„Am închis ochii şi mi-am cercetat străfundurile sufletului. Când am făcut asta, liniştea din jur s-a aşternut peste mine ca nişte firicele de praf.”
Haruki Murakami – La capătul lumii şi în ţara aspră a minunilor
„Am închis ochii şi mi-am cercetat străfundurile sufletului. Când am făcut asta, liniştea din jur s-a aşternut peste mine ca nişte firicele de praf.”
Haruki Murakami – La capătul lumii şi în ţara aspră a minunilor
Ultima modificare făcută de latan.elena; 17.11.2016 la 10:39.
„Frumuseţea va mântui lumea“. Dostoievski
Mircea Eliade
”Fericirea este o problemă pe care nu trebuie să ți-o pui niciodată pentru tine. Fericirea are un sens și un conținut concret numai atunci când o anvizajezi pentru altul. De câte ori îți spui: ”Dacă fac cutare lucru, dacă sacrific cutare slăbiciune, dacă trec cutare obstacol - sunt fericit!”, de câte ori îți spui astfel, trăiești o iluzie, care te va face să suferi mai mut și mai deznădăjduit. Ne putem aranja conforturi, bucurii, plăceri, voluptăți, satisfacții, recompense - dar niciodată nu ne putem anticipa și realiza fericirea. (...)
E stranie această obiectivitate a fericirii. Este unul dintre puținele lucruri pe care nu izbutim să le realizăm singuri, pentru noi. Dimpotrivă; putem face un număr infinit de oameni fericiți, de un număr infinit de ori.”
Mircea Eliade, ”Despre fericirea concretă”
Maher Art Gallery: Francois Fressinier
De Anima
„Nu poţi împeidica drumul gândurilor, întocmai cum nu poţi opri valurile mării să se întoarcă la ţărm. Marinarii numesc asta reflux; vinovatul o numeşte remuşcare. Dumnezeu răscoleşte deopotrivă sufletul omului şi apele oceanului.”
(Victor Hugo – Mizerabilii)
Francois Fressinier Art
Ultima modificare făcută de latan.elena; 17.11.2016 la 12:18.
Naivul
"Pășește cu grijă, calci pe suflete!”
Apoi omul a învățat să se încalțe, să nu mai simtă suflete strivite sub tălpile goale. A uitat că fiecare pas al lui ucide fire de iarbă și gâze mărunte. A început să pășească mai apăsat și mai grăbit, prea grăbit să mai ducă grija altora.
Nu degeaba ne naștem desculți - să simțim!”
Moise D. - „Gol de timp”
„Nu știu ce e timpul. Nu știu care-i adevărata lui măsură, în caz că el are vreuna. Cea din orologiu știu că e falsă: ea divide timpul în mod spațial, din afară. Știu că și măsura emoțiilor este falsă: ea divide, nu timpul, ci senzația timpului.”
Fernando Pessoa, Cartea neliniștirii
Anna Dittmann · Illustration
Clara von Sivers (1854-1924) German
Aşadar ce am venit să facem aici?
Iată una dintre întrebările pe care un căutător de sens le pune în permanenţă.
pe de o parte, Dumnezeu ne lasă liberi, ne-a făcut responsabili…, şi totuşi, pe de altă parte, ne invită să ne abandonăm lui, să permitem să fie făcute şi să existe lucruri.
[…]
Vi se va părea incredibil răspunsul meu.
Probabil că vă va scandaliza.
Am venit aici pentru a crea.
Pentru a participa împreună cu Dumnezeu la actul creaţiei.
Uneori creăm în mod conştient, alteori în mod inconştient.
Fără să o ştim.
Creăm în funcţie de nivelul de conştiinţă personală atins de-a lungul călătoriei făcute în viaţă.
Valerio Albiseiti – Devino ceea ce eşti
SURSA:http://www.ceruldinnoi.ro/Aforismul_zilei_2011_1.htm
ARTE - Classic Art
Edgar Degas
Ultima modificare făcută de latan.elena; 17.11.2016 la 21:40.
Absurdul si Gratia
A ieşi din somn, a reveni din uitare,
înseamnă a-l descoperi pe „Cel care Este” în noi dintotdeauna
şi nu cere decât să cunoască şi să iubească prin noi.
Jean-Yves Leloup – L’absurd et la Grâce
Dintr-un fragment ...aici
SURSA: http://www.ceruldinnoi.ro/Aforismul_zilei_2011_1.htm
Ultima modificare făcută de latan.elena; 17.11.2016 la 21:59.
”Unii spun să înduri, unii spun să slujeşti, unii să te detaşezi. Dar cine îţi spune să găseşti ceea ce este cu adevărat bine pentru tine?” Richard Bach
''Îmi place răsăritul soarelui
pentru că îmi aminteste că
există întotdeauna noi începuturi...''
Ken Wilber
Momentan sunt 189 utilizatori care navighează în acest subiect. (0 membri și 189 vizitatori)
Marcaje