PDA

Arată versiune întreagă : Candidat independent

Adrian Pop
04.11.2012, 14:51
Data: 3 noiembrie 2012, 22:38
Subiect: Fw: Candidat independent
Către:

UNDE-I DREPTATEA,PRIETENI?
....La noi in tara?Oare,se mai poate schimba ceva?
-E PUTRED TOT!...MAI PUTEM FACE CEVA?PE CINE VOTAM?
AC EIASI DIN'90 SAU ODRASLELE,BEIZADELELE LOR?

----- Forwarded Message -----
From: laurentiu buzenchi <laurentiu.consulting@yahoo.com>
To:
Sent: Saturday, November 3, 2012 8:58 PM
Subject: Candidat independent

Draga prieten/a,
Din pacate demersul meu de a candida ca independent pt. Camera deputatilor a esuat din cauza imposibilitatii obtinerii nr. necesar de sustinatori. Daca ai rabdare, citeste toata explicatia din atachement si eventual trimite-o si altora care sunt interesati de acest subiect.
Multumesc din suflet tuturor celor care au fost alaturi de mine in aceasta perioada, si nu numai!
Cu stima si deosebit respect,
Laurentiu Buzenchi

UNDE-I DREPTATEA ?

Sau greutatile unui fost posibil candidat independent pentru Parlamentul Romaniei

In primul rand vreau sa multumesc din tot sufletul familiei mele, tuturor celor care si-au folosit timp pretios in folosul meu, cei care prin adeziunea exprimata m-au incurajat extrem de mult, celor care m-au invatat sa-mi dezvolt ideile si aplicarea lor in practica, celor care refuzandu-ma mi-au aratat ca nu toti imi apreciaza dorintele si angajamentele pe care eram gata sa le pun in practica in caza de reusita. Va multumesc tuturor celor care m-au ascultat si va promit ca voi continua constientizarea cetatenilor onesti ca se poate sa fie mai bine si ca o forta civica coagulata la nivel national, ar putea schimba societatea romaneasca din temelii, prin solutii pasnice dar ferme si exemple avem destule: India lui Mahatma Gandi, Islanda 2008-2012, Brazilia lui Lula da Silva si a urmasilor lui. Deci se poate, daca vrem!
Ieri 30.10.2012, pana la ora 24.00 a fost termenul de depunere al documentelor necesare pentru candidatura mea ca independent la Camera Deputatilor.
Numele meu este Laurentiu Buzenchi, fost pilot militar pe elicoptere, iesit in rezerva cu gradul de capitan comandor, 3700 ore de zbor, toata gama de misiuni militare si civile, pilot clasa 1 si de incercare, instructor in toate conditiile meteorologice. Alte amanunte se mai gasesc pe internet.
Sunt extrem de dezamagit dar si revoltat pe cei care au conceput legislatia absolut restrictiva vizavi de demersul meu de a candida, sfidand Constitutia Romaniei care prevede clar un drept cucerit doar de vreo 110 ani pentru barbati si 70 de ani pentru femei: dreptul de a alege si a fi ales.
Dorinta de a candida a aparut acum, chiar daca ea exista latent in sufletul meu, neexprimata vreodata timp de aproximativ doi ani, pe fondul prestatiilor “alesilor neamului” din toate sferele de activitate, ruptura efectiva a gastilor de interese de nevoile cetatenilor - asa numesc eu si nu numai, partidele parlamentare - care au parazitat statul roman in toate sferele de activitate, modul in care se apara de lege, numirile pe functii in care este necesara o competenta reala facute pe criterii politice etc., etc., etc. Motivele mele sunt de altfel motivele a peste 90% din populatia Romaniei.
M-am saturat, ne-am saturat de a alege de fiecare data “raul cel mai mic”, indiferent care este acela! Destuuul!
Decizia de a candida am luat-o pe timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, cand, dl. Ponta, seful guvernului Romaniei, care in aceasta functie trebuia sa respecte legile, sa gestioneze problemele majore prin care trece tara, nu le mai enumer ca le stie tot poporul, domnia sa promova direct, in alegeri pe niste cercetati penal: Niculescu, Mazare, Constantinescu. Acesti potentiali penali, prin candidatura lor sfideaza orice bun simt chiar si minimal si nu cred ca este vreun cetatean care neaservit politic, sa doreasca sa voteze astfel de specimene si atunci ajung la celebra fraza a unui “clasic” in viata, dl. Victor Ponta, care afirma cu o nonsalanta nedisimulata, dupa alegerile prezidentiale din 2009, in calitate oficiala de purtator de cuvant al candidatului PSD, dl. Mircea Geoana, faptul ca a iesit dl. Traian Basescu se datoreaza faptului ca “ei au furat mai mult decat noi”.si deci se poate orice. Sprijinul de care se bucura acesti indivizi din partea primului dintre ministrii romani poate fi inteles si in contextul in care si domnia sa este suspectat ca a furat, pardon a plagiat si … corb la corb nu-si scoate ochii.
Vazand o astfel de stare de lucruri am fost atat de revoltat incat am avut senzatie de sufocare, ceva ma strangea de gat si eu nu puteam sa reactionez in niciun fel. Sigur ca am discutat foarte mult cu o multime de prieteni, cunostinte, vecini si evident in familie, care m-au incurajat si m-au asigurat de sprijinul lor- fiind de-a dreptul revoltati de ceea ce se intampla in Romania la cel mai inalt nivel, ca am ajuns de rasul Europei si a lumii, ca ne este rusine sa recunoastem ca suntem romani dupa trecerea granitei, indiferenta crasa vizavi de cetatenii romani.Nu a fost unul care sa fie multumit de prestatiile institutiilor statului care au fost create sa apere cetateanul, mai mult isi doreau o modificare profunda care trebuia sa inceapa cumva. Concluzia este ca nu se cunoaste la cel mai inalt nivel situatia care devine exploziva daca nu se inceteaza cu furturile, licitatiile cu destinatie, cheltuirea banului public discretionar si toate celelalte disfunctionalitati cronice ale statului care si-a uitat menirea.
Marirea preconizata a veniturilor la buget prin marirea din nou a TVA-ului, taxe inventate si impozite, sunt o crima la adresa celor buniplatnici si o nota proasta guvernantilor care nu vor sa asigure o buna colectare a taxelor si impozitelor deja existente. Gradul de colectare al TVA-ului este de 55%, ceea ce inseamna un TVA de 13%, de ce nu se iau masuri dure impotriva rauplatnicilor? Al Capone nu a putut fi acuzat de cele 56 omoruri savarsite ci de evaziune fiscala, fiind pedepsit la plata a 50000 de dolari, atunci aur, si 13 ani de inchisoare. Un domn cu vreo 250-300 milioane datorate prin firmele sale statului, parca Negoita il cheama, a fost ales primar de sector in Bucuresti in semn de felicitare, nu?
La sfarsitul lunii august am luat un prim contact cu Autoritatea Electorala Permanenta Cluj, cu d-na Rus, o persoana extrem de agreabila, saritoare, disponibila oricand a ma informa cu toata legislatia in domeniu, intr-o expresie clasica: omul potrivit la locul potrivit.
Am urmarit cu mare atentie sedintele de guvern si Monitorul Oficial, prin care sa se stabileasca data alegerilor si hotararile care sa reglementeze documentatia, procedurile legate de alegerile parlamentare.
O prima “frana” pentru candidatii independenti prin limitarea la minimum a perioadei de colectare a semnaturilor pe listele de sustinatori, a fost publicarea in MO doar pe 10 sept. 2012 a deciziilor guvernului, desi ele au fost luate la ultima sedinta de guvern din august, reducand la limita minima perioada ( 90 de zile inaintea alegerilor, conform Legii 35/2008 a alegerilor parlamentare ,art. 7, al.1).
Data de 10 sept. a declansat o serie de proceduri privind constituirea BEC, BEJ care s-au incheiat dupa 10 zile, iar in a 11 zi se anunta de la autoritatea de Evidenta a persoanelor, numarul de votanti din fiecare colegiu precum si numarul minim de semnaturi pe lista de sustinatori.
Pe 02.10.2012, deci dupa 22 de zile de la inceperea perioadei preelectorale, sunt chemat la Autoritatea Electorala Permanenta Cluj pentru a fi informat ca listele de sustinatori trebuie sa fie originale pentru fiecare din cele 4(patru) dosare de depus pentru validarea candidaturii, si de numarul de votanti si numarul de semnaturi necesare: pentru Colegiul 3, Circumscriptia 13 Cluj – 67309 votanti/2692 semnaturi necesare. Este evident ca numarul de 70.000 de locuitori intr-un colegiu prevazut de Legea 35/2008 este mult depasit.
Pe 19.10.2012, in urma unei decizii guvernamentale probabil, se modifica dimensiunea Colegiului 3 Cluj, in sensul maririi lui si evident a numarului alegatorilor care determina implicit si cresterea numarului de semnaturi cu inca vreo 120.
Acum stau si ma intreb, legile sunt numai pentru o anumita categorie sociala, pentru multime, pentru prosti sau pentru toti. Eu daca incalc legea este grav si va trebui sa suport consecintele cele mai grave, eventual sa fiu dat si exemplu “nu faceti ca EL” dar institutiile statului n-au nici o treaba: la art. 12, al.2 si 3, din L35/2008 actualizata, se defineste clar delimitarea colegiilor si ca modificarea lor este permisa cu cel putin 12 luni inainte de alegeri si doar daca numarul locuitorilor variaza cu 10%.
Revenind la numarul listelor de sustinatori originale, informatia primita pe 10.09.2012 cand s-a afirmat ca este suficient un exemplar cu semnaturi ale sustinatorilor in original si restul copii, (cum s-a procedat de altfel si la alegerile locale si cum este prevazut in Legea alegerilor parlamentare pe 2012, publicata pe site-ul mai.gouv.ro (http://mai.gouv.ro) al Ministerului Administratiei si Internelor, la art. 55) m-a facut sa cred (desi L35/2008 prevedea altfel), ca la modificari legislative “la minut” in Romania se poate orice (in fapt Legea era in proiect, lansata in dezbatere publica si acolo a ramas).
In momentul respectiv, prin straduinta expresa, in mod voluntar a apropiatilor mei, aveam peste 1000 de semnaturi, dar pe o singura lista originala. Timpul pierdut cu completarea lor in 4 exemplare mi-a fost fatal in strangerea numarului necesar de semnaturi pe listele de sustinatori.
Impartirea colegiului pe strazi a fost de asemenea o mare sicana in sensul ca nu toate strazile erau in totalitate in colegiu, ci pe numere, blocuri, case vechi, o nebunie intreaga pe care nu aveai cum s-o retii, mai ales cand se colectau semnaturile in strada. Ori semnaturile sunt obligatorii din colegiu stabilit pentru ca altfel nu sunt valabile, evident alta restrictie zdrobitoare.
La art. 34, al. 9 se interzice candidatilor independenti sa foloseasca sigle si evident ca cei care nu vad bine, nu vor vota doar un nume, Nu?
Obligativitatea platii unei garantii de participare in calitate de candidat in suma de 5 salarii minime brute pe economie, respectiv 3500 lei, cu posibilitatea returnarii ei doar daca ai minim 20% din voturile exprimate, nu-i chiar la indemana tuturor.
Si cea mai mare obstructionare a participarii la alegeri in calitate de candidat independent este necesitatea legala de a obtine in mod obligatoriu aprobarea Autoritatii de protectie a datelor personale cu caracter confidential, pentru candidat si pentru toti cei care se ocupa de stransul semnaturilor si care necesita demersuri on line prin completarea unui formular cu date specifice functie de solicitare si solicitant, scrise si trimise la autoritate in 30 de zile …si astfel s-a terminat perioada de strangere a semnaturilor, ratarea candidaturii si gata.
In final as vrea sa fac un calcul concret - izvorat strict din realitatea cu care m-am confruntat in mod direct - si foarte sugestiv vizavi de dificultatea intocmirii listei de sustinatori: la fiecare semnatura a unui om, 2,5 oameni ar fi semnat dar la solicitarea CNP-ului au renuntat, 1,5 oameni au refuzat din diferite motive. Pentru cei care au semnat, timpul necesar a fost de 10 min minim de convingere si 10 min pentru completarea celor 4 exemplare cu 10 rubrici fiecare. La 3000 de semnaturi necesare este nevoie de 60000 min, adica 1000 de ore. Pentru ceilalti 4x3000, cate 10 minute folosite pentru convingere si refuz = 120000 min=2000 ore. La un timp de 2 ore pe zi, intre 17.30-19.30 ca sa nu deranjezi foarte tare in zilele de lucru si cate 4 ore sambata si duminica, pentru intervalul lasat de legiuitorul neancorat in realitate, rezulta aprox. 182 de ore disponibile, in care sa te deplasezi, sa obtii semnaturile necesare. Cati oameni ar fi necesari cu o acoperire de 4-6 ore pe saptamana sa se ofere voluntar pentru vreo 7 saptamani? 100, 200, 300 de oameni. Oricat ai fi de stimat si cunoscut, nici cea mai puternica fundatie, ONG din Cluj n-ar putea sa-ti ofere un asemenea ajutor. Datele sunt cu totul aproximative pentru ca am un exemplu real: intr-o duminica frumoasa de toamna, intre 11.00 si 13.00, impreuna cu sora, fiica mea si o colega de-a ei am obtinut 3(trei) semnaturi si vreo 44 de refuzuri.
Si pentru ca veni vorba de CNP, mentionarea lui in listele de sustinatori stabilita prin Hotarare de guvern semnata de dl. Ponta Victor ma face sa ma intreb cand sa-i respect spusele, acum sau anul trecut, cand la recensamant a sustinut sus si tare printr-o campanie mediatica demna de o cauza mai buna, ca populatia sa nu divulge CNP-ul recenzorilor ca o data aflat, exista riscuri majore, inclusiv clonarea cardurilor bancare, desi domnia sa stia ca aceste date erau de mult la indemana firmelor care comercializeaza produse cu garantie indelungata, firmelor de contabilitate, telefonie fixa, mobila, retelele de cablu, banci, medici de familie, farmacisti, postasi si multi altii. Din pacate, demersul lui s-a facut auzit si ardelenii cum sunt mai circumspecti si conservatori au asimilat “indemnul” demnitarului PSD-ist, in detrimentul candidatului independent, evident.
In final “multumesc din inima partidelor, guvernului Tariceanu, comisiei juridice din vechiul parlament”, “multumesc” pentru inconsecventa actualului prim-ministru al Romaniei, dl. Victor Ponta, Parlamentului pentru “crearea conditiilor” in ce priveste respectarea Constitutiei: dreptul de a fi ales.
“Multumesc” de asemenea Curtii constitutionale si Avocatului poporului pentru “vegherea permanenta” la respectarea Constitutiei si a drepturilor cetatenesti.

Daca se gaseste un avocat dezamagit si el de ceea ce mi s-a intamplat mie si celor care au dorit sa candideze absolut independenti si este dispus sa ma ajute voluntar, intentionez sa dau in judecata institutiile de mai sus. Singur nu pot si nu cunosc procedurile. Despagubirea solicitata este egala cu banii obtinuti de parlamentarii absenti pe 2012.
In final sa va inveselesc putin: in Legea 334/2006, republicata, cu privire la finantarea partidelor, sunt doua prevederi de-a dreptul hazlii: una este ca in calitate de candidat independent daca vrei sa-ti sustii propria campanie, trebuie sa-ti faci act de donatie, semnand si ca donator si ca beneficiar, a doua este ca trebuie sa-ti angajezi un mandatar financiar, care poate fi si sotia, si cu care trebuie sa inchei un contract in care sa precizezi ca prestatia este gratuita, pentru ca altfel trebuie sa platesti taxe, impozite, asigurari sociale la munca prestata.

31.10.2012

Cu stima si deosebit respect,

Un fost candidat independent pentru Camera Deputatilor,

Laurentiu Buzenchi

--
GeoStroe

0722972522, tel/fax:0214138434, geostroe@gmail.com
Fundația Academia DacoRomână ”TDC” - FADRTDC
Partidul României Europene - P.R.E.
SC.Tempus DacoRomânia ComTerra SRL - Editura DacoRomână ”TDC”
www.tempusdacoromania.ro (http://www.tempusdacoromania.ro)
www.academiadacoromana.ro (http://www.academiadacoromana.ro)
www.partidulromanieieuropene.ro (http://www.partidulromanieieuropene.ro)