Arată versiune întreagă : Ciuperca Reishi (Ganoderma Lucidum)
Adrian Pop
11.03.2013, 12:44
Ciuperca Reishi (Ganoderma Lucidum) (http://suntsanatos.ro/fitoterapie/ciuperca-reishi-ganoderma-lucidum.html) Sâmbătă, 10 Martie 2012 09:39
Ganoderma Lucidum (ciuperca Reishi sau Rei-Shi) este utilizata in Extremul Orient, de este 2000 de ani, pentru eficienta sa deosebita intr-o gama foarte mare de afectiuni. Traditional se considera ca Reishi creste energia Qi, energia vitala care sustine intregul organism. Ganoderma Lucidum contine cateva sute de elemente biologic active, cu efecte benefice asupra sistemului imunitar. Ciuperca Reishi este adeseori numita 'ciuperca nemuririi', 'marele protector imunitar, spiritual si mental'. Administrată zilnic, Ganoderma Lucidum are efecte de reîntinerire si înfrumuseţare: duce la usoare scăderi în greutate, întăreste unghiile si părul si înfrumuseţează pielea.
46 0
http://suntsanatos.ro/images/stories/ciuperci-reishi.jpg
Pe parcursul dezvoltarii sale, Ganoderma Lucidum trece prin mai multe faze de dezvoltare, în fiecare faza având culori diferite si proprietăţi medicinale foarte diferite. În suplimentele alimentare de calitate se foloseste Reishi rosie, ce are un gust amar intens,fiind imposibil de folosit în alimentaţie. Reishi folosită în alimentaţie este recoltată în alte stadii de dezvoltare si are un gust mult mai agreabil, dar calităţi terapeutice slabe.
Prepararea tradiţională se face sub formă de extract în apă din miceliul ciupercii. Totusi, studiile făcute în ultimele decenii în Europa si Asia au pus în evidenţă proprietăţile medicinale excepţionale ale acestui remediu folosind extracte standardizate de Reishi, condiţionate sub formă de capsule.
Aceste studii au arătat că administrarea extractului de Reishi aduce îmbunătăţiri sensibile imunităţii oragnismului, duce la scăderea semnificativă a valorilor colesterolului, fiind un puternic antioxidant. În ţările asiatice este considerat arma numărul 1 contra răcelilor si virozelor. Curele mai îndelungate îmbunătăţesc semnificativ capacitatea naturală de apărare a organismului la infecţii, prin întărirea sistemului imunitar.
Intarirea sistemului imunitar are drept consecinta directa inhibarea tumorilor. Autoritatile japoneze au inclus ciuperca Reishi in lista oficiala de produse pentru tratarea cancerului.
Ganoderma Lucidum contine hidrati de carbon, albumine in proportie redusa, grasimi, alcaloizi, vitamine si saruri minerale. De asemenea contine si un numar de 17 aminoacizi. Albuminele prezinta o valoare biologica mult superioara in raport cu orice alte albumine de origine vegetala, atingand valorile specifice albuminelor de origine animala. Prezinta efect de diminuare a consecintelor secundare ale tratamentului chemotherapeutic. Are efect de scadere a presiunii arteriale si a nivelului de colesterol. Regleaza activitatea intestinala, ajutand in cazul procesului de digestie. Ganoderma Lucidum preintampina procesele inflamatorii.
Componente bioactive: contine peste 200 de componente active, cele cu efecte medicinale exceptionale fiind polizaharidele beta 1,3-D-glucan, beta 1,6-D-glucan, germaniul organic, triterpenele (acid ganoderic 4-6%), adenosinele, acizii grasi nesaturati (acidul oleic), ciclooctasulfur, alcaloizii, acizii nucleici, vitaminele, beta-glucani, steroizi, polizaharide, oligoelemente minerale, aminoacizii, proteina LZ8
Partea folosita: miceliul ciupercii
Principalele proprietati ale Ganoderma Lucidum sunt:
- antitumoral (stimuleaza macrofagele, celulele natural ucigase NK, induce apoptoza, inhiba angiogeneza, creste rata de folosire a oxigenului, inhiba metastazele, creste productia de interleukine si TNF - factorul de necroza tumorala)
- protejeaza organismul in chimio si radioterapie
- purificarea sangelui, eliminarea toxinelor, amplificarea puternica a functiei rinichilor, protejarea ficatului, intarirea inimii si curatirea colonului.
- scade nivelul colesterolului (hipocolesterolemiant) si grasimilor din sange
- regleaza tensiunea arteriala
- reduce nivelul zaharului din sange si reface functiile pancreasului
- impiedica degenerarea organelor, celulelor, tesuturilor mentinand astfel starea de tinerete a organismului
- creste capacitatea naturala de vindecare a organismului, ajuta organismul sa isi formeze un sistem imunitar puternic
- impiedica aparitia alergiilor (antialergic - inhiba productia de histamina)
- este un antioxidant puternic, elimina radicalii liberi- are activitate antitumorala, amelioreaza durerile provocate de cancer
- este un bun anti-inflamator
- are efect antibronsitic
- adaptogen (stimuleaza selectiv functiile organismului, ajutandu-l sa se adapteze fizic, psihic, imunitar)
- antioxidant (reduce actiunea radicalilor liberi, impiedica peroxidarea lipidica)
- regleaza echilibrul acido-bazic (alcalinizant)
- imunomodulator (regleaza sistemul imunitar) - se administreaza in boli autoimune (alergii, miastenia gravis, hepatita autoimuna, poliartrita reumatoida, diabet, lupus, tiroidita, vitiligo, sclerodermie), dar si in stari cu deficit de imunitate - creste nivelul imunoglobulinei IgA (protejeaza mucoasele), IgG (cea mai importanta imunoglobulina din corp, neutralizeaza toxinele si microbii din sange si limfa) si IgM (distruge bacteriile)
- detoxifiant si hepatoprotector (induce productia de interferon endogen, scade transaminazele, reduce fibroza hepatica si in ciroza alcoolica)
- detoxifiant si drenor limfatic
- antiviral (virusul Epstein Barr, HIV, HPV, virusul hepatic B, C, gripal, herpetic, suprima durerile postherpetice)
-mentine echilibrul hormonal, stimuleaza glandele suprarenale (in stres, depresie)
-neuroregenerator, imbunatateste memoria, somnul, calmeaza, echilibreaza spiritual
-reduce edemele pulmonare, infectiile respiratorii
-tonic cardiovascular (indicat in accidente cerebrovasculare, insuficienta coronariana, infarct miocardic, flebite, hemoroizi)
-inhiba agregarea plachetara (coagularea sangelui)
-relaxeaza sistemul muscular
-protector gastric si duodenal
-protejeaza uterul (impiedica formarea fibroamelor uterine).
Sursa: ecolife.ro
Adrian Pop
09.04.2013, 12:44
http://www.agrointel.ro/6622/cum-sa-incepi-o-afacere-cu-ciuperci/
CATEGORII
Analize de piaţă (http://www.agrointel.ro/category/analize-de-piata/)
Bio şi organic (http://www.agrointel.ro/category/bio-si-organic/)
Burse şi preţuri (http://www.agrointel.ro/category/burse-si-preturi/)
Comerţ alimentar (http://www.agrointel.ro/category/comert-alimentar/)
Culturi profitabile (http://www.agrointel.ro/category/culturi-profitabile/)
Energie şi biocombustibili (http://www.agrointel.ro/category/energie-si-biocombustibili/)
Fermieri de succes (http://www.agrointel.ro/category/fermieri-de-succes/)
Furaje, seminţe, îngrăşăminte (http://www.agrointel.ro/category/furaje-seminte-ingrasaminte/)
Locuri de muncă (http://www.agrointel.ro/category/locuri-de-munca/)
Piaţa terenurilor (http://www.agrointel.ro/category/piata-terenurilor/)
Prognoze meteo (http://www.agrointel.ro/category/prognoze-meteo/)
Reţete de marketing (http://www.agrointel.ro/category/retete-de-marketing/)
Strategii de afaceri (http://www.agrointel.ro/category/strategii-de-afaceri/)
Subvenţii şi reglementări (http://www.agrointel.ro/category/subventii-si-reglementari/)
Surse de finanţare (http://www.agrointel.ro/category/surse-de-finantare/)
Utilaje şi tehnologii (http://www.agrointel.ro/category/utilaje-si-tehnologii/)
Viaţa la ţară (http://www.agrointel.ro/category/viata-la-tara/)
PRODUSE
alcool (http://www.agrointel.ro/tag/alcool/)
apă (http://www.agrointel.ro/tag/apa/)
bere (http://www.agrointel.ro/tag/bere/)
bumbac (http://www.agrointel.ro/tag/bumbac/)
carne (http://www.agrointel.ro/tag/carne/)
cartofi (http://www.agrointel.ro/tag/cartofi/)
cereale (http://www.agrointel.ro/tag/cereale/)
ciuperci (http://www.agrointel.ro/tag/ciuperci/)
condimente (http://www.agrointel.ro/tag/condimente/)
eveniment (http://www.agrointel.ro/tag/eveniment/)
floarea soarelui (http://www.agrointel.ro/tag/floarea-soarelui/)
flori (http://www.agrointel.ro/tag/flori/)
fructe (http://www.agrointel.ro/tag/fructe/)
grâu (http://www.agrointel.ro/tag/grau/)
hamei (http://www.agrointel.ro/tag/hamei/)
investitii (http://www.agrointel.ro/tag/investitii/)
lactate (http://www.agrointel.ro/tag/lactate/)
lapte (http://www.agrointel.ro/tag/lapte/)
legume (http://www.agrointel.ro/tag/legume/)
miere (http://www.agrointel.ro/tag/miere/)
mustar (http://www.agrointel.ro/tag/mustar/)
orez (http://www.agrointel.ro/tag/orez/)
orz (http://www.agrointel.ro/tag/orz/)
ouă (http://www.agrointel.ro/tag/oua/)
ovăz (http://www.agrointel.ro/tag/ovaz/)
pădure (http://www.agrointel.ro/tag/padure/)
pâine (http://www.agrointel.ro/tag/paine/)
peşte (http://www.agrointel.ro/tag/peste/)
porci (http://www.agrointel.ro/tag/porci/)
porumb (http://www.agrointel.ro/tag/porumb/)
rapiţă (http://www.agrointel.ro/tag/rapita/)
salvie (http://www.agrointel.ro/tag/salvie/)
secara (http://www.agrointel.ro/tag/secara/)
soia (http://www.agrointel.ro/tag/soia/)
textile (http://www.agrointel.ro/tag/textile/)
tutun (http://www.agrointel.ro/tag/tutun/)
ulei (http://www.agrointel.ro/tag/ulei/)
vin (http://www.agrointel.ro/tag/vin/)
zahar (http://www.agrointel.ro/tag/zahar/)
ARTICOLE
TOP50 (http://www.agrointel.ro/alert/top50/)
Exclusivităţi (http://www.agrointel.ro/alert/exclusiv/)
Galerie foto (http://www.agrointel.ro/alert/foto/)
Video (http://www.agrointel.ro/alert/video/)
Analize (http://www.agrointel.ro/alert/analiza/)
Reportaje (http://www.agrointel.ro/alert/reportaj/)
Anchete (http://www.agrointel.ro/alert/ancheta/)
Interviuri (http://www.agrointel.ro/alert/interviu/)
Dezbateri (http://www.agrointel.ro/alert/dezbatere/)
Opinii (http://www.agrointel.ro/alert/opinie/)
EXTERNE
Bulgaria (http://www.agrointel.ro/country/bulgaria/)
Serbia (http://www.agrointel.ro/country/serbia/)
Ucraina (http://www.agrointel.ro/country/ucraina/)
Ungaria (http://www.agrointel.ro/country/ungaria/)
Franţa (http://www.agrointel.ro/country/franta/)
Germania (http://www.agrointel.ro/country/germania/)
Italia (http://www.agrointel.ro/country/italia/)
Marea Britanie (http://www.agrointel.ro/country/uk/)
Olanda (http://www.agrointel.ro/country/olanda/)
Polonia (http://www.agrointel.ro/country/polonia/)
Rusia (http://www.agrointel.ro/country/rusia/)
Spania (http://www.agrointel.ro/country/spania/)
Turcia (http://www.agrointel.ro/country/turcia/)
Brazilia (http://www.agrointel.ro/country/brazilia/)
China (http://www.agrointel.ro/country/china/)
India (http://www.agrointel.ro/country/india/)
Indonezia (http://www.agrointel.ro/country/indonezia/)
Japonia (http://www.agrointel.ro/country/japonia/)
SUA (http://www.agrointel.ro/country/sua/)
Australia (http://www.agrointel.ro/country/australia/)
EUROPA (http://www.agrointel.ro/country/europa/)
AFRICA (http://www.agrointel.ro/country/africa/)
AMERICA (http://www.agrointel.ro/country/america/)
ASIA (http://www.agrointel.ro/country/asia/)
CĂUTĂRI
afaceri agricole (http://www.agrointel.ro/search/afaceri+agricole)
anunturi agricole (http://www.agrointel.ro/search/anunturi+agricole)
asigurare agricola (http://www.agrointel.ro/search/asigurare+agricola)
combina agricola (http://www.agrointel.ro/search/combina+agricola)
credite agricole (http://www.agrointel.ro/search/credite+agricole)
fonduri agricultura (http://www.agrointel.ro/search/fonduri+agricultura)
ministerul agriculturii (http://www.agrointel.ro/search/ministerul+agriculturii)
producatori agricoli (http://www.agrointel.ro/search/producatori+agricoli)
stiri agricole (http://www.agrointel.ro/search/stiri+agricole)
seminte agricole (http://www.agrointel.ro/search/seminte+agricole)
sera agricola (http://www.agrointel.ro/search/sera+agricola)
subventii agricultura (http://www.agrointel.ro/search/subventii+agricultura)
teren agricol (http://www.agrointel.ro/search/teren+agricol)
tractoare agricole (http://www.agrointel.ro/search/tractoare+agricole)
utilaj agricol (http://www.agrointel.ro/search/utilaj+agricol)
TOPURI
Citiri (http://www.agrointel.ro/top/citiri/)
Comentarii (http://www.agrointel.ro/top/comentarii/)
Recomandări (http://www.agrointel.ro/top/recomandari/)
AUTORI
agrointel.ro (http://www.agrointel.ro/author/admin/)
Alexandru Boariu (http://www.agrointel.ro/author/boariu/)
Lucian Davidescu (http://www.agrointel.ro/author/davidescu/)
Marius Șerban (http://www.agrointel.ro/author/serban/)
Mircea Marin (http://www.agrointel.ro/author/marin/)
Romulus Cristea (http://www.agrointel.ro/author/cristea/)
Şerban Buşcu (http://www.agrointel.ro/author/buscu/)
Viorela Pitulice (http://www.agrointel.ro/author/pitulice/)
Vlad Macovei (http://www.agrointel.ro/author/macovei/)
ARHIVĂ
aprilie 2013 (http://www.agrointel.ro/date/2013/04/)
martie 2013 (http://www.agrointel.ro/date/2013/03/)
februarie 2013 (http://www.agrointel.ro/date/2013/02/)
ianuarie 2013 (http://www.agrointel.ro/date/2013/01/)
decembrie 2012 (http://www.agrointel.ro/date/2012/12/)
noiembrie 2012 (http://www.agrointel.ro/date/2012/11/)
octombrie 2012 (http://www.agrointel.ro/date/2012/10/)
septembrie 2012 (http://www.agrointel.ro/date/2012/09/)
august 2012 (http://www.agrointel.ro/date/2012/08/)
iulie 2012 (http://www.agrointel.ro/date/2012/07/)
http://www.agrointel.ro/wp-content/uploads/2013/04/curs3.jpg Culturi profitabile (http://www.agrointel.ro/category/culturi-profitabile/) » « ciuperci (http://www.agrointel.ro/tag/ciuperci/)
Cum începi o afacere cu ciuperci. Primul pas: şcoala de ciupercari Romulus Cristea (http://www.agrointel.ro/author/cristea/) › 3-04-2013 (http://www.agrointel.ro/date/2013/04/03/) » « 4742 citiri (http://www.agrointel.ro/top/citiri) ‹ 114 recomandări (http://www.agrointel.ro/top/recomandari) ‹ 14 comentarii (http://www.agrointel.ro/top/comentarii)
Inginerul Irinel Gheorghe (40 de ani) din Bucureşti a depus documentaţia pentru accesare de fonduri (http://www.agrointel.ro/search/fonduri+agricultura) europene prin Programul „Tânărul fermier”, program prin care agricultorii pot primi sprijin nerambursabil de la Uniunea Europeană pentru înfiinţarea de exploataţii agricole. El vrea să înfiinţeze la Ploieşti o cultură de ciuperci Champignon (Agaricus) pe o suprafaţă de 6.000 metri pătraţi. Pentru eficientizarea afacerii s-a înscris la singura şcoală funcţională de ciupercari din România, pentru a obţine un atestat în domeniu.
Cultivarea ciupercilor s-a dovedit a fi o afacere profitabilă. Din pacate, formarea profesională în România pentru a putea dezvolta un business în domeniu, nu are încă amploarea necesară pentru a acoperi cererea. În afara facultăţilor de horticultură unde se învaţă, la nivel universitar, despre ciupercile macromicete (grup de ciuperci mari cu un corp format din picior şi pălărie) în România există acum doar o singură şcoală atestată de ciupercari şi care eliberează la final de cursuri o diplomă recunoscută pentru practicarea profesiei.
Şcoala de ciupercari din Bucureşti a ajuns la a treia serie de cursanţi de la înfiinţare, în 2012. Cursanţii vin din toată ţara (Piteşti, Sibiu, Braşov, Bucureşti, Timişoara, Moreni, Vaslui etc) şi au vârste cuprinse între 25-60 de ani.
http://www.agrointel.ro/wp-content/uploads/2013/04/curs1.jpg Cum se predă tehnologia de cultură a ciupercilor
Ioana Tudor, doctor inginer specialist în cultura ciupercilor comestibile şi producerea miceliului, formator autorizat la şcoala de ciupercari spune că toţi cei 18 cursanţi din prezent au venit să înveţe, unii au deja afaceri (http://www.agrointel.ro/search/afaceri+agricole) cu ciupercării, alţii pregătesc business-ul sau au intenţia să depună proiecte pe fonduri structurale.
„Avem un cursant care a început deja construcţia unei ciupercării în judeţul Arges, altul a obţinut producţii importante şi vinde de două luni ciuperci Pleurotus în zona Bucureştiului. De asemenea, trebuie menţionat că pentru depunere de proiect pe fonduri structurale, dovada atestatului sau a angajamentului în scris că vei obţine acest atestat, aduce zece puncte”, a relatat Ioana Tudor.
Ce se predă la aceste cursuri? Cursanţii studiază tehnologia de cultură a ciupercilor. De exemplu, pentru cultura ciupercilor Agaricus bisporus şi edulis se învaţă despre alegerea terenului pentru înfiinţarea ciupercariei, dotarea, utiliarea, pregătirea compostului, însămânţarea, lucrări de îngrijire, condiţii de microclimat necesare creşterii pe faze fenologie, recoltare, ambalare, evacuarea compostului uzat şi folosirea lui în alte domenii. Tehnologia se referă şi la tehnologia în sistem clasic-gospodăresc şi intensiv -industrial.
„La cursuri se primesc informaţii complete despre hibrizii recomandaţi, despre caracteristicile lor. Punem de asemenea la dispoziţia cursanţilor adrese pentru procurarea de pesticide omologate pentru ciupercărie, pentru procurarea compostului în cele trei faze, pentru procurarea de turbă, aparatură de control, instalaţii de microclimat. De asemenea, sunt discutate măsurile de protecţia muncii în ciupercării, dar şi beneficiile consumului de ciuperci ca aliment si medicament.
La fel, discuţiile sunt reluate şi dezvoltate pentru specii precum Pleurotus ostreatus sau păstrăvul de fag, Pleurotus florida, Pleurotus cornucopiae, Pleurotus sajor caju şi Pleurotus eryngii”, a declarat dr. ing. Ioana Tudor.
http://www.agrointel.ro/wp-content/uploads/2013/04/curs4.jpg
Practică de specialitate şi informaţii despre furnizori
Pe lângă tehnologia propriu-zisă de cultură a ciupercilor cursul include lecţii despre producerea miceliului de ciuperci în sistem casnic şi în laborator dotat după norme europene. Sunt oferite informaţii despre furnizorii de miceliu pentru piaţa românească, despre controlul calităţii la achiziţionare, condiţii de transport, de păstrare şi de utilizare.
La curs de mai predau lecţii despre alte specii de ciuperci şi mai ales cele medicinale precum Agaricus blazei sau Ciuperca lui Dumnezeu, Shiitake-Lentinus edodes sau ciuperca parfumată Ganoderma lucidum sau Linguriţa zânei, – cu descriere, înfiinţarea de cultură, furnizori de miceliu, perioade optime de cultură, substrat lignicol-alegerea lemnului, fasonare, pregătire, inoculare, condiţii de incubare, menţinere pe perioada recoltărilor, dar şi depre virtuţile medicinale ale ciupercilor.
Cât priveşte practica în domeniu, se ţine cont de faptul că în ciupercării există condiţii deosebit de stricte de igienă. Spre finalul cursului, se fac două vizite la ciupercării, în zonele din apropierea Bucureştiului, prin bunăvoinţa unor cultivatori, una pentru specia Agaricus (cunoscută şi ca Champignon) şi alta pentru Pleurotus.
„În ziua de vizită la ciupercării, tehnologul şi managerul ciupercăriei răspund la toate întrebările puse de cursanţi. Se vizitează toate halele pe flux, se fac anumite lucrări practice , se fotografiază, se filmează, se discută amănunţit despre instalaţiile de microclimat, sistem de ventilaţie, compost, turbă, executarea udării, gratajul la champignon etc.”, a declarat lectorul Ioana Tudor.
Ca materiale didactice, există planşe color pentru prezentarea speciilor, a bolilor şi dăunătorilor, pentru identificarea lor. Fiecare cursant primeşte un suport de curs de 40 pagini, pentru a putea studia şi singur. O mare parte din materiale se trimit şi pe e-mail pentru cei interesaţi de studiu suplimentar.
http://www.agrointel.ro/wp-content/uploads/2013/04/curs2.jpg
Pasiunea generează o prezenţă de 100% la curs
Cursul de ciupercari este organizat de SSM Protect Training cu sediul în Bucureşti, iar sălile de curs sunt situate pe bulevardul Mărăşeşti. Managerul firmei, Iacob Ştefan care a fost şi cultivator de ciuperci în zona Măgurele spune că la acest curs prezenţa este una surprinzătoare.
„Din câte cunosc, la ora actuală, cursul nostru este singurul din România. A mai existat unul, în cadrul unui proiect însă s-a încheiat. Cursanţii noştrii sunt toţi oameni pasionaţi de cultivarea ciupercilor. Deşi au vârste diferite şi vin din toate colţurile ţării, au prezenţă la lecţii de 100%. Eu nu am mai auzit de asemenea prezenţă la alte cursuri. Cursul durează trei luni şi costă 700 lei. Pe durata cursului, lectorii invită pentru prezentări, oameni din domeniu. Astfel, a fost invitat şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Producătorilor şi Distribuitorilor de Ciuperci din România- ANPDCR, Băjenaru Eugen care a prezentat situaţia culturii, a producţieiobţinute şi a vânzărilor din ţara noastră, faţă de concurenţa din Uniunea Europeană.
Examenul final este scris, sub forma de grilă, cu 20 întrebări. Data examenului este fixată de o comisie şi se desfasoara tot la sediul firmei noastre. În prezent, tot pentru fermieri avem în derulare un proiect de înfiinţare a şcolii pentru tractorişti. Şcoala de tractorişti va avea loc la Agromec Ştefăneşti. Este un curs de calificare pentru obţinerea noii categorii pentru permis în conformitate cu prevederile noului Cod Rutier.
Cursul de ciupercari este autorizat de Ministerul (http://www.agrointel.ro/search/ministerul+agriculturii) Educaţiei şi Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA). La final, cursantul obţine un atestat oficial parafat de cele două instituţii.
http://www.agrointel.ro/wp-content/uploads/2013/04/curs5.jpg
Cursuri şi tradiţii
Ioana Tudor îşi aminteşte că în urmă cu mai bine de 13 ani a participat la organizarea primei serii la un curs de ciupercari fiind angajata Agenţiei Naţionale de Consultanţă Agricolă, mai exact la Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă Ilfov (OJCA).
„OJCA avea ca sarcină pregătirea profesională a adulţilor, iar cursul era susţinut financiar de Ministerul Agriculturii. Avem grupe de 30 şi 40 cursanţi. Fiind în Ilfov, chiar la Ştefăneşti, organizam astfel încât un cursant să poată să pregăteasca acasă la el compost sau substrat. Se cumpăra miceliu, mergeam cu grupa şi fiecare însămânţa câte un sac. Apoi am predat curs de ciupercar la Constanţa, Moreni, Hotarele – în judeţul Giurgiu, un curs scurt la Oradea şi la Călăraşi”, îşi aminteşte Ioana Tudor.
Absolventă în 1981 a Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, dr. ing. Ioana Tudor a publicat până în prezent 190 de articole ştiinţifice şi nu mai puţin de 25 de cărţi de specialitate privind ciupercile.
A lucrat la Institutul de cercetare pentru protecţia plantelor Bucureşti, la Institutul de cercetări pentru legumicultură şi floricultură de la Vidra- Ilfov. Este cercetător ştiinţific şi inspector de specialitate. De-a lungul anilor a mai fost director tehnic şi inginer consultant la numeroase companii care se ocupau cu producţia de ciuperci şi miceliu.
Adrian Pop
14.04.2013, 15:30
Ciupercile au multe beneficii pentru sănătatea ta. Află care sunt acesteaSĂNĂTATEA TA (http://www.sfatulbatranilor.ro/sanatatea-ta) » SFATURI (http://www.sfatulbatranilor.ro/sanatatea-ta/sfaturi)
published on 13.04.2013 17:21 views: 530
Share on google_plusone_share (http://www.addthis.com/bookmark.php?v=300&winname=addthis&pub=ra-50c0b17a34264085&source=tbx-300&lng=en-us&s=google_plusone_share&url=http%3A%2F%2Fzumi.md%2Fsanatatea-ta%2Fsfaturi%2Fciupercile-au-multe-beneficii-pentru-sanatatea-ta.-afla-care-sunt-acestea&title=Ciupercile%20au%20multe%20beneficii%20pentru %20sanatatea%20ta.%20Afla%20care%20sunt%20acestea% 20-%20ZUMI.MD&ate=AT-ra-50c0b17a34264085/-/-/516a92c563984b78/2&frommenu=1&uid=516a92c5a29c6316&ufbl=1&ct=1&pre=http%3A%2F%2Fwww.publika.md%2Finventia-unui-roman-ar-putea-schimba-radical-industria-auto_1350331.html&tt=0&captcha_provider=recaptcha)Share on odnoklassniki_ru (http://www.addthis.com/bookmark.php?v=300&winname=addthis&pub=ra-50c0b17a34264085&source=tbx-300&lng=en-us&s=odnoklassniki_ru&url=http%3A%2F%2Fzumi.md%2Fsanatatea-ta%2Fsfaturi%2Fciupercile-au-multe-beneficii-pentru-sanatatea-ta.-afla-care-sunt-acestea&title=Ciupercile%20au%20multe%20beneficii%20pentru %20sanatatea%20ta.%20Afla%20care%20sunt%20acestea% 20-%20ZUMI.MD&ate=AT-ra-50c0b17a34264085/-/-/516a92c563984b78/3&frommenu=1&uid=516a92c5b83deeed&ufbl=1&ct=1&pre=http%3A%2F%2Fwww.publika.md%2Finventia-unui-roman-ar-putea-schimba-radical-industria-auto_1350331.html&tt=0&captcha_provider=recaptcha)
Ciupercile nu sunt chiar clasificate că vegetale. Ele se găsesc peste tot în lume și pot fi otrăvitoare său non-otrăvitoare. Non-toxice, sau comestibile, ciupercile se găsesc peste tot în lume și sunt, de asemenea, foarte frecvent cultivate. http://www.sfatulbatranilor.ro/assets/cache/phpthumbof/e7999a221bd42ba89e6874e150bb5acd.jpg Foto: jurnalul.ro
Ce vitamine conţin ciupercile?
Vitamina D
Ciupercile sunt singurul produs alimentar non-animal în care apare în mod natural vitamina D, în funcţie de Naţional Institutes of Health. Ciupercile de cultură, care nu sunt de obicei expuse la lumina naturală, de multe ori au mult mai puţină vitamina D. Odată expuse, aceste ciuperci oferă 100 la sută din doză zilnică recomandată de vitamina D. Vitamina D este esenţială pentru absorbţia calciului, creșterea oaselor, şi funcţia neuromusculară şi imunitară.
Beneficii pentru sănătate
Nivelul de colesterol: Ciupercile oferă proteine slabe, deoarece au zero colesterol, grăsimi şi carbohidraţi foarte mici. Fibre şi anumite enzime din ele ajută, de asemenea, la reducerea nivelului colesterolului. În plus, conținutul ridicat de proteine slabe în ciuperci ajută la arderea colesterolului atunci când acestea sunt digerate.
Cancer de sân şi cancer de prostată: Ciupercile sunt foarte eficiente în prevenirea cancerului de sân şi din cauza prezenței beta-glucanului și acidului linoleic cu efecte anti-cancerigene. Din aceste două acidul linoleic este deosebit de util în efectele suprimării de estrogen. Acest estrogen este motivul principal pentru cancerul de san la femei după menopauza.
http://www.sfatulbatranilor.ro/uploads/images/articles/2013/04/ciuperci.jpg
Diabet zaharat: Ciupercile pot fi o dietă ideală redusă în energie pentru diabetici. Ele nu au grăsimi, nu conţin colesterol, carbohidrați foarte puţini, proteine, vitamine și minerale, apă și fibre.
Imunitate: Ergothioneina, un oxidant puternic prezent în ciuperci este foarte eficient în protecție de la radicalii liberi, precum și creșterea imunităţii. Ciupercile conțin antibiotice naturale (asemănătoare penicilinei, care ea însăși este extrasă din ciuperci) care inhibă infecțiile fungice microbiene și altele.
Adrian Pop
14.04.2013, 15:32
[12:47:15 PM] Pop Adrian : agrotv
[12:47:50 PM] Pop Adrian : sorin este specialist
[12:50:33 PM] Pop Adrian : Nicolae Somesfaleasn - cipercatorie
Adrian Pop
14.04.2013, 15:35
oferta speciala « STUDIA Printing (http://www.studia.ro/category/oferta-speciala/)
www.studia.ro/category/oferta-speciala/În cache (http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:p111adpgF6kJ:www.studia.ro/category/oferta-speciala/+Nicolae+Somesfaleasn+-+cipercatorie&cd=4&hl=ro&ct=clnk&gl=ro)
Aţi dat +1 în mod public. Anulaţi (http://www.sfatulbatranilor.ro/#)
Nicolae Someşfălean – Ciuperca Champignon în alimentaţia omului. Nicolae Someşfălean – Ciuperca Champignon în alimentaţia omului = 20 lei. Detalii ...
Mai multe rezultate pentru nicolae somesfalean ciupercarie (http://www.sfatulbatranilor.ro/search?hl=ro&biw=819&bih=412&q=nicolae+somesfalean&sa=X&ei=IpRqUaSCEYSqO8D9gLAG&sqi=2&ved=0CEkQjxg)
Catalog edituri - Carti doar la LibrariaOnline.ro (http://www.librariaonline.ro/edituri/)
www.librariaonline.ro › Catalog producatori (http://www.librariaonline.ro/FILENAME_MANUFACTURERS)În cache (http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:-fI2Yk5XPQ8J:www.librariaonline.ro/edituri/+Nicolae+Somesfaleasn+-+cipercatorie&cd=5&hl=ro&ct=clnk&gl=ro) - Pagini similare (http://www.sfatulbatranilor.ro/search?hl=ro&biw=819&bih=412&q=related:www.librariaonline.ro/edituri/+Nicolae+Somesfalean+-+ciupercarie&tbo=1&sa=X&ei=IpRqUaSCEYSqO8D9gLAG&sqi=2&ved=0CFEQHzAE)
Aţi dat +1 în mod public. Anulaţi (http://www.sfatulbatranilor.ro/#)
Editura NEPSIS (9). Editura NEVERLAND (8). Editura NICOARA (1). Editura NICOL (53). Editura NICOLAE SOMESFALEAN (1). Editura NICULESCU (414) ...
Mai multe rezultate pentru nicolae somesfalean ciupercarie (http://www.sfatulbatranilor.ro/search?hl=ro&biw=819&bih=412&q=nicolae+somesfalean&sa=X&ei=IpRqUaSCEYSqO8D9gLAG&sqi=2&ved=0CFIQjxg)
Anunţ referitor la Nicolae Somesfaleasn ... (javascript:void(0))Acest anunţ se bazează pe termenii dvs. de căutare actuali.
Accesaţi Managerul preferinţelor anunţurilor (http://www.sfatulbatranilor.ro/#) Google pentru a afla mai multe informaţii sau pentru a renunţa.
Cultura Ciuperci de acasa (http://www.afaceri-ciuperci.ro/CulturaCiuperci)
www.afaceri-ciuperci.ro/CulturaCiuperci
Porneste Acum o Afacere cu Ciuperci si Poti avea Profit in doar 4 Luni!