Ca apa
Așa să fiți. Ca apa. Căci nimic nu-mi pare mai puternic, mai fără de sfârșit decât apa ce curge. Nimic nu-mi pare că poate lua mai bine forma vasului în care se află, decât ea, apa.
Ca ea să fiți. Liberi și veseli. Buni. Atenți la tot ce se întâmplă în voi și în afara voastră. Conștienți că nici o apă nu e ca cealaltă iar valoarea este dată de această unicitate. Să fiți senini trăind fiecare clipă ca și când ar fi ultima aici pe pământ. Înhățați momentele de fericire, prindeți-le din zbor, hrăniți-vă cu ele, faceți-vă rezerve din ele – vă vor prinde bine în zilele cu amar. Învățați despre modestie și compasiune. Priviți întotdeauna dincolo de imagine căci aceasta este efemeră și oricât de bine cotată ar fi la bursă, esența e acolo în interior. Orice alegere are o consecință, alegeți conștient. Nu faceți rău cu bună știință. Învățați din greșeli și dacă tot e să greșiți măcar faceți greșeli noi, nu le repetați pe aceleași – zâmbet. Nu vă bazați pe istorie că vă va pomeni, dar lăsați urme – palpabile ori imateriale în suflet de om. Folosiți-vă mintea, judecați singuri cu ea și nu luați de-a bună ceea ce impune un anumit curent aflat pe val. Fiți demni. Fiți luminoși. Odihniți-vă când obosiți – chiar și apa face asta, apoi curgeți-vă viețile mai departe. Învățați despre iertare și atunci veți fi o apă curată. Asumați-vă faptele, asumați-vă ceea ce sunteți. Nu vă grăbiți să etichetați și nu uitați de adevărata voastră identitate acolo în spatele măștilor. Observați. Folosiți-vă intuiția. Eliberați-vă de prejudecăți. Vindecați-vă rănile și continuați să fiți vii, o inimă vie fie ea și plină de cicatrici e de preferat unei inimi netede. Nu uitați că banii sunt neutri, ei au exact valoarea ce le-o conferiți. Dacă fiecare om are un preț, voi să fiți de neprețuit. Atunci când vă ispitește, amintiți-vă că puterea este o iluzie iar jocul ei periculos. Interveniți în viața altora doar atunci când ați analizat bine gestul, lăsați-i întodeauna să aleagă singuri deoarece decizia aparține fiecăruia. Respectați punctul de vedere al celuilalt – nu-i impuneți definiția fericirii voastre subiective, respectați-vă întotdeauna adversarul. Fiți un luptător, unul autentic, simpla mânuire a unei săbii nu vă va conferi automat această calitate. Pansați-vă rănile atunci când sunteți lovit și nu uitați că a pierde o luptă nu înseamnă a pierde războiul. Gândiți-vă de două ori înainte de a spune ori scrie un cuvânt, mai ales când el e greu – va fi imposibil să-l luați înapoi. Nu așteptați recunoștință. Priviți-vă în oglindă fără să vă fie rușine de ceea ce vedeți. Fiți bravi. Apărați-i pe cei ce-i iubiți, apoi învățați-i să se apere singuri. Căutați Divinitatea în inima voastră și abia apoi în afară. Ridicați-vă atunci când cădeți și priviți cu atenție în jur – este posibil să întâlniți un om providențial ce vă poate întinde o mînă de ajutor fără să aștepte nimic în schimb. Acceptați ideea că suntem diferiți și renunțați la ideea de a-l schimba pe celălalt, de a-l potrivi unor șabloane. Aruncați-vă mizeria la coșul de gunoi și nu pe lângă ori în alții. Nu uitați că vanitatea e un indiciu al slăbiciunii voastre iar minciuna nu e o virtute. Nici lăcomia, nici hoția. Păstrați echilibrul în tot ceea ce gândiți, în tot ceea ce faceți. Fiți om mare fără să uitați de copilul vostru interior și priviți uneori lumea prin ochii lui – candoarea cu care o veți face va fi o măsură a inimii voastre. Iubiți-vă corpul, nu-l disprețuiți dar nici nu-l adulați. Învățați lecția toleranței. Nu uitați că oamenii din jurul nostru ne sunt oglinzi – ceea ce iubim la ei există și în noi, la fel ceea ce le reproșăm. Iubiți cât de mult puteți și asumați-vă iubirea. Iubiți-vă pe voi înșivă, creditați-vă cu încredere pentru ca apoi să puteți face asta și cu alții. Nu confundați dorințele personale cu ale celuilalt și nici imaginarul cu realul. Jucați cinstit. Nu aruncați cu piatra căci totul e omenesc, iar într-o zi piatra aruncată se va întoarce. Mulțumiți întotdeauna pentru darurile primite. Urmați întotdeauna legea bunului simț. Nu uitați niciodată de inima voastră și nu vă luați în serios mai mult decât e cazul, umorul vă va ajuta nespus la capitolul ăsta. Găsiți-vă propriul drum, propriul sens, propriul adevăr, propria matcă. Fiți așa cum simțiți, cum credeți că este cel mai bine pentru voi. Fiți oameni.
Ca apa. Așa să fiți. Mereu. Ca apa să curgeți. Întotdeauna.
Sunt doar niște gânduri. Pentru voi toți cei ce ați intrat în căsuța mea vorbind sau tăcând. Și vă mulțumesc pentru acest lucru. Mi-ați adus multă bucurie. Privind retrospectiv, sunt o norocoasă, am avut parte doar de oameni frumoși pe blogul acesta și nu pot să nu mă umflu în pene pentru asta – zâmbet. Celor ce mi-ați devenit prieteni – vă știți voi care sunteți – un zâmbet în plus și gândul de a vă fi bine în tot timpul, în tot locul. Pentru mine timpul așezatului în literă se oprește acum. Decizia e una bine gândită și analizată, a se citi sucită pe toate părțile. Este posibil ca la un moment dat în viața mea să mă apuc iar să înșir cuvinte, aici sau în altă parte și asta nu am de unde să știu acum. Bineînțeles că eu voi contiua să trăiesc. Să curg asemeni unei ape. Ceea ce vă doresc și vouă – zâmbet.
http://lotusull.wordpress.com/2012/03/26/ca-apa/
Marcaje