Arată versiune întreagă : Sfatul Bătrânilor - 43- Cum ne alegem Consilierii in Viata
Enciu Stefan
17.10.2011, 00:35
Sfatul Bătrânilor - 43- Cum ne alegem Consilierii in Viata
Bine ati venit la o alta lectie de viata.
Am cunoscut Oameni ale caror sfaturi au insemnat enorm de mult pentru formarea mea ca Om. La randul meu am sfatuit multi tineri si acum, cu o parte dintre acestia, ma mandresc.
Să nu uităm niciodată Scopul nostru principal din Viată, care nu este altul decât acela de-a trăi cu toţii Frumos, Fericiti si Sanatosi.
Asa cum am mai spus, fara Consilier(i), nu faci nimic. Incepand de la parinti, profesori, mentori...
Omul invata prin comparatie.
Cand devenim suficient de maturi si ne alegem un domeniu de lucru, cat de cat bine definit, in care dorim sa activam o mare parte din Viata, ne alegem un Consilier(i).
Criterii de selectie corecta ale acestui Om :
1. Ne interesam de Familia lui, de ceea ce face fiecare membru al ei, dar mai ales de relatiile dintre ei.
2. Ne uitam atent la realizarile lui in planul fizic, nu la ideile sau la conceptele lui.
3. Suntem atenti la normalitatea activitatilor lui zilnice.
4. Aflam care sunt idealurile lui de viitor.
5. Se observa usor ce fel de persoane sunt in anturajul lui si tragem concluziile.
6. Descoperim atent responsabilitatile pe care si le asuma in totalitate.
7. Acesta este atent numai la ce-ti doresti tu, sprijinandu-te neconditionat si altruist.
Sa nu uitam ca Adevaratul CONSILIER este DUMNEZEU.
adi
Respectand ceea ce se aduce in discutie aici vom cunoaste cu adevarat oamenii de langa noi si partenerii nostrii de viata.
Incercam sa bifam aceste criterii, dar, intr-un final, totul este trecut prin "filtrul" nostru, el este cel mai important, el este decisiv in alegerea unui consilier bun sau mai putin bun.
eu am propriile mele criterii care nu au dat gres, in consecinta voi opta sa le aplic pe ale mele
ana_maria
04.05.2012, 16:26
Ne meritam unii pe altii!
arienne2003
05.05.2012, 09:44
:) cum lucreaza sistemul...
Tocmai imi creeasem un gand la criteriul 2
1.cum ar fi "sa pot ajunge candva la stadiul de Consilier"
2.iar ca prim sfat la initiativa anei imi propusesem "Sa nu uit !"
http://www.sfatulbatranilor.ro/threads/31-Sfatul-B%C4%83tr%C3%A2nilor-2-Ce-doriti-sa-faceti-in-Viata/page2
Aici gasesc raspunsul
"Sa nu uitam ca Adevaratul CONSILIER este DUMNEZEU."
Simplu,
mai stiu ca pana atunci... mai vedem
trebuie ca primul pas sa imi aleg Consilier dintre Oameni
si am Consilier Ales
primul fusese un gand... cum ar fi...
iar acum gandul meu se transforma in mai mult, in altceva, prin raspunsul Sistemului
care e ca si o fiinta individuala, cu constiinta individuala, Prietenul si Aliatul meu.
Inspiratia, ca sa zic asa mi-a transmis-o Doamna Mirela.... un Om
arienne2003
07.05.2012, 14:34
de la VIS se pleaca cu Credinta...
Dumitrescu Marian
16.06.2013, 20:49
Ne interesam de Familia lui, de ceea ce face fiecare membru al ei, dar mai ales de relatiile dintre ei. - Aici suna un pic cam dur , un fel de spionaj.
Acesta este atent numai la ce-ti doresti tu, sprijinandu-te neconditionat si altruist.- SI cu el cum ramane? Presupun ca aici trebuie sa fie reciprocitate.
Omul invata prin comparatie.- am inteles.
Sa nu uitam ca Adevaratul CONSILIER este DUMNEZEU.
Banu Ionut
16.04.2014, 14:27
Respectand principiile enuntate aici putem deduce logic cresterea nivelului de a accesa anumite informatii si a invata si pe altii cum ne putem dezvolta rationamentul si imbunatatirea relatiilor sociale pe care le avem cu toti cei pe care i respectam si stam alaturi cu ei .
Alina Bratu
28.08.2014, 04:26
Totul corect!
maria memo
15.03.2017, 21:26
Cu consilierii pe care ii am acum,consider ca sunt pe drumul cel bun!
arienne2003
16.03.2017, 00:56
Revin(multumesc Mariei:))...cam mult timp mi-a luat sa inteleg... cel putin 13 ani de când va stiu ...Cel mai bun consilier sunteti dvs... Si o spun acum
Adrian Pop
26.03.2017, 20:18
Revin(multumesc Mariei:))...cam mult timp mi-a luat sa inteleg... cel putin 13 ani de când va stiu ...Cel mai bun consilier sunteti dvs... Si o spun acum
e..............
Robert dragoi
02.05.2017, 00:06
Si cum ar fi sa-l cercetam pe DUMNEZEU !!!!
Consilierul apare iar chimica iti va descoperii atunci cand apare , asa cum tot chimica iti spune cand apare jumatatea , acea emotie puternica care
iti deschide o portita si poti vedea in viitor .
Cam asta am simtit cand l-am cunoscut pe ADI , foarte important este sa nu pierzi consilierul , de gasit il poti gasii poti avea acel noroc ,important este sa faci tot ce este posibil sa fi langa El.
Adrian Pop
02.05.2017, 00:12
Si cum ar fi sa-l cercetam pe DUMNEZEU !!!!
Consilierul apare iar chimica iti va descoperii atunci cand apare , asa cum tot chimica iti spune cand apare jumatatea , acea emotie puternica care
iti deschide o portita si poti vedea in viitor .
Cam asta am simtit cand l-am cunoscut pe ADI , foarte important este sa nu pierzi consilierul , de gasit il poti gasii poti avea acel noroc ,important este sa faci tot ce este posibil sa fi langa El.
Cheia succesului meu a fost legata de ajutorul pe care l-am dat consilierilor mei, total altruist, cand am vazut cat de greu le este sa-si duca ideile la bun sfarsit...
Robert dragoi
02.05.2017, 00:16
Exact asta am inteles , ca pentru a fi ce imi doresc trebui sa va ajut sa duceti toate planurile la pun sfarsit ....si nu numai ideile ,in diferenta de idei dumneavoastra aveti planuri, si sunt cu dumneavoastra cu un DA foarte mare .
Vladucu Loredana
18.08.2018, 13:49
Toate corecte!
Ionutsteg
13.09.2018, 07:44
Consider corecte toate aceste criterii de alegere a unui consilier,dar am zis foarte clar ca nu vreau sa-mi fac o firma.
Adrian Pop
13.09.2018, 10:19
Consider corecte toate aceste criterii de alegere a unui consilier,dar am zis foarte clar ca nu vreau sa-mi fac o firma.
cati pasi crezi ca vei face in scoala asta ?
Barbu Alina
21.09.2018, 18:58
Toate aceste criterii sunt corecte
Adrian Pop
21.09.2018, 19:09
Toate aceste criterii sunt corecte
este ok......
MarianConstantin
24.06.2019, 00:04
Omul învață în mai multe feluri, inclusiv prin Inspirație și experiență...
Am citit criteriile. De acord, cu următoarele observații.
Pct. 1 l-aș extinde la observarea relațiilor sociale și umane, în general, dar fără să intru prea mult ”în sufletul” familiei acestuia...
Pct. 3 nu știu cât de relevant este. Au existat multe genii care dormeau puțin și avea activități atipice, ex. Eliade sau Tesla. Eliade consider că ar fi putut să fie un bun consilier, pe când Tesla nu - deși îl stimez foarte mult (se comporta destul de ciudat).
Pct. 7 poate fi greu rezolvat. Foarte puțini oameni sunt complet altruiști. Un interes, de orice natură ar fi acesta, de multe ori există.
Total de acord cu ”consilierea venită de la Dumnezeu” și cultivarea intuiției divine.
alex_manea
26.09.2023, 17:21
Urmand acesti pasi in toate interactiunile noastre inter-umane vom ajunge sa avem langa noi oameni de cea mai buna calitate.
mihaita_linca
09.01.2024, 11:44
Calitate, nu cantitate!