,,Fă-ți inima ta mănăstire ! Bate acolo toaca. Sună de priveghere, tămăiază și te roagă..."
Sf. Luca al Crimeei
MariusTucă
Numai eu văd frumuseţea ta nevăzută
Numai eu văd
Frumuseţea ta nevăzută
Şi nimeni altcineva
Şi-atunci te scurgi în mine
Ca nisipul într-o clepsidră
Ca un timp într-un alt timp
Care se măsoară în eu şi tu
Numai eu văd
Frumuseţea ta nevăzută
Şi nimeni altcineva
Ce simfonie e privirea ta
Pierdută prin mintea mea
Ea e cântată de strălucirea
Pe care şi-o dau ochii mei
Numai eu văd
Frumuseţea ta nevăzută
Şi nimeni altcineva
Te vezi în mine
Ca într-o oglindă
Care te arată mai frumoasă
Numai eu văd frumuseţea ta nevăzută.
Marius Tucă
Pino Daeni | Romantic Figurative / Plein-
Estetica traiului cu puţin
Uneori, e nevoie de foarte putin
ca să transformăm gesturile cotidiene
în ceva frumos si solemn.
Trebuie să fii bogat la interior ca să trăieşti în, şi mai ales, cu puţin. Vieţuind astfel, îţi permiţi să reconsideri totul: activităţile, prieteniile şi chiar propria existenţă. Fiecare gest devine precis, uşor, graţios. Să te reorganizezi devine o joacă de copil. Lumea materială nu te mai domină. Acest mod de viaţă devine, el însuşi, un model în întregime estetic.
Dominique Loreau, Arta rafinamentului
Mai mult :
http://www.ceruldinnoi.ro/pages/Dominique_Loreau_Arta_simplitatii.htm
Un om care spune „Vreau să mă schimb, spune-mi cum să fac”, pare foarte sincer, foarte serios, dar el nu este. El vrea de fapt o autoritate care el speră că va aduce ordine în el.
Dar poate vreodată o autoritate să aducă ordine interioară? Ordinea impusă din exterior întotdeauna va genera dezordine.
Noi dorim să cunoaştem adevărul despre reîncarnare, dorim o dovadă a supravieţuirii, ascultăm vorbele clarvăzătorilor, concluziile studiilor metapsihice, însă nu ne întrebăm niciodată, niciodată, cum să trăim cu adevărat - cum să trăim cu încântare, cu frumuseţe, fiecare zi.
Ca să trăim complet, total, ca şi cum fiecare zi ar fi o nouă frumuseţe, trebuie să murim pentru ziua de ieri, altminteri trăim mecanic, iar o minte mecanică nu poate cunoaşte niciodată ce este iubirea, nu poate cunoaşte niciodată ce este libertatea.
În momentul în care vei avea în inima ta acest lucru extraordinar numit iubire şi vei simţi adâncimea, încântarea şi extazul ei, vei descoperi că lumea s-a transformat pentru tine.
Jiddu Krishnamurti
Ultima modificare făcută de latan.elena; 25.11.2017 la 14:11.
Momentan sunt 65 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membri și 65 vizitatori)
Marcaje