PDA

Arată versiune întreagă : Humanity for PEACE



zamfir_catalin
04.08.2023, 11:36
Alăturați-vă nouă în mitingul global pentru pacea mondială și sfârșitul tuturor războaielor!
Data: 6 august 2023 Locație: New York,

Adunarea umanității pentru un viitor fără conflicte
Humanity for Peace, o mișcare globală dedicată promovării armoniei și eliminării violenței, își anunță cu mândrie mitingul său monumental pentru pacea mondială și încheierea tuturor războaielor.
Alăturați-vă nouă în timp ce unim națiunile, aprindem compasiunea și pledăm pentru un viitor în care conflictul este înlocuit de înțelegere și cooperare.

Motivatia noastra.
războiului nuclear a escaladat până la un punct în care nicio persoană gânditoare de pe planetă nu-l mai poate ignora. Totuși, în această atmosferă, există încă unii care cred că ar trebui să existe mai multe arme, mai multe sancțiuni și care cred că un război nuclear poate fi câștigat împotriva Rusiei. Este foarte clar că celor care au provocat războiul și continuă să-l escaladeze, nu le pasă de viețile poporului Ucrainei sau a oricărei alte națiuni de pe planetă. Acest lucru NU este acceptabil pentru aceia dintre noi cărora le pasă de bunăstarea întregii omeniri — cei care nu doresc să vadă rasa umană ștearsă de pe fața pământului.
Prin urmare, noi, cetățenii lumii, reunim toate forțele noastre pentru pace, ca o coaliție unificată deasupra ideologiilor, pentru a opri escaladarea care se desfășoară către războiul nuclear. Refuzăm să lăsăm omenirea să piară din cauza nebuniei.
Ne vom uni forțele pe 6 august pentru a ne arăta respectul față de cei care și-au pierdut viața în bombardamentele nucleare inutile și genocide de la Hiroshima și Nagasaki, Japonia, de către Statele Unite. Cu o astfel de ocazie, reamintim omenirii că războiul nuclear nu ar trebui să se ducă niciodată și nu poate fi câștigat, că este ultima și cea mai mare crimă împotriva umanității, iar acest sentiment trebuie să devină vocea dominantă în lume.


Un apel la acțiune
Mitingul servește ca un apel puternic la acțiune, amintind lumii că pacea nu este doar un ideal abstract, ci o necesitate urgentă pentru supraviețuirea și progresul umanității. Acesta își propune să implice oameni din toate categoriile sociale, indiferent de naționalitate, etnie sau credință, să rămână împreună și să ceară pace durabilă.

Steve Leeper

Scrisoare deschisă către prieteni, dușmani și oameni care nu au idee cine sunt,
Scriu ca american care locuiește mai ales în Hiroshima din 1984 pentru a vă implor să participați la adunarea Humanity for Peace de la sediul ONU - pe 6 august anul acesta, între orele 13:00 și 16:00. Vă scriu pentru că bănuiesc că mulți dintre voi vă veți uita la lista de sponsori și vorbitori și veți decide că aveți ceva mai bun de făcut pentru că nu doriți să fiți asociați cu unii dintre acești nenorociți. Bănuiesc că credeți că unii dintre ei sunt destul de nebuni sau marionete pentru Putin sau prea pacifisti sau nu suficient de pacifisti sau finanțați de CIA sau Departamentul de Stat sau Kremlin sau Beijing. Deci te implor. Doar pentru 6 august 2023, de la 13:00 la 16:00, nu lăsa să conteze. Nu lăsați nimic să conteze în afară de a vă opune anihilării nucleare.
Aș fi cu tine dacă aș putea, dar scriu din Hiroshima, unde există 300 de grupuri de pace și sute de mii de oameni cărora le pasă profund de pace și de abolirea armelor nucleare, dar unde oamenii păcii nu fac niciodată nimic împreună pentru că au „diferențe”.
Habar n-am ce ați plănuit pentru 6 august, dar vă rugăm să asigurați-vă că aceasta include să stați în fața ONU de la 13:00 la 16:00.
Humanity for Peace are nevoie de un milion de oameni acolo. Omenirea trebuie să sperie poliția și ONU și toți oamenii bogați din New York. Omenirea are nevoie de ei să se gândească că milioane de oameni sunt speriați de ceea ce se întâmplă și vor vota împotriva oricui spune chiar și un cuvânt bun despre folosirea armelor nucleare în Ucraina, Taiwan sau oriunde altundeva. Războiul nuclear este linia roșie a umanității. Nici să nu te gândești la asta.
Nu va face bine să avem câteva mii de oameni în fața ONU, în timp ce alte câteva mii privesc la Ground Zero și alte câteva sute ascultă discursuri grozave în Biserica Riverside. Umanitatea este testată. Vom învăța să cooperăm suficient pentru a menține planeta noastră locuibilă sau vor muri ultimul rus și ultimul american împușcându-se unul în celălalt? Dacă nu începem să cooperăm curând, vom dispărea până în 2050, potrivit revistei Nature. Dacă vom ajunge să dispară în acest secol, va fi pentru că oamenii păcii nu mai pot coopera suficient pentru a aduce un milion de oameni într-un singur loc, chiar și pentru a opri războiul nuclear și chiar în New York.

Cu sinceritate,
Steve Leeper
Președinte, Peace Culture Village
Fost președinte, Hiroshima Peace Culture Foundation
Fost reprezentant al SUA, Mayors for Peace
Uniti. inspiram. Transformam.

Humanity for Peace crede cu fermitate că pacea durabilă poate fi atinsă numai prin unitate, inspirație și acțiune transformatoare. Mitingul va oferi o platformă pentru lideri renumiți, activiști și vorbitori influenți care să se adreseze publicului, împărtășindu-și înțelepciunea și viziunea pentru o lume liberă de ravagiile războiului.

zamfir_catalin
04.08.2023, 11:37
https://miscareapentrupace.ro/

https://humanityforpeace.net/

zamfir_catalin
04.08.2023, 11:37
In ce oras esti? In ce judet esti? Implica-te! Fii organizatorul actiunii de pe 6 august sau indeamna si sustine pe cineva sa preia initiativa! Anunta-ne daca veti organiza ceva! Trimite-ne un articol, filmarea sau poze de la actiune: miscareapentrupace@gmail.com

Dumnezeu ne ajută!

IMPREUNĂ PENTRU PACE
Dragi Români de pretutindeni, dragi susținători ai PĂCII,

Mișcarea pentru Pace și Humanity for Peace sunt onorate să anunțe organizarea unei mobilizări internaționale, pe 6 august 2023, pentru a aminti lumii că războiul nuclear nu are voie să fie purtat niciodată și că este imposibil de câștigat. Omenirea merită mai mult; trebuie să refuzăm destinul unui război inevitabil, o viziune cinică și respingătoare.

Pe data de 6 august va avea loc în multe țări inclusiv România, comemorarea bombardării inutile și genocidale de la Hiroshima, lansată de Statele Unite ale Americii, urmată după câteva zile de aceeași crimă împotriva orașului Nagasaki.

Cu această ocazie și din cauza dorinței nepotolite a unora de a crea și a întreține stări conflictuale periculoase pentru omenire, trebuie să ne mobilizăm toți astfel încât și pe 6 august 2023 să fim împreună în diferite orașe ale țării participanți la diferite acțiuni pentru PACE: mitinguri, marșuri, privegheri, omagii muzicale, recitări de poezii, etc.). Se poate constata că liderii din Statele Unite, NATO și mai ales ROMÂNIA nu fac deloc eforturi în direcția restabilirii păcii, ci dimpotrivă, contribuie la degenerarea situației din Ucraina. Noi, pledăm pentru neimplicarea României în niciun război planificat de interesele altor state, pentru neutralitate, pentru soluționarea pe cale pașnică a problemelor.

Este foarte clar că celor care provoacă războaie continuănd să le întețească (cazul Rusia - Ucraina) nu le pasă de viețile oamenilor de pe planetă. Acest lucru NU este acceptabil pentru aceia dintre noi cărora ne pasă de binele omenirii – aceia dintre noi care nu dorim să vadem specia umană ștearsă de pe fața pământului, care ne iubim familia, neamul. țara și credința. Iată de ce dorim ca împreună să devenim vocea care să fie auzită la nivel internațional împotriva acestei politici beligerante, să facem să răsune apelul la pace, apel care să devină vocea dominantă în lume!

Facem, prin urmare, apel la toți ROMÂNII, oriunde s-ar afla, ca uniți să ridicăm vocea împotriva acestei nebunii. Refuzăm să lăsăm omenirea să piară din cauza demenței unora.
În solidaritate cu acest eveniment, proteste de susținere vor fi organizate pe aceeași dată, în mai multe orașe din lume.
Principalul protest din România va fi organizat la București, orele 17:00 – 20:30 în Parcul din Piața Unirii.
Principalul protest din Statele Unite va fi organizat la New York, orele 1- 4 pm (orele României: 20:00 – 23:00) și va fi transmis în direct pe internet.

Mișcarea pentru PACE, asociație civică
site: https://miscareapentrupace.ro/
https://reporterifaravoie.ro/
https://vrempace.ro/
https://stop5gbucuresti.ro/
contact: miscareapentrupace@mail.com
youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwXzIvJm9vHV42i4emLEpKA
facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100092253516514

zamfir_catalin
05.08.2023, 12:22
Suntem organizati in jurul site-ului www.sfatulbatranilor.ro si am creat mai multe entitati nonformale:
Consiliul Pacii, Sfatul batranilor, Clubul de la Craiova si Echipa Zalmoxa.
Am inceput activitatea inca din 2011.

Printre activitățile realizate in domeniul pacii:
- 5 iunie 2019 am organizat în Parcul ,,Nicolae Romanescu ,,-MARȘUL PĂCII”
- în data de 21 septembrie 2019- am organizat în Piața Mihai Viteazul ,,semnarea’’ unui
TRATAT DE PACE, pe pânză alba. Acest TRATAT- simbol al PĂCII a adunat peste 2000 de
preșcolari și școlari clasele I-IV, alături de educatoare, bunici și părinți.
- în 2021, de 1 iunie am organizat în comuna Maglavit un spectacol pentru a sărbători
Pacea și ziua copilului.
În Luna Ianuarie 2021 am început pregătirea Expoziției Păcii - a Piciumanilor, iar din
2022 am deschis pentru public această expoziție.
- Pe 2 iunie 2023 am organizat la Craiova- Festivalul Pacii
De la toate aceste activitați există fotografii și clipuri video în mediul online.

Obiectivul nostru principal este - Semnarea Păcii la nivel Mondial, în 2050 de către toate națiunile planetei la Sarmisegetusa, in Romania.
La aceasta data toata industria armamentului va fi desfiintata, toate serviciile secrete, la fel si toate economiile realizate la bugetele natiunilor vor fi indreptate catre sanatate si educatie.








Hello, my name is Catalin Zamfir

I found out about the event on August 6th only 1 day ago, and I started the organization to make a local event, in Craiova. I would like to tell you a few things about the organization I belong to.

We are organized around the website www.sfatulbatranilor.ro and we have created several non-formal entities:
The Peace Council, the Council of Elders, The Craiova Club and The Zalmoxa Team.
We started the activity since 2011, 12 years ago.
The main person behind all the projects is Adrian POP.

Among the activities carried out in the field of peace:
- June 5, 2019 we organized the "PEACE MARCH" in the Nicolae Romanescu Park
- on September 21, 2019- we organized in Mihai Viteazul Square the "signing" of a
PEACE TREATY. This TREATY - symbol of PEACE has collected over 2000 children, together with teachers, grandparents and parents.
- in 2021, on June 1, we organized a show in Maglavit commune to celebrate
Peace and children's day.
In January 2021 we started the preparation of the Peace Exhibition - of Piciumani- little kids exposition, and from 2022 we opened this exhibition to the public.
- On June 2, 2023, we organized the Peace Festival in Craiova

From all these activities there are photos and videos online.
Our main objective is - the signing of Peace at the World level, in 2050 by all the nations of the planet at Sarmisegetusa, in Romania.
At this time, the entire arms industry will be abolished, all the secret services, as well end all the savings made in the budgets of the nations will be directed to health and education.

zamfir_catalin
14.08.2023, 15:09
Alexandra Bellea
12 aug. 2023, 17:15 (acum 2 zile)
către Alexandra, bcc: eu

Bună ziua,



Iată rezumatul discuțiilor interne de ieri și un link cu concertul de la New York de pe 6 august pentru comemorarea victimelor de la Hiroshima, la care vă invit să vă uitați când aveți un pic de timp. Un astfel de concert nu are nimic în comun cu evenimentele de muzică clasică obișnuite care se concentrează pe performanță și mai puțin pe conținut. Intenția acestui concert este complet diferită iar corul este format nu din profesioniști, ci din militanți pentru pace.

https://schillerinstitute.com/blog/2023/08/06/h%EF%BB%BFumanity-for-peace-concert-mozart-requiem-african-american-spirituals-and-other-selections/





Coaliția Internațională pentru Pace - a 10-a întâlnire săptămânală: Planificarea următoarei Zile Internaționale de Acțiune

11 august 2023 (EIRNS)



Coaliția Internațională pentru Pace (IPC) a avut cea de-a 10-a întâlnire săptămânală pe 11 august, în urma Zilei Internaționale de Acțiune din 6 august, promovată de organizația Humanity For Peace cu ocazia celei de-a 78-a aniversări a bombardamentului nuclear de la Hiroshima, și aprobată de 30 de grupuri diferite pentru pace din întreaga lume.



Helga Zepp-LaRouche, fondatoarea Institutului Schiller și inițiatoarea IPC, a deschis cuvântul felicitându-i pe toți cei care au făcut din evenimentele din 6 august un succes, centrat pe mitingul din fața ONU din New York, cu mitinguri înfrățite în întreaga lume. Ea a descris acest lucru ca fiind un "mare progres", dar a avertizat că pericolul unei alunecări în război nuclear global este tot mai mare, menționând bombele cu dispersie și atacurile cu drone în interiorul Rusiei, în războiul NATO împotriva Rusiei, desfășurarea de către Polonia a 10.000 de soldați la granița cu Belarus, creșterea livrărilor de armament către Ucraina de către Germania și SUA și construirea de facilități de fabricare a armelor în Ucraina, precum și amenințarea unui nou război în Africa din cauza crizei din Niger. "Trebuie să intensificăm această mișcare", a spus ea, propunând să organizăm mitinguri de masă regulate, poate lunar, la ONU.



Profesorul Oliver Boyd-Barrett a prezentat un raport privind războiul din Ucraina. În ciuda eșecului acum evident al "contraofensivei" Kievului, crimele continuă, deoarece armata ucraineană desfășoară aproape zilnic atacuri - "atacuri sinucigașe", le-a numit el - fără a pătrunde vreodată în niciuna dintre liniile de apărare ale forțelor rusești, în timp ce Rusia lansează acum noi operațiuni ofensive. El spune că rata de mortalitate este năucitoare, cu un număr estimat de 300-350.000 de morți (nu doar răniți) de partea ucraineană, iar împreună cu morții ruși se apropie de o jumătate de milion - " degeaba, pentru nimic". Și totuși, Biden a cerut încă 24 de miliarde de dolari pentru arme pentru Ucraina, bani care merg "direct la complexul militar industrial". Acum, șoimii războiului plănuiesc să extindă războiul în Africa și Asia, unii așa-ziși "realiști" spunând că trebuie să punem capăt războiului din Ucraina pentru a ne putea pregăti pentru un război împotriva Chinei.



Reprezentanții din România, care s-au alăturat IPC abia săptămâna trecută, au raportat despre mitingurile lor din trei localități din 6 august, menționând că, deși țara susține în general pe deplin războiul, cu un sentiment antirusesc larg răspândit, au constatat o "reacție neașteptată" din partea multor oameni la comunicatul publicat de Umanitatea pentru Pace și tradus în limba română. Două articole care relatează despre mitingurile lor au fost publicate de jurnaliști respectați. Unul dintre vorbitori a propus ca toate țările să întocmească o listă cu toate războaiele purtate în țara lor, câți au murit și cine a fost inițiatorul, compilând această listă ca o hartă internațională și o documentație a ororii și inutilității războaielor.



Bernie Holland, din Marea Britanie, a spus că nu trebuie să ne lăsăm prinși într-o cameră de ecou, vorbind doar cu noi înșine, ci trebuie să-i aducem împreună pe toți liderii lumii, inclusiv pe cei care nu ne plac, pentru a preveni prăbușirea civilizației. La urma urmei, suntem cu toții oameni.



Zepp-LaRouche a răspuns că acest lucru este absolut corect, că a urî pe cineva este o pierdere de timp. Așa cum spunea Schiller, cel care urăște îi pierde pe toți cei pe care îi urăște, în timp ce o persoană care iubește îi câștigă pe toți cei pe care îi iubește. Institutul Schiller a fost fondat pe acest principiu, că fiecare persoană are capacitatea nelimitată de dezvoltare, dacă depune eforturi în acest sens, și că toate religiile se bazează pe acest principiu. Cele zece principii ale sale pentru o nouă arhitectură internațională de securitate și dezvoltare sunt demne de studiat în acest scop, că omul este creat în mod fundamental bun prin natură și că războaiele sunt create doar de oameni care îl consideră pe om ca pe un animal. Trebuie să construim o mișcare de iubire pentru umanitate, găsind ce este mai bun în fiecare persoană, în fiecare cultură. (https://schillerinstitute.com/blog/2022/11/30/ten-principles-of-a-new-international-security-and-development-architecture/)



Diferiți vorbitori au făcut mai multe propuneri pentru următoarea zi internațională de acțiune, printre care: 1 septembrie (lansarea Primului Război Mondial); 11 septembrie; 21 septembrie (Ziua Internațională a Păcii a ONU) și altele. Zepp-LaRouche a încheiat spunând că o zi unică internațională de acțiune este foarte importantă pentru a demonstra caracterul internațional al mișcării și că ar trebui să deliberăm și să alegem o zi comună, care va fi anunțată. Ea a menționat că Institutul Schiller va organiza un eveniment online pentru toată lumea pe 9 septembrie.




International Peace Coalition 10th Weekly Meeting: Planning the Next International Day of Action
Aug. 11, 2023 (EIRNS)—The International Peace Coalition (IPC) held its 10th weekly meeting on Aug. 11, following the International Day of Action on August 6, sponsored by the Humanity For Peace on the 78th anniversary of the nuclear bombing of Hiroshima, and endorsed by 30 different peace groups from around the world.

Helga Zepp-LaRouche, founder of the Schiller Institute and initiator of the IPC, opened by congratulating all those who made the Aug. 6 events a success, centered on the rally outside the UN in New York City with sister rallies around the world. She described this as a “great breakthrough,” but warned that the danger of a descent into global nuclear war was increasing, mentioning the cluster bombs, and the drone strikes inside Russia, in the NATO war on Russia, the Polish deployment of 10,000 troops to the Belarus border, German and U.S. expansion of weapons deliveries to Ukraine, and building of arms manufacturing facilities in Ukraine, and the threat of a new war in Africa over the crisis in Niger. “We must escalate this movement,” she said, proposing we hold regular mass rallies, perhaps monthly, at the UN.

Prof. Oliver Boyd-Barrett gave a report on the Ukraine war. Although the now obvious failure of Kiev’s “counter-offensive,” the killing goes on, as the Ukraine Army is conducting nearly daily attacks—“suicide attacks,” he called them—without ever penetrating any of the defense lines of the Russian forces, while Russia is now launching new offensive operations. He says the death rate is staggering, with an estimated 300-350,000 dead (not only injured) on the Ukraine side, and together with the Russian deaths nearing half a million—“for nada, for nothing.” And yet, Biden has requested another $24 billion in arms to Ukraine, money that goes “straight to the military industrial complex.” Now the war hawks are planning to expand the war to Africa and Asia, with some so-called “realists” saying we must end the war in Ukraine so that we can prepare for war against China.

The representatives from Romania who joined the IPC only last week reported on their rallies in three locations on Aug. 6, noting that although the country is generally fully supporting the war, with wide-spread anti-Russia sentiment, they found an “unexpected reaction” from many people to the leaflets published by the Humanity for Peace and translated into Romanian. Two articles reporting on their rallies were published by respected journalists. One of the speakers proposed that all countries compile a list of all the wars fought in their country, how many died, and who was the initiator, compiling this as an international map and documentation of the horror and the pointlessness of the wars.

Reports on the Humanity For Peace rallies honoring the dead from Hiroshima and Nagasaki, as well as those in all the other wars, and the danger of wars to come, were presented from Costa Rica, Germany, France, India, Argentina, Sweden, Guinea, Oregon, and Guatemala.

Dennis Speed described the powerful concert following the New York City rally of the Mozart Requiem, put together over only five weeks, building a chorus of over 100 volunteers who joined because of the concept of honoring those killed in the needless nuclear bombing of Japan and the war danger today. The rally and the classical concert established a “principle” of non-violent direct action as taught by Mahatma Gandhi and Martin Luther King, Speed noted.

Bernie Holland from the U.K. said that we must not be caught in an echo chamber, talking only to ourselves, but must bring all the world’s leaders together, including those we don’t like, to prevent the breakdown of civilization. After all, we are all human.

Zepp-LaRouche responded that this is absolutely correct, that hating anyone is a waste of time. As Schiller said, one who hates loses all whom he hates, whereas a person who loves gains all whom he loves. The Schiller Institute was founded on this principle, that every person has the limitless capacity for development, if they work on it, and that all religions are based on this principle. Her Ten Principles of a New International Security and Development Architecture are worthy of study to this end, that man is created fundamentally good by nature, and that wars are only created by people who view man as an animal. We must build a movement of love for humanity, finding the best in every person, in every culture. (https://schillerinstitute.com/blog/2022/11/30/ten-principles-of-a-new-international-security-and-development-architecture/)

Several proposals were made by the various speakers for the next international day of action, including September 1 (the launching of World War I); September 11 (for 9/11); September 21 (the UN’s International Day of Peace), and others. Zepp-LaRouche closed by saying that having a single day for a joint international day of action was very important to demonstrate the international character of the movement, and that we should deliberate and choose a common day, to be announced. She noted that the Schiller Institute will sponsor an online event for everyone on Sept. 9.

zamfir_catalin
14.08.2023, 17:10
Cum să creezi pacea mondială, punând capăt ipocriziei mass-media
de Jimmy Gerum

Lighthouse Germany Media Evolution Movement are cea mai mare viziune posibilă pe care ți-o poți imagina: Pacea mondială.

Cum putem atinge pacea mondială? Pacea mondială înseamnă încheierea a 5000 de ani de războaie. Înseamnă să fim capabili să ne folosim bunul simț și să ne rezolvăm toate conflictele în viitor la mese rotunde, în loc de forță și violență.
Cum realizăm această viziune? Am dezvoltat deja o cale exactă de acțiune despre cum să ajungem acolo.
Sistemul de radiodifuziune ar putea fi singurul program în viitor care ne oferă orientarea necesară în toate interesele și conflictele globale care există.
O platformă sinceră și echilibrată.
Iar calea pe care am dezvoltat-o pentru această viziune este să lansăm un domino care declanșează reacții în lanț care duc la Pacea mondială.
Totul începe cu adevărul în mass-media.

Gândește-te la asta. Singurul punct slab al acestui imperiu vechi de milenii este opinia publică, iar opinia publică este de influențată de mass-media, aceasta are un alt punct slab care există doar în Europa Centrală și de Est, și anume un concern gigant de radiodifuzori, pentru care oamenii înșiși plătesc.
Oamenii înșiși plătesc miliarde, în Austria, Elveția, Germania, BBC în Anglia, în tot Central Europa, pentru un radiodifuzor public care are o funcție de conducere în mass-media de top. Asta înseamnă că, dacă dărâmăm acest singur domino, nu există întoarcere, adevărul, onestitatea, va începe să fie discutate deschis.
În prezent, plătim pentru propria noastră spălare a creierului. Și acesta este pârghia pe care o avem doar aici, în Central Europa. Pentru că avem drepturi de revendicare aici, pentru că tratatul cu mass-media este de partea noastră. Morala, etica sunt activate partea noastră, și acesta este și motivul pentru care imperiul ne urmărește, deja devenind nervos și, desigur, are interes să scape de această pârghie.
Plătind pentru aceste organizatii media cu o influență masivă, deținem cheia viitorului a democrației în mâinile noastre.

Această cale către pace, nu mai este o idee, este ceva pe care deja îl implementăm.
De 55 de săptămâni stăm în fața caselor de presă germane în acum 160 de orașe. Desigur, doar puține dintre redacții răspund ofertei noastre de dialog media, dar într-un an am reușit să ținem aproximativ 20 de mese rotunde cu radiodifuzori și editori publici.
Ne-au primit șapte mese doar în ultimele 4 săptămâni, pentru că ne admiră perseverența.
Sunt impresionați, trezim o conștiință vinovată, pentru că trebuie să ne dăm seama și de un lucru, acești jurnaliști, sunt clasa de mijloc, sunt tati si mame de familie, la fel ca noi, putini sunt profitori, ei sunt în majoritate îndoctrinați, și de aceea cheia este un parteneriat cu tot jurnalismul, pentru că un jurnalism bazat pe adevăr este calea către pace.
Această cale, pe care o vom explica aici, este absolut gratuită și este absolut fără efort. De ce fără efort? Pentru că în această vară numai în Germania, acțiunile pentru pace desfășoară 4000 de acțiuni și evenimente în cadrul inițiativelor lor, mișcările pentru democrație, mișcările pentru pace.
Mii de evenimente care au ca scop să inițieze un dialog cu mass-media de top, să genereze atenție.
De ce fără costuri? Pentru că ne construim strategia doar pe comunicare și rețea pentru a le aduce mii de evenimente din întreaga lume la un discurs deschis cu mass-media pentru a transforma aceste 20 de mese rotunde în sute de mese rotunde editoriale de succes.
Pentru a atinge acest obiectiv ambițios, trebuie să creștem mai repede decât am făcut-o anul trecut.
Am pus aici planul pentru cum să provocăm întregul sistem de lăcomie și violență, dar cu adevărat reușim, avem nevoie de o voce unită și acum avem o soluție pentru o unire mai rapidă:

Am creat o aplicație, astfel încât acțiunile de pace din întreaga lume să poată participa acum la acest dialog media: h_ps://bit.ly/Leuch_urmARD
O aplicație complet gratuită care poate deveni o bază de date cu toate redacțiile și inițiativele pentru pace. În momentul de față conține deja peste 1000 de redacții și peste 1000 evenimente. Și apăsând un buton, puteți deschide direct o invitație în programul de e-mail pe care îl aveți vă puteți invita ziarul local sau mass-media.
Ceea ce avem nevoie este să construim o relație cu media noastră locală pentru a ne face împreună responsabili pentru creație a viitorului nostru în pace și corectitudine.

Calea noastră către pace arată că fiecare individ își poate asuma responsabilitatea în comunitatea sa de origine și cu convingerea că putem face diferența.

Suntem o echipă în creștere, putem apela chiar la 1000 de redacții teoretic cu 100 de persoane. Sunt posibilități de creative nesfârșite, dar cel mai important lucru este că începem să credem în propria noastră putere și credință.

Această strategie și această aplicație au potențial mare de a se dezvolta în mod creator prin intermediul comunității de pace și a oricărei alte inițiative, care pur și simplu conectează toate acțiunile noastre cu un dialog deschis și corect.

Imaginați-vă că toți jurnaliștii liberi și independenți într-un concert, într-un cor, toate platformele la nivel național și pe plan internațional, numiți această pârghie a radiodifuzorilor publici din Europa Centrală, cereți aceste drepturi, cereți acest lucru pentru libertatea presei.

Imaginați-vă că cetățenii Europei plătesc miliarde pentru știri echilibrate, dar care nu sunt livrate.
Urmează o presiune internațională și poate apărea ceva evolutiv și spiritual, un gând comun care ne leagă și formează un Țel comun.

Aceasta este o evoluție în comparație cu individualismul secolului XX. Și făcând acest lucru, arătăm că familia umană este pregătită pentru această viziune a unei noi ere a păcii și a înțelegerii.

Vrem o competiție de idei politice, iar această competiție trebuie să fie corectă, echilibrată și democratică.

Această cale duce la viziunea că ne vom rezolva conflictele la mese rotunde și nu pe câmpul de luptă. Toate conflictele pe care le-am avut de 5.000 de ani. Nu mai este nevoie de un complex militar-industrial violent.

Fii parte din ea! Să ne unim și să fim mândri de o umanitate, care este capabilă să creeze pacea pe pământ.

Lighthouse Germany Media Evolu&on Movement
www.Leuch_urmARD.de/uk
Jimmy Gerum, +49-151-5055 2062, info@leuch_urmARD.de
The new APP for media dialog
h_ps://bit.ly/Leuch_urmARD

zamfir_catalin
14.08.2023, 18:10
Mulțumesc pentru mesajele trimise jimmy, mă bucur că am început să comunicăm și că am reușit să ne cunoaștem prin intermediul proiectului humanity for PEace.
Am urmărit cu atenție e-mail-urile, clipurile video postate de tine, am urmărit strategia ta și mă bucur în primul rând că există astfel de oameni care se gândesc la pace pe termen lung, la căile prin care se poate obține această pace.
Eu am 47 de ani, sunt din Craiova, România.
De mai bine de 25 de ani am cunoscut o persoană specială - Adrian Pop din Craiova care a devenit mentorul meu și împreună cu care am început să ne stabilim niște proiecte foarte mari pentru organizația noastră, pentru România și pentru întreaga planetă.
Ca și tine avem și noi scopul principal declarat de mai bine de 11 ani de semnare a păcii mondiale.
Semnarea păcii mondiale noi am estimat să o realizăm până în anul 2050, asta înseamnă că la acea dată să nu mai existe războaie să nu mai existe înarmare să nu mai existe industrie de înarmare, să nu mai existe servicii secrete și această cursă de a lucra unul împotriva celuilalt să ajungem să trimitem toate resursele folosite în aceste direcții nocive în scopul unei mai bune educații în scopul îmbunătățirii sănătății oamenilor.
Pentru a ajunge la acest obiectiv, de a semna pacea mondială, strategia noastră a fost să creștem noile generații, respectiv în acest moment ne adresam copiilor foarte mici, de câțiva ani. Am început organizarea expozițiilor păcii cu copii de până în 6-7 ani, copii de grădiniță. Am tipărit fluturași, am făcut afișe și am făcut multe acțiuni în acest sens. Încercăm ca primul cuvânt scris de acești copii să fie PACE. Astfel sa implementam de la vârste fragede Cultul angelic al păcii. Am tipărit un fluturaș în acest sens ca copiii să-l coloreze și să scrie cu mânuța lor PACE.
Lucrăm din ce în ce mai strâns cu educatoarele și cu părinții copiilor pentru asta. Momentan am făcut-o la nivelul orașului Craiova. Intenționăm să extindem în următorul an la nivelul județului Dolj iar în următorii ani să lucrăm pentru a extinde la nivelul României si in Republica Moldova. Bineînțeles dacă apar resurse și colaboratori putem extinde cât de repede în orice localitate sau țară scopul este de a educa copiii de mici în accepțiunea păcii să se gândească la asta să-și iubească prietenii și locuitorii și toate ființele care îi înconjoară să nu se gândească nici măcar în joacă la război, la arme, la a face rău altcuiva.
Sunt mai multe etape, in etapa finala.. dorim sa ajungem la copii din 1.000.000 de gradinite.
Pe această categorie de vârstă, de copii foarte mici avem această expoziție a păcii.
În anii următori pe măsură ce acești copii cresc vrem să dezvoltăm agenții de turism de explorări care să îi ia pe acești copii din clasele primare și să-i plimbe în locuri frumoase din România si Republica Moldova, în locuri încărcate energetic, locuri cu însemnătate pentru zona noastră și în acele zone să le vorbim din nou despre pace, despre iubire, despre succes, despre cum să ne fie tuturor bine.
Ulterior pe măsură ce copiii cresc în momentul în care ei ajung la vârstă de liceu, 12-14-16 ani vrem să-i implicăm în Cluburile exploratorilor Zalmoxieni Pavel Corut. Cluburi pe multe domenii de activitate. Avem un cerc al căutătorilor de comori, unul al educației pentru sănătate, un cerc pentru iubitorii stelelor, un cerc pentru meșteșuguri pentru cei cărora le place să creeze obiecte să facă ceva, un cerc pentru cei cărora le place it ul și calculatorul, etc. sunt 10 astfel de cercuri pe care le-am identificat noi ca fiind benefice pentru ei.
Astfel după o muncă de ani de zile crescând o noua generație de tineri, iar ei odată ajunși la vârsta maturității 20-30-40 de ani să trăiască pacea și să le fie total străin sentimentul războiului al urii împotriva altor semeni.
O să continuăm dialogul și să vedem cum găsim căi să ajungem împreună la pacea mult dorită.

Las mai jos o serie de linkuri către fotografii si clipuri video cu activitățile noastre.

https://www.youtube.com/watch?v=lzGcSutR2-g&t=29s

https://www.youtube.com/watch?v=N14AgabungA&t=10s
https://www.youtube.com/watch?v=LStcgdj1TT0&t=604s
https://www.youtube.com/watch?v=xUU1PcMcxgE&t=7s

https://www.facebook.com/Avangarda.de.Sacrificiu/photos

https://www.facebook.com/arta.zalmoxa/photos

zamfir_catalin
15.08.2023, 12:08
Va salut, cu respect, doamna Terri Strong.

Am urmărit cu atenție mesajul transmis in ultima conferinta video a Humanity for Peace Organization și mă bucur în primul rând că există astfel de oameni care se gândesc la pace pe termen lung, la căile prin care se poate obține această pace. Crearea unei curicule*pentru pace si implementarea ei in sistemul educational este o masura similara cu activitatile*realizate de noi, in Craiova.
Eu am 47 de ani, sunt din Craiova, România.
De mai bine de 25 de ani am cunoscut o persoană specială - Adrian Pop din Craiova care a devenit mentorul meu și împreună cu care am început să ne stabilim niște proiecte foarte mari pentru organizația noastră, pentru România și pentru întreaga planetă.
Scopul principal declarat de organizatia noastra - Consiliul Pacii - este acela de semnare a păcii mondiale.
Semnarea păcii mondiale noi am estimat să o realizăm până în anul 2050, asta înseamnă că la acea dată să nu mai existe războaie să nu mai existe înarmare să nu mai existe industrie de înarmare, să nu mai existe servicii secrete și această cursă de a lucra unul împotriva celuilalt să ajungem să trimitem toate resursele folosite în aceste direcții nocive în scopul unei mai bune educații în scopul îmbunătățirii sănătății oamenilor.
Pentru a ajunge la acest obiectiv, de a semna pacea mondială, strategia noastră a fost să creștem noile generații, respectiv în acest moment ne adresam copiilor foarte mici, de câțiva ani. Am început organizarea expozițiilor păcii cu copii de până în 6-7 ani, copii de grădiniță. Am tipărit fluturași, am făcut afișe și am făcut multe acțiuni în acest sens. Încercăm ca primul cuvânt scris de acești copii să fie PACE. Astfel sa implementam de la vârste fragede Cultul angelic al păcii. Am tipărit un fluturaș în acest sens ca copiii să-l coloreze și să scrie cu mânuța lor PACE.
Lucrăm din ce în ce mai strâns cu educatoarele și cu părinții copiilor pentru asta. Momentan am făcut-o la nivelul orașului Craiova. Intenționăm să extindem în următorul an la nivelul județului Dolj iar în următorii ani să lucrăm pentru a extinde la nivelul României si in Republica Moldova. Bineînțeles dacă apar resurse și colaboratori putem extinde cât de repede în orice localitate sau țară scopul este de a educa copiii de mici în accepțiunea păcii să se gândească la asta să-și iubească prietenii și locuitorii și toate ființele care îi înconjoară să nu se gândească nici măcar în joacă la război, la arme, la a face rău altcuiva.
Sunt mai multe etape, in etapa finala.. dorim sa ajungem la copii din 1.000.000 de gradinite.
Pe această categorie de vârstă, de copii foarte mici avem această expoziție a păcii.
În anii următori pe măsură ce acești copii cresc vrem să dezvoltăm agenții de turism de explorări care să îi ia pe acești copii din clasele primare și să-i plimbe în locuri frumoase din România si Republica Moldova, în locuri încărcate energetic, locuri cu însemnătate pentru zona noastră și în acele zone să le vorbim din nou despre pace, despre iubire, despre succes, despre cum să ne fie tuturor bine.
Ulterior pe măsură ce copiii cresc în momentul în care ei ajung la vârstă de liceu, 12-14-16 ani vrem să-i implicăm în Cluburile exploratorilor Zalmoxieni Pavel Corut. Cluburi pe multe domenii de activitate. Avem un cerc al căutătorilor de comori, unul al educației pentru sănătate, un cerc pentru iubitorii stelelor, un cerc pentru meșteșuguri pentru cei cărora le place să creeze obiecte să facă ceva, un cerc pentru cei cărora le place it ul și calculatorul, etc. sunt 10 astfel de cercuri pe care le-am identificat noi ca fiind benefice pentru ei.
Astfel după o muncă de ani de zile crescând o noua generație de tineri, iar ei odată ajunși la vârsta maturității 20-30-40 de ani să trăiască pacea și să le fie total străin sentimentul războiului al urii împotriva altor semeni.
O să continuăm dialogul și să vedem cum găsim căi să ajungem împreună la pacea mult dorită.

Las mai jos o serie de linkuri către fotografii si clipuri video cu activitățile noastre.

https://www.youtube.com/watch?v=lzGcSutR2-g&t=29s

https://www.youtube.com/watch?v=N14AgabungA&t=10s
https://www.youtube.com/watch?v=LStcgdj1TT0&t=604s
https://www.youtube.com/watch?v=xUU1PcMcxgE&t=7s

https://www.facebook.com/Avangarda.de.Sacrificiu/photos

https://www.facebook.com/arta.zalmoxa/photos

In Attention of Dr. Terri Strong.Hello,I carefully watched the message delivered in the last video conference of the Humanity for Peace Organization, and I am first of all glad that there are such people who think about long-term peace, about the ways in which this rhythm can be achieved.*Implementation of a peace curriculum in the educational system is a measure similar to the activities carried out by us in Craiova.I am 47 years old, from Craiova, Romania.For more than 25 years I have known a special person - Adrian Pop from Craiova who became my mentor and together with whom I started to establish some very big projects for our organization, for Romania and for the whole planet.The main purpose of the declaration of our organization Peace Council is to sign world peace.The signing of world peace we estimated to achieve by the year 2050, this means that at that date there will be no more wars, no more armaments, no more arms industry, no more secret services and this race to work against each other to end up sending all the resources used in these harmful directions for the purpose of better education for the purpose of improving the health of the people.In order to reach this goal, to sign world peace, our strategy was to raise the new generations, namely at this moment we were addressing very young children, for several years. We started organizing Peace exhibition with children up to 6-7 years old, kindergarten children. We printed flyers, made posters and did many actions inthis regard. We try that the first word written by these children is PEACE. Thus, let's implement from an early age the Angelic Cult of Peace. I printed out a flyer about this for the kids to color and write on their PACE hand.We are working more and more closely with the educators and the children's parents for this. At the moment we did it at the level of the city of Craiova. We intend to expand in the next year at the level of Dolj county and in the following years to work to expand at the level of Romania and the Republic of Moldova.*Of course, if resources and collaborators appear, we can expand as quickly as possible in any locality or country, the goal is to educate young children in the understanding of peace to think about it, to love their friends and residents and all the beings that surround them not to think either at least in playing at war, at weapons, at harming someone else.There are several stages, in the final stage... we want to reach children from 1-2,000,000 kindergartens, all over the planet.In the coming years, as these children grow up, we want to develop exploration tourism agencies that will take these children from primary classes and take them for a walk in beautiful places in Romania and the Republic of Moldova, in places charged with energy, places with meaning for our area and in those areas let's talk to them again about peace, about love, about success, about how to be good for all of us.Later, as the children grow up when they reach high school age, 12-14-16 years old, we want to involve them in the Pavel Corut Zalmoxieni Explorers Clubs. Clubs in many fields of activity. We have a treasure hunter circle, a health education circle, a star lover circle, a craft circle for those who like to create things to make something,a circle for those who like it and computers, etc. there are 10 such circles that we have identified as beneficial for them.Thus, after years of work, raising a new generation of young people, and once they reach the age of maturity, 20-30-40 years old, to live in peace and to be totally alien to the feeling of war of hatred against other fellows.We will continue the dialogue and see how we find ways to reach the much-desired peace together.*Below I leave a series of links to photos and videos of our activities.https://www.youtube.com/watch?v=lzGcSutR2-g&t=29shttps://www.youtube.com/watch?v=N14AgabungA&t=10shttps://www.youtube.com/watch?v=LStcgdj1TT0&t=604shttps://www.youtube.com/watch?v=xUU1PcMcxgE&t=7shttps://www.facebook.com/Avangarda.de.Sacrificiu/photoshttps://www.facebook.com/arta.zalmoxa/photos
Our project ar posted here *www.sfatulbatranilor.ro* but is only in romanian language.

zamfir_catalin
18.08.2023, 20:14
https://schillerinstitute.com/blog/2022/11/30/ten-principles-of-a-new-international-security-and-development-architecture/

ZECE PRINCIPII ALE UNEI NOI ARHITECTURI INTERNAȚIONALE DE SECURITATE ȘI DEZVOLTARE


Noua paradigmă, care va fi caracteristică noii epoci si către care noua arhitectură globală de securitate și dezvoltare trebuie să se îndrepte, trebuie să elimine definitiv conceptul de oligarhie și să treacă la organizarea ordinii politice în așa fel încât adevărata natură a umanității ca specie creativă să poată fi realizată.

Prin urmare, sugerez că următoarele principii trebuie discutate și, dacă sunt acceptate, să fie puse în practică. Aceste idei sunt menite să fie sursă de reflecție și un dialog între toți cei interesați să găsească o bază pentru un ordin mondial care să garanteze existența durabilă a speciei umane.

Primul: Noua Arhitectură Internațională de Securitate și Dezvoltare trebuie să fie un parteneriat al statelor naționale perfect suverane, bazată pe Cele Cinci Principii ale Conviețuirii Pașnice și Carta Națiunilor Unite.

Al doilea: Prioritatea absolută trebuie să fie ameliorarea sărăciei în fiecare națiune de pe planetă, ceea ce este ușor posibil dacă tehnologiile existente sunt folosite în beneficiul binelui comun.

Al treilea: Durata de viață a tuturor oamenilor trebuie să fie prelungită la maximum prin crearea unor sisteme moderne de sănătate în fiecare țară de pe planetă. Aceasta este, de asemenea, singura modalitate prin care pot fi depășite sau prevenite pandemiile prezente și viitoare.

Al patrulea: Deoarece omenirea este singura specie creativă cunoscută până acum în univers, și dat fiind faptul că creativitatea umană este singura sursă de bogăție prin descoperirea potențialului nelimitat al noilor principii universale, unul dintre scopurile principale ale noii Arhitecturi Internaționale de Securitate și Dezvoltare trebuie să fie asigurarea accesului la educație universală pentru fiecare copil și adult. Adevărata natură a omului este de a deveni o suflet frumos, așa cum discută Friedrich Schiller, și singura persoană care poate îndeplini această condiție este geniul.

Al cincilea: Sistemul financiar internațional trebuie reorganizat, astfel încât să poată oferi credite productive pentru atingerea acestor obiective. Un punct de referință poate fi sistemul original Bretton Woods, așa cum l-a înțeles Franklin D. Roosevelt, dar care nu a fost implementat niciodată din cauza morții sale premature, și cele Patru Legi propuse de Lyndon LaRouche. Scopul principal al unui astfel de nou sistem de credit trebuie să fie creșterea semnificativă a standardului de viață în special în națiunile din Sudul Global și în rândul săracilor din Nordul Global.

Al șaselea: Noua ordine economică trebuie să se concentreze pe crearea condițiilor pentru industrii și agricultură moderne, începând cu dezvoltarea infrastructurii pe toate continentele pentru a deveni în cele din urmă conectate prin tunele și poduri pentru a deveni un Pod Terestru Mondial.

Al șaptelea: Noua arhitectură globală de securitate trebuie să elimine conceptul de geopolitică prin încheierea divizării lumii în blocuri. Trebuie să se țină cont de preocupările de securitate ale fiecărei națiuni suverane. Armele nucleare și alte arme de distrugere în masă trebuie interzise imediat. Prin cooperarea internațională, trebuie dezvoltate mijloacele pentru a face armele nucleare tehnologic învechite, așa cum a fost inițial propus de propunerea cunoscută ca SDI, sugerată de LaRouche și făcută ca o ofertă Uniunii Sovietice de către președintele Reagan.

Al optulea: În trecut, o civilizație dintr-un colț al lumii putea să dispară, iar restul lumii afla abia după ani, din cauza distanțelor mari și a timpului necesar pentru călătorie. Acum, pentru prima dată, datorită armelor nucleare, pandemiilor, internetului și altor efecte globale, omenirea se află în aceeași barcă. Prin urmare, o soluție pentru amenințarea existențială a umanitatii nu poate fi găsită cu ajutorul aranjamentelor secundare sau parțiale, ci soluția trebuie găsită la nivelul acelui Unu superior, care este mai puternic decât Mulțimea. Acest lucru necesită gândirea la nivelul Coincidentia Oppositorum, Coincidența Opuselor, a lui Nicholas of Cusa.

Al nouălea: Pentru a depăși conflictele generate de opinii divergente, ceea ce a menținut controlul imperiilor asupra supușilor, ordinea economică, socială și politică trebuie adusă în coeziune cu ordinea universului fizic. În filozofia europeană acest lucru a fost discutat ca fiind în armonie cu legea naturală, în filozofia indiană ca si cosmologie, iar în alte culturi se pot găsi noțiuni potrivite. Științele moderne precum știința spațiului, biofizica sau știința fuziunii termonucleare vor crește cunoștințele umanității despre această ordine continuu. O coeziune similară poate fi găsită în marile opere ale artei clasice din diferite culturi.

Al zecelea: Premisa de bază pentru noua paradigmă este că omul este în mod fundamental bun și capabil să perfecționeze la nesfârșit creativitatea minții sale și frumusețea sufletului său, și fiind cea mai avansată forță geologică din univers, ceea ce dovedește că legea minții și cea a universului fizic sunt în corespondență și coeziune, și că tot răul este rezultatul unei lipse de dezvoltare și, prin urmare, poate fi depășit.

O nouă ordine economică mondială ia naștere, implicând o mare parte a țărilor din Sudul Global. Națiunile europene și SUA nu trebuie să se opună acestui efort, ci, prin unirea forțelor cu țările în curs de dezvoltare, să colaboreze pentru a contura următoarea era a dezvoltării speciei umane într-o renaștere a celor mai înalte și nobile expresii ale creativității!

Haidem, deci, să creăm o mișcare internațională a Cetățenilor Lumii, care să lucreze împreună pentru a da forma fazei următoare în evoluția omenirii, noua era!
Cetățeni ai Lumii din toate țările, uniți-vă!

zamfir_catalin
20.08.2023, 19:04
Alexandra Bellea

Vă trimit rezumatul discuțiilor de vinerea trecută cu reprezentanții organizațiilor care au participat la manifestația de pe 6 august. Aș adăuga niște lucruri:

- 6 august a fost o primă acțiune. Din punctul meu de vedere a reușit, având în vedere că a fost prima și a fost pregătită la ultimul moment. Dacă ne dorim să devină mai mult decât un gest simbolic, haideți să pregătim următoarele episoade, să discutăm și să ne organizăm. Cred că ar fi bine să facem o întâlnire zoom privată ( și scurtă!!!) românească

- humanity for peace va crea un canal intern signal internațional dedicat jurnaliștilor ca să avem o forță de intervenție internațională în mass-media independentă. Canalul nu va servi discuțiilor sau ipotezelor, ci comunicării de știri despre acțiunile privind pacea într-un mod organizat și eficient. Dacă aveți propuneri de jurnaliști respectabili, vă rog.

- vinerea viitoare, 25 august, se va transmite pe zoom filmul documentar 8:15 Hiroshima. Propunerea vine de la cei care se ocupă de tineri la Schiller Institute pentru că este un film foarte bun care-i pune pe tineri cu picioarele pe pământ privind chestiunea războiului nuclear. Iată filmul: https://www.815documentary.com/screenings-pr Pe Zoom se va putea discuta apoi cu realizatorul. Vă invit să vă conectați la reuniunea zoom măcar pentru a urmări gratis filmul (in engleza)



- n-am obținut o dată precisă pentru următoarea manifestație internațională....





International peace coalition, Humanity for Peace Săptămâna #11- Aduceți lumea în dinamica de dezvoltare BRICS



Aug. 18, 2023- Cea de-a 11-a întâlnire săptămânală a Coaliției Internaționale pentru Pace (IPC) a avut loc vineri, 18 august, cu 40 de invitați de la organizații pentru pace din întreaga lume. Întâlnirea a început cu trailerul filmului "8:15 Hiroshima-From Father to Daughter", urmat de un scurt comentariu al regizorului filmului, J.R. Heffelfinger, care a fost orator la mitingul "Umanitate pentru pace" din 6 august de la ONU și a participat la acest eveniment al IPC. Filmul a dus la unele comentarii despre bombardament, inclusiv cel al colonelul Richard Black, care a menționat că a crezut mult timp în povestea conform căreia bombardamentul a fost necesar pentru a salva viețile care ar fi fost pierdute în cazul unei invazii, dar, a precizat el, "după ce m-am gândit, am ajuns să realizez că nu a fost nevoie să invadăm. Distrusesem forțele aeriene japoneze, exista o blocadă aproape totală a țării. Japonia trebuia să se predea și era în curs de predare. Bombele au fost lansate pentru a intimida alte națiuni".



A fost pusă o întrebare dacă filmul ar putea fi subtitrat în spaniolă (acum este în japoneză cu subtitrare în engleză) și, rapid, ceilalți participanți la apel au fost de acord să fie subtitrat în spaniolă, hindi și română! Heffelfinger și-a exprimat profunda recunoștință. Helga Zepp-LaRouche a deschis apoi reuniunea, menționând că "partea convențională a războiului din Ucraina se apropie de sfârșit. Fie s-ar fi ajuns la o soluție, fie s-ar fi intensificat, și nu au oprit războiul, ci au intensificat transportul de arme, promițând F-16, rachete Taurus și altele. Ceea ce este mai rău este că acest lucru vine în mijlocul altor crize, inclusiv dezintegrarea sistemului financiar occidental. Lovitura de stat din Niger, care este una dintre cele patru lovituri de stat din țările francofone din Africa din ultimii patru ani, este o evoluție "revoluționară uluitoare", ca parte a unui efort mondial al națiunilor care se debarasează de trecutul lor colonial, eliminând forțele coloniale încă prezente în țările lor, care au împiedicat dezvoltarea lor. Summitul Rusia-Africa de luna trecută a demonstrat acest elan al fostelor colonii de a se elibera de sub controlul continuu al FMI și al instituțiilor financiare occidentale, demonstrând în același timp că Rusia este departe de a fi "izolată", așa cum afirmă în mod fals SUA. Summitul BRICS de săptămâna viitoare are potențialul de a marca o schimbare tectonică care se întâmplă doar o dată la 1000 de ani, punând capăt epocii coloniale și neocoloniale din ultimii 5-600 de ani.



Prof. Boyd-Barrett a spus că filmul 8:15 demonstrează lipsa de sentiment față de masacrul a mii de oameni, o problemă pe care o vedem astăzi în Ucraina, unde au murit până la 500.000 de oameni, dar războiul continuă și poate provoca un milion de morți dacă nu este oprit.



Un vorbitor a spus că un videoclip realizat de Benjamin Brown a demonstrat că bombardarea gazoductului Nord Stream a fost o armă nucleară, pe baza analizei radiațiilor gamma și a măsurilor actuale, și totuși nimeni nu a investigat acest lucru.



Au fost prezentate rapoarte din Nicaragua, India, Franța, Marea Britanie, Chicago și Spania cu privire la activitățile desfășurate în regiunile lor în ultima săptămână.



Nick Brana i-a cerut doamnei Zepp-LaRouche să abordeze cel de-al nouălea dintre cele "Zece principii ale unei noi arhitecturi internaționale de securitate și dezvoltare" ale sale, referitor la relația dintre mintea umană și legile universului. Helga a spus că ONU este utilă, iar Carta ONU este importantă, dar ceea ce lipsește este un principiu superior, ceea ce face ca majoritatea dezbaterilor să nu aibă nicio concluzie. "Toți marii filosofi au găsit, prin intermediul rațiunii, principiile superioare care trebuie să guverneze civilizația. Nicolae de Cuza, în lucrarea sa De Pace Fidei (Despre unitatea credinței), a demonstrat că toate religiile care cred într-un singur Dumnezeu împărtășesc acest principiu superior, iar în studiul său asupra diferitelor religii a constatat același lucru - că legea naturală este un principiu mai înalt decât legile pozitive concepute de om, fie că este vorba de hinduși, confucianiști, creștini sau alții.



De asemenea, a fost întrebată despre inteligența artificială (AI) și dacă aceasta reprezintă un pericol pentru omenire, menționând că unii susțin că o mașină nu are limitele ființelor umane și că ar putea depăși și prelua controlul. Helga a spus că, în primul rând, nu există nicio limită pentru intelectul omenirii sau pentru frumusețea caracterului, dar a respins în mod absolut ideea că o mașină poate înlocui mintea umană, menționând că un sistem mecanic este construit pe un set de axiome care îl face incapabil să facă noi descoperiri în afara sistemului axiomatic, așa cum face orice descoperire de principii adevărată. Ceea ce este important este cine folosește aceste noi tehnologii - sunt ele folosite pentru a face bine sau rău? Nu putem interzice dezvoltarea de noi tehnologii, dar trebuie să ne folosim de educație pentru a ne asigura că acestea sunt folosite pentru îmbunătățirea omenirii. Ea a spus că a participat la forumuri în Rusia și China pe această temă a inteligenței artificiale și că acestea sunt foarte diferite de dezbaterile din Occident; ele se concentrează pe modul în care inteligența artificială poate fi folosită pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale populației, pentru a îmbunătăți procesul de producție și pentru a avansa condițiile de viață.





Bernie Holland, din Marea Britanie, a declarat că legea naturală este o restricție asupra acțiunii umane, menționând că Lyndon LaRouche a spus odată că nimeni nu poate afirma că poate sfida gravitația sau că am putea crea "trans-umani".



Joan Carrero, din Spania, a întrebat cum se pot transmite cele zece principii altora. (https://schillerinstitute.com/blog/2022/11/30/ten-principles-of-a-new-international-security-and-development-architecture/) Doamna Zepp-LaRouche a insistat asupra faptului că unele dintre Principii sunt ușor de înțeles, cum ar fi nevoia de suveranitate, pentru ca individul să aibă un rol de jucat în viața politică a națiunii, și nevoia de a învinge sărăcia și de a dezvolta un sistem de sănătate modern pentru toți. "Ar putea cineva să accepte că este o "condiție naturală a omenirii" faptul că 2 milioane de oameni mor de foame?"



Ea a încheiat reuniunea anunțând că va scrie o scrisoare către țările BRICS pentru a încuraja crearea unui nou sistem economic mondial care să permită dezvoltarea economică a tuturor națiunilor și pentru a se asigura că securitatea unei națiuni nu încalcă securitatea altora.



Reuniunea de săptămâna viitoare, a adăugat ea, va fi una lungă, atât pentru că vom avea o proiecție a filmului de o oră "Hiroshima 8:15", dar și pentru că reuniunea BRICS din 22-24 august va crea un subiect bogat de discuție.

zamfir_catalin
04.09.2023, 12:15
Alexandra Bellea

Bună ziua,
Adaug la rezumat, spre informare, că între 19 și 23 sept va avea loc adunarea generală a ONU. Vor fi exista grupuri de militanți de la diferite organizații din humanity for peace cu flyere, bannere pentru a interpela delegațiile șefilor de stat. Va exista și un cor de muzică clasică, care va face diferența și va atrage atenția. Pe 21 septembrie este ziua internațională a păcii și atunci se va organiza manifestația cea mai mare. Fiind o zi lucrătoare, nu s-a putut organiza ceva cu toată lumea, ca pe 6 august, dar dialogul între diferitele mișcări continuă, ca și acțiunile fiecăruia, iar mișcarea crește. Am să încerc să vă sun pe fiecare în parte ca să vedem perspectivele de viitor.

Cu stimă,
A B-N

Rezumat Coaliția Internațională pentru Pace- Humanity for peace, 1 septembrie: să ne bazăm pe noua paradigmă BRICS
1 septembrie 2023 (EIRNS)-Coaliția Internațională pentru Pace (IPC) a organizat vineri, 1 septembrie, cea de-a 13-a întâlnire internațională săptămânală, la care au participat 60 de persoane reprezentând 36 de organizații din întreaga lume. Fondatoarea Institutului Schiller, Helga Zepp-LaRouche, inițiatoarea Coaliției, a deschis evenimentul avertizând că pericolul unei escaladări a războiului este tot mai mare, amintind de planul german de a trimite rachete cu rază lungă de acțiune în Ucraina, precum și de avertismentul unor foști oficiali militari germani că, dacă negocierile pentru un acord de pace nu vor fi începute rapid, războiul din Ucraina va deveni "tragedia secolului XXI", așa cum Primul Război Mondial a fost cunoscut ca "tragedia secolului XX".

Rolul IPC nu este doar de a trage un semnal de alarmă cu privire la un posibil război, chiar și nuclear, a spus ea, ci și de a identifica cauza războiului și de a găsi o soluție, iar această cauză este "geopolitica", formarea de blocuri și, în special, opoziția Occidentului față de apariția unei mișcări a Sudului Global în jurul BRICS pentru a pune capăt celor 600 de ani de colonialism și pentru a afirma în schimb dreptul tuturor națiunilor de a depăși sărăcia și subdezvoltarea. Summitul BRICS din Africa de Sud a demonstrat că Sudul Global nu dorește confruntarea, ci este deschis la cooperare cu toate națiunile, inclusiv cu cele din Nordul Global, dar nu va mai accepta controlul și jaful economic din partea puterilor instituționale ale NATO și G7. Revoltele din Africa francofonă demonstrează că un astfel de control nu mai este acceptabil. Trebuie să convingem națiunile din Nordul Global să se alăture noii paradigme, să depășească geopolitica, pentru a da omenirii o nouă ordine care să permită diferitelor civilizații să înflorească și să se dezvolte.


Profesorul Oliver Boyd-Barrett a trecut în revistă situația de pe câmpul de luptă din Ucraina, avertizând că, deși "contraofensiva" militară a NATO a eșuat, războiul continuă, cu consecințe grave și pierderi de vieți omenești de ambele părți - cu până la o jumătate de milion de morți și încă o jumătate de milion de răniți deja, și va continua dacă nu vom face pași spre negocieri de pace. El a sugerat că acest război este menit să continue cel puțin până la alegerile americane din noiembrie 2024, pentru a "susține guvernul Biden".

Karen Ball din San Antonio, Texas, a raportat că pregătește o cerere de subvenție din partea unei instituții religioase pentru a finanța difuzarea filmului "8:15, Hiroshima", care a fost prezentat la reuniunea IPC de săptămâna trecută și care a avut un impact profund. Ea a spus că există 200 de membri ai unui grup de "orașe pline de compasiune" care sunt angajate în favoarea păcii, iar fiecare dintre acestea ar putea fi solicitat să sponsorizeze proiecții ale filmului, pentru a contribui la trezirea populației privind oroarea războiului nuclear, despre care se discută acum atât de lejer în rândurile susținătorilor războiului împotriva Rusiei și Chinei.

Mai mulți italieni au luat cuvântul, sugerând ca evenimente să fie organizate atât în sudul Italiei, cât și la Roma, împreună cu organizații pentru pace și cu Institutul Schiller, invitând reprezentanți ai națiunilor din Sudul Global, prin sport, muzică și alte manifestări culturale pentru a educa oamenii cu privire la culturile bogate și diferite ale lumii. Doamna Zepp-LaRouche a susținut cu tărie această propunere, adăugând că toate "orașele pline de compasiune" menționate anterior ar putea, de asemenea, să organizeze astfel de evenimente.

Ron Bettag a relatat despre o intervenție reușită a Institutului Schiller în cadrul unei prezentări a comandantului NATO pentru Europa, Tod Wolters, la Houston, în această săptămână. Oamenii prezenți la eveniment l-au provocat pe Wolters cu privire la politica de război și la uciderile în masă care vizează distrugerea Rusiei. Ca răspuns, un grup de elevi care fuseseră aduși la eveniment de către profesorii lor, au ieșit din sală pentru a se alătura demonstrației împotriva războiului.

Harry Bury, din Twin Cities, Minnesota, a anunțat că el și alte grupuri vor organiza zece zile de evenimente, între 21 septembrie și 2 octombrie, pe teme legate de efortul de pace, pentru a trece de la confruntare la cooperare.

Dennis Small, de la Institutul Schiller, a avertizat în legătură cu efortul de extindere a politicii de război a NATO în Asia, prin înarmarea Taiwanului, și a menționat că Camera Comunelor din Marea Britanie a emis un raport în care declară deschis că Taiwanul este o "țară independentă", o amenințare directă la adresa acordului oficial al Marii Britanii și al SUA, care sunt de acord cu politica "O singură China". El a adăugat că un lider al grupului de reflecție al serviciilor de informații britanice Chatham House a declarat în mod deschis că orice negocieri de pace pentru a pune capăt războiului din Ucraina ar fi un "dezastru", cerând ca Occidentul să furnizeze rachete cu rază lungă de acțiune pentru ca Ucraina să atace direct teritoriul Rusiei. Small a citat o discuție între președintele brazilian Lula da Silva și premierul indian Narendra Modi cu privire la succesul fenomenal al Indiei cu aterizarea în siguranță pe Lună. Modi a subliniat că educația este cea care a făcut posibil acest lucru, 100 de școli indiene fiind dedicate pregătirii copiilor în domeniul științei spațiale, iar Lula a insistat că în Brazilia există "multe, foarte multe" genii cărora trebuie să li se ofere o astfel de capacitate pentru a se dezvolta.

Ulf Sandmark, din Suedia, a relatat că organizațiile care s-au adunat pentru demonstrația organizației Humanity for Peace din 6 august, în onoarea morților din bombardamentul nuclear de la Hiroshima, s-au reunit din nou săptămâna trecută pentru a continua acest efort.

Un eritreean care locuiește în regiunea Washington D.C. a anunțat o demonstrație a reprezentanților africani la Ambasada Franței săptămâna viitoare, în sprijinul Nigeriei.

Helga Zepp-LaRouche a încheiat reuniunea cu o cerere ca fiecare participant să recruteze o nouă organizație care să se alăture reuniunii de săptămâna viitoare.Ea a reamintit reuniunii discursul președintelui indonezian Sukarno la conferința de la Bandung din 1955 a națiunilor nealiniate din Asia, Africa și America Latină, în care a subliniat că Revoluția americană din 1776 a fost "prima revoluție anticolonială, iar această revoluție continuă și astăzi", fapt care este chiar mai evident astăzi decât în 1955.

zamfir_catalin
04.09.2023, 21:34
Alexandra Bellea

Reuniunea IPC-Humanity for Peace nr. 12



25 august 2023 - Cu o participare de aproximativ 60 de persoane, Coaliția Internațională pentru Pace a ținut cea de-a 12-a întâlnire vineri, 25 august, care a coincis în mod corespunzător cu ziua de naștere a lui Helga. Întâlnirea a început cu o proiecție a filmului documentar 8:15, cu o scurtă introducere a regizorului J.R. Heffelfinger. Documentarul de 51 de minute relatează experiențele lui Shinji Mikamo și ale tatălui său în urma bombardamentului atomic din 6 august 1945 de la Hiroshima. Shinji (care, în mod remarcabil, a trăit până la vârsta de 94 de ani, în ciuda arsurilor masive și a otrăvirii cu radiații în urma exploziei) a fost tatăl Dr. Akiko Mikamo, producător executiv și scenarist al filmului și autor al cărții 8:15: O poveste adevărată de supraviețuire și iertare de la Hiroshima. Filmul a fost foarte captivant, emoționându-i pe mulți dintre participanți până la lacrimi.



La finalul vizionării, Dr. Mikamo a oferit o prezentare generală a producției filmului și a spus de ce a scris cartea pe care se bazează filmul:



"Tatăl meu a decedat în 2020.... Dorința lui toată viața - a supraviețuit 75 de ani după bombardament; avea 94 de ani - dorința lui a fost să o transmită [mesajul său] generațiilor mai tinere, pentru că este important ca nimeni să nu mai treacă vreodată prin această agonie a războiului nuclear. Și de aceea am scris o carte și am făcut un film cu echipa și regizorul Heffelfinger.... Așadar, sper din tot sufletul ca toți cei care au urmărit acest film să înțeleagă mesajul și să răspândească acest mesaj pentru pace; că reziliența și iertarea prevalează. Putem arăta cu degetul și să spunem cine a început, cine-o merită - întotdeauna există astfel de argumente; de aceea nu vedem niciodată cum războiul dispare din lume. Dar, dacă putem avea empatie, așa cum a spus tatăl meu în film că el nu are niciun fel de resentimente față de căpitanul lui Enola Gay, avionul B-29 care a aruncat bomba atomică pe Hiroshima. Pentru că el știe căpitanul, Paul Tibbets, era un pilot foarte competent, de nivel înalt. Și și-a îndeplinit misiunea riscându-și viața.



"Și nu dă vina pe acea persoană, pentru că nu e vorba de ea. Este vorba de umanitate. Avem slăbiciunea, din păcate, de a ne teme de necunoscut. Dacă cineva nu arată ca tine, dacă cineva nu vorbește ca tine, dacă cineva nu crede în același Dumnezeu, avem tendința de a ne proteja criticându-l. Sau, să nu-i ascultăm. Sau nici măcar să nu încercăm să înțelegem de unde vine. Și asta provoacă conflicte. Iar conflictele vor escalada la nivel internațional și vor exista războaie. Așadar, ceea ce aș vrea să vă spun tuturor este să vă gândiți doar la propria relație și la propriul vostru sine: că e vorba de o rană emoțională din trecut ; de un conflict pe care îl puteți avea; de tristețea că cineva nu vă înțelege și ce puteți face. Putem alege să purtăm ranchiună; putem alege să trăim în amărăciune. Sau, putem alege să procesăm acel sentiment.... Sper din tot sufletul ca acest film și cartea să devină un material la care toată lumea să se gândească. Nu doar la bombele nucleare, ci și la faptul că oamenii, umanitatea - și noi suntem familia umană de pe acest glob. Nu este noi vs. ei. Este vorba doar de noi. Asta este ceea ce aș vrea să spun. »



După remarcile Dr. Mikamo, a urmat o sesiune animată de întrebări și răspunsuri. După ce le-a mulțumit doctorului Mikamo și domnului Heffelfinger, Helga a deschis dialogul cu următoarele observații:



"Reacția mea spontană este că trebuie să ne asigurăm că fiecare politician din întreaga lume care promovează războiul într-un mod iresponsabil, cerând mai multe arme și escaladare și așa mai departe - trebuie să creăm cumva climatul în care oamenii să ceară să vadă acest film. Și, dat fiind faptul că impactul este absolut puternic, mi-aș dori ca acest film să devină precum faimosele Erinii din drama greacă antică, pentru a-i bântui pe acești oameni în fiecare noapte; să nu poată dormi până când nu-și vor opri treburile mortale."



În timpul sesiunii de întrebări și răspunsuri au fost discutate multe idei excelente despre cum să crească circulația filmului. Un participant s-a oferit să traducă filmul în hindi. Dr. Mikamo și-a exprimat dorința de a face un turneu mondial cu filmul, în timp ce dl Heffelfinger a sugerat modalități de a crea parteneriate pentru a crește numărul de proiecții.



Dennis Speed a intervenit în timpul discuției cu un punct important despre Dr. Martin Luther King și conceptul de nonconformism:



"În legătură cu această conferință [BRICS] de la Johannesburg.... aspirațiile oamenilor care s-au adunat acolo, care au fost foarte clar exprimate de diferite țări în moduri diferite, este că, într-un fel, omenirea în ansamblu trebuie să avanseze.... Martin Luther King ... cineva a menționat cartea sa "Strength to Love". Și tocmai mă uitam la locul unde vorbește despre conformism și despre importanța de a nu ne conforma. Și spune: "nu vă conformați este un sfat dificil într-o generație în care presiunile mulțimii ne-au condiționat inconștient mințile și picioarele să se miște în ritmul tobelor status quo-ului. Multe voci și forțe ne îndeamnă să alegem calea celei mai mici rezistențe și ne îndeamnă să nu luptăm niciodată pentru o cauză nepopulară și să nu ne regăsim niciodată într-o minoritate patetică de doi sau trei". Și continuă și vorbește despre urgența, așa cum a făcut-o în mod faimos la Riverside Church în 1967, când s-a pronunțat împotriva războiului din Vietnam - și a pierdut jumătate din fonduri, pentru oamenii care nu știau asta. A fost atacat de toate ziarele importante din SUA în acel moment. Chiar și în propria sa organizație mulți dintre oameni se îndoiau de ceea ce spunea. Iar el a continuat să sublinieze acest lucru: " Astăzi, alegerea nu este între violență și nonviolență. Alegerea este între nonviolență și inexistență ».



"Și astfel a ieșit din acest rol căruia nu i s-a conformat în Mișcarea pentru Drepturile Civile. El a spus 'Nu voi face un măcel din conștiința mea. Așa că nu voi rămâne în culoarul trasat mie. Voi vorbi deschis'. Și, bineînțeles, era foarte mândru de asta; foarte sfidător în această privință. Și foarte nepopular în momentul în care a făcut acest lucru. Așa că am vrut doar să fac referire la acest lucru pentru că, în timp ce discutăm acum despre unde putem merge și despre toate lucrurile pe care le putem face, cu toții vrem să fim conștienți, conștienți, că această idee de iertare despre care s-a vorbit este ideea centrală și cea mai controversată, de fapt, pe care o poți prezenta în această circumstanță, la fel ca și ideea - și Helga a făcut acest lucru în aceste Zece Puncte pe care le-a scris, în special în cel de-al zecelea punct. S-ar putea să vrei să spui ceva despre asta Helga, despre umanitate: umanitatea este bună; că ființele umane sunt bune. »



"Și astfel a ieșit din acest rol cu care nu se va conforma în civil.



Dr. Mikamo a răspuns după cum urmează:



"Când vorbesc despre iertare, unii oameni au probleme cu ea. Și când vorbesc despre iertare nu aprob sau permit ... armele nucleare; sau războaiele. Vorbesc mai degrabă despre filozofia Dr. Martin Luther King sau despre filozofia fostului președinte Nelson Mandela: că dacă porți ranchiună, este ca și cum ai lua tu însuți otrava dorindu-ți ca cealaltă persoană să moară. Și asta chiar ne mănâncă pe noi înșine. Și nu va ieși nimic bun. Și, așa cum ați văzut în film, tatăl meu a decis să dea mai departe ceea ce el considera a fi bunătate în circumstanțele infernale [în care se afla]. Și imaginați-vă dacă toată lumea ar fi capabilă să facă asta, cum ar fi lumea. »



Helga a prezentat apoi un raport strategic, subliniind că evoluțiile de la summitul BRICS din Africa de Sud, deși reprezintă o schimbare tectonică și un motiv de bucurie, nu diminuează pericolul războiului care se intensifică. Prin urmare, nu putem fi mulțumiți. În Ucraina, 12 brigăzi întregi au fost anihilate; Ucraina nu poate câștiga. Cu toate acestea, NATO cere Germaniei să trimită mai multe arme avansate în Ucraina, inclusiv rachete Taurus cu rază lungă de acțiune, care, potrivit avertismentului generalului Kujat, ar putea provoca Rusia să lovească ținte germane unde sunt produse rachetele. Acest lucru înseamnă că trebuie să intensificăm expansiunea Humanity for Peace. Trebuie, de asemenea, să găsim diverse mijloace de a forța diverși politicieni (inclusiv pe Ministra de externe a Germaniei) să vadă filmul de la ora 8:15. Toată lumea trebuie să vadă acest film împreună cu videoclipul lui Steven Starr.



Există o diferență uriașă între cei din Germania care au o experiență directă sau o cunoaștere a celui de-al Doilea Război Mondial și generația tânără care nu are. Trebuie să folosim filmul pentru a afecta generația tânără care a crescut jucând jocuri video ucigașe, inclusiv politicienii mai tineri care se joacă cu viitorul omenirii ca și cum ar fi un joc video ucigaș. Mulți din Nordul global văd BRICS ca pe o amenințare. Trebuie să îi convingem că trebuie să ne unim cu Sudul Global ca o singură umanitate. Iubirea este mai mare decât ura. Trebuie să-i facem pe toți să vadă filmul pentru a-i vindeca de dorința lor de război.





Au urmat alte întrebări și răspunsuri. Dennis Small a anunțat că Institutul Schiller a tradus filmul în spaniolă. La finalul sesiunii de întrebări și răspunsuri, s-a intonat "La mulți ani pentru Helga". Cea mai mare parte a discuțiilor IPC care au urmat s-au axat pe modul de îmbunătățire a acțiunilor de informare. Au fost anunțate două demonstrații viitoare: una în Italia, la 7 octombrie, și alta la Stockholm, la 26 august. Unul dintre liderii IPC a subliniat că promovarea în rândul jurnaliștilor și al mass-mediei este o prioritate absolută, în special în ceea ce privește filmul de la ora 8:15, și a menționat că filmul "The Day After" este creditat ca având un asemenea efect emoțional asupra președintelui Reagan încât l-a determinat să urmărească cu fermitate dezarmarea nucleară.





Au urmat alte întrebări și răspunsuri. Dennis Small a anunțat că Institutul Schiller a tradus filmul în spaniolă. La finalul sesiunii de întrebări și răspunsuri, s-a intonat "La mulți ani pentru Helga". Cea mai mare parte a discuțiilor IPC care au urmat s-au axat pe modul de îmbunătățire a acțiunilor de informare. Au fost anunțate două demonstrații viitoare: una în Italia, la 7 octombrie, și alta la Stockholm, la 26 august. Unul dintre liderii IPC a subliniat că promovarea în rândul jurnaliștilor și al mass-mediei este o prioritate absolută, în special în ceea ce privește filmul de la ora 8:15, și a menționat că filmul "The Day After" este creditat ca având un asemenea efect emoțional asupra președintelui Reagan încât l-a determinat să urmărească cu fermitate dezarmarea nucleară.



"Nu există nici o îndoială că în fiecare ființă umană există acea scânteie de creativitate, acel potențial de a acționa pentru binele întregii umanități. Cred că este de asemenea imperios necesar să luăm în considerare faptul că există ceea ce Papa Ioan Paul al II-lea a numit structurile păcatului. Adică structuri economice și politice al căror scop este de a întări în omenire lipsa acestui tip de abordare. Cred că acest lucru devine foarte concret atunci când ne uităm la ceea ce tocmai s-a întâmplat la reuniunea BRICS. Reuniunea BRICS nu este o reuniune de excludere. Ea nu este îndreptată sau orientată către Nordul global. Brațul a fost întins, la fel ca și brațul Inițiativei Belt and Road sau mâna Inițiativei Belt and Road, cu invitații adresate de Xi Jinping în mod repetat președintelui Obama, președintelui Trump, oricărui președinte care ar dori să preia această inițiativă și, din păcate, nu a fost făcut.



"Așadar, în acest moment, abordarea venită din partea reuniunii BRICS sau a Majorității Globale, așa cum a fost numită acum în mod corect, sau a Sudului Global, este că aceasta este menită să fie inclusivă, nu doar ca viziune a omenirii, ci și în mod specific din punct de vedere economic. Și cred că acest lucru este foarte important de reținut; că, din nou, așa cum tocmai ați spus, poate că nu toată lumea va fi de acord cu mine în această privință, dar realitatea este că avem un sistem financiar global și un sistem economic asociat al cărui scop este de a menține majoritatea umanității în sărăcie, mizerie și supunere, care are o bulă speculativă de două cvadrilioane de dolari pe care interesele financiare din Occident sunt hotărâte să o mențină, indiferent de câte vieți omenești costă. Ei asociază cu acest sistem financiar un concept al omului pe care noi toți îl respingem, care este un concept bestial, conform căruia oamenii nu sunt altceva decât animale și ar trebui să sacrifici turma din când în când și să depopulezi planeta, pentru că sunt prea multe ființe umane în orice caz - vechea viziune malthusiană. Și acesta este punctul de vedere declarat explicit al oamenilor care conduc aceste sisteme economice și financiare de astăzi.



"Avem o situație în ceea ce privește economia fizică a lumii, nu cea monetară, ci economia fizică - cea care produce lucrurile, produsele, energia și mașinile-unelte de care oamenii au nevoie pentru a supraviețui - care a creat o situație în care, la nivel planetar, aproximativ 1,5 miliarde de oameni sunt șomeri de facto. Am realizat studii detaliate în acest sens; acestea fac parte din broșura menționată mai devreme. Avem o situație în care, sub pretextul că oamenii care trăiesc în economia informală, adică la marginea societății, se străduiesc să supraviețuiască doar pentru a avea hrană în gură sau, adesea, nu în gura lor, ci în gura copiilor lor. Avem 1,5 miliarde de oameni care trebuie să fie angajați în mod productiv. Prin urmare, principiul care ghidează toată această chestiune este viziunea umanității pe care Helga o expunea într-o viziune filozofică pe care o împărtășiți în mod clar, dar sunt necesare schimbări reale în structurile păcatului, ca să mă exprim în termenii lui Ioan Paul al II-lea. Și asta necesită o reorganizare falimentară a sistemului global actual. Lyndon LaRouche a expus aceste politici în detaliu.



"Și le enunț nu pentru aprobarea tuturor, poate, ci pentru a fi luate în considerare. Avem un sistem financiar global care, dacă va continua să existe, va duce lumea fie la depopularea malthusiană a miliarde de oameni, fie la un război nuclear, fie la ambele; oricare dintre ele va avea loc mai întâi. Iar acest lucru trebuie schimbat. Iar acest lucru necesită înlocuirea acestui sistem, așa cum Renașterea a înlocuit structurile înapoiate ale Evului Mediu, pe un nou concept de om, un concept diferit de om, care este cel care a făcut în cele din urmă schimbarea. Scopul ultim al omului, prin urmare, capabil să participe la dezvoltarea creativă a universului; să participe la creația lui Dumnezeu, făcând lucrurile mai bune pentru noi înșine; asta este ceea ce se cere urgent și în acest moment.



"Și asta înseamnă că trebuie luate niște măsuri foarte specifice pentru a nu plăti pentru a îngheța acea bulă speculativă de două cvadrilioane și pentru a crea, în schimb, un sistem economic și financiar, așa cum încep să facă BRICS, care să canalizeze creditul spre proiecte de dezvoltare, spre îmbunătățirea vieții omenirii, spre extinderea longevității populației, pentru asigurarea tuturor nevoilor și cerințelor materiale, astfel încât omul să nu trăiască, de fapt, ca o fiară, ci să trăiască la înălțimea potențialului său uman real.



"Așa că spun acest lucru nu pentru a contrazice ceea ce spuneți, ci pentru a o completa cu acțiunile necesare pentru a crea o nouă arhitectură de dezvoltare, de dezvoltare economică, care a fost propusă pentru întreaga lume la acest summit BRICS și pe care trebuie să o aducem de urgență țărilor din Occident, singura soluție reală și viabilă pe termen lung pentru a aduce pacea pe planetă."



La finalul discuției, Helga a încheiat prin sublinierea importanței Conferinței Schiller din 9 septembrie, în cadrul căreia discuția se va axa pe schimbările tectonice rezultate în urma procesului BRICS'. Ea subliniat că metoda este totul: dacă vrei să declanșezi cel de-al treilea război mondial, concentrează-te pe cele mai rele aspecte ale cuiva și îl poți transforma în dușman în două minute. Dar dacă vă concentrați asupra aspectelor pozitive ale unui popor: poezia frumoasă, drama, muzica culturii națiunii sale, putem crea pacea. Războiul nu este o condiție naturală a omului.

zamfir_catalin
12.09.2023, 16:36
Iată traducerea întâlnirii pentru pace de vineri. Este un text care nu circulă decât la câțiva oameni, nu e publicat.
Vă invit, de asemenea, să urmăriți conferința Schiller Institute care are loc astăzi LET US JOIN HANDS WITH THE GLOBAL MAJORITY TO CREATE A NEW CHAPTER IN WORLD HISTORY!
https://schillerinstitute.com/blog/2023/09/08/conference-let-us-join-hands-with-the-global-majority-to-create-a-new-chapter-in-world-history-2/
Cu stimă,
A B-N
PS: mi-a mai trecut covidul, pot vorbi din nou

Coaliția Internațională pentru Pace #14, 8 septembrie 2013, Construind pe baza BRICS

8 sept. 2023 (EIRNS)- Cea de-a 14-a întâlnire săptămânală online a Coaliției Internaționale pentru Pace (IPC) a avut loc astăzi, cu peste 50 de participanți reprezentând 37 de organizații diferite din întreaga lume. Helga Zepp-LaRouche, care a inițiat IPC, nu a putut participa, astfel că declarația de deschidere a fost făcută de către candidata independentă LaRouche pentru Senatul SUA din statul New York, Diane Sare.

Doamna Sare a subliniat că astăzi este cea de-a 101-a aniversare a lui Lyndon LaRouche, care, timp de patru decenii, a colaborat cu soția sa Helga Zepp-LaRouche în răspândirea ideilor pentru o nouă arhitectură de securitate și dezvoltare pentru toate națiunile către liderii din întreaga lume, idei care se concretizează acum prin BRICS-Plus, pe măsură ce națiunile din Sudul Global resping sistemul colonialist și refuză să primească ordine de la fostele puteri coloniale. Propunerea lui LaRouche pentru o Bancă Internațională de Dezvoltare, făcută în aprilie 1975, pentru a elibera națiunile din ghearele FMI și ale puterilor colonialiste, a fost o idee clarvăzătoare, care se reflectă acum în Noua Bancă de Dezvoltare BRICS (NDB).

Există în mod clar un nou spirit care emană din Sudul Global, a spus Diane, plin de speranță și optimism, în timp ce majoritatea cetățenilor din Vest sunt speriați - speriați de statul polițienesc, de cenzură, de dezintegrarea economică și de războiul perpetuu. Statele Unite se comportă acum ca Imperiul Britanic, pe care l-am combătut și învins în Revoluția Americană. Idioți precum Tony Blinken sunt dezamăgiți de faptul că Ucraina pierde războiul cu Rusia, așa că își îndreaptă atenția spre pregătirea unui război cu China.

Sare a făcut o comparație fascinantă între China, care în acești zece ani, de la lansarea Inițiativei Belt and Road în 2013, a construit 24.000 de mile de cale ferată de mare viteză în vasta națiune chineză, în timp ce în New York City, a fost nevoie de acești zece ani pentru a construi un metrou de 3 km pe Second Avenue (iar națiunea încă nu are o cale ferată de mare viteză).

Colonelul Richard Black, un ofițer JAG în retragere al Marinei și al armatei, precum și senator al statului Virginia timp de 13 mandate, a subliniat că extinderea BRICS, cu șase noi membri și alții care urmează să vină, la summitul din 22-24 august din Africa de Sud, oglindește procesul construit de IPC pentru a pune capăt războiului și a lansa dezvoltarea globală. BRICS este o provocare pentru ONU, a spus el, care, în ciuda aspectelor sale bune, a decăzut, a fost infiltrată și se află acum sub dominația puterilor occidentale. BRICS este o organizație liberă, cu un consens pentru pace și o respingere a dominației globale a SUA și a frauduloasei "ordini bazate pe reguli". SUA practică pirateria în marea largă, impune sancțiuni unilaterale care construiesc un zid în jurul lumii și ordonă națiunilor să nu facă comerț cu țări suverane, cum ar fi Siria, construind blocade militare în jurul acestora. BRICS vor să se desprindă de această situație. Chiar și șeful ONU, António Guterres, a remarcat că "structurile de guvernare" în care trăim astăzi reflectă "lumea de ieri". Provocarea noastră, a concluzionat el, este de a preveni o conflagrație globală în timp ce structura BRICS-Plus crește. Să asigurăm că schimbarea va avea loc fără forță militară.

Profesorul Oliver Boyd-Barrett a prezentat o sinteză privind războiul din Ucraina, remarcând că Blinken se află acum la Kiev, insistând pentru escaladarea situației, dar amenințând, de asemenea, că dacă Ucraina nu respectă cererea SUA de a lovi în sud, în loc de actuala ofensivă dispersată, care a eșuat absolut până acum, atunci SUA ar putea tăia fondurile și muniția. În ceea ce privește zvonurile privind "discuțiile de pace" și legăturile dintre SUA și Rusia pe canale secundare, el a spus că, pentru a reuși în negocierile pe canale secundare, trebuie să oferi ceva - dar SUA nu oferă nimic. Statele Unite sunt dominate de două facțiuni, a spus el: cei care promovează un "conflict înghețat" cu intenția de a pedepsi Rusia și cei care cer ca Occidentul să "câștige până la ultimul ucrainean". Ambele vor duce la alte mii de morți pe lângă cei 400.000 de ucraineni morți deja. Ambele facțiuni cred că războiul împotriva Chinei este inevitabil, semn de idioțenie, deoarece China are o populație de patru ori mai mare, o economie mai mare și o capacitate de producție uriașă în comparație cu capacitatea mult mai mică a SUA. SUA nu are decât aroganță.

Jimmy Gerum, care a înființat o rețea IPC de jurnaliști independenți, a raportat că a organizat 20 de "mese rotunde" private între jurnaliști independenți și personalități ale presei mainstream, dar acum au organizat un astfel de eveniment public în Germania - vor urma și altele.

Ruben Dario Guzzetti, un argentinian care va lua cuvântul la conferința Institutului Schiller din 9 septembrie, a relatat despre un miting privind BRICS organizat la Buenos Aires, la care au participat 60 de persoane și care a generat discuții excelente.Situația este critică acolo, deoarece alegerile sunt peste 42 de zile, în care candidatul care a câștigat alegerile primare și ar putea câștiga alegerile, Javier Milei, este un fascist declarat care dorește să dolarizeze țara și să taie relațiile cu Brazilia și alte țări iberice, precum și cu China.Argentina a primit speranță prin faptul că a devenit membră a BRICS.

Fernando Vargas, din Nicaragua, a declarat că trebuie să ne concentrăm asupra țărilor africane, care nu numai că sunt bogate în resurse, dar se confruntă cu forțele coloniale, în special cu cele franceze. În America Latină, a adăugat el, CELAC (Comunitatea țărilor din estul Americii Latine) a luat o nouă naștere, cu sprijinul președintelui Lula din Brazilia, cu orientare spre China. Cele mai mari investiții în America de Sud și în Africa vin din China și Rusia, nu din SUA. El a afirmat că ritmul lent al forțelor rusești în Ucraina se datorează faptului că acestea luptă împotriva unui cap de pod al fascismului în Europa și că mișcările fasciste există deja în Europa, precum și în Ibero-America.El a cerut organizarea unei conferințe în Nicaragua cu toate celelalte țări ibero-americane pentru a discuta despre integrarea națiunilor de pe continent.Anastasia Battle, care a moderat evenimentul, i-a cerut lui Vargas să trimită o propunere pentru o astfel de conferință, sau chiar pentru o conferință internațională a IPC, ceea ce acesta a spus că va face.

Alessia Ruggeri din Italia, reluând o propunere făcută săptămâna trecută de doi compatrioți ai săi din Italia, a spus că primarul unui oraș din sudul Italiei propune un eveniment în sudul Italiei cu invitați din Sudul Global, inclusiv o conferință, un eveniment sportiv, sindicaliști, un eveniment muzical cu muzică și mâncare din tot Sudul Global. Acest lucru va contribui la demonstrarea faptului că BRICS nu este o amenințare, ci o oportunitate pentru cooperare și prietenie. Ruggeri a anunțat, de asemenea, că profesorul Pierfranco Bruni, un arheolog și scriitor italian care a fost nominalizat de două ori la Premiul Nobel pentru Literatură, s-a alăturat reuniunii și a trimis salutul său, deși se afla în călătorie și nu a putut participa.

Dmitri Lascaris, avocat și jurnalist din Canada, a descris vizitele sale în Norvegia, Suedia, Polonia și Grecia, unde a ținut seminarii despre războiul din Ucraina, despre bombele cu dispersie și uraniul sărăcit. Deși a fost candidat la alegerile Partidului Verde din Canada, el a denunțat Partidul Verde din Germania, care, a spus el, a devenit principalul promotor al războiului.

Johann Ajata din Suedia a declarat că demonizarea lui Putin trebuie să înceteze, amintind ce s-a întâmplat cu alții demonizați de Occident, precum Saddam Hussein și Muammar Gaddafi, ceea ce demonizarea occidentală încearcă să repete cu Putin. Fără negocieri nu va exista pace. Dacă comparăm morții civili din Ucraina, care se estimează a fi 45.000, cu morții militari, 400.000, este cam 1 la 10. Ar trebui să compilăm astfel de statistici pentru toate războaiele, a propus el.

Cynthia Pooler, care difuzează interviuri cu activiști importanți pentru pace, printre care Scott Ritter, a oferit salutul și sprijinul său pentru IPC.

Donatella Marchezzelo a declarat că face parte dintr-o organizație italiană cu 30 de grupuri pentru pace, care organizează demonstrații și mitinguri în toată Italia, contracarând astfel mass-media mainstream, care s-a vândut complet.Au, de asemenea, propriul lor post de televiziune.

Michelle Rasmussen, vicepreședinta Institutului Schiller din Danemarca, a declarat că a ratat întâlnirile anterioare ale IPC, dar a dorit ca oamenii să știe că se organizează pentru idei în Danemarca.

Diane Sare a încheiat evenimentul cerându-le oamenilor să privească în urmă cu 500 de ani sau 1 000 de ani în viitor și să-și imagineze ce ar vedea. "De ce ați permis aceste războaie între ființe umane", s-ar putea întreba ei? Oamenii nu sunt animale cu gheare pentru război, ci au primit minți care să dezvolte idei creative pentru a rezolva astfel de probleme. Ei ne-ar vedea astăzi ca pe niște copii care se luptă într-o cutie de nisip, dar cu arme nucleare. Ce este "statul de drept" despre care auzim de la oligarhie? Ceea ce este de fapt, spre deosebire de ceea ce sunt ei zi de zi, este respectul pentru libertatea de gândire și de exprimare. Suntem în mod clar în pragul unei mari schimbări, dar depinde de noi să ne asigurăm că aceasta este pașnică, și nu războiul unui sistem muribund.

zamfir_catalin
18.09.2023, 14:03
Alexandra Bellea <alexandra.bellea@gmail.com>


Coaliția Internațională pentru Pace Săptămâna 15 - Crește impulsul pentru pace și dezvoltare, pericolul de război se intensifică
15 septembrie 2023 (EIRNS)- Peste 50 de persoane și 25 de organizații au participat la cea de-a 15-a întâlnire săptămânală a Coaliției Internaționale pentru Pace din 15 septembrie, cu perspectiva Zilei Internaționale a Păcii din 21 septembrie, cu mitingul IPC și Humanity for Peace care va avea loc în acea zi la Națiunile Unite cu muzică și discursuri .

Fondatoarea Institutului Schiller, Helga Zepp-LaRouche, inițiatoarea IPC, a deschis discuția insistând asupra faptului că nu este momentul să ne diminuăm eforturile, că, deși "contraofensiva" militară din Ucraina, înarmată de NATO, este în general considerată ca fiind un eșec total, ea totuși se intensifică. Deși nu a schimbat și nu va schimba cursul războiului, ea provoacă un număr uriaș de morți și răniți și creează condițiile pentru ca nebunii din fruntea Occidentului să se pregătească pentru un război nuclear. Ea a remarcat faptul că președintele polonez Duda s-a plâns că nu au arme nucleare și că decizia de a vinde avioane F-15 tuturor țărilor NATO înseamnă că avioanele cu capacitate nucleară vor fi la dispoziție în toată regiunea.

Evoluțiile pozitive, inclusiv BRICS-Plus, includerea Uniunii Africane în G20 și reuniunea G77, care se desfășoară acum în Cuba, cu 134 de state membre și peste 30 de șefi de stat prezenți, care se concentrează pe diviziunea științifică și tehnologică dintre națiunile bogate și cele sărace, sunt toate bune în lupta pentru a pune capăt colonialismului, dar nu există lideri occidentali dispuși să dialogheze, în loc să joace jocurile lor geopolitice. Trebuie să construim noul sistem financiar ca răspuns la transformarea în armă a economiei mondiale de către Occident.

Bernie Holland, din Marea Britanie, a citit un raport al prietenului și corespondentului său din Rusia, Serghei Kozin, un analist de marcă, despre succesul alegerilor din Rusia, atât în întreaga țară, dar mai ales în cele patru teritorii din fosta Ucraină care au votat prin referendum pentru a se alătura Federației Ruse. S-a înregistrat o prezență semnificativă la vot, în ciuda unei intensificări a bombardamentelor ucrainene, care au lovit inclusiv secții de votare. Kozin s-a plâns cu amărăciune de faptul că șeful AIEA, Rafael Grossi, a refuzat să identifice faptul bine-cunoscut că regimul de la Kiev este cel care a continuat să bombardeze centrala nucleară de la Zaporojie, precum și să distrugă barajul hidroelectric de la Kakhovka.

Un nou participant la IPC, un jurnalist independent din Caraibe, care este publicat în diverse ziare din insule și are un program TV, a lăudat "impulsul ireversibil" al Sudului Global, dar a spus că FMI "încă conduce". El a spus că revoltele din Sahel, "fără gloanțe", "provoacă o trezire bruscă în Franța". Regimul de sancțiuni se întoarce împotriva economiilor occidentale. El a afirmat că Caraibele sunt "ultimul avanpost colonial", cu mai multe colonii rămase decât oriunde altundeva.

Profesorul Oliver Boyd-Barrett a prezentat update-ul său, de acum obișnuit, privind situația militară din Ucraina, a întrebat de ce forțele ucrainene continuă asalturile în "contraofensiva" lor deja eșuată, în ciuda pierderilor uriașe în fiecare lovitură. El a speculat că adevărații factori de decizie din SUA și Marea Britanie se tem că Rusia plănuiește o "contra-contraofensivă" și vor să o țină în așteptare până la venirea precipitațiilor în următoarele săptămâni, care vor împiedica acest efort. Sacrificarea a încă câteva mii de ucraineni nu reprezintă un cost pentru planificatorii de la Londra și Washington

Cei doi prieteni ai noștri din Nicaragua, Fernando Vargas și Bolivar, au susținut că ar trebui să promovăm nu "multipolaritatea", ci "multicentrismul", pentru a preveni menținerea a două "blocuri" beligerante. Ei planifică o conferință internațională pentru pace în Nicaragua, bazată pe principiile Institutului Schiller, invitând reprezentanți din Sudul Global, inclusiv din alte țări din America Centrală. Vargas a avertizat SUA că, dacă nu vor inversa politicile care distrug sectorul industrial chiar în SUA, țara va cădea.

Fostul președinte al Guyanei, Donald Ramotar, și-a oferit sprijinul, făcând apel la necesitatea unei "activități de masă" pentru a preveni actuala grabă spre un război global.

O nouă participantă din SUA, care se află acum în Ghana, și-a oferit sprijinul, insistând asupra faptului că activiștii pentru pace trebuie să se dovedească prin acțiuni, nu doar prin cuvinte, și că trebuie să abordăm dezintegrarea economică provocată de război.

Doamna Zepp-LaRouche a încheiat reuniunea declarând că Institutul Schiller este activ de aproape 50 de ani și că nu a schimbat niciodată principiile sale de bază, în special că "noul nume pentru pace este dezvoltare". Ea i-a încurajat pe cei care pledează pentru ca noi să ne întrunim cu adversarii noștri, dar a avertizat că luptăm împotriva Imperiului și că vor exista spioni în fiecare organizație, cu scopul de a-i împiedica să facă ceea ce ne propunem. Ea a detaliat operațiunea serviciilor secrete britanice numită "cluster agents", care punea agenți în fiecare organizație, precum și vechea "Cointelpro" din SUA, care se infiltra atât în grupurile de stânga, cât și în cele de dreapta. A glumit că presa din U.R.S.S.S. a ilustrat-o odată cu coarne! Ea a încurajat organizatorii care se lovesc de calomnii la adresa IPC sau a Institutului Schiller să ne anunțe pentru a le da curs. "Vechiul sistem se stinge", a spus ea, "și nu poate fi ascuns. Această mișcare va crește. Trebuie să oprim războiul, dar și cauzele războiului", prin "construirea unei arhitecturi internaționale de securitate și dezvoltare".