''Pe lumea asta tu esti un inel iar eu deasupra-i piatra pretioasa "
''Nici acum nu stiu cum de ti-ai plecat privirea si m-ai cules ,eram o pietricica acoperita de zgura ..In taina , m-ai ascuns in buzunarul de la piept …Nu stiam ce ma asteapta, ce inseamna slefuire si ce pręt trebuie sa platesc.
La inceput a fost bine, in naivitatea mea credeam ca am atins Cerul si am ineput sa culeg stele. Brusc mi s-a facut ameteala, cele mai necunoscute sentimente au inceput sa muste din mine, sa ma devore si sa dea cu mine de pamant . Eram ca intr-un cuptor pentru temperaturi inalte, ardeam si ma faceam cenusa , muream si inviam intr-un proces continuu…Ma spalam cu lacrimi si ma ridicam sperand ca este pentru ultima data .
Niciun tratat de alchimie nu poate explica tot acest proces de prefacere, de sublimare a fiinitei . Nu mai eram eu, nu mai simteam nimic .
Timpul m-a ajutat…m-am regasit intr-o stare de liniste profunda care ma speria. Nu indrazneam sa ma misc de frica sa nu ma doara iar. Cu ochii urmaream un future mare , albastru care s-a asezat pe umarul tau . Dupa privirea ta mi-am dat seama ca erai multumit de ce vedeai .
Eram tot in buzunarul de la piept dar nu mai eram pietricica banala pe care o gasisei. Ma transformasei in cel mai stralucitor diamant care iti lumina si incalzea inima .''
Marcaje