Paul Purea
ROMANIA nu mai este TARA , a devenit HABITAT !!
Sa ma mai prezint iarasi in fata Dvs, sa spun din nou cine sunt ,sa va declar ca imi iubesc tara , ca n-am alt gand decat a-mi servi poporul ? Sa va rog sa ma credeti ca fac sacrificii imense in demersul indraznet … de a indeparta incorsetarea satanica, asfixianta, care apasa asupra neamului meu ?? Sa va rog inca, sa semnati pentru mine …? Pentru Parlamentul European ? Pentru ce as mai face-o ? La ce bun ? As continua , doar , daca as vrea sa-mi bat joc de mine si de timp ! De mandria si de demnitatea mea ! Si poate , de putinii oameni care au crezut in mine ! Am incercat destul ! Da , am facut o mare greseala ca m-am reantors in Romania ! Ca am incercat sa-mi ajut poporul ! Cu fiecare clipa scursa , cu fiecare vorba , cu fiecare privire , sunt tot mai constient ca un om cinstit , drept , moral , performant , cu o gandire sanatoasa, cu posibilitati de afirmare in alta parte , n-are ce sa caute intr-un astfel de loc . Si, de ce nu ? Simplu : nimeni , absolut nimeni ,oricine ar fi si oricat s-ar stradui , nu mai poate face nimic …, nu mai poate salva nici macar un km patrat din Romania ! Din popor, nici macar un om ! Ma refer la reusita scoaterii tarii si a cetatenilor ei din mocirla …ca sa nu folosesc celalalt cuvant ! Da, nu se mai poate face nimic , din pacate . Soarta romanilor este pecetluita ! Dar nu de straini …! Si nici de vreun ocult mondial ! Aiurea ! Romanii insisi si-au batut joc de ei , isi bat inca ; s-au terminat unii pe altii …Si toti au terminat o TARA ! Da , romanii au terminat Romania cea bogata si frumoasa ! Nimeni altii ! Suparati-va cat vreti pe mine , n-aveti decat ! Si bateti-va in continuare, cu pumnul in piept, de mandri ce sunteti ! Este treaba voastra … Intr-adevar Romania nu mai este tara pe care eu o stiam! Nu mai este nici macar ţară - Romania a devenit HABITAT ! Un biotop ,in felul sau , unic in lume . Poporul roman nu mai este nici pe departe poporul pe care il stiam, si-l admiram cu ani de zile in urma. Boala s-a extins …A devenit incurabila . E adevarat, oamenii se misca inca, merg pe doua picioare , ingaima vorbe , mimeaza actiuni …dar vai (!) cat de false , de nelogice, de aiurea ! Gesturi haotice ,subiecti deprimati , natura distrusa … Este o stare groaznica de care cei mai multi nici nu-si dau seama …S-au obisnuit cu ea . Majoritatea dintre cetateni nu mai pot gandi clar , sanatos, fiindca traiesc intr-o realitate paralela – una vegatativa , fiziopatologica . Pe multi, stiu , o sa-i supere spusele mele ! N-au decat ! Nu pot , nu mai pot sa-i laud dupa experienta pe care am avut-o …daca as face-o as cadea si eu in aceeasi stare de fals , de indolenta , de promiscuitate a gandirii . Pai , sa ma ierte bunul Dumnezeu , ce popor , sa zicem , “doar si numai” din Europa , tolereaza , intretine si chiar prolifereaza o atitudine de distrugere a lui , mentala si de boala sociala, de toleranta si obladuire , ca si poporul roman ? Sa-l arunce in saracie si in boala , ba chiar in moarte , o clasa, o grupa mica de hidosi si nemernici , de hoti si atei , de fiare insetate de sange uman ,… si acest zis , de multi inca, popor, sa li se supuna ca un animal domestic , ca un autist , ca o fiinta decerebrata , cu mana cersetoreasca intinsa , cerandu-le milostivire si indurare , sau chiar , cei mai in putere dintre oropsiti , sa-i aplaude frenetic , ca pe niste dumnezeii ? Sa nu-i intrebe nimic ? Sa nu-i traga la raspundere ? Sa nu stranga pumnul si sa nu scrasneasca din dinti ? Sau- cel mai simplu lucru din lume – sa-i voteze fara cracnire ? Se mai poate numi acesta, popor ? Si daca da, mai poate fi el “situat “ intr-un timp modern ? Intr-o democratie ? Intr-un stat de drept , european ?
Sunt convins ca o parte dintre romani acced la parerea mea . Oricat de critica ori de trista ar fi ea . Acestia sunt cetatenii in convalescenta sau inca neafectati de boala . Dupa cate am constatat , sunt insa, destul de putini cei care - in posibilitatea unui oarecare optimism privind redobandirea statutului Romaniei de tara demna , respectata si prospera - se implica concret intr-un astfel de demers necesar si patriotic . Cei mai multi stau deoparte , nepasatori si impotenti . Asteptand…malaxarea cu nimicul , cu golul , cu nimicnicia .Cu prostitutia ,cu minciuna ,cu hotia si cu coruptia .Cu prostia . Nimeni nu ma mai poate convinge de contrariu . Realitatea e realitate , iar eu in ultima vreme am gustat din ea, din plin …din pelinul ei !
Am intalnit si oameni minunati , cu privirea si mintea , deschise inspre curat , inspre adevar , inspre valoare . Semnaturile majoritatii lor le-am primit cu bucurie . Cu deosebita satisfactie si incredere .Dar … vai !, sunt atat de putini ! Si , vai !! sunt atat de multi cei din cauza carora Romania in curand va fi distrusa complet , va ajunge fara de identitate , fara de nume - cat nici nu este de crezut ! Atat de multi, cat nici nu va puteti imagina ! Am intalnit sumedenie de escroci , de mincinosi , de hoti , de ipocriti , de nemernici , de idioti , de parveniti , de mitocani , de mitomani , de falsi , de humanoizi mizeri , de tot ce e mai rau si murdar pentru un biped teluric, cu pretentii de superior . O , Doamne , sa incerci sa comunici cu cineva si sa-ti dai seama ca individul acela nu mai gandeste clar si sanatos , ca pe deasupra este nemernic si mojic , ca este in stadiul de decerebrare bolsevica dupa atatia ani ( ca sa nu spun direct de animalism ), ca nu stie si n-a auzit macar de bunul-simt , de respect , de cele mai elementare norme cetatenesti si de convietuire sociala . Ca este ignorant si incult crezandu-se cult si savant ! Da, pur si simplu , e de necrezut . Sa le explici ca iti cheltuiesti timpul si banii ca sa-i ajuti , ca telul tau nu este altul decat acela de a contribui la realizarea unui sistem sanitar de performanta si recunoastere europeana , ca doresti sa implementezi in clasa politica romaneasca , acel “altceva “ pe care cetatenii nu-l cunosc , ca tu practic n-ai nici un avantaj , ci doar ei , ceilalti , sa le dai CV-ul cu biografia si realizarile tale , si …la sfarsit sa te intrebe : ”… dar ce-mi dai ?” , “ …fugi , domnule de-aci ca esti un hot “ “ …stiu pe cine sa aleg , eu aleg partidul meu “ ( si bietul de el , flamand si jerpelit , abia se mai misca ) , “ …eu aleg pe cine am mai ales “ , “ …da ce-ai facut tu pentru Romania ? “ , “ …semnezi acest angajament ? “, “ …cum poti sa fi si doctor si politician ?” “ …si tu umbli dupa ciolan ?“ , “…de ce sa te aleg pe tine si nu pe …? “ etc , etc , etc . Si daca acesta este adevarul sa mai crezi ca situatia din Romania se va indrepta vreodata ? Sa mai ai incredere in viitor ? Poate ca mai sunt destui care cred,…poate chiar indivizii cu intrebarile de mai sus , si multi inca altii , oricum …categoric , nu eu ! Dumneavoastra , care cititi aceste randuri ce parere aveti ? Dumneavoastra care v-ati grabit sa-mi dati semnatura intru schimbarea in bine a tarii ! In a face putina lumina in politica romaneasca…! Doar dvs sunteti din alta categorie …! Nu ? Sper ca nu incepeti si dvs ca ceilalti, sa ma intrebati ce va dau ? Doar sunteti prietenii mei de pe FB ! Ati uitat ? Si cred ca nici nu vreti sa-mi spuneti ca nu ati iscalit , nici unul dintre dumneavoastra , pentru mine ?! Ar fi culmea …! Tocmai voua sa nu va pese de soarta tarii si a poporului , de care mereu vorbiti , amintiti in comentariile savante de pe facebook? Credeti si voi ca lucrurile se vor indrepta cu de la sine putere , fara de nici un efort din partea voastra ? Daca credeti ,e bine ! Eu unul nu mai cred in nimic , nici macar in voi nu mai cred , prietenii mei virtuali …! (Se intelege , ma refer la cei care n-au catadicsit nici cu o simpla semnatura sa incerce macar presupusa , posibila schimbare in politica de dezastru din Romania ! Nu va spun eu… , sunt convins ca si singuri , va rusinati de neputinta voastra ! Recunosc, e si acesta un mic inceput …! Succes cu candidatii vostri rodati si extraordinari – fiti siguri de performanta lor in cumpararea de posete , pantofi , ceasuri Rolex si …afaceri oneroase ! Romania nu mai este de salvat ! ). Va felicit !
Marcaje