''Nu există un înţeles universal la care să ajungem cu toţii, nu există decât înţelesul pe care îl dăm noi vieţii noastre, un înţeles propriu, un scenariu propriu, un roman propriu, o carte a vieţii fiecăruia.''
Anaďs Nin
''Nu există un înţeles universal la care să ajungem cu toţii, nu există decât înţelesul pe care îl dăm noi vieţii noastre, un înţeles propriu, un scenariu propriu, un roman propriu, o carte a vieţii fiecăruia.''
Anaďs Nin
"Frumusetea e...un dar atat de mare, ca poate tine loc de toate celelalte, si, cand o ai, nu vad sa mai existe ceva care poate sa te mai necajeasca."
C. Perrault
„Există o politețe a inimii. E înrudită cu dragostea. Din ea izvorăște cea mai firească politețe a manierelor.”
J.W.Goethe
Daniel F. Gerhartz, 1965 ~ Figurative
''Eu trec ca un lampagiu; împing corăbii în larg şi dezgrop obiecte preţioase; înlătur patina de pe tablouri întunecate; acordez, armonizez, aduc în prim-plan, modelez, aduc la suprafaţă, aprind, sprijin, susţin, inspir; plantez seminţe; cercetez caverne; descifrez hieroglife; citesc în ochii oamenilor - singură - singură în activitatea mea.''
Anais Nin
Fragmente de lumina---- din jurnalele lui Anais Nin | ARTA-FEMINITATII
Aproapele tău este eu-l tău necunoscut ce a căpătat formă.
Faţa lui va fi reflectată în apele tale liniştite şi
dacă vei privi stăruitor acolo
îţi vei vedea propria înfăţişare.
Iar dacă îl vei asculta noaptea,
îl vei auzi vorbind
şi cuvintele lui vor fi tremurul
propriei tale inimi.
Poartă-te cu aproapele tău
precum ai vrea să se poarte
el cu tine.
(Kahlil Gibran - Iisus,Fiul Omului)
Magda Isanos
Macii
Ardeau ca nişte facle vii,
în vârf de firave tulpini.
Îşi înălţau râzând zglobii
obrazul roşu dintre spini.
I-am adunat cu mâini avare,
am rătăcit în seara blândă,
umplându-mi braţele de floare
învăpăiată şi plăpândă.
Şi m-am întors într-un târziu,
departe cîmpul rămânea,
atât de singur şi pustiu
în urma mea.
Dar când acasă-am încercat
să-i strâng într-un aprins buchet,
toţi macii mei s-au scuturat
ca nişte lacrimi pe parchet.
‘’ Priveam de pe tarm
cum visul din vis
disparea in valuri ,
ca un pescarusi ranit,
ce nu mai poate lupta..
Deveneam regina unui regat
cu un singur locuitor:eu.’’
„Fericirea se află mereu la îndemâna noastră, la picioarele noastre, ca o floare de câmp; nu trebuie decât să te apleci ca s-o culegi. Dar cum ea este înconjurată de multe alte flori, ne înşelăm asupra parfumului, asupra culorii şi întindem prea departe mâinile, aşa că nu ne atingem ţelul.”
Honoré de Balzac
Maher Art Gallery: Richard S. Johnson
Ultima modificare făcută de latan.elena; 17.05.2017 la 22:28.
''Dar ce poate însemna o iubire? Cât poate ea dura? Nimic nu durează în lumea asta; totul trece, totul se preface, totul moare ca să se nască din nou, altfel, în altă parte, cu alţi oameni.''
Mircea Eliade
Totul dispare, totul piere, totul trece; doar lumea rămâne; doar timpul durează.''
Denis Diderot
"Suntem floarea de lotus plutind pe suprafaţa întunecată a eleşteului. Dacă tu cauţi frumuseţea fără de tristeţe, nu o vei găsi. Dacă eşti în căutarea bucuriei, fără chinul durerii - vei căuta în zadar. Tot ceea ce este transcendent vine din părţile cele mai de jos - lumina, din întuneric; floarea albă din apele noroioase ale eleşteului."
Paul Ferrini
Momentan sunt 42 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membri și 42 vizitatori)
Marcaje