Arată versiune întreagă : Sfatul Bătrânilor - 67 - MECANISM al gandirii Umane - 06
Enciu Stefan
17.10.2011, 02:23
Sfatul Bătrânilor - 67 - MECANISM al gandirii Umane - 06
Bine ati venit la o alta lectie de viata.
Am cunoscut Oameni ale caror sfaturi au insemnat enorm de mult pentru formarea mea ca Om. La randul meu am sfatuit multi tineri si acum, cu o parte dintre acestia, ma mandresc.
Să nu uităm niciodată Scopul nostru principal din Viată, care nu este altul decât acela de-a trăi cu toţii Frumos, Fericiti si Sanatosi.
Faptele acelor semeni care ne deranjeaza si nu ne convin, sunt gandite sau chiar infaptuite in Timp de noi insine, determinandu-i pe toti ceilalti astfel...
Fiind superficiali in gandire si necunoscand aceste consecinte ale gandurilor si faptelor noastre, afirmam ca toti ceilalti gresesc. Nicidecum noi.
adi
Banu Ionut
09.12.2011, 11:24
Nefiind constienti de gandurile si actiunile noastre ,atragem spre noi lucrurile despre care gandim rele sau bune ,atrangand lucrurile pe care le gandim consecintele ne oglindesc.
acesta e egocentrism intr-un fel.
e un semn de noblete sa stii cand gresesti si sa iti recunosti vina.
Putine persoane isi recunosc greselile. Majoritatea se bazeaza pe "avantajul muncii in echipa, mereu poti da vina pe alt cineva!".
Revenind la esenta mecanismului, atragi ceea ce esti.
ana_maria
25.05.2012, 16:37
Cand te afli intr-un proces continuu de invatare ,este uman sa mai si gresesti.Important este sa iti dai seama de greseli , sa le analizezi ca apoi sa nu le mai comiti!
Trebuie sa devii un foarte bun OBSERVATOR ca sa intelegi "de unde" si "de ce"!
Dumitrescu Marian
03.07.2013, 20:24
Cand te afli intr-un proces continuu de invatare ,este uman sa mai si gresesti.Important este sa iti dai seama de greseli , sa le analizezi ca apoi sa nu le mai comiti!
Trebuie sa devii un foarte bun OBSERVATOR ca sa intelegi "de unde" si "de ce"! - copiez ceea ce a spus Oana deoarece mi se pare foarte corect . Nu puteam sa raspund mai bine de atat
Banu Ionut
08.07.2014, 09:18
Afirmam ca toti ceilalati gresesc pentru actiunile noastre sau comunicarea noastra eficienta pentru noi, intelegandu-se dificienta pentru ceilalti ,ganduindu-ne putin putem cauta solutii pentru imbunatatirea comunicarii cu noi insine si eficientizarea actiunilor pe care le facem observand realmente situatiile sau observatiile celorlalti fata de noi.
Alina Bratu
25.11.2014, 02:07
Prin Timp intelegandu-se trecut, present, viitor.
maria memo
11.04.2017, 00:05
Cand am citit acest sfat, m-a dus cumva, cu gandul la un pasaj din cartea mea:
"M-am saturat sa imi mint gandirea, sa imi mint simturile, sa imi mint timpul ca mai are destul timp, sa imi mint natura proprie, sa imi mint minciunile. Simt ca am devenit ceva pentru care ar trebui sa fiu pedepsita, ceva ce e mult prea departe de adevarata eu. Nu ar trebui sa ma apropii din ce in ce mai mult de mine? De fapt, ce urmaresc cu intrebarea asta? Sa imi dau sansa sa incep o alta minciuna? Un alt sir de idei care imi urmeaza orbeste viitoarea minciuna, cum ca e imposibil?
Fara intrebari! Trebuie sa imi impun! Nu, nu trebuie nici sa imi impun, trebuie sa ma potolesc, sa ma relaxez si am sa ies la iveala in mod natural.
Dar oare cand o sa se intample, nu am sa gasesc o alta cale mincinoasa prin care am sa ma intreb daca nu cumva am facut o greseala si de fapt, cealalta identitate era adevarata eu?
Cred ca sunt infestata. Cum as putea sa ma vindec de minciuni asupra mea? Cum as putea sa ating maximul de relaxare mentala care ar scoate la iveala EU-L meu, in cea mai apropiata forma de realitate? Pentru ca acel moment mi-ar oferii libertate deplina, libertate dupa care sper ca intr-adevar tanjesc.
Adrian Pop
11.04.2017, 23:43
Cand am citit acest sfat, m-a dus cumva, cu gandul la un pasaj din cartea mea:
"M-am saturat sa imi mint gandirea, sa imi mint simturile, sa imi mint timpul ca mai are destul timp, sa imi mint natura proprie, sa imi mint minciunile. Simt ca am devenit ceva pentru care ar trebui sa fiu pedepsita, ceva ce e mult prea departe de adevarata eu. Nu ar trebui sa ma apropii din ce in ce mai mult de mine? De fapt, ce urmaresc cu intrebarea asta? Sa imi dau sansa sa incep o alta minciuna? Un alt sir de idei care imi urmeaza orbeste viitoarea minciuna, cum ca e imposibil?
Fara intrebari! Trebuie sa imi impun! Nu, nu trebuie nici sa imi impun, trebuie sa ma potolesc, sa ma relaxez si am sa ies la iveala in mod natural.
Dar oare cand o sa se intample, nu am sa gasesc o alta cale mincinoasa prin care am sa ma intreb daca nu cumva am facut o greseala si de fapt, cealalta identitate era adevarata eu?
Cred ca sunt infestata. Cum as putea sa ma vindec de minciuni asupra mea? Cum as putea sa ating maximul de relaxare mentala care ar scoate la iveala EU-L meu, in cea mai apropiata forma de realitate? Pentru ca acel moment mi-ar oferii libertate deplina, libertate dupa care sper ca intr-adevar tanjesc.
Singura sansa Maria....
http://www.sfatulbatranilor.ro/forums/265-SFANTUL-ARSENIE-BOCA
Robert dragoi
15.08.2017, 01:56
Asumarea responsabilitatii.
Pacatul stramosesc (ADAM SI EVA ) genza.
Pacatul adevaratul pacat nu a fost momentul incalcarii prohibitiei de a manca din pomul cunostintei binelui si raului , ci atunci cand Adam intrebat fiind unde este , din ascunzisul lui a raspuns :
Doamne femeia care mi-ai dat-o ma pus de am pacatuit , acuzandu-l pe dumnezeu.
Vedeti in ce consta pacatul ?
Nu eu EL , VINA NEASUMATA
Vladucu Loredana
11.09.2018, 07:57
Putine persoane isi recunosc greselile.
Adrian Pop
11.09.2018, 10:29
Putine persoane isi recunosc greselile.
de-aia sunt si pe dinafara....in tot ce fac.
Ionutsteg
27.09.2018, 15:29
Trebuie sa avem grija la faptele si gandurile noastre.
Faptele acelor semeni care ne deranjeaza si nu ne convin, sunt gandite sau chiar infaptuite in Timp de noi insine, determinandu-i pe toti ceilalti astfel...
Fiind superficiali in gandire si necunoscand aceste consecinte ale gandurilor si faptelor noastre, afirmam ca toti ceilalti gresesc. Nicidecum noi.
adi
Daca te deranjeaza o fapta a cuiva este repercursiunea faptelor tale.
Marea greseala a ta este sa dai vina pe ei ca gresesc cand de fapt vinovat esti tu.
Imi vine in minte povestea aia cu omul si furnica, cand omul da si calca pe musuroiul furnicilor si il farama surprins de actiunea furnicilor de al reface o intreaba pe furnica cum de dainuiesc de atata timp si reusesc dainuiasca in ciuda dimensiunilor mici pe care le au si fragilitatea care sunt expuse, la care furnica îi raspunde ca ele nu cauta vinovat pentru catastrofa lor, ele cauta sa rezolve problema. Cu scuzele de rigoare pentru cei care o stiu altfel
Adrian Pop
28.09.2018, 02:24
Noi comunicam pe Skype, fb si forum.....
Din respect fata de timp se poate implementa in acest forum un chat pe pagina principala in partea jos, sus s-au mijloc in acest fel se poate comunica in timp real si toti sunt focusati la ce trebuie, ne fiind bruiati de scopul fb, skipe.....
alex_manea
05.12.2023, 01:50
Foarte adevarat. Conteaza cum pleci de la inceput. Daca zici ca nu poate functiona o sa ai dreptate, daca zici ca va functiona 100% vei avea din nou dreptate. Si efectiv in functie de aceste ganduri oamenii din jurul nostru vor simti energie si vor face lucrurile sa mearga in directia in care am gandit noi. Deci important este sa ne implicam in lucrurile in care noi credem.
mihaita_linca
09.01.2024, 13:28
Foarte, foarte clar si adevarat, fiecare fapta negativa are o consecinta in viitor, poate nu maine, poate nu intr-un an, dar odata o sa existe.