Uneori şchiopătând, alteori târându-se pe brânci, viaţa merge înainte.
Zaharia Stancu
O noua zi , un nou inceput, o noua mica viata ,un dar nepretuit de care uneori nu suntem constienti. Multi s-au luptat pentru a trai pana in acest moment, altii au pierdut lupta... Si sunt din ce in ce mai multi...cad sub coasa indiferentei,incompetentei , inconstientei ,lacomiei,perfidiei unor neoameni care au ajuns sa conduca destinele aceste tari.
Zilele acestea am vazut cu ochii mei cat de neinsemnata a ajuns fiinta umana,cum in cel mai scurt timp se poate trece de la viata la moarte datorita indiferentei,incompetentei din unele spitalele romanesti, nedotate cu aproape nimic din cele necesare. In Romania <<lacomia>> a ajuns lege ,toate se fac numai pentru bani,bani,mereu mai multi bani,oriunde ,bani,daca nu ai bani nimeni nu misca un deget.Este incredibil ce se intampla, este vremea lor, a hienelor, suntem in plin razboi,
lupta intre bine si rau este pe viata si pe moarte,mai vizibila ca oricand, si scapa doar cine poate. Dumnezeu sa aiba mila de noi ! Nu se poate schimba nimic in bine până ce nu se schimbă totul, de sus in jos. Cum? Cand ? Doar Dumnezeu stie.
Nu stiu cum am dat peste aceste citate din Zaharia Stancu dar se potrivesc asa de bine... Pare ca totul se repeta ciclic...
Acum e vreme de război. Oamenii ucid oameni. Nu-i trage nimeni la răspundere. Dimpotrivă! Unii capătă şi decoraţiuni pentru asta.
Acum e război. Acum oamenii omoară şi pentru mai puţin. Acum oamenii omoară şi pe degeaba.
Pier repede muştele: repede se înmulţesc şi repede mor. Oamenii se prăsesc ceva mai greu, dar în vreme de război ei pier tot atât de repede şi tot atât de uşor ca muştele, iar în unele împrejurări chiar mai uşor, chiar mai repede.
Zaharia Stancu
Timpul nu se opreşte pe loc. Orice s-ar întâmpla pe pământ, pe stele sau printre stele, el merge înainte cu aceiaşi paşi măsuraţi.
Zaharia Stancu
Marcaje