Paul Purea
VA ROG FRUMOS… NU MA LASATI SA TRADEZ !
Oricat m-as stradui , oricata stapanire de sine as avea, oricat de mult as vrea sa persist in hotararea mea luata acum cateva zile de a nu mai interveni la anumite ne-“intelegeri” sau chiar “abjectii “ ( e drept, venite din partea a doar doi-trei “ mucaliti facebook “- eni ), nu pot , deci , sa nu mai “ ies la rampa “ inca o data – sper , de data aceasta pentru ultima oara ! – si sa explic , din nou , cateva aspecte legate de persoana mea si de presupusa candidatura la Europarlamentare …Rog , ma inchin in fata fiecaruia pana la pamant , faceti un mic efort , eliminati din fiinta Dvs tot ce inseamna prejudecata , egoism , invidie ,dusmanie, rautate , aberatie vizuala, trivialitate …si incercati sa fiti cinstiti , onesti - cu dvs inainte de toate - dar… mai ales cu adevarul si realitatea ! ; Incercati sa fiti drepti !
1) Nu am pretins ca sunt un individ “ extraordinar” . Sunt mai constient decat oricine ( este si firesc ) de “dimensiunea “ mea ! Romania are multi oameni de exceptie , care trebuie recunoscuti – cu voie sau fara de voie ! Personal , nu ma consider printre acestia . In fapt, sunt tot felul de criterii dupa care se poate aprecia valoarea unui om – nu intru in detalii . Cine vrea sa ma cunoasca ,- si sa cunoasca putinul sau multul care ma caracterizeaza - are la dispozitie atata “material “ in apropiere , pe FB , incat o poate face imediat . Un lucru trebuie sa convinga insa pe fiecare : eu, cel putin , m-am straduit sa fiu asa cum am considerat ca trebuie sa fie un bun roman , un adevarat cetatean al planetei ! Ca am reusit doar in parte , sau chiar de loc , Dumneavoastra sunteti cei care trebuie sa apreciati !
2) Nu am tradat niciodata si nu voi trada niciodata ! Nici oameni si nici principii ! In schimb am fost eu tradat , si nu de putine ori ! In legatura cu relatia mea cu PPDD si personal cu dl Dan Diaconescu , precizez : cu DD , sunt in continuare prieten, si asa o sa raman ; si azi , ca si la inceput , la fel de mult il simpatizez si il respect . Pentru mine , a fost si ramane , un om deosebit, un om minunat ! Nu ma intereseaza ce spun altii despre el – de bine ori de rau ! PPDD – a fost si ramane partidul meu de suflet ! Aceasta declaratie , rog a nu fi pervertita ! De nimeni ! Un lucru trebuie foarte bine inteles … : un partid poate fi un ideal , un grup de oameni este un grup de oameni – nimic mai mult ! Personal consider ca inca fac parte din acest partid . Deci , si persoana mea (inca) ,inseamna aceasta formatiune politica ! Inainte de toate, in conceptia mea , un partid prin reprezentantii lui trebuie sa aiba un singur scop : acela de a ajuta patria si poporul ! Exact acest lucru vreau eu sa-l fac .In legatura cu faptul ca OTV si PPDD , m-au “creat “ este si adevarat si neadevarat . In afara de faptul ca mi-a facilitat o oarecare , mica , notorietate , de ce altceva am beneficiat pana acum ? De nimic … Oare eu , prin imaginea mea , nu am ajutat partidul ? Prin tot ce am facut ? Oare cati din cei ce au aderat la acest partid nu au facut-o si datorita prezentei mele ? Cei care m-au indragit au facut acest lucru doar pentru ca am aparut la acest post tv, sau pentru felul meu de a fi ? Pe sticla OTV-lui s-au perindat mii, zeci de mii de oameni si…? ( Toate celelalte televiziuni unde am aparut n-au jucat nici un rol ? Zecile de articole din presa scrisa ? Zecile de lansari de carte ? Zecile de mii de pacienti care au fost ingrijiti de mine ? ) . Sigur , cel mai usor lucru este de a nu recunoaste meritele cuiva si a crede ca toti ceilalti ,in afara de tine , nu reprezinta nici o valoare ! Cine mi-a zamislit cariera ? Cine mi-a plamadit atatea specialitati chirurgicale ? Cine mi-a scris cartile si articolele ? ETC, ETC…Isi poate cineva imagina ca inca inainte de OTV eu am hotarat ca trebuie sa fac politica , pentru a ajuta la bunul mers al tarii ? Isi poate imagina cineva ca personal, inca de la inceput , am fost curtat de toate partidele cunoscute , multe dintre ele cu “oferte “directe de a ma “unge “sef de judet , sau la doua , cele mari , de a ma face vicepresedinte ? Si chiar parlamentar ? Interesati-va si aflati usor aceste lucruri . De ce am ales PPDD ? dintr-un singur motiv …pentru ca l-am considerat partid nou si eu eram pregatit sa lupt pentru schimbarea intregii clase politice corupte …De aia ! Si acum ( e drept, doar de cativa indivizi) sa fiu considerat tradator ? O,credeti-ma , puteam de o suta de ori sa devin tradator , si n-am facut-o ! N-o fac nici acum ! Nu sunt oare destui tradatori, cei despre care ar trebui sa se discute ? Nu este ceva de ordinul idiotiei sa discuti tocmai despre mine cand e vorba de tradare ? ( Un lucru foarte important de retinut : la orice partid as fi aderat astazi as fi parlamentar !!! – cu exceptia unuia singur , partidul meu de suflet , PPDD …? Pentru mine , si nu numai , nu este o realitate de neinteles ? Vreti sa mai discutam de tradat-tradare ? De adevar si dreptate ? De merite si avantaje ? De mitocanie si cinste ? ) .
3) Pentru ca sunt multi derutati de excluderea mea de pe lista PPDD …precizez : este vorba de lista pentru Parlamentarele din dec 2012 ! Atunci , intr-adevar , a fost o “manevra “ pe care nu o inteleg nici acum . Oricum , au reusit ! M-au inlaturat…exact pe mine care puteam intra fara redistribuire …Singurul din tara .Fiecare trebuie sa mai stie un lucru : nimeni , absolut nimeni din politica romaneasca ( care de fapt nu e politica , ci un fel de “spoiala “ , un conglomerat nociv de interese personale meschine ) nu accepta de buna voie si cu placere un om ca mine , decat de a-si face reclama ( printr-un astfel de om ) si atat .De ce ? Cititi, va rog, inca o data ce am postat in ultima vreme …si primiti raspunsul . Al doilea aspect : nimeni din partidul nostru la “locale “, la nivel national , n-a avut mai multe voturi decat mine ( aprox. 30 000 + 10 000 anulate ). Acest lucru aproape ca s-a tinut ascuns .De ce ? Nu stiu …Si acum ceva strict personal : nu stiu de ce am fost demis din functia de primvicepresedinte al org . Caras-Severin … cu mult inaintea discutiei listei privind Europarlamentarele .Chiar nu stiu ! Alt aspect : , personal nu am spus nici macar un cuvant de nemultumire ori de repros pentru acest lucru . Altii cand au aflat stirea , au facut comentarii si s-au revoltat …Si tot eu sunt vinovat ? Acest lucru este bine de stiut de catre cei 2-3 “analisti “ care incearca , exact , sa loveasca in mine …Deci eu tradez sau sunt tradat ? Desigur , cei fara de o judecata clara , cum pot sa vada lucrurile altfel ? Ei raman pe mai departe ancorati in fanatismul lor aberant si diform ! E clar…Retineti inca ceva , nu numai ca am acceptat acele “hotarari “ fara cracnire , deci , dar nu am facut - repet - nici un fel de repros nimanui …Si stiti cine a contribuit cel mai mult , sa zicem , la inlaturarea mea ? Unul care a tradat, si astazi apartine altui grup parlamentar …Si stiti cine inca ? …un biet consilier ( care a ajuns consilier datorita mie ), cumparat acum de altii, si la care nu se gandeste nimeni din conducerile noastre sa-I ceara retragerea sprijinului politic …! Ba din contra , increderea “sefilor “in acest om creste …Mai e ceva de spus ?
4) Ca vreau sa particip la cursa pentru PE ? Da , consider ca Tara are de castigat cu oameni ca mine . Cred ca pot sa schimb in totalitate conceptia privitoare la deputatii nostri . Am mai spus , acest parlament nu inseamna ceva privat in a-ti face tu avere , si nici ceva ce trebuie sa tina strict de un partid , trebuie obligator sa tina de tara , de national ! E chiar atat de greu de inteles acest lucru ? Luati pe cine vreti dvs dintre cei 33 de europarlamentari de pana acum , si ? Sunteti multumiti ? Eu nu …Ca prin prezenta mea stirbesc din forta PPDD? Trebuie sa fii mare idiot ca sa spui asa ceva ! Eu nu astept pe nici un fan al cuiva sa ma voteze pe mine , sa fie clar ! Si cand spun ca o sa apartin acestui partid , acest lucru inseamna tradare ? Chiar daca nu as mai face parte din acest partid ( sa presupunem la absurd ) eu tot la acesta o sa caut sa ma afiliez, daca o sa reusesc . Nu inteleg ce-i asa de grav in demersul meu ?In loc sa fiu laudat , sunt ponegrit ? Dr. Oprescu nu a candidat independent ? A stirbit din USL ? Sa lasam cetatenii sa voteze pe cei de la alte partide , pe aceiasi oameni de pana acum, sau e bine ca PPDD sa aiba un deputat in plus ? Sunt cca 10 milioane dintre cetatenii Romaniei care nu mai vor sa auda de clasa politica actuala , si cine stie , poate ca prefera un “independent “ ca mine. Nu este logic sa gandeasca fiecare asa ? E chiar atat de greu ? Chiar ca nu mai inteleg nimic ! Eu chiar sper , daca ajung pe liste , sa fiu votat de oamenii de la toate partidele – de toti care vor “altceva “! PS –inca azi o sa cer sa fiu scos de pe lista partidului , de pe acel loc “binemeritat “ 17…pentru a incerca sa ajut partidul ! O intrebare esentiala : personal , n-am voie niciodata sa mai candidez ? Si daca da , de ce ? Ca ma bazez pe electoratul partidului ? Eliminati-ma naibii odata din partid ( poate s-a si intamplat , nu mai sunt sigur de nimic ) si sa-si vada fiecare de drumul lui ! M-am saturat sa aud tot felul de ineptii si baliverne ! Eu iubesc un partid atata vreme cat poate fi util tarii si poporului ! Nu ma intereseaza persoane – fie ele cine-o fi ! In esenta nu ma intereseaza nimeni si nimic altceva decat aceasta biata tara , care trebuie ajutata ! E chiar atat de greu de inteles si acceptat ? Mai lasati-ma in pace cu interesele voastre meschine si cu gandirea voastra , infantila !
5) De ce am ajuns aici , sa doresc sa fac politica? Simplu …Am renuntat la atatea avantaje personale , am facut atatea eforturi , consider ca lucrurile nu merg deloc bine in Romania , incat credeti-ma nu pot sa nu incerc sa schimb pe cat posibil din situatia disperata in care se se gasesc multi dintre cetatenii nostri, din tara ori din diaspora !TREBUIE SA FACEM CEVA , de fapt sa facem ALTCEVA , decat au facut pana acum pseudopoliticienii nostri ! Ca nu vom reusi : posibil ! Dar de ce sa nu incercam ? Poate …poate…cine stie ? De un lucru trebuie sa fie fiecare convins : eu , personal , nu ma voi schimba ! O sa raman pentru totdeauna acelasi om !
6) Referitor la cei cativa rauvoitori ai mei …Ii iert …Sunt convins ca nu sunt pe atata de rai , de “scorpioni “ pe cat vor sa para . Poate ca nu ma cunosc indeajuns , poate ca nu stiu exact ce vreau sa fac , nu isi inchipuie ca sunt si oameni care gandesc la cei necajiti din popor , la demnitatea tarii , nu stiu cate eforturi am facut pentru ca – exact impreuna cu ei –sa sper sa reusim sa schimbam ceea ce este de schimbat …Cel mai bine ar fi sa-mi spuna unde am gresit , cum trebuia sa fiu , ce trebuia inca sa fac ,ce trebuie inca sa realizez, pentru a le fi pe plac …! Daca nici de data aceasta nu vor sa inteleaga , este treaba lor . Sa injure , sa arunce cu noroi , sa faca ce vor ! Eu imi vad de drumul meu …alaturi de cei multi cinstiti , cu mintea clara , adevarati . Ca perspectiva , mai fac eforturi pana in 2016 …! Cu voia sau fara voia cuiva ! Alaturi de un partid , sau singur …Indiferent , cum ! Inca mai sper, deci …Daca nu o sa reusesc , declar inca de acum : o sa tradez ! Exact cum si altii mi-au tradat asteptarile , visele , sperantele …! Exact ca ei , o sa tradez si eu : tara si poporul ! Poate ca doar asa fiecare o sa ma inteleaga , o sa ma urmeze , o sa ma aprecieze si …de ce nu ? poate chiar o sa ma indrageasca …!
7) Am aflat acum , in ultimile minute , ca intr-adevar am fost exclus de pe lista PPDD. Fara nici un fel de explicatii . ( Probabil postarea repetata cu excluderea mea de pe lista –momentul 2012 - n-a fost intamplatoare . In politica romaneasca totul are un “tâlc” ) .Foarte bine ! Acum vreau sa intreb : tot eu sunt de vina ? Sau , si mai exact : doar eu ? ( Sa fiu sincer …pana in ultima clipa am sperat ca ordinea de pe lista va fi schimbata …) .
O sa incerc pe cat imi sta in putinta sa ajut in continuare PPDD ! Nu pot sa fiu altfel …Personal nu astept ajutor din partea cuiva care nu ma vrea ! Deocamdata ! Va veni , sunt convins , si vremuri mai bune ! Pentru toti …O sa intreprind totul pe cont propriu … Si…o ultima intrebare simpla, la care fiecare ar trebui sa gandeasca , chiar si, fara sa raspunda : Nu mi s-a dat cu buna-stiinta acel loc 17 stiind ce se va intampla ? Oare nu se putea merge in campanie impreuna ? Si daca nu …de ce oare ?
Marcaje