PDA

Arată versiune întreagă : Sfatul Bătrânilor -61 - Ne meritam sefii !



Enciu Stefan
17.10.2011, 01:42
Sfatul Bătrânilor -61 - Ne meritam sefii !
Bine ati venit la o alta lectie de viata.

Am cunoscut Oameni ale caror sfaturi au insemnat enorm de mult pentru formarea mea ca Om. La randul meu am sfatuit multi tineri si acum, cu o parte dintre acestia, ma mandresc.

Să nu uităm niciodată Scopul nostru principal din Viată, care nu este altul decât acela de-a trăi cu toţii Frumos, Fericiti si Sanatosi.

Cei care coordoneaza activitatea altor semeni trebuie sa aiba statut de Om.
In caz contrar, este prapadul pe pamant pentru subalterni.

Cei condusi de jogodii, isi merita soarta....datorita faptului ca accepta compromisuri.
Si unii si altii nu inteleg mare lucru in Viata.

adi

Banu Ionut
09.12.2011, 10:59
In viata sunt oameni care isi aleg ceea ce-si doresc unii constientizand ceea ce fac altii dandu-si seama mult prea tarziu ,comunicarea acestora analizand sistemul este defectuoasa nu numai la nivel de vorbire si chiar la nivel subtil.
Pentru a le arata si celorlalti ca nimic nu este intamplator ,indrumarea si lucrand impreuna cu ei ,vor invata sa-si cladeasca un viitor asa cum il vor.

arienne2003
16.12.2011, 20:44
spre bucuria mea, "seful"-nu avem sefi, colegii mei se afla pe drumul meu "pas cu pas", asta pentru ca sunt eu printre ei, sau in mijlocul lor
si pentru ca asa a raspuns sistemul... ca sa zic asa... poate ca era timpul

Dragos
08.01.2012, 03:11
Cei condusi de jogodii, isi merita soarta...

Complet de acord. Singurul lucru care ma deranjeaza la aceste persoane este ca se si plang pe acest subiect ...

Paul
18.01.2012, 21:39
de acord si cu acest pas.

ana_maria
20.05.2012, 19:29
La inceput se merita unii pe altii...mai apoi e de ajuns ca unul din cele 2 categorii SA PRICEAPA CA "ASA NU" ca mai apoi sa inceapa sa-si doreasca ALTCEVA! Cateodata este necesar sa trecem printr-o astfel de ..proba!

Dumitrescu Marian
01.07.2013, 00:10
Cei condusi de jogodii, isi merita soarta....datorita faptului ca accepta compromisuri - asa cred si eu ,sunt de acord , insa nu trebuie sa uitam faptul ca unii chiar sunt constransi sa fie condusi de "jigodii" deoarece situatia Romaniei in acest moment e in declin financiar.

Banu Ionut
08.07.2014, 07:55
Cei care conduc alti semeni au nevoie de o educatie impecabila spre a putea coordona activitatea oamenilor, pe care i instruieste dezvoltandu-se impecabil in acelasi timp cu ei dandu-le posibilitatea sa creasca.
Oamenii care aleg sa ramana sub tutela unor asa zisi patronii care isi bat joc de ei din toate punctele de vedere demonstreaza o asa zisa slabiciune sau dezinteres fata de scopul urmarit daca acesta exista,sau sunt nevoiti sa aleaga aceasta posibilitatea in functie de conditiile sociale ale fiecaruia pana in tr-un punct limita in care va schimba acest lucru alegand ceva mai bun pentru situatia lor.
Raportandu-ma la atitudinea acestor oamenii care isi trateaza semenii sau angajatii cu dispret ,dezinteres ,indiferenta,jignire fata de ceea ce i se ofera nu pot spune decat un lucru: avand foarte multi oameni de genul asta la conducere ,situatia va ramane la fel si lucrurile negative privind schimbarea unei societi eficiente va fi dispersata putin cate putin.

Alina Bratu
20.10.2014, 01:22
Este minunat sa lucrezi alaturi de Oameni.

maria memo
03.04.2017, 14:45
Perfect adevarat!!Un singur sef care a fost Om,am avut si acolo am si lucrat cel mai mult.

Adrian Pop
03.04.2017, 18:14
perfect adevarat!!un singur sef care a fost om,am avut si acolo am si lucrat cel mai mult.

cel mai bine pe cont propriu, deci fara sefi....

Robert dragoi
14.06.2017, 14:56
Pe cont propriu zic și eu...

obi
15.06.2017, 00:11
De ce are un om sef ?
Pentru ca acel om:
-nu doreste sa faca mai mult
-nu are acces la in formatie, dar nici ochi si urechi pt. acea informatie
-nu crede in potentialul sau
-îi este teama ca va esua
-se complace in situatia de a primii sarcini pe care sa le execute cu voie sau fara voie
-se multumeste cu statutul de angajat, aparent multumit
-cum se zice mai nou in randul angajatilor "suntem ca sclavii la stapan"
Si cand acel om doreste sa fie el sef, sa fie pe cont propiu, cate o data sfidand legile gravitatie pentru a reusi, este bine luat in considerare sa nu devina sclavul propriei lui reusite, propriei lui afaceri, sa ajunga sa munceasca mai mult decat muncea cand era angajat si de cele mai multe ori in ZADAR.
Nu doresc supar pe nimeni, dar nu suntem facuti sa muncim, mai ales muncim atat de mult fara sa mai vedem sensul vieti, dar asta se vrea si nu mai continui....
Dalai Lama ne spune:
CE MA SURPRINDE CEL MAI MULT LA UMANITATE? OMUL. ISI SACRIFICA SANATATEA PENTRU A FACE BANI. APOI ISI SACRIFICA BANII PENTRU A-SI RECUPERA SANATATEA. APOI ESTE ATAT DE NERABDATOR CU GANDUL LA VIITOR INCAT NU SE BUCURA DE PREZENT. REZULTATUL E CA NU TRAIESTE IN PREZENT, DAR NICI IN VIITOR. TRAIESTE DE PARCA N-AR MURI NICIODATA SI APOI MOARE FARA SA FI TRAIT.

Vladucu Loredana
05.09.2018, 10:07
Foarte adevarat! Sunt de acord cu acest sfat!

Adrian Pop
05.09.2018, 19:33
Foarte adevarat! Sunt de acord cu acest sfat!

Cel mai bine este sa ai firma ta....impreuna cu cativa cunoscuti..

Ionutsteg
23.09.2018, 15:15
Imi exprim acordul cu privire la acest sfat si consider ca si sefii trebuie sa aiba omenie,bun simt si sa stie despre echilibrul dintre spirit si materie.

Adrian Pop
23.09.2018, 15:24
Imi exprim acordul cu privire la acest sfat si consider ca si sefii trebuie sa aiba omenie,bun simt si sa stie despre echilibrul dintre spirit si materie.

de-aia trebuie firma proprie...sa nu ai parte de sefi idioti...

MarianConstantin
23.09.2019, 22:18
De acord, deși nu prea îmi place termenul ”jigodii”...
Chiar ieri spuneam cuiva, care era foarte supărat pe ceea ce se întâmplă în România - dar și negativist, că fiecare e necsar să contribuie la schimbare, prin luarea atitudinii corecte și demne în fața conducătorilor de joasă speță și crearea unei culturi civice pozitive printr-o implicare continuă. I-am spus că și puterea exemplului contează și îi inspiră și pe ceilalti (mai ales pe cei cei fără inițiativă) să facă la fel. I-am dat și exemple din străinătate (nu că acolo nu ar exista unele fenomene ca în România...).

obi
23.09.2019, 23:55
....
Cei condusi de jogodii, isi merita soarta....datorita faptului ca accepta compromisuri.
Si unii si altii nu inteleg mare lucru in Viata.

adi
Dl. Adi zice(Asa sefi, asa subalterni!) mie asta imi este cea mai clara.
Sunt categorii de oameni care nu au sef si acestia foarte rari, dar ei sunt sefi cu adevarat.
Sunt categorii de oameni care au sefi rai si acei oamnei au statut de hiene.
Sunt categorii care nu tin cont din ce rasa este sefu si dau din umeri, înjură si zic asta e, asta-i Romania! Pai, da, asta-i cea mai gravă.
Ca pana la urma, sa iti fie frica de armata de 1000 de oi condusa de un demon, decât de armata de 1000 de demoni condusa de o oaie!

alex_manea
05.11.2023, 00:51
M-am tot gandit la sfatul asta si imi dau seama ca asa se filtreaza si oamenii. Oamenii care au o anumita conditie si nu vor s-o depaseasca accepta si fac compromisuri pentru a ramane in functie si sunt oamenii care renunta la tot si o iau de la capat cautand alt loc unde sa se simta bine si daca nu gasesc creaza ei locul ala pentru ca au o experienta de asa nu. De aici cred ca pleaca "ambitia" omului. Isi doreste ceva, vede in alt fel societatea si descopera ca nu sunt multi asa. Si face el o noua comunitate(mai mica/mai mare) bazata pe principii puternice. Interesant

mihaita_linca
09.01.2024, 13:06
Sunt total de acord cu acest SFAT! Personal am trait ambele experiente la locul de munca, un lider care este OM este o sursa de informatie si de dezvoltare continua.