'' Nu vezi că toate problemele tale sunt problemele corpului tău - hrană, îmbrăcăminte, adăpost, familie, prieteni, nume, faimă, siguranţă, supravieţuire?
Toate acestea îşi pierd înţelesul în momentul în care realizezi că tu nu poţi fi doar un simplu corp.
Ca să cunoşti ceea ce eşti, trebuie ca mai întâi să investighezi şi să cunoşti ceea ce nu eşti.
Căutătorul este acela care se află în căutare de sine însuşi.''
„Cautatorul este in cautarea lui insusi. Renunta la toate intrebarile, mai putin la una:”Cine sunt eu?” La urma urmei, singurul lucru de care poti fi sigur este ca „esti”. „Eu sunt” este sigur. „Eu sunt aceasta” nu este. Depune un efort sa afli cine esti cu adevarat. Ca sa afli cine esti cu adevarat, trebuie mai intai sa afli cine nu esti. Descopera tot ceea ce nu esti: corpul, sentimentele, gandurile, timpul, spatiul, aceasta sau cealalta, nimic concret sau abstract care poate fi perceput ca tu. Cu cat descoperi mai repede ca la nivelul mintii poti fi descris doar in termeni negativi, cu atat vei ajunge mai repede la sfarsitul cautarii tale si vei realiza ca tu esti fiinta nesfarsita.”
Sri Nisargadatta Maharaj
Marcaje