PDA

Arată versiune īntreagă : Sfatul Bătrānilor - 58 - Fa bine in jurul tau...

Enciu Stefan
17.10.2011, 01:33
Sfatul Bătrānilor - 58 - Fa bine in jurul tau...
Bine ati venit la o alta lectie de viata.

Am cunoscut Oameni ale caror sfaturi au insemnat enorm de mult pentru formarea mea ca Om. La randul meu am sfatuit multi tineri si acum, cu o parte dintre acestia, ma mandresc.

Să nu uităm niciodată Scopul nostru principal din Viată, care nu este altul decāt acela de-a trăi cu toţii Frumos, Fericiti si Sanatosi.

Fa bine in jurul tau si prin dualitate, tot ce este in jurul tau iti raspunde la fel.
Ne diferentiem ca oameni prin raza de actiune...

Uita de cele rele si prin dualitate, cele rele uita de tine.

adi

Banu Ionut
09.12.2011, 10:49
Daca prin puterea ta ,de a face bine in jurul tau iti demonstrezi tie ca ceilalti sunt oglinda sufletului tau atunci toate lucrurile pe care le oferi inzecit ai sa ai parte de ele.

Dragos
08.01.2012, 02:55
Universul te calauzeste si comunica cu tine in fiecare secunda a vietii tale. El reactioneaza la gandurile tale si iti ofera un feedback nepretuit prin intermediul sentimentelor tale. Altfel spus, sentimentele tale reprezinta un instrument de comunicare cosmica! Sentimentele pozitive se traduc prin : "AI PROCEDAT FOARTE BINE". Cele negative iti atrag atentia ca trebuie sa iti schimbi gandurile asupra carora te focalizezi.*

Pune-te la unison cu comunicarea cosmica ce iti sta la dispozitie in fiecare zi. Tu nu esti niciodata singur, nici macar pentru o singura secunda. Universul te insoteste la fiecare pas. El te calauzeste, dar trebuie sa il asculti!

Complet de acord cu ce este scris mai sus !

Paul
18.01.2012, 21:35
de acord cu asta.
"you reap what you sow" - proverb englezesc, tradus inseamna "culegi ceea ce semeni"

ana_maria
17.05.2012, 17:11
Acest "fenomen" = dualitatea se poate manifesta in orice sfera de actiune si nu numai...!
Imi vin ein minte aceasta Lege Zalmoxiana: "Orice Om si-a creat Dualul sau,dupa chipul si asemanarea sa!"

arienne2003
17.05.2012, 20:53
imi place si cred ca in realitate dualul fiecaruia este Dumnezeu,
dar noi cautam in oameni, mai mult decat in noi insine, visam, asteptam sa gasim ,sa primim, mai mult decat sa oferim...
de aceea, cei mai multi dintre noi putem asa sa intelegem, macar putin, dar prin comparatii palpabile, concrete...
e bine si asa, dar e mai mult de atat...
pentru ca asta cautam, sa ne regasim ceea ce suntem cu adevarat ,
asta posibil sa fie dupa sufletul si dupa experienta fiecaruia...
iar la indemana avem relatiile existente intre oameni si sentimentele...
dar... eu cred ca dualul nostru e Dumnezeu...

Dumitrescu Marian
28.06.2013, 22:49
Asta incerc sa fac zilnic sa fac numai bine in limita capacitatilor mele. Sper ca pe viitor sa fac si mai mult bine decat acum. Unii spun ca aceasta chestie se numeste karma sau in traducere ce dai aia primesti.

Banu Ionut
06.07.2014, 11:05
Modulatia impulsiva a reactiilor exteriorului facand bine ,functioneaza exact ca sinusoidele transferului de informatie al unui emitor spre un receptor,cu cat informatia este mai clara mai corecta mai finita cu atat actiunile si reactiile receptorului vor fi pline de motivatie si un calm debordant pentru a actiona in raza activitatilor sale ,invers toate semnalele se vor distorsiona si vor aparea reactii de modulatie puternica si mult mai ineficienta pentru ceea ce doreste emitatorul sa exprime.
Totul tine ca in fiecare clipa constienta, sa tinem seama de cat de bine si cum facem acest bine langa semenii nostrii.

Alina Bratu
18.10.2014, 04:39
Actiune-reactiune

maria memo
30.03.2017, 12:17
Clar!!Extrem de frumos si de bine explicat acest concept.Imi place mult!

Adrian Pop
30.03.2017, 19:37
Clar!!Extrem de frumos si de bine explicat acest concept.Imi place mult!

Toate conceptele mari sunt explicate extrem de simplu.

Robert dragoi
31.05.2017, 23:23
Foarte interesant !!!

Sunt doua categorii de oameni :
1. Oameni buni si gata
2. Oameni care se straduiesc sa fie buni.

Parintele ioan zicea:

Orice preot este bun ,nu conteaza actiunile lui , este ca un tub prin care curge apa iar noi oamenii bem acea apa chiar daca acel tub /teava este ruginita .
Asa si cu preotul daca este ruginit curge harul ,daca vrem sa disfrutam de harul pe care dumnezeu il revarsa catre noi o putem face

Vladucu Loredana
02.09.2018, 11:32
Foarte frumos si bine explicat este acest sfat.Imi place foarte mult !

obi
03.09.2018, 01:12
Candva am inteles ca semetia, lauda, vanitatea sunt pacatele preferate ale Diavolului.
Asa ca, daca faci bine in jurul tau incearca sa stii doar tu, fara sa arati cu degetul la binele care l-ai facut.
In acest fel se desavarseste conceptul de dualitate, legea efectului de bumerang, adă și na s-au cum doriti dumneavoastra sa intelegeti.

Ionutsteg
22.09.2018, 07:57
Faci bine in jurul tau si vei primi aceeasi moneda.

obi
22.09.2018, 10:38
Faci bine in jurul tau si vei primi aceeasi moneda.

Faci bine si primesti cat nu poti numara, numai ca asta depinde de constinta fiecaruia.
Dl. Adi ma invatat ca pacatul este pacat doar daca esti constient de el. Asa ca daca intelegi efectul faceri de bine vei intelege si efectul faceri de rau, iar daca binele care il contorizezi este cam zarcit, efectul raului il contorizezi din plin.

MarianConstantin
23.07.2019, 20:25
De acord.
Intrebarea este: Stim noi ce este bine cu adevarat? Stim in detaliu tot contextul vazut si nevazut, pentru a ne pronunta asupra unui lucru? Uneori poate fi foarte delicat sa ne pronuntam...
Este mai bine sa iesim din dualitate (unde este valabil principiul actiunii si reactiunii) si sa ne situam deasupra ei... Nu este deloc usor, dar se poate. Si atunci, prin ceea ce transmitem si manifestam, prin puterea exemplului, putem influenta in jur, mai mult sau mai putin, in functie de inaltimea la care am ajuns...

alex_manea
31.10.2023, 05:41
Asta incerc sa fac in fiecare zi cu informatii, cu un ajutor, daca pot sa-l ofer.

mihaita_linca
09.01.2024, 12:56
Foarte frumos explicat!