A fost una dintre cele mai mari balerine ale tuturor timpurilor, graţie si elegantă
Anna Pavlova
Lebăda misterioasa – balerina de origine rusă – Anna Pavlova (1881-1931)
“Dumnezeu dă talentul, munca transformă talentul în geniu ''
Antoon van Welie ( 1866-1956) – Portret de balerina
„Dansul este darul meu și viața mea… Dumnezeu mi-a dat acest dar pentru a aduce încântare pentru alții. Sunt obsedată de nevoia de a dansa. Este cea mai pură expresie a fiecărei emoții, pământene și spirituale, fericirea. „~ Anna Pavlova
John Lavery (1856-1941 Anna P.
O dată, la o petrecerea a primit un arbust de trandafir cu flori: „Asta e, atunci când copăcelul va muri și eu voi muri. Așa e. Știu. ” Cuvintele ei erau profetice. Atunci când ea s-a îmbolnăvit, florile au fost acoperite cu pete ruginii și au murit în câteva zile.
John Lavery (1856-1941) Anna P.
Atunci când Anna Pavlov l-a întâlnit cu Victor Dandré, la Paris, ei, făceau parte din „cercuri diferite”. El – un nativ al familiei aristocratice vechi, de origine ruso-franceze s-a îndrăgostit de ea, o sprijinea financiar pentru ai procura costume elegante pentru spectacol,care a devenit impresarul ei, iar împreună au înființat o trupă de balet. Ei s-au căsătorit în secret, la Paris. Dar ea a spus: „Dacă îndrăznești vreodată să spunem că suntem căsătoriți. – Totul să terminat între noi. Vezi tu: „Eu sunt acum Pavlova „!. Viață – nu este un basm, unde visele devin realitate. Este opusul. Din când în când Anna spunea:
„Un soț potrivit pentru soția sa – este ca o muzică potrivită pentru dans”
''Dreptul la fericire este fundamental ''
„Moartea lebedei“, care a intrat în istorie sub denumirea de „Dansul Pavlovei“, nu e despre o balerină care reuşeşte să întruchipeze o lebădă muribundă; ci e un dans despre fragilitatea vieţii, despre lupta de la sfârşit şi despre moarte; iar lebăda e doar o metaforă.
SURSA:https://viataoperadearta.wordpress.com/category/muzica/page/6/
Marcaje