'' Unde ești acum? La ce te gândești? Ești în impas? Eu? Eu mă gândesc la cea mai bună cale pentru mine însumi de a-mi elibera mintea care mă minte continuu. Eu caut o cale pentru mine însumi de a-mi lumina sufletul. Eu caut să descopăr rețeta perfectă pentru tot ceea ce eu simt și alchimizez zilnic prin toate filtrele mele interioare. Caut soluția de a fi mai bun, de a iubi mai mult, de a mă iubi pe mine și de a mă înțelege pe mine dincolo de crezul tău, dincolo de grijile celorlalți. Caut să găsesc diez-ul melodios pe care să-l așez pe portativul simfoniei pe care o îngân zi de zi. Caut să călătoresc eu prin mine însumi. Caut să găsesc accesul către lumea mea interioară.
Tu, tu ce cauți? Știi, de ceva vreme i-am tot ascultat pe ceilalți și am ajuns să înțeleg că așa cum ochii sunt poarta sufletului, așa și propriile convingeri ale fiecăruia dintre noi sunt gratiile minții noastre. Propriile convingeri și programele cu care am fost programați sunt elementele limitative ale minții noastre și ale propriei noastre zone de comfort.
Mai mult de atât, tu crezi că există pe această planetă vreo ființă umană care nu caută secretul vieții? Crezi tu că sunt oameni care s-au născut învățați? Crezi că există femei sau bărbați care se află într-un echilibru exact, indiferent de situațiile în care viața îi așează? Crezi că există oameni care și-au pierdut echilibrul? Eu cred că din aceștia, din tagma celor dezechilibrați psihic facem parte cu toții, asta până în momentul în care vom realiza cât de speciali suntem fiecare dintre noi.''
''Crede și nu cerceta! Indiferent ce se află în planul divin și ne este permis de univers să realizăm, iubirea este un capitol mult prea important pentru a o ignora aproape total. Iar iubirea nu este un motiv sau doar o scuză. Ea este esențială precum este aerul și apa. Putem să ne transformăm și să ne schimbăm doar prin iubire. Iar pentru asta avem nevoie de un pic de voință și dorință.
Privesc în jurul meu și văd multe comunități și grupuri create pentru terapii complementare, terapii naturiste, secrete ale vindecărilor miraculoase, explicația bolilor în baza unor emoții puternice declanșate în interiorul nostru în momente de cumpănă sufletească, grupuri peste grupuri unde membrii sunt ghidați să posteze orice ține de tema grupului. Însă din cauza aprecierii surde și din cauza lipsei iubirii avem tendința să alergăm după like-uri false, pentru că de cele mai multe ori peste 80% din cei ce oferă aceste semi-aprecieri electronice nici măcar nu știu de ce dau like sau mai mult, nici măcar nu rețin la sfârșitul zilei ce au făcut pe net toată ziua, trec pe wall-uri precum gâsca prin apă. Iar aici apar confuziile celorlalți ce sunt de fapt interesați de anumite păreri, și astfel își formează idei proaste despre subiectele căutate.
De ce oare rămânem singuri mult timp? Pentru că mereu întâlnim oameni doar interesați doar de unul, maxim două aspecte. Această promovare tacită că totul se învârte în jurul banilor, e doar o mască bine ticluită pentru a îndepărta propria atenție de esența vieții: Iubirea! Uită-te câți oameni există care nu cunosc cu adevărat acest sentiment și care zilnic strâng în jurul lor; diplome, mașini, case, cursuri, device-uri de ultimă generație, selfie-uri cât mai haioase doar doar la final de zi vor avea timp să-și numere aprecierile de moment ale unora ce nu se cunosc pe ei deloc. Da, e cool și e pe trend, dar în rest?
În rest doar alergăm de dimineața până seara pentru a ne câștiga dreptul la Iubire. Însă Iubirea nu se află la nici o linie de sosire. Iubirea este doar în interiorul nostru. Iar în interiorul nostru nu trebuie să alergăm. Acolo ne trebuie doar relaxare, liniștirea minții, calm, luciditate și ascultarea cu atenție a vocii noastre interioare. Iar pentru asta ne trebuie timp și foarte multă răbdare.''
Mai mult: Simfonia iubirii ascunse
Marcaje