Domnule Doctor Paul Purea,
Ma gandesc mult la Dumneavoastra. Imi vin in minte ideile simple si clare pe care le-ati expus in emisiunile tv, ce vor avea un impact major in ceea ce priveste viitorul Romaniei. Schimbarea Sistemului in Romania va fi unul profund, asa cum ati si spus-o, ce-o sa devina in Timp model de lucru pentru intreaga Societate Umana. Ma uit zilnic la OTV, in speranta ca o sa va vad din nou.
Tinerii sunt singurii care pot sa invete toate aceste noi concepte. Dar acestia au bineinteles nevoie de SFATURI ale BATRANILOR.
Ma ajuta mult ca mi-ati scris ACUM. Tocmai am fost rau hulit de cei cu care m-am amestecat in ultimele luni. In dorinta mea de-a ajuta, am crezut ca aceste persoane sunt dornice sa invete sa fie mai bune, sa devina capabile sa-si ajute proprii copii si de ce nu si pe cei din jurul lor, sa devina eficiente si sa nu mai fie nevoite sa stea cu mana intinsa...dar, m-am amagit degeaba. Daca s-a ajuns la o astfel de manifestare a celor ce nu stiu ca nu stiu, bineinteles ca nu este vina lor ci un mare gol in intelepciunea mea. N-am fost capabil de-a alege graul de neghina si-am pierdut Timpul inutil. Singurul lucru care ne ramane de facut in astfel de cazuri este acela de-a ierta. Nu si de-a uita....
Asa DA si Asa NU trebuie invatat continuu pana in ultima Clipa a Vietii, logica fara de care nu ne putem duce la bun sfarsit promisiunea facuta in fata lui DUMNEZEU, atunci cand am venit pe Pamant. Fiecare avem o misiune promisa. 99,99..99 % din oamenii de pe pamant uita de aceasta. Fara Omenie si Bun Simt de toate invatam, dar nimic din ce trebuie.
Poporul nostru este UNIC. Este MINUNAT. Nu intamplator prima Universitate a Lumii a fost infiintata in Romania - Universitatea Zalmoxiana. Aici s-au invatat si s-au pus in practica Legile Omeniei.
De copil plecam cu marfarul prin tara, impreuna cu prietenii mei din curtea blocului. Luam ceva de-ale gurii si .....cateva zile ne confundam cu Natura. Asa a fost sa fie, sa raman de-atunci indragostit de-apururi de Romania. Si Neamul nostru m-a rasplatit dezvaluindu-mi mari taine ale pamantului nostru. Asa am aflat de Zalmoxieni, de filosofia si psihologia lor. De bunatatea fara margiuni a acestui Neam, de curajul, simplitatea, modestia, cat si de profunzimea gandirii lor.
Am buni am tot cautat solutii pentru ca noi toti sa traim normal. Acum stiu pasii...
Orice proiect important pentru a fi dus la bun sfarsit are nevoie de Oameni pregatiti. DE PRIETENI. Cum am spus, viitorul trebuie construit de Tinerii pe care am inceput de cativa ani sa-i " modelam ". Ei au nevoie pentru inceput de sfatuitori, deci de Mari Ganditori.
Pe forumul nostru sunt cateva puncte importante pe care le consolidam zilnic.
1. Scoala de afaceri online Zalmoxa - Criteriile de selectie a Tinerilor ce doresc sa urmeze cursurile acestei Scoli, le rescriem aceste zile.
2. SFATUL BATRANILOR - Criteriile de selectie a persoanelor ce doresc sa faca parte din aceasta echipa au fost stabilite zilele trecute.
3. Proiectele la care lucram.
Prioritatea absoluta pentru Romania o reprezinta Scoala de afaceri online Zalmoxa.
O sa va rog, cu mult respect, sa va ganditi daca doriti sa faceti parte din Membrii SFATULUI BATRANILOR din ROMANIA.
http://www.sfatulbatranilor.ro/forum...TUL-BATRANILOR
Cu mare respect,
Adrian Pop
----------------
Paul Purea 14 februarie 12:37
Stimate domnule Adrian Pop ,
va trimit cu dragoste (des)gandurile mele din dimineata aceasta , parca prea rece si parca prea alba ...
Desgand …
Invesmantand romaneste universalitatea clipei este patosul fiecarui spirit romanesc , cred , din sincretismul geo-telluric-acvatic dunareano-carpatin al spatiului mioritic ezoterian al pereniatii noastre de geto-daci zamolxieni .
Nonobnubilarea duhovniceasca a ancestralitatii telurice ortodoxiene a cognitivului libertatii noastre , de carne si spirit , a eliberarii sinelui din matricea cromozomial - genetica a incarcerarii spatiale , luteico-matrimoniale a reprezentarii umorale a unor matrici umbroase impuse , ce se vor coboratoare dintr-o ordine extralauntrica a eului si vrerii noastre , a fost dintotdeauna o acerba batalie cu vulgaritatea timpului si a expansiunii centrifugare a unora dintre insii nostri ( mare durere !) , nemaivorbind , de intentia natiilor vecine .
Timpul vetust prolifereaza ca orice process , independent de vointa umana, intentia - cu incertitudinea reusitei concluzionare - , printr-o zmulgere din tiparele firesti si legitime ( cum orice timp isi crede invulnerabilitatea si legitimitatea ) , spre iterativitate . Nu de putine ori spre ilar , sardonic si occultism .Firescul devine evanescenta unei maladii persistente .De multe ori periculoasa . Se impun cai si mijloace de gasire a eradicitatii supreme , complete, a nepotrivirii , a idiosincraziei , dintre adevar si masluire . Memento de smulgere , de salt pro- , in redefinirea si recastigarea identitatii – obligativitate a depasirii subconstientului si a migrarii in planetarium inobedient al constientizarii hipertrofierii sinelui la grad de popor . De naivitate la nivel de fiinta nationala- nu de putine ori .
Discutand in astfel de termeni , de expunere a ideii dorite de comunicare , nu stiu cati dintre noi inteleg , ori sunt doritori sa inteleaga , un atare gen de abordare a problemelor sociale , politice , a existentei noastre cotidiene .De continuitate si de dorinta spre continuitate .
E adevarat limbajul inseamna totul , cuvantul - asa cum a lasat Dumnezeu este primordial ; “ la inceput a fost cuvantul “ , de necontestat . Dar acest “cuvant “ trebuie sa fie inteles , cuvantul trebuie sa patrunda si sa ne patrunda , pentru a-si implini scopul divin , cu ajutorul duhovnicescului nostru pamantenesc . Cine cauta sa se hraneasca din cuvinte mari , trebuie el insusi sa fie mare ! Cine vrea sa le inteleaga trebuie sa le caute .
Cel care pronunta cuvinte mari trebuie sa fie el insusi un Dumnezeu ! Dar , stie oricine : , Dumnezeu e unul singur , unic si de neimitat in intentia suprapunerii , El este cel care , doar el , reprezinta nevazuta fiinta , cu drepturi de autor , de netagaduit , care poate si are calitatea si dreptul , sa arunce inspre noi , pentru noi , cuvinte mari , sfaturi si intelepciuni , ori , de mahnire si chiar de cearta blanda , parinteasca – acele vorbe, acele cuvinte .Divine . Intelese si mangaitoare dojeneli - alteori ! Noi avem datoria , si in acelasi timp ingaduinta de a-l asculta , de a-I urma sfaturile , de a lasa sa patrunda in noi , in carnea noastra , dojenelile lui .
Cine nu-I asculta cuvantul va fi pedepsit . Si pedepsit nu de Dumnezeu insusi , fiinca El nu pedepseste pe nimeni , ci pedepsiti de chiar neputinta noastra - ca rezultat antiimun , a nelasarii mijloacelor de aparare sa se desfasoare impotriva primejdiilor care ne pandesc . Sa nu uitam , binele naste bine , golul naste , goluri . Si cred ca nimic nu-i mai de deplans decat golul din noi , din carnea , din sufletul nostru . Din gandirea noastra . Nu la toti si nu in toate . Bineanteles . Dar , din pacate , in destui inca ...in destule momente . Inca . Cu sau fara de voie . Cu sau fara de stiinta .
Sa umplem golurile acestea cu credinta in Dumnezeu , cu Dumnezeu insusi care este pretutindeni , peste tot ! In fiecare farama , in fiecare secunda .
Cu Dumnezeu care , asteapta de la noi , sa fie primit , inglobat in celulele noastre , si cele biologic- materiale si cele nepalpabile , spirituale . Sa-I deschidem larg portile ! Lui ! Sa-l primim cum trebuie sa fie primit- primita , o raza de lumina , o raza de iubire . Caci , cine daca nu El , reprezinta lumina ? Caci , cine daca nu El reprezinta iubirea ? Dumnezeu nu este de contestat , Dumnezeu este de simtit ! De urmat !
Sa raspundem chemarii Lui ! Nu avem decat de castigat ! Nu avem decat sa deschidem larg portile noastre pentru a-l primi , a-l vedea , a-I atinge mana – duhul curat - de contact intre spirit si tegument , intre cer si materie .
Sa credem in ce vedem . Dar sa credem si in Nevazut ! Sa facem in asa fel incat noua sa ni se faca lumina si atunci cand inchidem ochii .
Poporul roman este un popor credincios , evlavios . Poporul roman crede in bine si in curat . Poporul roman este un popor destept care stie sa aleaga caile drepte – cai de supravietuire . Poporul roman este viteaz . Este onest . Este atent la intemperiile vremii . Este milostiv , iertator , dar niciodata nu si-a uitat, nu-si uita trecutul , nu-si uita dusmanii .
Poporul roman este in continua miscare . Intr-o miscare de bine , inspre bine , inspre iesirea din mlastina greutatilor in care , mai curand ori mai indepartat , a fost impins , incorsetat de dusmani fara de inima , fara de suflet , fie straini , fie de acelasi neam .
Poporul roman , este poporul meu ! Ce poate sa sune mai frumos , mai presus ? In cuvantul gandit , in cuvantul spus , in nenascutul inca , cuvant ? Nimic deasupra de cuvantul popor , cuvantul tara , cuvantul strabun …! Nimic in afara si deasupra de cuvantul lui Dumnezeu !
Romani , am fost de atatea ori la rascruci . Si de fiecare data , am stiut sa alegem , sa purcedem pe calea cea buna . Pe poteca aceea care , sa ne fereasca de dusmani si de salbatice fiare , sa ne scoata spre luminis ! Spre lumina . Sa ne ajute sa supravietuim . Da, romanul , a stiut …Romanul stie . Romanul , mai ales va sti ! Sunt convins !
Rascrucea se zareste . Mai sunt doar cativa pasi …Sa deschidem larg ochii ! Sa vedem indicatorul , calea de urmat . Din fericire tabla aceea in forma de sageata exista . S-o vedem , dar sa fim atenti , nu cumva sa fi fost rasucita , voit indreptata spre cercul vicios , care sa ne arunce iarasi , dupa un scurt timp, in balta , inapoi , in morasmul in care de 67 de ani ne-am balacit , inca ne balacim . Pe la periferii . De idealuri , de visuri , de impliniri .
A sosit momentul . Cel mai important din vremelnica viata a noastra . Cel mai important din societatea noastra romaneasca a ultimilor decenii ! Numai un orb nu vede , nu simte acest moment . Este nu simtamantul de speranta , este insusi , speranta . Concretizarea si ratificarea a ceea ce ne-am dorit de atatia ani . A ceea ce au visat bunicii , parintii – noi insine , am visat . Nu este putin , credeti-ma ! Mai ales nu este de neglijat ! Acest moment , aceasta rascruce , aceasta cumpana ! Daca nu recunoastem , n-o recunoastem , cine stie cand si daca ne va mai iesi in cale ! Poate niciodata ! Societatea romaneasca va dispare ori daca nu , cu certitudine va fi o societate a nedreptatii crase , ucigatoare : 1-2 % diformi , obezi de bogati , sfidatori si nesimtiti ; 8-9 % , cu un trai relativ bun , acceptabil , fara de griji ; 90 % insa , si aici e marea durere , la pragul subexistentei , de supravietuire , putandu-se rostogoli sub forma de cadavru , in orice clipa in haul intunericului vesnic . Da, aici este durerea , aici s-a produs ruptura intre a fi – nemeritat – ma refer la cei bogati , si a fi , - dar morti – a celor ce merita sa traiasca , sa-si depane viata pe pamant . In continuare .
Nimeni nu e filozof . Si chiar daca ar fi , nu trebuie crezut pe-de-a-ntregul , luate spusele lui litere de Evanghelie , nu ! Fiecare om este intr-un fel , si trebuie sa fie propriul lui filozof .Mai ales propriul lui sfatuitor . Am afirmat acest lucru pentru ca eu cred in semenii mei , in fiecare luat in parte , individ . Cred in gandirea si discernamantul omului , in cazul nostru , a romanului .
Cum nu exista cuvinte nici mici, nici mari ( referitor la puterea de semnificatie a lor ) , tot asa nu exista oameni destepti si prosti , mari sau mici . Omul e om , in esenta . Biped , in miscare . Cu acelasi facies ( in linii si unghiuri de specie ) , cu aceleasi dorinte si visuri . Cu acelasi strigat la nastere . Cu acelasi cordon ombilical, initial . Si daca toate sunt la fel , de ce ? De ce unii pot sa traiasca fara de griji , in lux , unde vor si cat vor ( ? ) , si altii sa moara - cum spuneam – cadavre , piele si os , flamanzi , inainte de timp, inainte de vreme ? De multe ori chiar , sa-si curme propria lor viata . Din deznadejde , din a nu mai gasi un sens in motivatia de a trai ? De ce ? Groaznic ! Va las pe dumneavoastra , pe toti sa raspundeti ! Sa-mi raspundeti ! Pe dumneavoastra , bogati ori saraci ! Sa raspundeti ! Sa raspunda , filozofia ascunsa in fiecare din voi . Fiecare cum crede . Dar fara de cearta ! Fara ipocrizie , fara interese de psihologie meschina , falsa . Sa raspunda , cu fata scaldata in oglinda . Privinduse-n ochi .Privindu-se in launtru - plasmuitor de curat .
Am stabilit : fiecare e propriul lui filozof . Si filozofii au dreptul la pareri . Personale . Deci ?...
Va astept . Am incredere in voi . Am incredere in discernamantul vostru .In viziunea voastra . Mai ales in actiunea voastra .
Nu sa uitam trecutul ci sa-l cunoastem . Nu sa-l pedepsim ci sa invatam din el .
Nu sa improscam cu dejecte prezentul ci sa-l curatam . Nu sa scoatem palosul ca sa decapitam , ci sa cautam cuvantul ca sa indreptam . Dialogul fie teaca ascutimii noastre .Dreptatea fie stralucirea ei !
Nu sa tremuram gandindu-ne la viitor . Sa defrisam calea spre el . Viitorul sa fie singurul tel – in chip de Treiime .
Popor roman ! A venit vremea ! A venit timpul recunoasterii . Timpul iesirii din lanturile neputintei . Din morasmul nedreptatii, cleioase si urat mirositoare . Malurile cu frageda iarba si flori din campul visual , ne asteapta . Pasiti cu incredere , pasiti mai vartos ca niciodata !
Dincolo de noi suntem doar noi . Dincolo de sangele varsat de strabuni e sangele nostru . Dincolo de inimile noastre , inimi marunte , bate o inima mare , inima Natiunii Romane !
Dincolo de vorba noastra abia auzita se aude ca un tunet , rezonanta cu cerul , Limba Romana !
Dincolo de granitile noastre de carne , infiorate anotimpic de vrere , sunt campiile si muntii si apele , Tarii Romane !
Romani , nu uitati . Istoria noastra e de doua mii de ani . Istoria striga : “ Pe cai ! “.
Nu ! Nu vreau sange si sabii , tunuri si morti ! Vreau Adevarul ! Adevarul in mana lui Dumnezeu ! Si sub mana aceea , inchinandu-ne , pe noi Romanii ! Ii vad , ii vreau ! Cu sabiile metamorfozate in flori !
Vreau ! Vreau ! Vreau ! Vreau sa trecem dincolo de noi ! “ No , hai ! “
Romanii nu trebuie , nu mai trebuie , sa treaca muntii , Carpatii sa-I treaca, Romanii au Dreptul, au Nevoia, au Chemarea, sa treaca de ei.
Marcaje