Paul Purea
31 mai
MULTUMIRI SI…DEZAMAGIRI !!
Firesc este ca oamenilor care cred in tine ,iti recunosc valoarea si te sprijina in demersurile propuse (indiferent de rezultate ) , sa le multumesti ! Si eu le MULTUMESC, din strafundul sufletului meu ( astazi datorita altora , trist si mahnit !) ; le multumesc tuturor celor care AU FOST ALATURI DE MINE , m-au votat , au trepidat dimpreuna , de emotie si dorinta ca eu sa reusesc … si odata cu mine , ei ! Dar, n-a fost sa fie asa cum ne-am propus noi! Pacat ! Mare pacat ! Rau imi pare de faptul , ca se puteau face atat de multe lucruri bune ,ca, se putea demonstra ca se poate , ca , toate proiectele mele atat de indraznete si benefice pentru necajitul nostru popor , puteau sa fiinteze , sa creasca , sa salveze…Dar …?! Ele nu vor mai prinde, din pacate , contur niciodata …! Viata isi va continua mersul ei . Necazurile , la fel . Aceleasi masti , aceeasi figuranti care sa ne reprezinte ( doar cateva/cativa , in plus !), la Bruxelles si Strassbourg. Si nimic mai mult ..nimic altceva …Banalitate si blestem …Si noi in urma lor !
Stiu si ca , nimeni nu e Mesia , nimeni nu reprezinta “putere de Dumnezeu “ in a crede ca poate face minuni - trebuie acest adevar de fiecare dintre noi recunoscut ! Dar, un lucru (si el ! ) trebuie acceptat : exista oameni care pot , vor si gandesc la tara si popor , si altii care nu pot , nu vor si - in plus - , sunt rupti de glia si neamul lor ! Oricat am vrea sa fugim de o astfel de realitate , ea exista … Acest lucru se pare ca , si de data aceasta , s-a intamplat , s-a uitat ! Pacat ! Mare pacat ! Dezamagire cat Carul Mare ! Cat cerul nostru mereu inrosit , ucigator ! Sa incerci sa alini suferinta celor napastuiti de boala , sa cauti concret sa atenuezi din saracia si neajunsurile celor saraci si oropsiti , sa te lupti sa redai demnitatea si respectul celor carora le-au fost furate (inclusiv respectul si demnitatea , privitoare la Tara ), sa renunti la linistea si binefacerile vietii tale pentru a le transfera concetatenilor tai , si…si… si Ei (!) , pentru care tu te straduiesti ca toate aceste majore stari sa le apartina , sa fuga de tine ? sa nu te recunoasca ? sa te blasfemeze ? Doamne , de ce ti-ai luat fata de la Romania si de la poporul ei ? Doamne , cat inca mai vrei sa tii in nimicnicie si idiotie , neamul meu ?
Nu sunt omul care plange vehement cand sufera un esec si nici cel care rade nestapanit, sardonic, cand a trecut “parleazul” nu stiu carui succes . Ma consider un om ponderat care stie sa analizeze lucid si cu argumente ( “pro” si “contra” ) fenomenele prin care am purces , purced .Cand reusita nu mi-a suras (si asa ceva s-a intamplat , si nu o data ! ) nu am aruncat imediat vina pe altcineva - mai ales atunci cand am stiut ca insuccesul ,deci, a depins “pars pro toto “ , de mine . Cand este vorba de un fenomen , politic si social , de dimensiunea unuia ca cel reprezentat de alegerile europarlamentare , deci un fenomen in marime si areal national , lucrurile nu numai ca nu mai depind de tine , dar se complica in sensul de “necrezut” . Ei bine , ce vreau sa spun ? Nimic altceva decat ca toata “scurgerea citoplasmatica” din abia incheiata campanie electorala , privitor la mine ( nu stiu ce s-a intamplat cu ceilalti “independenti “ ), este ciudata , bizara . Au fost desfasurari de fapte si intamplari pe care nu numai ca nu le pot interpreta logic si intelege asisderea , dar imi duc gandul la presupuneri si banuieli mefistofelice si , bineinteles , de frauda masiva . Dar,pentru ca nu vreau sa arunc bumerangul presupunerilor (pentru mine certitudini !) aiurea, care sa se reantoarca nelovindu-si tinta , le zic deocamdata bland , “ fenomene inexplicabile “…
Campania pentru mine a pasit cu stangul . La strangerea semnaturilor au fost cateva persoane importante care mi-au promis ajutor si implicare ca in ultimile saptamani sa recunoasca “obligatia” de a se retrage . Au urmat o serie de contestatii si procese privitoare la listele mele. Numai ale mele ! ( Aici , grabit si superficial , explicatia este usor de dat : interesul si ordinile venite din partea conducerii ppdd de a ma elimina – una din greselile majore ale acestei conduceri . Dar…singur ppdd a fost implicat ? – la zece procese ? ).
(Oricine se intreaba si de ce “semnatarii “ in final nu te aleg : 1) pentru ca iscalesc orbeste fara sa te cunoasca . 2) pentru ca sunt imprevizibili in manifestari . 3) pentru ca te vand la “coltul de strada “ contra unei perechi de papuci .4) pentru ca sunt …permiteti-mi sa nu-i jignesc prea rau , si ca…sufera de un “sindrom de turma “! ETC ) .
Inca de la inceputul campaniei am avut impresia ca sunt urmarit in “miscarile “mele . Nu vreau insa sa insist prea mult intr-o astfel de presupunere .
Dintre candidatii independenti sunt singurul care am “acoperit “, cred, toate judetele tarii cu postere si materiale de informare despre mine si programul meu de europarlamentar in situatia ca voi fi ales . Nici un poster – spre exemplu – nu a supravietuit , de la inceput pana la sfarsit , campaniei . Au fost afisiere unde posterul meu a fost “ repus “ si de 10-12 ori !
Un prieten , prof.univ . ,intr-un municipiu, care vroia sa ma ajute lipindu-mi cateva afise , normal si legal , a fost urmarit si chemat de trei ori la politie . Singur el !
Am primit in trei randuri cateva mii de roni amenda , pentru infractiunea ca un poster de-al meu a fost gasit intr-alt loc decat cel in care a fost postat de echipa mea ! Sunt aproape sigur ca in acel municipiu sunt singurul “pedepsit “pentru o asemenea fapta ( de trei ori , repet !).
In trei judete , partidele de guvernamant , in sedintele din campanie ( am fost informat de persoane credibile ) au pronuntat numele meu, in sensul : “ Ce facem cu Purea care ne ia din voturi ? “.
Daca cineva se uita atent la rezultatele mele , recunoaste ca voturile imi sunt in general repartizate foarte “echilibrat “ la nivel de judete ( cu exceptia a doua-trei ). Fara a cadea in derizoriu , parca imi lipseste peste tot un zero ! Sa fiu bine inteles , nu vreau sa acuz sau sa dau vina pe cineva . La acest moment de analiza lucida sunt constient ca orice as fi facut , oricum as fi procedat , nu puteam sa reusesc . Daca nu ai in spate un partid puternic (asa cum s-a intamplat cu Eba si cu Diaconu ) nu ai nici o sansa …! In Romania nu poti reusi ca independent, ci ,doar ca DEPENDENT ! Acest lucru sa fie clar pentru toata lumea ! Nereusita nici unui independent real nu este oare o dovada si un semnal pentru toti viitorii “indrazneti “ ? Nu s-a dorit asa ceva ?
Vreau sa discut doar de doua judete : primul , Caras Severin. In 2012, la locale , pentru postul de presed. al CJ, am obtinut aproape 30 000 de voturi valabile si inca 6-7 mii anulate ; am fost zece competitori . E adevarat, apartineam unui partid , dar nu trebuie uitat faptul ca scorul meu depasea cu mult pe cel al partidului respectiv ( 7-8 procente in plus ) . Acum , la europarlamentare , in acel judet am obtinut in jur de 1 200 de voturi . Si asta in contextul in care ultima campania a fost mult mai intensa si mai bine organizata decat cea din 2012 . In plus cetatenii ma cunosteau mult mai bine - multi dintre electori erau constienti ca pentru judetul lor eram singurul candidat eligibil ! Eu deci, sau nimeni altul , dintre localnici , dintre autohtoni , cu sanse de a accede in PE! In CS , M.Diaconu a avut cca 10 000 de voturi ! Nu este un paradox ?
Celalalt judet adus in discutie este , Mehedinti ! Majoritatea cetatenilor mehedinteni ma cunosc sau , cel putin , au auzit de mine : am lucrat mai bine de un an la spitalul din Baia de Arama si 4-5 ani la spit. Judetean . In campanie m-am intalnit cu cca 2 000 de oameni , am aparut de cinci ori la tv locale , panotaj excelent si extins , pliante , calendare etc Rezultatul : cca 350 de voturi !Toate explicatiile sunt de prisos …Cred ca si fostii mei pacienti operati , si cu care eu acum m-am reintalnit , au depasit ca numar pe cel al votantilor …Intr-adevar este ceva care imi depaseste puterea de judecata …Chiar asa ? Oameni care abia asteaptau sa ma intalneasca , sa stea de vorba cu mine , sa-si exprime simpatia si respectul , si in final sa voteze pe un altul …? Greu , greu de inteles , daca nu imposibil ! In caz ca exprima totusi realitatea , si mai greu de explicat !
Am primit destule telefoane de la cetateni , simpatizanti de-ai mei , care au fost impacientati ca in sectiile in care m-au votat , bunaoara , eu nu apar cu nici un vot valabil …Si mai greu de crezut , de interpretat !
Intr-o sectie , unul dintre oamenii mei , intreband fiecare persoana cu cine a votat , a ajuns la cifra de 127 a celor care au declarat ca au pus stampila la pozitia 19…deci , a mea …(nici unul in acea sectie nu a pronuntat numele de Diaconu, spre exemplu ) .Rezultatul : Purea , 15 voturi , Diaconu , 34 voturi s.a.m.d !! Sa fie romanii chiar atat de parsivi , de mincinosi , de idioti ? Nu cred ! Nu vreau sa cred !
Cateva concluzii :
1) Rezultatele sunt reale . Nu am fost votat si …punct ! Asta inseamna ca populatia Romaniei este sanatoasa , nu are nevoie de un medic ca mine in PE. Si nici de unul care realmente putea schimba in bine multe lucruri din tara . Foarte bine ! Sunt primul care ma bucur de o astfel de stare a Natiunii ! Numai un nebun trebuie sa mai aiba, de acum incolo , mila de suferinta si saracia romanului !
2) Rezultatele nu sunt reale .In aceasta situatie, rusine celor care isi bat joc si fraudeaza alegerile in tara noastra de 24 de ani ! Rusine …si nimic mai mult ! Poporul merge spre pieire ... (Sa nu uitam ca alegerile electorale au contribuit in mare parte la distrugerea tarii !).
3) Daca cineva, vrea sa aiba succes, bunaoara sa fie votat in Romania , obligatoriu trebuie , el sau parintii lui , sa aiba / sa fi avut in trupul sau macar o fibra de comunist, de securist . Cu cat esti mai agramat , mai incult , mai mincinos , mai hot si lichea , cu atat societatea romaneasca iti asigura succesul , reusita . Este un adevar care pe mine ma inspaimanta.
4) Daca intr-adevar ma hotarasc si vreau neaparat sa-mi continui periplu prin politica romaneasca , voi deveni unul de-al lor ! Intr-un partid actual, mare si corupt ! Promit ! ( Ma intreb, insa : dar pentru ce ? Poate ca razbunare ? Or, o atare stare nu este cunoscuta de mine …Si atunci ? Nu este oare mai intelept sa-mi vad de viata si treburile mele , acolo in Germania ,care mi-a dat totul ? De la accept , promovare , respect, si …pana la recunoasterea valorii mele ? ).
Marcaje