PDA

Arată versiune întreagă : Proiectare fabrica de sere

Adrian Pop
01.04.2013, 15:10
Domnule Ioan,

Am facut cateva schite privind conceptul de sera zilele acestea si azi am discutat cu doua persoane de la firmele noastre sa detalieze calculele si sa faca primele desene. Eu nu ma pricep sa proiectez pe calculator ceva, in sensul de a desena.

http://www.sfatulbatranilor.ro/forums/218-Sere

Ma bucur ca ati discutat cu persoana de care mi-ati spus la telefon acum 3 zile ca ne poate ajuta. Si tot ce-am discutat ramane valabil.
O sa rog pe colegul Dumneavoastra, ca si pe cei doi cu care am discutat astazi sa ne ajute in a face o fabrica de sere la Craiova, sa imi trimita datele de contact:

email
adresa messenger
adresa skype
telefon

Trebuie sa invatam sa comunicam eficient si rapid.

Ar fi extrem de util ca si Domnul de care mi-ati spus ca va face parte din echipa de la Iasi, pe care o s-o conduceti, sa vada ce date am strans noi in privinta serelor.
Dumneavoastra personal o sa va dau toate datele strnse de mine in detaliu, ca sa va faceti o imagine de ansamblul la ceea ce vrem sa facem in acest sens.

Ce trebuie sa urmarim :

1. Tot ce concepem in domeniul serelor si solariilor sa fie modular, simplu si usor de montat pe teren ( de preferat este sa se poata montata sera de catre o singura persoana ). Asa cum am gandit eu in aceste doua zile, o sa fie nevoie de un element de baza - practic o platbanda din tabla silicioasa de 3-4 mm, lata de 24 mm, care la ambele capete trebuie sa aiba 4 gauri de 6 mm, necesare fixarii unele de altele, pentru a se creea usor structura metalica. Unele platbande vor ramane drepte ( acestea vor fi montate in lungimea serei ) si altele vor fi arcuite dupa o raza de curbura data de dimensiunea foliei de policarbonat ( 2 X 6 m ) ( cu acestea vom face arcurile de cerc necesare latimii serelor. In cazul nostru, ca prim proiect sera va avea 4 m latime, 2 m inaltime si cu module de catre 2 m fiecare, in lungime ). Cred ca aceste platbande la care m-am gandit pot sa ramana ca elememtze de baza, ca si concept, pentru multe modele de sere pe care o sa le scoatem pe piata.

Al doilea element la care m-am gandit este necesar prinderii structurii serei de pamant. Desenul este postat pe forum. Imi pare rau ca nu pot sa deschid forumul sa vi le postez acum, calculatorul acesta de acasa de la Sebi fiind virusat.

Suruburi de 6 mm cu cap inecat, pentru designe.

In conluzie, ca prima etapa - avem nevoie pentru multe modele de astfel de sere realizate din aceste platbande de 1,3 - 1,4 m lungime, 24 mm latime, 3-4 mm grosime, picioarele de fixare pe pamant - facute din acelasi material, suruburi de 6 mm si folii de plicarbonat de 12 mp.

2. Sa proiectam zeci de sere si de solarii de diferite marimi si modele.

3. Sa construim o fabrica la Craiova care sa aiba o productivitate marita, astfel incat sa fim capabili sa realizam si sa vindem zeci de mii de astfel de produse, anual.
- In Timp materiile prime sa ni le producem singuri.....

4. Sa ne ocupam in paralel de obtinerea de seminte si de rasaduri, PE BAZA CERCETARII ROMANESTI, astfel incat oferta noastra de pe piata sa fie completa, lucrand practic la cele doua Proiecte : Sa dam din mnaini - sera si gospodaria, minisera si gradinita.

5.Toate serele si solariile noastre, in Timp, vor avea sistem de caldura si de irigatii proprii, concepute de colectivele de cercetatori ai nostri, care la cerere sunt oferite clientilor.

6. Sa concepem proiecte virtuale pentru a oferi 10, 100, 1.000, 10.000 sere, cu toate dotarile si materialele necesare, iar plata lor sa fie facuta in procente din productia realiyata. Asa cum am spus, ca in Timp, vom infiinta fabrici in industria alimentara BIO, din aceste materii prime.

7. Din sumele de bani rezultati din aceste activitati vom investi in agricultura BIO Romaneasca, incepand imediat cu punerea in practica a Proiectuloui - Painea Viitorului ! - 600.000 de ha de plantatii cu nuci.

Sa nu va fie frica nicidata de concurenta....

Cele bune,
adi

----- Original Message -----
From: Ioan Alecu (alecu_ioan22@yahoo.ro)
To: adipop@popservice.ro
Sent: Monday, April 01, 2013 1:13 AM
Subject: Proiectare sere

Domnule Adi,

Asa cum am convenit, am rugat sa vina pina la mine, colegul care sa inceapa proiectarea serelor de mica dimensiune .
Pentru aceasta, dorim sa cunoastem intentiile Dumneavoastra ,privind caracteristicele tehnico - economice , energetice
si cele legate de instalatiile care sa faca functionale , Mini- serile.Proiectarea va tine seama, de toate elementele tehnico- constructive, acumulate de Dumneavoastra in cadrul programului initiat de Domnia Voastra.

Cu stima ,

Ioan.
Daca credeti ca este necesar , astept si un telefon.
Multumesc.