ochilor şi prin auz....
Ascult de voinţa lui trăind, spontan,
Precum cel care deschide ochii şi vede,
Şi îl numesc clar de lună şi soare şi flori şi arbori şi munţi,
Şi-l iubesc fără să mă gândesc la el,
Şi îl gândesc văzând şi auzind,
Şi cu el drumeţesc însoţindu-l clipă de clipă.
Doamne, pletele-i - Camelia Radulian
Doamne, pletele-i le prinde
cu trei lanțuri de o cruce,
vise blonde să o culce
pe un braț de izme verzi,
să-i întorc sub paşi cărarea
și căpruiul drum spre mine
tăvălirii ei feline
să-i mușc muguri din livezi.
Celei cu mătase-n brațe
ei, pierdutei în brocarte,
să-i pun talia- ntr-o carte
de lalele şi de iezi
Doamne, tu nu poți să crezi
cum ii beau din vișini umbra,
cum îmi năucește urma
de imperii şi cirezi.
Doamne, ad-o într-o noapte
să-i fiu jug de mere coapte,
rob sa-i fiu, și ea sulfină,
lacăt tandru prins în plopi
si-apoi, Doamne, să mă-ngropi
lângă-a sa de om văpaie.
Și de-o vezi, să n-o deochi
când adoarme într-o ploaie
ca-n albastrul unui ochi...
''Toti banii, toate proprietatile si investitiile din viata mea nu le pot lua cu mine in mormant. Tot ce pot lua sunt amintirile scaldate in iubirea data si primita. Acestea sunt adevaratele bogatii care te vor urma, insoti mereu, dandu-ti puterea si lumina care sunt necesare sa mergi mai departe. Dragostea nu cunoaste distanta. Viata nu are limite. Mergi unde vrei sa mergi. Atinge varfurile pe care vrei sa le atingi. Totul se bazeaza pe doua lucruri: inima si mainile tale. Atat.''
Mostenirea lui Steve Jobs
http://webcultura.ro/atunci-cand-nu-...8pSWwxklWr0yJ0
Bogăţiile reale nu sunt obiectele de valoare, ci faptul cât de valoros eşti ca om ...
Jim Rohn
"Când te întâlnești cu cineva, să-ţi aduci aminte întotdeauna că în spatele acestei întâlniri s-ar putea exista mii de motive. Fiecare relație umană este sacră. Recunoști în persoana cealaltă jumătatea ta, vei vedea în ochii lui toate caracteristicile tale. Ceea ce gândeşti despre ea, este ceea ce gândești despre tine. Ce faci pentru ea, faci şi pentru tine. Tot ce doreşti pentru ea, într-o zi ţi se va întâmpla. "
(Tatiosz)
"Oamenii se pot iubi, unul pe celălalt, chiar dacă nu au întotdeauna aceleaşi concepţii ... dacă permitem altora să se gândească altfel decât noi, prin asta vom respecta libertatea umană fundamentală,iibertatea la opinie. "
(Gary Chapman)
"Nici un produs nu îngrijeşte atât de bine frumusețea ca fericirea." (Lady Blessington)
"Cerul este, adesea, mai aproape de noi atunci când ne aplecăm, decât atunci când ne îndreptăm în sus."
Sfântul Grigorie de Nazianz
Purtând jachete grele și tăceri, mergând să văd cum noaptea se scufundă în mare, uitându-le cum devin o singură culoare și mă pierd deliberat în faptul că nu știu dacă sunt pământ, sau apă, sau cer, sau totul, sau nimic.
(Gabriela Pannia)
′′ Nu creștem absolut, cronologic. Creștem uneori într-o dimensiune, și nu în alta; inegal. Creștem parțial. Suntem rude. Suntem maturi într-un tărâm, copilări în altul. Trecutul, prezentul și viitorul se amestecă și ne trage înapoi, înainte sau ne fixează în prezent. Suntem formati din straturi, celule, constelatii."-Ana ďs Nin
Foto: ′′ flori ′′ aragonite dintr-o peșteră de pe insula Mallorca, Spania de Alismountain
′′ Oriunde ai sta, fii sufletul acelui loc."
Rumi
′′ Astăzi, fă-ți timp să miroși trandafirii, bucură-te de acele lucruri mărunte despre viața ta, familia ta, soțul, prietenii, jobul. Uită de spini - durerile și problemele pe care ți le provoacă - și bucură-te de viață ′′
~ Bernard Kelvin Clive.
Nimic despre iubire nu are sens. Iubirea este sensul vieții în sine. Viața este iubire, exprimată.
Viața nu este un proces de descoperire; este un proces de creație.
Neale Donald Walsch
′′ Acesta este un univers creativ, nu unul creat ′′ - Walter Russell
′′ Învață cum să vezi. Realizează că totul se leagă de orice altceva ′′
~ Leonardo da Vinci geometria sacră
′′ Cunoașterea credințelor și modurilor de gândire ale altora trebuie folosite pentru a construi poduri, nu pentru a crea conflicte."
- Kjell Magne Bondevik
Folosește-ți vocea pentru bunătate, urechile pentru compasiune, mâinile pentru caritate, mintea pentru adevăr și inima pentru iubire... Viața este mai bună
Compătimirea este cheia cu care intri în inima ta. >>
<<Simpatia este cheia inimii.>>
Émile Faguet
Fiecare zi pe rând De ce să ne concentrăm pe ziua de mâine, când este pur și simplu rezultatul a ceea ce suntem acum? Orizontul acela de acolo, este o reflexie a tot ceea ce suntem astăzi Nicholas Gunn
Nu există particulă de viaţă care să nu poarte în sine poezie.>>
Gustave Flaubert
Amintiri, ca niște lumânări.
ard mai mult în perioada sărbătorilor.
- Charles Dickens
Cei puternici o fac.Și cei puternici nu sacrifică inima, nu uită speranța, nu își vând valoarea, nu spun versiuni imaginare, nu urmează urmele nimănui. Ei se regăsesc în aceleași scopuri într-un mod neașteptat, pentru că toate drumurile parcurse cu forța duc spre Lumină.
(Gabriela Pannia)
Nu contează câți ani ai, în decembrie... ne întoarcem cu toții la copii.
Gabriela Pannia
Să fii şi tu un Moş Crăciun - Adrian Păunescu
Să nu uităm de cei săraci,
Acum, când pregătim fantasme,
Colinde, brazi şi cozonaci
Şi sacul Moşului din basme.
N-ajunge-un singur Moş Crăciun,
Pentru copiii care-aşteaptă,
Să vină el, cel sfânt şi bun,
În lumea pururea nedreaptă.
Un Moş Crăciun s-ar cuveni
Să bată-n fiece fereastră,