PDA

Arată versiune întreagă : Limba vorbita de adam si eva (2)



Enciu Stefan
18.10.2011, 23:56
LIMBA VORBITA DE ADAM SI EVA (2)
STATUETA DE LA ADAMCLISI

He was( Acela a fost barbat)
Shakespeare, Hamlet, 1,2,

Si cuvantul acesta Adam, clisi, arata doua parti clare, iar intelesul este pamantul lui Adam.
Cand vom afla CINE SE AFLA in cele doua ,morminte centrale de la numitul Tropheum Traiani, atunci cu adevarat, arheologia romaneasca va deveni stiinta.
Cand se stie bine ca argila se numeste clisa, nu pricepem echilibristica prin limbile turca si bulgara, pentru a defini acest toponim.
Statuieta a fost descoperita in brazda plugarului da catre un taran din ADAMCLISI, de la care a fost achizitionata in anul 1894 de catre colectionarul Jean Eleutheriade, ginerele pictorului Gheorghe Tattarescu. A facut parte din colectia particulara a fostului administrator al muzeului memorial”Pictor Gheorghe Tattarescu”, de unde s-a incercat sustragerea si scoaterea ei din tara.
Cercetarile efectuate cu concursul unor arheologi, lingvisti si istorici de arta veche, au condus la concluzia ca statueta are o valoare deosebita pentru istoria poporului roman.
Iata concluziile specialistilor(din 1986):

“Statueta reprezinta un rege-preot(sacerdot) getodac, fiind executata din marmura provenita din cariera Doleni Dobrogea; statueta are o inaltime de 18 cm.
Vesmintele caracteristice, inscriptia si simbolurile sculptate indica o vechime de peste 3000 de ani i.e.n din epoca bronzului.
Insignele”apolinice” de pe piept(cele doua stele) fiecare cu cate sapte raze, simbolice, ni-l arata pe un interpret si profet al zeului Zalmoxe, ce impresioneaza nu prin proportii, ci prin adanca expresie de caracter si spiritualitate.
Scrierea de pe Epitrahil indica faptul ca dacii au avut o scriere proprie, Dacia fiind leganul scrierii pictografice. Este mai veche decat orice alta scriere cunoscuta in Europa.
Studiul fiecarei litere in parte, in analogie cu alte marturii descoperite pe teritoriul vechii Dacii , si alte parti, a dus la descifrarea textului de pe epitrahil:”Indepliniti ale voastre indatoriri”
Existenta unei asemenea inscriptii inseamna ca stramosii nostri, getodaci,erau stiutori ai scrierii si cititului. Ea reprezinta unul din primele documente care pun in lumina adevarul ca pe Valea Dunarii, in spatiul dintre Carpati, Dunare si Balcani, s-a vorbit o limba protolatina din care s-a desprins apoi si Latina Italiei si confirma autohtonia si continuitatea poporului roman pe aceste meleaguri”.

Statuieta are pe epitrahil doua stele, cu cate sapte raze. Foarte important, pentru ca la inceput, daca se stia ca 7 este G-cuvantul iar 7+)7=14=N, litera care apare pozitionata este Z…zisul hermeneut si-ar fid at seama ca are intr-adevar ceva deosebit.
Daca mai stia ca litera A, la etrustci era o stea, ar fi inteles:AA=inceputul inceputului. Este scriere hieratica: S-o citim:

S t e a s t e a O m 8564-13-7123-9-910-1- asta este OM
I c r o n T au C S 127345-10-10986-15- IKARON scut
G a m a L a m b d a 458-7-761-2-29103:Alb mag ADAM
I d e a s u p r a p 103-7-79842156-2- pe Paradisu
U s p a t r u E ps 29110-2-3784-4-45 spus PUERAT-
I l o n U G a m a M 87-:31052-4-4196: MA omu;l NIAG
I I G a m a O m I c 12-1-165:10734923-6-ii Ram COGAION
R o n 8:M- deci:

“Asta este OM Ikaron, scut, alb, mag ADAM:pe paradise spus PUER Atma- omul Niag; ii ram Cogaion, M”

Si, cu adevarat, nu degeaba l-am aflat pe Adamclisi! Un singur cuvant este mai dificil, Atena- subintelegand pe panteonul vedin/atman.
Iata omul Niag/Agni ,ajunge in teogonia brahmanica, si acest stravechi nume- aflat pretutindeni in Carpati, ne ajuta sa pricepem de ce mama lui Neagoe, din invataturi se cheama Neaga; nu intram in amanunte, dar cel putin- neagul se stie ca e negricios, si toata povestea lui Negru Voda revine in actualitate subliniind ca avem a face cu simboluri pelasgice. Pentru ca este vorba de ramul Cogaion-M(atrice)- inceput.

M E O S S S N M A A 6275-4-4398:110 sens SOMA ma-
D A M P D S A A T M 67-2-53-8-129810-2-4 sa DM datam p-
A N N I A G I R A M 871092-8-1213645-2- RIMA-N AMANGIA
A M. deci:

“Sens SOMA_ma –sa DM datam prima-n AMANGIA”.

De acum informatiile devin dense, dure. Deci mama cultului Damei, implicit a lui Adam alb, trebuie cautat in Dobrogea- parintele omului European. Citim mai departe:
S s o m a a a r n 9345108-5-1627:Romana SASA
A S A S A .invariant.
Soma era zeul vedic al lunii. Si numele unui elixir care era hrana zeilor. A lui Indra mai ales. Aparitia unui cult selenar e prezentat pe harta alaturi de zeitatile vedice de tip solar. Exista in Ovidiu un text care suna astfel:

“Se sune ca arcadienii au stapanit pamantul mai inainte de nasterea lui Jupiter, si ca acel neam a fost mai inainte decat luna”(Fasti,II, 289-290)
Nenumaratele mituri din mai toate zonele geografice cuprind aceasta idée(V Rernbach, Dict.Mit.p.366,sqq)
Iata cum apare intr-un imn din Atharvaveda:

“Anul este carul este lada trasurii, AGNI e fruntea carului, iar vizitiul sau este Luna.”
“Incerc marele elixir, leacul cel mare, pe care toti oamenii si zeii il numesc nectar,(fig.veda 8,48)etc.

Cat despre NIAG/AGNI, mitologii il considera zeul focului. Nu repetam minunata imaginatie a mitografilor, citim cateva randuri:
“tie, celui mai mic fiu al lui BARATA, AGNI, adu-ne zeu bun, cea mai buna avere mareata si atata de ravnita”/Rig.Veda2,7/

Poate vom gasi posibilitatea de a tipari o versiune romaneasca a poeziei vedice, cu care ocazie cititorii vor afla o relatie directa cu poezia noastra populara.
In ultima comunicare apare textul:”Romania sasa.”. Pentru cine stie ce inseamna cifra 6, simetrica perfecta a lui 9, deci litera F, daca o gandeste bine, intelege Facerea. Acest 6, este important in cunoastere, sigla sa e Facerii, fata, femeie, umfla, februarie, etc, amintesc de versul eminescian:

“Dar de- dat ‘ un punct se misca, cel dintai si singur iata-l
Cum din haos face muma, iara el devine tatal…”

Rotundul cifrei arata “ceva” din NIMIC. Din noua, care este prezent in diverse scrieri, ca o virgula incepe toata povestea disolutiei, etc, cu care ne ocupam de data aceasta.
Ca apare in text cuvantul etnonim fundamental-romana- arata ca de fapt, noi nici nu prea stim cum ne cheama… Abia din secolul al XIX-lea ne dau dreptul catastifele sa ne numim romani.
Cei care au facut aceste incifrari- urmasii lor, ar fi bine sa puna umarul ca sa scoata din impas lingvistica romaneasca. Un bun exemplu UNIC il aflam in cartile marelui carturar contemporan ANTONIE PLAMADEALA- Mitropolitul Ardealului.”Dascali de cuget si simtire romaneasca(1981 , “Traditie si libertate”, 1983, “Pagini dintr-o arhiva inedita(1984), “Lazar-Leon Asachi in cultura romana.,etc).
Patristica continua prin marele nostru contemporan, ale carui studii ar fi bines a inlocuiasca prafuitele teorii despre cultura romaneasca.Scrierea hieratica ii confera aripile corbului atat de present in simbolistica de inceput.
Mentionarea expresa a Hamangiei in text, impune cateva consideratii istorice, fara de care textul pare bizar,de neinteles. Inca din Paleoliticul mijlociu(100.000-40.000 i.e.n.) pesterile Cheia(La Izvor) si Targustor(LA ADAM) din Dobrogea au fost locuite, urmat de o locuire intense. La Targusor se descopera un mugure dentar, apartinand tipului de Homo sapiens fossilis, aratand continuitate. Urmarind zona respective, arheologii V.C. Radulescu si P. Samson,

” Sur un centre de domestication du Mouton dans le Mesolitique de la grotte”La Adam” en Dobrogea, in “Zeitchtift fur Tierrzuchtung, Zuchtungs Biologie, 76,2/3, 1962,p.282, sqq:D. Pippidi si D.Berciu.

Din istoria Dobrogei, I, p.26) au descoperit unelte care constituie o continuitate genetica si stau la baza aceramicului protoneolitic. Este bine reprezentata mai intai cultura viitoare neolitica Hamangia.
In epoca mezolitica in cimitirul de la Cernavoda se va intalni practica rituala a inmormantarii craniilor. In neolitic- unealata tipica a fost toporul, cel specific Hamangiei, fiind cusectiunea plan-convexa. D. Berciu considera ca “la noi neoliticul incepe pe la 5500-2000 i.e.n.(Zorile ist. In Carpati si la Dunare, p.39) cand comunitatile vorbeau o limba preindo-europeana”. Citam:”
“Avem in vedere in primul rand, sectorul dobrogean, unde din ce in ce mai mult banuiala incepe sa se schimbe in convingerea existentei pe teritoriul dintre Dunare si Mare a unei zone de foarte veche domesticire a animalelor. Descoperirile si prezicerile facute in ultimii ani de catre cercetatorii pesterii “La Adam”(Targusor) incep a indreptati o asemenea presupunere(p.43).La Adam a fost stabilita o succesiune stratigrafica de orizonturi culturale, care se insira pe verticala stratigrafiei, de la musterian la neoliticul mijlociu, documentat prin cultura Hamangia… Oase de oaie domestica( deci oaia a fost domesticita inca din faza premergatoare neoliticului aceramic).”

In neoliticul primar, cultura Hamangia se reliefeaza, ea fiind sic ea mai veche cultura cu ceramica a epocii neolitice. Numele este luat dupa gar ace deserveste satul Baia, langa Istria. De aici se raspandeste in toata Europa si in nordul Africii(p.57).
Hamangia acopera neoliticul vechi si mijlociu. Locuiesc in bordeie, colibe, toporul se raspandeste in tot spatiul egeeo-mediteraneea.
Statueta “Ganditorul si femeia sezand”, descoperite la Cernavoda in anul 1960. La Techirghiol s-au aflat boabe de grau si borceag, carbonizate. Aici apar strachinile; sta la baza culturii Cucuteni. Cele urmatoare, Dudesti, Vinca, Turdas, Salcuta, Boian, Vadastra, Gumelnita, Teiu, Salcuta, Petresti, Cucuteni… cea mai veche cultura din epoca bronzului este cultura Cernavoda(dealul Sofia).
Hirsova, Sighisoara,(Condurachi:”bastinasi din Dobrogea, nu intrebuintau roata olarului nici in sec.V i.e.n, nefiind o lume matura”
Celtii sunt getizati, crede Vasile Pirvan. Numismatul C. Moisil: monedele “barbare” sunt dacice.
]
Prof. Tudor Diaconu

Tue Aug 30, 2011 View user's profile Send private message Send e-mail Yahoo Messenger
Adrian Pop

Joined: 03 Sep 2009
Posts: 10558
Location: Craiova


Reply with quote
Post
Un OM ca Mosu se naste odata la cateva mii de ani....

adi