Pescărușul Jonathan Livingstone
"Richard Bach a scris o poveste pentru cei care isi asculta inima si nu traiesc numai dupa reguli, cei pentru care efortul desavarsirii inseamna o rasplata in sine. Ei stiu ca viata adevarata se gaseste dincolo de aparente, de aceea locul lor este alaturi de Jonathan, incercand sa-si depaseasca limitele.
CITATE
"Ne putem ridica noi înşine din ignoranţă, putem deveni noi înşine fiinţe ale perfecţiunii, inteligenţei şi talentului. Putem fi liberi! Putem să explorăm! Zborul! (p. 26)
Oare un pescăruş care descoperă şi urmează un sens în viaţă, un ţel mai înalt este mai nesăbuit? Mii de ani ne-am zbătut să avem peşte; acum, raţiunea vieţii noastre e alta – să ne desăvârşim, să explorăm, să fim liberi! Mai daţi-mi o şansă, lăsaţi-mă să vă arăt ce am descoperit (p. 32).
Noi am trecut dintr-o lume într-alta şi deşi aceasta nu se deosebea cu nimic de prima, uitam imediat de unde am venit, ne era indiferent încotro mergem, trăiam clipa. Bănuieşti prin câte vieţi am trecut până să ne dăm seama că viaţa înseamnă mai mult decât hrană, luptă şi putere în Stol?(p.49).
Aceeaşi lege se aplică şi acum: ne alegem lumea următoare în funcţie de ceea ce învăţăm în această lume. Dacă nu înveţi nimic, lumea următoare este întocmai ca aceasta, cu aceleaşi limite şi cu aceleaşi apăsătoare greutăţi pe care trebuie să le biruim.(p.49)
Cu cât zbori mai sus, cu atât vezi mai departe (p. 63).
Oare ce exersăm în fiecare zi? Dacă prietenia noastră depinde de spaţiu şi timp, atunci în ziua când vom învinge în sfârşit spaţiul şi timpul, ne vom fi distrus şi propria noastră frăţie. Dacă învingem spaţiul, rămânem numai cu Aici. Dacă învingem timpul, rămânem numai cu Acum. (p.64)
Foarte bine, Fletcher. Ţine minte ceea ce spuneam, că trupul nostru nu e altceva decât gândirea însăşi! (p. 88)
De ce oare, spuse Jonathan nedumerit, cel mai greu lucru pe lume este să convingi o pasăre că e liberă şi că şi-o poate dovedi sieşi cu puţin efort? De ce oare e atât de greu? (p 90)
Dar, Fletcher, nu asta iubeşti la ei! Nu iubeşti ura şi răutatea. Trebuie să te străduieşti să vezi adevăratul pescăruş, partea bună din fiecare. Trebuie să-i ajuţi şi pe ei s-o vadă în ei înşişi. Asta înţeleg eu prin dragoste. E grozav când înţelegi asta (p. 90-91)
Sărmane Fletch, să nu crezi ce-ţi spun ochii. Ei oglindesc numai piedicile. Priveşte cu gândul, descoperă ceea ce ştii deja şi vei vedea cum trebuie să zbori. (p 92)."
MAI MULT : http://fymaaa.blogspot.ro/2016/07/pe...-30072016.html
Marcaje