PDA

Arată versiune întreagă : Cuvant Ortodox - 27.03.2012

Adrian Pop
27.03.2012, 10:33
http://www.facebook.com/groups/216092815164945/216674225106804/

Cuvant Ortodox
Am deschis acest grup al prietenilor nostri. Poate reusim sa facem ceva impreuna.

Parintele Teofil Paraian intreba de multe ori: "Stiti care e diferenta dintre un prieten si un amic?". Si tot el ne raspundea: "Cu un amic te intalnesti cu drag si te simti bine impreuna, dar cu un prieten ai o legatura permanenta si, mai ales, faci ceva impreuna, va ajutati reciproc."

Astepta propunerile voastre de a face impreuna ceva pentru slava lui Dumnezeu si bucuria oamenilor. Nu am vrea sa incepem cu planuri marete pe care sa nu le putem implini.

Hrab Alexandru
Da, vrem să fi prieteni şi pe celălalt grup vin anumite persoane care îţi aurncă nişte vorbe aşa de teologia blogurilor, care sincer nu au treabă cu ortdoxia adevărată ci sunt aşa cum spunea Părintele Necula de la Sibiu o rupere de ortodoxi...

Cuvant Ortodox
Alexandru, spunea parintele Teofil ca o idee a unui om nu o poti schimba tot cu o idee, ci cu o structura, cu o alta asezare sufleteasca la care se ajunge prin faptuire. Ce inseamna asta? Ca nu are rost sa intram in polemici sterile in urma carora fiecare ramane cu ideea lui. Apoi, fiecare din noi are temperamentul lui. Gandeste-te la Sf Ap Petru care a scos sabia. Aici am vrea sa discutam despre ce putem face impreuna, nu despre ideile care ne separa. Si inca ceva, e scris sa nu judecam ca sa nu fim judecati nu doar cu referire la preoti, episcopi sau patriarh, ci cu referire la toti oamenii. Atunci... sa nu-i judecam nici pe cei care judeca. Ce zici, putem?

Adrian Pop Mi-ar face placere sa comunicam eficient si cu intelepciune, fara graba si total altrusit, in asa fel incat sa reconstruim Romania Mare din punct de vedere Moral si Economic.