''Şi voi avea curajul să deschid uşa sanctuarului care duce la sufletul meu. Să mă privesc pe mine însumi ca şi cum ar fi prima oară când sunt în legătură cu trupul şi cu sufletul meu. Să fiu în stare să mă privesc aşa cum sunt. Un om care umblă, care simte, care vorbeşte cu oricine, dar care – cu toate lipsurile lui – are curaj.''
''Lumea va fi adevărată atunci când omul va şti să iubească - până atunci, vom trăi crezând că ştim ce e dragostea, dar vom fi lipsiţi de curajul de a o înfrunta aşa cum este ea. Dragostea este o forţă sălbatică.''
''Când ţi-ai găsit calea, nu trebuie să ai teamă. Trebuie să ai destul curaj încât să faci greşeli. Dezamăgirea, înfrângerea şi disperarea sunt unelte pe care Domnul ni le-a dat ca să ne arate drumul.''
''Două dintre cele mai grele încercări de pe drumul spiritual sunt răbdarea de a aştepta momentul prielnic şi curajul de a nu te lăsa decepţionat de ceea ce-ţi iese în cale.''
''Atunci când îţi găseşti calea nu trebuie să te temi. Ai nevoie de suficient curaj pentru a face greşeli.''
''Dar numai cine primeşte cu umilinţă şi curaj planul de nepătruns al lui Dumnezeu ştie că se află pe drumul cel bun.''
Paulo Coelho
Marcaje